21 Ağustos 2013, Çarşamba 04:58:14

IATA E-FATURA İÇİN ANLAŞMA İMZALADI

CEVA, IATA ile havayollarında elektronik faturalama (e-AWB) anlaşması imzaladı.

Dünyanın önde gelen global tedarik zinciri şirketlerinden CEVA, toplam hava trafiğinin %84'ünü temsil eden, 240 kadar havayolu şirketini bünyesinde bulunduran IATA (International Air Transport Association, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) ile havayollarında elektronik faturalama (e-AWB) anlaşması imzaladı.

CEVA ile IATA tarafından imzalanan bu anlaşma ile her yıl 7,800 ton dökumantasyon alınan taşımacılık sektöründe gereksiz kağıt kullanımının önlenmesine yönelik çok büyük bir adım atıldı. CEVA yeni sürecin pilot uygulamasını New York, Atlanta, Londra ve Frankfurt merkezlerinde yapacak. CEVA, 2015 yılına kadar tüm dünyada 60'dan fazla ülkeyi kapsayan ağının tamamında kağıt kullanımına son verecek. Kağıtsız Hava Taşımacılığı ile CEVA, hata oranlarını ve maliyetleri azaltırken nakliye işlemlerinin verimliliğini, doğruluğunu ve hızını daha da arttıracak.

CEVA'nın Global Hava Satınalma Genel Başkan Yardımcısı Peter Baumgartner konuyla ilgili şunları söyledi; "IATA ile yapılan bu anlaşma tamamen kağıtsız hava taşıma ortamında çalışmaya doğru atılmış heyecan verici bir adımdır. İnanıyoruz ki, e-AWB kullanarak taşıma işlemlerini daha verimli, daha doğru ve daha hızlı yapabileceğiz ve aynı zamanda gereksiz kağıt kullanımına son vereceğiz. CEVA'ya ve müşterilerine çevresel yararlar sağlayacağız."

IATA E-FATURA İÇİN ANLAŞMA İMZALADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000