26 Aralık 2022, Pazartesi 14:53:50

Bakan Karaismailoğlu; 'İstanbul Havalimanı metrosunun yüzde 87'si tamam'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesinin yüzde 87'sinin tamamlandığını açıkladı.
  • Metrodan indikten sonra Igaya gitmek icin perisan olacaksiniz, metro Iga ya gitmiyor maalesef, yaptiginiz tum isler laz isi
  • Sayın bakanım şu havalimanına da bi el atsanız da maaşlara %87 bi zam gelse de duamızı alsanız ...
  • Allahtan İBB var da istanbul kendine geldi. Bunlara kalsa bir metro 7 yılda biterdi
  • Yok, o değil de merak ettiğim şu;İBB son 3 yılda kaç metre metro yapabildi,seçmen olarak bilmek hakkım.
  • aferin sana, bundan tam 3 yıl önce IGA'nın açılışında bitmesi gerekiyordu o metro. marifet gibi %87 demiş bir de!
  • Tesekkurler Imamoglu. Sayende metro insaatlarini son surat yapilmaya baslandi. Eger sen olmasaydin bir 50 yil falan beklerdik.
  • Keşke şunu İBB yapsaydı. Şimdiye çoktan bitmişti. Bir işi de başarın ya
  • Muhtemelen yetmişsekiz defa açılış tarihi verdiğinden artık yakında şeklinde ucu açık zamanlar vermeye başladı..!!! Haram olsun sizlere ve sizlerin yalakalarınıza..!!!
  • Umarım P+R dedikleri park and ride olur. Büyük bir otopark yapmak, metro maliyetinin yanında çok ufak kalıp verimliliği fazlasıyla arttıracaktır. Zira metro istasyonlarına ulaşım için de aktarmayla uğraşmak yerine özel araçla gitmeye razı gelen büyük bir kesim olduğunu düşünüyorum.
  • Bu metro hatları havalimanı içerisine giriyor mu yoksa yakınına kadar gidip otobüslerle mi havalimanına gidilecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesinin yüzde 87'sinin tamamlandığını açıkladı. Günde 600 bin yolcu taşıyacak hattın devreye girmesiyle Arnavutköy ile Beşiktaş arasında seyahat 36 dakikaya inecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın depo sahasının hizmete alınması töreninde konuştu.

Karaismailoğlu, yakında açılışını yapacakları hattın araçlarına hizmet edecek depo-bakım park alanını tamamladıklarını açıkladı.

Karaismailoğlu, 31,5 kilometre uzunluğundaki Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 8 istasyon bulunduğunu, saatte 120 kilometre hıza sahip Türkiye'nin en hızlı metrosunu inşa ettiklerini belirtti.

"GÜNDE 600 BİN YOLCUYU TAŞIYACAK"

Metro hattının hizmete açıldığında günde ortalama 600 bin yolcuyu Halkalı'dan İstanbul Havalimanı'na hızlı, konforlu ve güvenli şeklide taşıma kapasitesine sahip olacağını aktaran Karaismailoğlu, hattın işletmeye alınmasıyla seyahatin Arnavutköy ile Beşiktaş arasında 36 dakikaya, Başakşehir (Metrokent) ile Kağıthane arasında 48 dakikaya, Küçükçekmece ile Kemerburgaz arasında 50 dakikaya düşeceğini bildirdi.

Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın mevcut ve yapımı devam eden hatlarla entegre olarak hem Türk milletine hem de uluslararası misafirlere hayatı kolaylaştıracağını ve hizmetin en kalitelisini sunacağını, birçok farklı hat ile entegre olacağını söyledi.

"YÜZDE 87'Sİ TAMAMLANDI"

Adil Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın inşaatında gece gündüz çalıştıklarını, TBM kazısıyla yapılacak toplam 56 bin 95 metrelik ana hat tünellerinin tamamlandığını ve tünel imalatlarında yüzde 100 ilerleme sağlandığını kaydetti.

Toplamda 15 bin 908 metre NATM tüneli kazısının tamamlandığını ve NATM tünel imalatlarında yüzde 100 ilerleme sağlandığını aktaran Karaismailoğlu, toplam 72 bin 3 metre tünel inşaatını tamamladıklarını bildirdi.

