21 Mayıs 2020, Perşembe 16:01:08

İstanbul Havalimanı'nda yolcu garantisi etkilenecek mi?

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu, açılacak 3. pist ile kapasite artışına gidileceğini açıkladı.
  • Ülkeyi nasıl borca soktuk,gişelerden başlayan havalimanına kadar süren yolda milletin cebini nasıl soyuyoruz onu mu anlatıyor? Osmanlı'da zamanında demiryollarında imtiyaz vermişti Fransızlara sonra rahmetli Gazi Mustafa Kemal nasıl tekrar millileştiririz diye uğraştı.Havaciliktan anlamayan bir adamı CEO yapmak üstelik Kartal mezunuda değil:)Ama babası bakan beyefendinin
  • Birde Şirketlerin,Havayollarının sıkıntıları dile getirilsin.SAMSUNLU bu sıkıntılarımızı biliyormu? Bakın ne zaman açılacak Ofisler,Kiralar,Çalışanların durumu,ya çıkartıldılar,ya ücretsiz izindeler.Ne olacağımız belli değil.Özel Sektör kan ağlıyor. Kiraları ne yapacaklar? Boş Ofislere kira nasıl ne şekilde verilecek? Çalışanların durumu ne olacak.? Havayollarının Konma ücretlerinde bir geçici indirim uygulanacakmı? 3.Pist hadi açıldı diyelim.Hayırlı olsun.İyi olur İnşallah hepimiz için Lütfen Sayın SAMSUNLU bunları da dile getirin.O kadar yazılar verildi size şirketlerden,hala bir cevap yok sizden.!!!!!!!! Hazırlık yapsanız ne fayda.Zaten uçuşlar kısıtlı olacak.Yurtdışı gelecek olan Turistlere ne gibi bir hazırlık yapılacak.Sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Ekranlara çıkıp konuşmak kolay.Gerçek olan sizler bizler için havayollarımız.Başka yolu yok bunun..!!!
  • Yolcular taksi yüzünden şikayet etmese 3.pist açılmayacak mıydı yani bunu mu anlamalıyız? Devlet ekonominin iyice dibe vurduğu bir ortamda para bulursa paranı öder bulamazsa da üstüne su içersin artık. Gelirler düştüğü için çoğu insan uzun bir süre kısıtlı bir halde yaşayacak kimse eskisi gibi yiyip,içemeyecek,gezemeyecek vs haliyle harcama da kısıtlı olacak. Ayrıca böyle kerameti kendinden menkul,torpille mevki,makam sahibi olabilmiş insanlardan ve dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde yolcu,hasta,araç garantili işleri marifetmiş gibi yandaşları iyice zengin ederek yaptıran ve onları şakşaklayanlardan ne zaman kurtulacağız acaba?
  • Bir samsunluya bakın bir de aycıya. Bu adam gibi adam. Konuşması bilgisi kültürü vizyonu olan insan. Bunu thy nin başına koysan dünya markası yapar
  • Gözünüz adam görsün be....Şu duruşa bak sen... Havasını çabuk alırlar kel artizzx.....
  • Ben parama bakarım aga.. dolar olarak.
  • Yid projelerini destekleyen biri olarak tabiki garantisi olacak. 2019 için dış hatın garanti cirosu 233 milyon avro. (Yıldan yıla artıyor) Buna mukabil 2019 da garanti cironun aşılması sonucu 22 milyon euro fazla kira ödemesi yapılmıştır. Devletin İGA’dan ortalama yıllık alacağı kira 1 milyar 45 milyon euro (AHL’de Tav 147 milyon euro ödüyordu) burda 2020 için dış hat garanti ciro 250 milyon euro sağlamasa bile İGA nın ödeyeceği kira bundan yüksek olduğu için yine dhmi nin cebinden para çıkmaz. Alacağı kirayı daha eksilen ciro kadar düşük alır. Burda esas zarar İGA’nın ve kiracılarının olacaktır. Çünki yolcu gerçekleşmediği için ek hizmetler de çalışmamıştır. Ama şundan eminim seyahat talebi covid-19 tehlikesi biter bitmez patlayacak. Eko durum önemli değil. BİLGİSİZ YORUM CAHALETTENDİR
  • anlıyor gibi her yere röportaj verme derdinde onu bile açıklayamıyor iki cümleyi döndürüp duruyor..danışmanlarından öğrense diyecekler ama danışmanlar da bankacı ne anlar..gmy ler yardımcı olsa diyeceksin onlar havalimanını yolcu olarak bile görmemiş..koordinatörler yardım etse deseler bileni gönderdik diyemezler.kalanında zaten çoğu tavdan kovulmuştu..müdürler yardım etse edemez havacı olanlar korkudan susuyor,havacı olmayanda zaten bilmiyor..sonuç koca şirketi batırıyoruma çıkıyor..
  • Bu kişi bilip bilmeden her açıklama tersi oluyor..reklamlar bir yere kadar aynı önlemi hatta fazlasını diğer alanlar alıyor ama hiç biri bu kadar reklam yapmıyor...binsat ile gizli ortaklığı açıklasın önce..sonra bayan personellerin sıkıntılarını sümen altı etmek nedir onu açıklasın..istifa etmem kovulmak tazminat sebebi duruşu bu..
  • Ne heybetli ne muhtesem adamsin sen

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu, açılacak 3. pist ile kapasite artışına gidileceğini açıkladı.

İGA CEO'su Samsunlu Bloomberg'te katıldığı canlı yayında konuştu.

