13 Temmuz 2021, Salı 15:12:44

İGA 6.9 Milyar Dolarlık borcunu refinanse etti

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA Havalimanı, 5,8 milyar euro borcunu refinanse etti.
  • Sırf hükümeti sevmediği için burada yorum yapar hale gelmiş tipler vsr. Akp, yediler ettiler. Dersin kendisi kpss ile ise girdi.
  • Türkiye de devlet garantili bir iş yaptınmı borcunu ödemeye gerek yok nasılsa bu aziz millet ekmeğinden emeğinden öder . Çünkü alınan kredilerle öyle bir sözleşme yapılıyorki herşey devletin aleyhine şirketlerin lehine . Araştırın bakalım dünyada hangi ülke var verdiği kredileri geri alamayan . Tek havacılık sektörü değil yap işlet sisteminin olduğu her sektör böyle . Bunlar milletin parası tüyü bitmemiş yetim hakkı .
  • Devlet bankalarının para kaynağı neresi...? Milletin paraları yine birilerine peşkeş çekiliyor... Uyumaya devam milletim....
  • kimse borçlarını ödemek istemiyor ve sonuçta hepsi bu halka yıkılacak!
  • Sen yanında kaç kişi çalıştırıyorsun keyfine çektin o paraları şimdi de ödeyeceksin tabii yok Bir de devlet mi ödeyecekti
  • Thy borcunu boeing airbustan refinanse ediyor iga ediyor bir akademililer edemedi
  • Aslında bu hic hesapta yoktu öyle bir içimden geldi
  • Garanti verdi ise, milletin..
  • Ne zaman sıra DHMİ geliyor Ali bey yazı yazdirmiyorlar mi malum ekonomi de yüzde 7 büyüdük aş olmamız lazım
  • Haram olsun

İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA Havalimanı, 5,8 milyar euro (6,9 milyar dolar) borcunu mevcut kreditörlerle yaptığı görüşmeler sonucunda refinanse etti.

Bloomberg'in haberine göre Mayıs ayında anlaşmaya varıldığını belirtirken kredinin vadesinin 2 yıl uzatıldığını, faizlerinin ise düşürüldüğünü belirtti.

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Denizbank, QNB Finansbank ve Garanti Bankası’ndan 2015’te vade sonu 2031’de olan kredi anlaşması imzalamıştı.

Çin'den finansman arayışı şimdilik tıkandı

Şirket, aynı kredinin refinansmanı için Çinli bankalarla da görüşmeler yapmıştı. Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Çin’den finansman arayışının şimdilik ilerlemediğini belirtti.

Bir İGA yetkilisi refinansman anlaşmasına ilişkin detayları doğruladı. Halkbank yorum yapmazken diğer bankalar ilk etapta konuya ilişkin Bloomberg'in sorularına dönüş yapmadı.

Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen havayolu işletmecilerine verilen destek çerçevesinde İGA, karşılıklı mahsuplaşma esasıyla devletten garanti ödemeleri almazken, karşılığında devlete kira da ödememişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, söz konusu uygulamanın 2 yıl için geçerli olabileceğini, işletme süresinin de bu kapsamda uzatılabileceğini ifade etmişti. (Bloomberg)

İGA 6.9 Milyar Dolarlık borcunu refinanse etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Cahillik ~ 3 yıl önce
Sırf hükümeti sevmediği için burada yorum yapar hale gelmiş tipler vsr. Akp, yediler ettiler. Dersin kendisi kpss ile ise girdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
......... ~ 3 yıl önce
Kimsenin Akp diye bir derdi yok dile getirilen konu kamu kaynaklarının kollanması devletin parasının çarçur edilmemesi . Sonuçta bu kaynaklar sizlerin bizlerin parası kimse yatırımlara karşı değil. Bir araştırın bakalım bu yapılan işlerin köprü yol hastane havalimanları gelirleri borcunu kapatmadımı hazineden karşılanıyor öyle ise bu nasıl bir.yap işlet devret modeli. 5 tane şirket ceplerinden tek kuruş harcamadan devlrerten aldıkları para ile yap işlet devret işi yapıyorlar ya aradaki büyük rantlar kimin cebine gidiyor .
............ ~ 3 yıl önce
Türkiye de devlet garantili bir iş yaptınmı borcunu ödemeye gerek yok nasılsa bu aziz millet ekmeğinden emeğinden öder . Çünkü alınan kredilerle öyle bir sözleşme yapılıyorki herşey devletin aleyhine şirketlerin lehine . Araştırın bakalım dünyada hangi ülke var verdiği kredileri geri alamayan . Tek havacılık sektörü değil yap işlet sisteminin olduğu her sektör böyle . Bunlar milletin parası tüyü bitmemiş yetim hakkı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ödeyemezs3 ~ 3 yıl önce
Devasa bir liman ve pandemi oldu sirketin borç yapılandırma talebi olması daha makûl vade ve oran alabilmesi neden zoruna gitti. Devlet garantili olur bu işler biraz araştırma yapın dünya örneklerine bakın.
Ödeyemezs3 e ~ 3 yıl önce
Dünya'da bir tek örneği yok. Bu vurgun sadece ülkemizde var. Bir tek ülke göster devletten müşteri garantili ihale alan. Hem de öyle böyle garanti değil. Maliyeti 2 yılda çıkaracak ucube garantiler....
Kpt. ~ 3 yıl önce
Devlet bankalarının para kaynağı neresi...? Milletin paraları yine birilerine peşkeş çekiliyor... Uyumaya devam milletim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senden ~ 3 yıl önce
Banka parayı alıp yere mi gömecekti faizle borç verir. Ödenecek faiz ülke içinde kalıyor zorunuza giden kısım nedir. Milletin hangi parası?? Faize yatırmış karını alan millet mi.
borç ~ 3 yıl önce
kimse borçlarını ödemek istemiyor ve sonuçta hepsi bu halka yıkılacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaa ~ 3 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Hayal ~ 3 yıl önce
Hayal Dünyan geniş
Sen ~ 3 yıl önce
Sen yanında kaç kişi çalıştırıyorsun keyfine çektin o paraları şimdi de ödeyeceksin tabii yok Bir de devlet mi ödeyecekti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 3 yıl önce
Thy borcunu boeing airbustan refinanse ediyor iga ediyor bir akademililer edemedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eveeeeeeeeeeet ~ 3 yıl önce
Aslında bu hic hesapta yoktu öyle bir içimden geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hazine? ~ 3 yıl önce
Garanti verdi ise, milletin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş garantisi ~ 3 yıl önce
Burası küba değil artık öğrenin bunu. YID dünyada en geçerli yatirim modelidir. Otoyollar için bağırıp durdunuz hepsi garanti sayıları 2 e yıl da geçti .
Uçuş garantisi ne ~ 3 yıl önce
Hacı maliyetini 2 yılda çıkartan müşteri garantilerini verirken zerre Allah'tan korkmuyor musunuz? Sadece meraktan soruyorum. Zafer havalimanı na 1200.000 yıllık yolcu garantisi için hergun 10 geniş gövde seferi olması lazım. Allah var Allah. Allah'tan korkun.
MKE TEİAŞ ozellesti ~ 3 yıl önce
Ne zaman sıra DHMİ geliyor Ali bey yazı yazdirmiyorlar mi malum ekonomi de yüzde 7 büyüdük aş olmamız lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320Fo ~ 3 yıl önce
Haram olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000