Karaismailoğlu, hat üst yapısı, inşaat elektro mekanik ve sinyalizasyon çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini, nihai betonarme kaplamaların yüzde 90'ını tamamladıklarını belirterek, "Proje genel ilerlemesinde yüzde 87 seviyesine ulaştık. Milletimize, hatta dünyanın hizmetine sunacağımız metro hattımızda tüm çalışmalarımızın hızla ve başarıyla sürdüğünü sizlerle paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

176 ARAÇ KAPASİTELİ DEPO SAHASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, proje kapsamında 124 bin metrekarelik ve 176 araç kapasiteli depo sahası ve atölye binasının tasarım ve imalat işini tamamladıklarını, depo sahası imalatlarını bitirdiklerini söyledi.

Depo sahasının özelliklerine ilişkin bilgiler paylaşan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Test ve devreye alma süreçlerini sürdürdüğümüz, önümüzdeki günlerde açılışını yapmaya hazırlandığımız Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Projesi ile hattın devamı niteliğinde olan İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Projesi'nin 1. etabı olan İstanbul Havalimanı Depo Sahası arasındaki 9 bin 200 metrelik proje kesimi de devreye alınarak işletmeye sunulacak. Araç yıkama, tamir, bakım, yedek parça üniteleri, personel eğitim mahalleri, tren parklanma alanları bulunan tesiste aynı anda 12 tren setine bakım ve onarım yapılabilecek.

Depo sahasıyla birlikte işletmeyi yürütecek personelin kullanacağı ofisler, toplantı salonları, teknik odalar ve diğer yardımcı tesisler ile İstanbul'a hizmet edecek kompleks bir tesisi kente kazandırdık. Sinyalizasyon sisteminin kurulumunu da burada yaparak İstanbul Havalimanı metro hatlarının kontrol merkezi fonksiyonunu da verdiğimiz depo tesisi, aynı zamanda İstanbul Havalimanı metrolarının beyni olacak."

Bakan Karaismailoğlu; 'İstanbul Havalimanı metrosunun yüzde 87'si tamam'

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Igaya ulasmak ~ 1 yıl önce
Metrodan indikten sonra Igaya gitmek icin perisan olacaksiniz, metro Iga ya gitmiyor maalesef, yaptiginiz tum isler laz isi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AnTiBiYoTiK ~ 1 yıl önce
Sayın bakanım şu havalimanına da bi el atsanız da maaşlara %87 bi zam gelse de duamızı alsanız ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İbb ~ 1 yıl önce
Allahtan İBB var da istanbul kendine geldi. Bunlara kalsa bir metro 7 yılda biterdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merkezi Yatırım ~ 1 yıl önce
Yok, o değil de merak ettiğim şu;İBB son 3 yılda kaç metre metro yapabildi,seçmen olarak bilmek hakkım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merkezi ~ 1 yıl önce
Sen araştırma yapmasını bilmiyorsan açıklamaları okumuyorsan A haber izliyorsan belediye ne yapsın. Okuma araştırma bilim ilim olmayınca cehalet hiç bitmez. Kusura bakma ama gerçek bu
aferinsana ~ 1 yıl önce
aferin sana, bundan tam 3 yıl önce IGA'nın açılışında bitmesi gerekiyordu o metro. marifet gibi %87 demiş bir de!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skandal ~ 1 yıl önce
Tesekkurler Imamoglu. Sayende metro insaatlarini son surat yapilmaya baslandi. Eger sen olmasaydin bir 50 yil falan beklerdik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İBB ~ 1 yıl önce
Keşke şunu İBB yapsaydı. Şimdiye çoktan bitmişti. Bir işi de başarın ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 1 yıl önce
Muhtemelen yetmişsekiz defa açılış tarihi verdiğinden artık yakında şeklinde ucu açık zamanlar vermeye başladı..!!! Haram olsun sizlere ve sizlerin yalakalarınıza..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
foria ~ 1 yıl önce
Umarım P+R dedikleri park and ride olur. Büyük bir otopark yapmak, metro maliyetinin yanında çok ufak kalıp verimliliği fazlasıyla arttıracaktır. Zira metro istasyonlarına ulaşım için de aktarmayla uğraşmak yerine özel araçla gitmeye razı gelen büyük bir kesim olduğunu düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi tabi ~ 1 yıl önce
yanina leblebili boza da versinler mi?
Yolcu ~ 1 yıl önce
Bu metro hatları havalimanı içerisine giriyor mu yoksa yakınına kadar gidip otobüslerle mi havalimanına gidilecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 1 yıl önce
Kafaları basmadığı için yürüyecek herkes..!!
İçine girmiyor ~ 1 yıl önce
Tabiki,burası avrupanın en mükemmel havalimanı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000