08 Şubat 2023, Çarşamba 08:41:51

Yurt dışından uçak ve gemilerle yardım gönderimi sürüyor

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles İspanya Donanması’na ait “Juan Carlos I” ve “Galicia” adlı gemiler ile 2 adet uçağın, deprem sonrası arama-kurtarma çalışmalarına destek olması amacıyla Türkiye’ye doğru yola çıktığını açıkladı.
  • Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeyip, almamız gereken önlemleri zamanında alsaydık,bilime,akla değer verseydik,uzmanları dinleseydik,deprem riski olan yerlere çok katlı binalar yapılmasına izin vermeseydik, eski ve yeni yapılmış binaları doğru düzgün denetleseydik, toplanan vergileri bu işlere harcasaydık bu kadar çok kaybımız,yardıma da ihtiyacımız olmazdı...
  • Evet Ahlak.. bu ülkede gerçek anlamını bilen kaldı mı acaba ? Gerçekten ihtiyacımız olan şey. Teşekkürler, İspanya.

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles İspanya Donanması’na ait “Juan Carlos I” ve “Galicia” adlı gemiler ile 2 adet uçağın, deprem sonrası arama-kurtarma çalışmalarına destek olması amacıyla Türkiye’ye doğru yola çıktığını açıkladı.

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles yaptığı açıklamada, yaşanan Deprem felaketinin ardından Türkiye’ye kurtarma ekipleri, bol miktarda ekipman ve Yardım malzemeleri taşıyan İspanya Donanması’na ait “Juan Carlos I” ve “Galicia” adlı gemiler ile 2 adet uçağın gönderildiğini bildirdi.

Robles, gönderilen gemilerde 500 adet deniz piyadesi ile depremde göçük altında kalanları kurtarmak için kullanılacak çok miktarda malzemenin yer aldığını ifade ederek, İspanya Askeri Acil Durum Birimi (UME) ile Madrid İtfaiyesi’ne ait kurtarma ekiplerinin de bir an önce çalışmalara başlamaları adına 2 ayrı uçakla Adana’ya iniş yapmak üzere ülkeden ayrıldıklarını bildirdi.

Bakan Robles, felaket nedeniyle ciddi hasarın meydana geldiği bölgede ulaşım zorluğunun bilincinde olduklarını ancak yine de uçakların direk olarak Adana’ya iniş yapmasını planladıklarını belirterek, Juan Carlos I ve Galicia gemilerinin de içerisinde bulunan deniz piyadelerini deniz yoluyla bölgeye ulaştırılarak arama-kurtarma çalışmalarına katılmalarını sağlamak amacıyla hazırlandıklarını söyledi. Robles, “Şu anda insanları kurtarmak zorunda olduğumuz ortada ve kaybedilecek zaman yok. Kurtarma çalışmaları için yeterli miktarda ekipman ile yola çıkan UME ve İtfaiye ekiplerinin hedefi, Adana’ya ulaştıkları andan itibaren kurtarma operasyonlarına başlamaktır” dedi.

Bakan Robles, bölgeye gönderilen personelin “ahlak, güç ve bağlılık” bilincinde ve gayet tedarikli olduklarına da vurgu yaptı.

 

Yurt dışından uçak ve gemilerle yardım gönderimi sürüyor

Yorumlar

Keşke ~ 1 yıl önce
Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeyip, almamız gereken önlemleri zamanında alsaydık,bilime,akla değer verseydik,uzmanları dinleseydik,deprem riski olan yerlere çok katlı binalar yapılmasına izin vermeseydik, eski ve yeni yapılmış binaları doğru düzgün denetleseydik, toplanan vergileri bu işlere harcasaydık bu kadar çok kaybımız,yardıma da ihtiyacımız olmazdı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ap ~ 1 yıl önce
şu anda önemli olan insanları kurtarmak akıl verme zamanı değil tüm insanlar donmadan çıkarılsın sonra konuşulur ok
ap yazana ~ 1 yıl önce
Kendi aklını kendine sakla...Yazılanlar yapılmadığından,ihmalkarlıktan,umursamazlıktan insanlar bu felaketi yaşadı!
Ahlak.. ~ 1 yıl önce
Evet Ahlak.. bu ülkede gerçek anlamını bilen kaldı mı acaba ? Gerçekten ihtiyacımız olan şey. Teşekkürler, İspanya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000