26 Ocak 2022, Çarşamba 13:28:03

İstanbul Havalimanı'nda Son Durum

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle en çok etkilenen noktalardan biri olan İstanbul Havalimanı'nda operasyonlar kademeli başladı. Peki, havalimanında son durum ne? İşte ayrıntılar....


İSTANBUL HAVALİMANI 681 UÇUŞLA OPERASYONLARINA DEVAM EDİYOR

İstanbul'u etkisi altına alan kar  yağışı nedeniyle en çok etkilenen noktalardan biri olan İstanbul Havalimanı'nda operasyonlar kademeli başladı. Peki, havalimanında son durum ne?

İstanbul’un son 35 yılda gördüğü en büyük kar fırtınası nedeniyle tüm ulaşım ağlarında aksamalar yaşandı. Yolcu güvenliğini öncelikli tutulurken, 24 Ocak 2022 Pazartesi günü İstanbul Havalimanı’ndan planlanan tüm uçuşlar geçici bir süre için durduruldu.

Bu süre zarfında, İstanbul Havalimanı ekipleri uçuş operasyonlarının yeniden başlaması amacıyla apron, pist ve taksi yolu üzerinde olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışına karşı temizlik çalışmaları gerçekleştirdi.

Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürmesi sebebiyle yetkili mercilerle alınan karar doğrultusunda uçuş operasyonlarının 25 Ocak 2022’de saat 13:00’e kadar durdurulmasına karar verildi. Operasyonun durması ile birlikte uçuşları olan yolcuların mağdur edilmemesi adına tüm önlemler alınırken, 24 Ocak ve 25 Ocak 2022 tarihlerinde İstanbul Havalimanı terminalinde 25 bin yolcu misafir edildi.



60 BİN KUMANYA DAĞITILDI

Havalimanında misafir edilen yolculara bekleme süreleri boyunca birçok hizmet ücretsiz olarak verildi. Yolcular için toplam 60 bin kumanya ve 3 bin 750 adet battaniye dağıtımı yapıldı. Ayrıca 50 bin adet su, kumanyalar ile birlikte dağıtıldı. Ücretsiz internet erişimi ve yeme-içme alanlarında ise yüzde 30 oranında indirim gerçekleştirildi. Bölgede yolda kalan ve camilere sığınan vatandaşlara da 2 bin kumanya dağıtımı ayrıca yapıldı.



İLK UÇAK KARAKAS'TAN GELDİ

İstanbul Havalimanı’nda 41 cm olarak ölçülen kar birikimi, 500 personel ve 180 kar temizleme aracıyla yoğun mücadele sonucu temizlenerek havalimanı operasyona hazırlandı. Uçuş güvenliği sebebiyle geçici süreliğine durdurulan operasyonlar, 25 Ocak 2022 Salı günü (dün) saat 12.20’de Karakas (Venezuela) seferi ile başlarken halen iç ve dış hat uçuşları ile devam ediyor.



681 SEFER PLANLANDI

26 Ocak 2022 Çarşamba günü itibari ile olumsuz hava şartlarından dolayı kapanan uçuş trafiği yoğun bir şekilde yürütülen çalışmalar sonucunda normale döndü. İstanbul Havalimanı’nda hizmet veren iki pist açılmış olup, 3. pistin de bugün öğleden sonra açılması planlanlanıyor.
 
İstanbul Havalimanı'ndan hava trafiğinde şu aşamada 681 uçağın iniş ve kalkış planlandı.







İstanbul Havalimanı'nda Son Durum

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000