27 Eylül 2022, Salı 12:07:39

İstanbul Havalimanı ilk 7 ayda 34 Milyonu geçti

İstanbul Havalimanı’nın ilk 7 ayda 34 milyon yolcu ağırladığını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bu gurur hepimizin” dedi. Atatürk Havalimanı kapatıldığı yılın ilk 6 ayında 32 milyon yolcu ağırlamıştı.
  • Ukrayna - Rusya arasındaki son durum ve yapılan güncel açıklamalar, halihazırda bizim havacılık sektörümüze etkisi (uçuş ekibi, yer personeli, hava aracı sayısı, uçuş ağı vb.) olumlu/olumsuz etkileri neler olabilir acaba? Sektörden bu konularda bilgisi ya da ilgisi olan birkaç kelime edebilir mi? Şimdiden teşekkürler.
  • Devamlı rekor kırdık,zirvedeyiz haberleri geliyor ama personele ikramiye verilmiyor. Ya bu haberler yalan ya da biz o bahsettiğiniz aileden değiliz ve merkezimizde değerli değiliz.
  • Hah! Güzel haber. Vallahi çok güzel bir havalimanı. Aydınlık. Ferah. Bugüne kadar gördüklerimin içinde en iyisi. Singapur Changi yeni terminali görmedim. Bir tek onunla kıyaslama yapamıyorum. Evet, çok uzak. Evet, kötü hava problemi, uzun taksi problemi var. Var da var. Bari buradan biraz içimiz açılsın.
  • Açıklamada AHL’nin 6 aylık ve İSL’nin 7 aylık tablosu kıyaslanmış ? Basit bir oran orantı hesabı yapılsa halen AHL performansının gerisinde. Ayrıca her iki havalimanı hakkında ne kadar maliyetle taşınmış şeklinde de bir performans tablosu lazım. İSL iyi ki yapıldı ama değerlendirirken de lütfen objektif olalım, kendimizi kandırmayalım. İnşallah kısa sürede bu rakamları 2’ye 3’e katlarız

İstanbul Havalimanı’nın ilk 7 ayda 34 milyon yolcu ağırladığını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bu gurur hepimizin” dedi. Atatürk Havalimanı kapatıldığı yılın ilk 6 ayında 32 milyon yolcu ağırlamıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbul Havalimanı’nın ilk 7 aylık yolcu sayılarını paylaştı. Karaismailoğlu, “İstanbul Havalimanı yüz yıllık rakiplerini ezip geçti. Bu gurur hepimizin” ifadesini paylaştı. Bakanın paylaştığı ilk 7 aylık verilerde İstanbul Havalimanı’nın 34,2 milyon yolcu ile Avrupa’daki rakiplerini geçtiği belirtildi. 

2018 yılının ilk 6 ayında Atatürk Havalimanı´nın ağırladığı yolcu sayısı 32 milyon 558 bin 271 olmuştu. Bu sayıyla listenin başına yerleşen Atatürk Havaalanını iç ve dış olmak üzere toplam 16 milyon 260 bin 256 yolcu sayısı ile Sabiha Gökçen Havalimanı takip etmişti.

İstanbul Havalimanı ilk 7 ayda 34 Milyonu geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Acaba? ~ 2 yıl önce
Ukrayna - Rusya arasındaki son durum ve yapılan güncel açıklamalar, halihazırda bizim havacılık sektörümüze etkisi (uçuş ekibi, yer personeli, hava aracı sayısı, uçuş ağı vb.) olumlu/olumsuz etkileri neler olabilir acaba? Sektörden bu konularda bilgisi ya da ilgisi olan birkaç kelime edebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İgacı ~ 2 yıl önce
Devamlı rekor kırdık,zirvedeyiz haberleri geliyor ama personele ikramiye verilmiyor. Ya bu haberler yalan ya da biz o bahsettiğiniz aileden değiliz ve merkezimizde değerli değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teasers ~ 2 yıl önce
Hah! Güzel haber. Vallahi çok güzel bir havalimanı. Aydınlık. Ferah. Bugüne kadar gördüklerimin içinde en iyisi. Singapur Changi yeni terminali görmedim. Bir tek onunla kıyaslama yapamıyorum. Evet, çok uzak. Evet, kötü hava problemi, uzun taksi problemi var. Var da var. Bari buradan biraz içimiz açılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 2 yıl önce
O kadar büyük havalimaninin taksi yolu haliyle uzun olaçak yakinda metroda geliyor
Neden ~ 2 yıl önce
Açıklamada AHL’nin 6 aylık ve İSL’nin 7 aylık tablosu kıyaslanmış ? Basit bir oran orantı hesabı yapılsa halen AHL performansının gerisinde. Ayrıca her iki havalimanı hakkında ne kadar maliyetle taşınmış şeklinde de bir performans tablosu lazım. İSL iyi ki yapıldı ama değerlendirirken de lütfen objektif olalım, kendimizi kandırmayalım. İnşallah kısa sürede bu rakamları 2’ye 3’e katlarız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000