01 Haziran 2008, Pazar 08:06:40

Havaalanının gizli evsizleri

İngiltere'nin en büyük havaalanı Heathrow Airport'ta devamlı yaşayan 111 ‘gizli evsiz' olduğu ortaya çıktı.

Havaalanında yaşamanın iyi bir otelde kalmak gibi olduğunu söyleyen bu kişiler, havaalanının lavabolarında tıraş oluyor, takım elbiselerle bekleme salonlarında gazete okuyup kalabalığa karışıyor.

The Daily Mail’in haberine göre, İngiltere'de havaalanlarında her an bir ‘gizli evsizle’ karşılaşmak mümkün. Sadece Heathrow Havaalanı'nda 111 kişinin yaşadığını yazan gazete, Gatwick Havaalanı’nda da 30 kişinin olduğunu ve sayılarının hergün arttığını bildirdi.

Dikkat çekmemek için sırt çantası taşıyan ya da tekerlekli valizle havaalanında dolaşan bu kişiler, sık sık kıyafet değiştirerek kalabalığa rahatça karışıyor. Kıyafet tercihleri ise tatilci izlenimi veren kırmızı çiçekli bermuda şortlar ya da iş seyahatine gider gibi gösteren koyu renkli takım elbiseler. Evsizler bekleme salonunda gazete okuyor, havaalanının cafelerinde yemek yiyip kahve içiyor, lavabolarda yıkanıp tıraş ve bakım yapıyor. Evsizlerin güvenlik görevlileri ve polisle ‘24 saat saklambaç’ oynaması gerektiğini söyleyen yardım dernekleri bu kişilerin tespit edildiği anda sokağa atıldığına dikkat çekiyor.

“Havaalanında yaşamak iyi bir otelde kalmak gibi. Burası sıcak, temiz ve rahat. Burada olduğum için bence çok şanslıyım” diye konuşan 42 yaşındaki Eram Dar ise orta sınıf bir ailenin kızı. Hukuk eğitimi alan Eram Dar, kirasını ödemediği için evinden atıldıktan sonra havaalanına yerleşmiş.

Eram Dar’ın hikayesi, Steven Speilberg'ın ‘The Terminal’ filminde Tom Hanks'in canlandırdığı havaalanında yaşayan adama benziyor. Her sabah valiz arabalarının sesine uyanan Eram Dar, düzenli olarak makyajını yapıp yeni güne hazırlanıyor. Temizlik görevlileri ve geceleri havaalanında çalışan teknisyenlerin ‘çok iyi kalpli’ olup kendilerine göz yumduklarını söyleyen genç kadın, “Gelecekte farklı olmayacak. Tanrıma şükrediyorum. Uyuşturucu bağımlısı değilim, psikolojik sorunlarım yok. Ömür boyu burada yaşayabilirim” diyor.

Havaalanının gizli evsizleri

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000