20 Şubat 2015, Cuma 08:05:28

BAKAN ELVAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu ile işbirliği halinde, özellikle Afrika'daki sivil havacılık alanındaki teknik personelin eğitimini birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.
  • Ya daha bizim shgm ülkemizdeki sınav sorununu çözemedi afrika da eğitimi mi üstlenecek. Güler misin ağlar mısın?
  • Sayın bakanın havacılıkla alakalı hiç bir bilgisi var mı acaba ?
  • DHMİ memurlarına eğitim şart.
  • Abartmayalım arkadaşlar bunlar bildik tanıdık Haydari işleri. Haydari yurda dönünce de bu tür boş işlerle milleti meşgul edip duruyor. O adam ICAO'da genel sekreter ICAO'nun karar mekanızmaları var ve herşeye onlar karar verir. SHGM boş işleri bırakıp iş yapmaya başladığı gün işler daha iyi olacakta. Bu adam Türkiyenin dışında kendi ülkesi de dahil hangi ülkede böyle abartılı adam yerine konmuş. ICAO'nun memurunun muhatabı her ülkede devletin memuru olur Bakanı değil.
  • Sayın Bakan ,ICAO daimi temsilcimiz önce SHGM ve Sektörü bilgilendirsin .Hangi eğitim kadrosu ile SHGM daha türkiyede lisans verecek yer belirlemekten aciz
  • Komik üstü
  • Insallah SHGM gunun deneyimsiz elemanlari egitime girmez
  • Sayın Bakanım siz önce vatandaşınıza eğitim sağlayın. Ülkemizde pasif kalan yetersiz SHGM teknik lisans verememekte uyanık kişiler parayla Avrupa lisansı dağıtmakta. SHGM EASA ÜYELİĞİ İÇİN NE YAPIYOR? !!!!!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu ile işbirliği halinde, özellikle Afrika'daki sivil havacılık alanındaki teknik personelin eğitimini birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Türkiye, Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO)​ ile işbirliği halinde, Afrika'da sivil havacılık alanındaki teknik personelin eğitimini gerçekleştirecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin'i kabul etti.

Bakan Elvan, görüşmenin ardından yaptığı konuşmada, sivil havacılık alanında uluslararası düzeyde düzenleyici bir kurum olan ICAO'nun, aynı zamanda ülkelerin sivil havacılıktaki denetimlerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Elvan, "Özellikle sivil havacılık alanında Afrika ülkelerinin sivil havacılıkla ilgili teknik elemanlarının eğitimini üstlenmiş bulunuyoruz. Şu ana kadar aslında çok değişik ülkelere yönelik olarak eğitim programlarımız uygulanıyordu ama bunu resmi olarak ortaya koymuş olduk. Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu ile işbirliği halinde özellikle Afrika'daki sivil havacılık alanındaki teknik personelin eğitimini birlikte gerçekleştireceğiz. Bu da Türkiye için bir gurur ve onur meselesi" diye konuştu.

Türkiye'nin uluslararası sivil havacılık alanında etkinliğinin önemli ölçüde arttığına dikkati çeken Elvan, son 10 yılda bu alanda ciddi gelişmelere imza atıldığını söyledi. Elvan, 3. havalimanının yapılmasıyla İstanbul'un bir anlamda havacılık sektöründe tüm dünyaya hizmet edebilecek konuma geleceğini ifade etti.

Uluslararası sivil havacılıkta denetimi çok önemsediklerini belirten Elvan, organizasyonun ölçütleri çerçevesinde tüm sivil havacılık faaliyetlerini yürüttüklerini, bu konuda oldukça hassas davrandıklarını kaydetti.

Türkiye’nin 2016 ICAO Konsey Üyeliği adaylığına işaret eden Elvan, Türkiye'nin sivil havacılıkta sağladığı gelişmeler ve geldiği nokta itibarıyla üyeliği hak ettiğini vurguladı.

ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin de Türkiye'nin hava trafiğinin yanı sıra sivil havacılık alanındaki faaliyetlerinde de artış olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yalnızca havalimanları açısından değil, aynı zamanda üretim ve imalat açısından önde gelen bir ülke olduğunu ifade eden Benjamin, görüşmelerin her iki tarafa da kazanç sağladığını dile getirdi.

Benjamin, imzalanan anlaşmanın Türkiye ile organizasyon arasında bir ilk olduğunu ve bu açıdan da büyük önem arz ettiğini kaydetti.

BAKAN ELVAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

saçmalık ~ 9 yıl önce
Ya daha bizim shgm ülkemizdeki sınav sorununu çözemedi afrika da eğitimi mi üstlenecek. Güler misin ağlar mısın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAKAN ~ 9 yıl önce
Sayın bakanın havacılıkla alakalı hiç bir bilgisi var mı acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
DHMİ memurlarına eğitim şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş işler ~ 9 yıl önce
Abartmayalım arkadaşlar bunlar bildik tanıdık Haydari işleri. Haydari yurda dönünce de bu tür boş işlerle milleti meşgul edip duruyor. O adam ICAO'da genel sekreter ICAO'nun karar mekanızmaları var ve herşeye onlar karar verir. SHGM boş işleri bırakıp iş yapmaya başladığı gün işler daha iyi olacakta. Bu adam Türkiyenin dışında kendi ülkesi de dahil hangi ülkede böyle abartılı adam yerine konmuş. ICAO'nun memurunun muhatabı her ülkede devletin memuru olur Bakanı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemcan ~ 9 yıl önce
Sayın Bakan ,ICAO daimi temsilcimiz önce SHGM ve Sektörü bilgilendirsin .Hangi eğitim kadrosu ile SHGM daha türkiyede lisans verecek yer belirlemekten aciz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2015 ~ 9 yıl önce
Komik üstü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 9 yıl önce
Insallah SHGM gunun deneyimsiz elemanlari egitime girmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumum ~ 9 yıl önce
Sayın Bakanım siz önce vatandaşınıza eğitim sağlayın. Ülkemizde pasif kalan yetersiz SHGM teknik lisans verememekte uyanık kişiler parayla Avrupa lisansı dağıtmakta. SHGM EASA ÜYELİĞİ İÇİN NE YAPIYOR? !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000