16 Şubat 2021, Salı 12:55:45

İGA da kira erteleme istiyor

Bloomberg, İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma talep ettiğini yazdı.
  • Sabiha Gökçen’deki Malezyalılardan uzatma talebi yok mu?
  • Hani şöyle iyiz böyle kazandık diyordu ceo..ayıptır devlet size hayatınızda göremeyeceğiniz imkanı verdi sizde devlete tek katkınız olmasın..başındaki ceo yönetimiyor demiştik..
  • Ben de isterim ben de☺️
  • İsteseler Personellere kestikleri ceza paralarıyla rahat öderler o kirayı
  • bunu istiyorlar böyle bir durumda ne yapacakları daha önce planlanmamis mı! Bunu On görmemişler mi!
  • İGA ÜÇ BEŞ MÜTAHİT VE YANDAŞLAR İÇİN BİR RANT PROJESİ TÜRKİYE İÇİNSE KOCA BİR ZARAR ABİDESİDİR BİRAN ÖNCE BATAR İNŞALLAH BU SOYGUN DÜZENİ BİTER
  • 2023 ten sonra görücem sizi muhteşem 5 li şimdilik keyfini sürün
  • Diğer Havalimanlarını işleten (DHMİ dışındaki şirketler) 2020'de çok az iş yapabildiler, bu durum 2021'de de belki biraz iyileşecek ve muhtemelen 2019 sonuçlarının yarısına ancak erişebilecekler. Bu nedenle, çeşitli şekillerde desteklenmeleri gerekir. Ama 2 havalimanı var ki, bunlara kesinlikle destek sağlanmamalıdır. İlki Zafer Bölgesel Havalimanı'dır. Burası hem Devlet'e kira vermiyor, hem de Yolcu Garantisişnden faydalanıp tonla parayı cebe indiriyor (hem de yıllardan beri), sözleşme gereği indirmeye de devam edecekler. IGA'nın işletmesi olan IST havalimanına gelirsek: burada IGA DEvlet'e yukarıda belirtilen kirayı ödemekle yükümlü ama Yolcu Garantisinden de yaralanmakta. Sözleşmeyi uzatmanın da bir gereği yok; buraya gelene kadar kimseye 25 yıllık işletme imtiyazı ve sair imtiyazlar tanınmadı. Ayrıca bunların 2019 ve 2020 yıllarına ait kira ödemeleri zaten taa 2043'ün sonuna ertelenmişti. 2020 ve 2021 için de bonkör bir Yolcu Garantisinden faydalanacaklar! Daha ne istiyorlar???
  • bnce hiç ödemesin!
  • Ev sahibim kirayı düşmüyor üstüne zam yapıyor. Devlet vergi ve harçlara zam yapmaya devam ediyor. Faturalar geçen yıla göre 2 ye katlandı. Arabanın deposu dolmuyor. Maaş yarıya düştü. Her ay eksideyiz! İganın ayrıcalığını ne acaba?

Pandemi nedeniyle hava trafiği azalınca, havalimanlarını işleten firmalar devletin kapısını çaldı.

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, aralarında İstanbul Havalimanı’nı işleten İGA’nın da olduğu havalimanı işletmecisi şirketler, hükümetten destek istiyor.

Hükümete yakın inşaat firmaları Kalyon, Cengiz, Limak ve Mapa tarafından işletilen ve yıllık 1,1 milyar Euro devlete kira ödemesi gereken İGA’nın kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma talepleriyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin kapısını çaldığı aktarıldı.

Her havalimanı için farklı talep ve şartların müzakere edildiği belirtildi.

YOLCU SAYILARI SERT DÜŞTÜ

90 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Havalimanı, 2020’de kapasitesinin sadece yüzde 25’i düzeyinde yolcuya hizmet verebilmişti. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 52 azalmıştı.

Yıllık kirası 1,1 milyar euro olan İGA, 25 yıllık sözleşmesindeki yolcu garantisi maddesinden yararlanabiliyor. Hükümet, kira ödemesini garanti ödemesinden düşmeyi değerlendirebilir.

İGA da kira erteleme istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Yolcu ~ 3 yıl önce
Sabiha Gökçen’deki Malezyalılardan uzatma talebi yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezillik ~ 3 yıl önce
Hani şöyle iyiz böyle kazandık diyordu ceo..ayıptır devlet size hayatınızda göremeyeceğiniz imkanı verdi sizde devlete tek katkınız olmasın..başındaki ceo yönetimiyor demiştik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISG ~ 3 yıl önce
Ben de isterim ben de☺️

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İbo ~ 3 yıl önce
İsteseler Personellere kestikleri ceza paralarıyla rahat öderler o kirayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 3 yıl önce
bunu istiyorlar böyle bir durumda ne yapacakları daha önce planlanmamis mı! Bunu On görmemişler mi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BATSIN EN HAYIRLISI OLUCAK ÜLKE İÇİN ~ 3 yıl önce
İGA ÜÇ BEŞ MÜTAHİT VE YANDAŞLAR İÇİN BİR RANT PROJESİ TÜRKİYE İÇİNSE KOCA BİR ZARAR ABİDESİDİR BİRAN ÖNCE BATAR İNŞALLAH BU SOYGUN DÜZENİ BİTER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 3 yıl önce
2023 ten sonra görücem sizi muhteşem 5 li şimdilik keyfini sürün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 3 yıl önce
Diğer Havalimanlarını işleten (DHMİ dışındaki şirketler) 2020'de çok az iş yapabildiler, bu durum 2021'de de belki biraz iyileşecek ve muhtemelen 2019 sonuçlarının yarısına ancak erişebilecekler. Bu nedenle, çeşitli şekillerde desteklenmeleri gerekir. Ama 2 havalimanı var ki, bunlara kesinlikle destek sağlanmamalıdır. İlki Zafer Bölgesel Havalimanı'dır. Burası hem Devlet'e kira vermiyor, hem de Yolcu Garantisişnden faydalanıp tonla parayı cebe indiriyor (hem de yıllardan beri), sözleşme gereği indirmeye de devam edecekler. IGA'nın işletmesi olan IST havalimanına gelirsek: burada IGA DEvlet'e yukarıda belirtilen kirayı ödemekle yükümlü ama Yolcu Garantisinden de yaralanmakta. Sözleşmeyi uzatmanın da bir gereği yok; buraya gelene kadar kimseye 25 yıllık işletme imtiyazı ve sair imtiyazlar tanınmadı. Ayrıca bunların 2019 ve 2020 yıllarına ait kira ödemeleri zaten taa 2043'ün sonuna ertelenmişti. 2020 ve 2021 için de bonkör bir Yolcu Garantisinden faydalanacaklar! Daha ne istiyorlar???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 3 yıl önce
bnce hiç ödemesin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hmm ~ 3 yıl önce
Ev sahibim kirayı düşmüyor üstüne zam yapıyor. Devlet vergi ve harçlara zam yapmaya devam ediyor. Faturalar geçen yıla göre 2 ye katlandı. Arabanın deposu dolmuyor. Maaş yarıya düştü. Her ay eksideyiz! İganın ayrıcalığını ne acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000