3. pistin hizmete girmesiyle taksi sürelerinin de azalacağını ifade eden Samsunlu; 'Yolcularımızın da taksi süresi konusunda şikayetleri var. 3. pist ile bu süre yarı yarıya azalacak' dedi.

Covid-19 krizinin yolcu garantisini etkileyip etkilemeyeceği hususuna da değinen Samsunlu, krizin aşılması sonrasında bu durumun devletle ile bir araya gelinerek doğru kararın alınacağını söyledi.

İşte Samsunlu'nun değerlendirmeleri:

 

İstanbul Havalimanı'nda yolcu garantisi etkilenecek mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Sabırsız Kartalcı ~ 4 yıl önce
Ülkeyi nasıl borca soktuk,gişelerden başlayan havalimanına kadar süren yolda milletin cebini nasıl soyuyoruz onu mu anlatıyor? Osmanlı'da zamanında demiryollarında imtiyaz vermişti Fransızlara sonra rahmetli Gazi Mustafa Kemal nasıl tekrar millileştiririz diye uğraştı.Havaciliktan anlamayan bir adamı CEO yapmak üstelik Kartal mezunuda değil:)Ama babası bakan beyefendinin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞİRKET ~ 4 yıl önce
Birde Şirketlerin,Havayollarının sıkıntıları dile getirilsin.SAMSUNLU bu sıkıntılarımızı biliyormu? Bakın ne zaman açılacak Ofisler,Kiralar,Çalışanların durumu,ya çıkartıldılar,ya ücretsiz izindeler.Ne olacağımız belli değil.Özel Sektör kan ağlıyor. Kiraları ne yapacaklar? Boş Ofislere kira nasıl ne şekilde verilecek? Çalışanların durumu ne olacak.? Havayollarının Konma ücretlerinde bir geçici indirim uygulanacakmı? 3.Pist hadi açıldı diyelim.Hayırlı olsun.İyi olur İnşallah hepimiz için Lütfen Sayın SAMSUNLU bunları da dile getirin.O kadar yazılar verildi size şirketlerden,hala bir cevap yok sizden.!!!!!!!! Hazırlık yapsanız ne fayda.Zaten uçuşlar kısıtlı olacak.Yurtdışı gelecek olan Turistlere ne gibi bir hazırlık yapılacak.Sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Ekranlara çıkıp konuşmak kolay.Gerçek olan sizler bizler için havayollarımız.Başka yolu yok bunun..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trajikomedi ~ 4 yıl önce
Yolcular taksi yüzünden şikayet etmese 3.pist açılmayacak mıydı yani bunu mu anlamalıyız? Devlet ekonominin iyice dibe vurduğu bir ortamda para bulursa paranı öder bulamazsa da üstüne su içersin artık. Gelirler düştüğü için çoğu insan uzun bir süre kısıtlı bir halde yaşayacak kimse eskisi gibi yiyip,içemeyecek,gezemeyecek vs haliyle harcama da kısıtlı olacak. Ayrıca böyle kerameti kendinden menkul,torpille mevki,makam sahibi olabilmiş insanlardan ve dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde yolcu,hasta,araç garantili işleri marifetmiş gibi yandaşları iyice zengin ederek yaptıran ve onları şakşaklayanlardan ne zaman kurtulacağız acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ceo ~ 4 yıl önce
Bir samsunluya bakın bir de aycıya. Bu adam gibi adam. Konuşması bilgisi kültürü vizyonu olan insan. Bunu thy nin başına koysan dünya markası yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 4 yıl önce
Neden konuşamıyor peki?
Şakamısın ~ 4 yıl önce
Çöpü bile at demem buna,aycıyla bir tutuyor. seni müdür yapmazlar çocuk debelenme..:) ettiğin yorum tedaviye alınmalı ama herkes ister bu kafadan dert yok tasa yok..
Ceo ~ 4 yıl önce
Adam tecrübeli. Adam siyasi değil. Adam sonradan görme değil. Adam işi biliyor. THY ile kıyaslanır mı hiç.
Kaptan ~ 4 yıl önce
Gözünüz adam görsün be....Şu duruşa bak sen... Havasını çabuk alırlar kel artizzx.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aga ~ 4 yıl önce
Ben parama bakarım aga.. dolar olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazım ~ 4 yıl önce
Yid projelerini destekleyen biri olarak tabiki garantisi olacak. 2019 için dış hatın garanti cirosu 233 milyon avro. (Yıldan yıla artıyor) Buna mukabil 2019 da garanti cironun aşılması sonucu 22 milyon euro fazla kira ödemesi yapılmıştır. Devletin İGA’dan ortalama yıllık alacağı kira 1 milyar 45 milyon euro (AHL’de Tav 147 milyon euro ödüyordu) burda 2020 için dış hat garanti ciro 250 milyon euro sağlamasa bile İGA nın ödeyeceği kira bundan yüksek olduğu için yine dhmi nin cebinden para çıkmaz. Alacağı kirayı daha eksilen ciro kadar düşük alır. Burda esas zarar İGA’nın ve kiracılarının olacaktır. Çünki yolcu gerçekleşmediği için ek hizmetler de çalışmamıştır. Ama şundan eminim seyahat talebi covid-19 tehlikesi biter bitmez patlayacak. Eko durum önemli değil. BİLGİSİZ YORUM CAHALETTENDİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he he ~ 4 yıl önce
tabi kira öderse iga. ilk 2 yıl kirası 25 yıl sonraya atıldı. yazıyorsun ama haybeye yazıyorsun boş boş
Yid fiyaskosu ~ 4 yıl önce
Yalniz o dedigin kiralar 25 yil sonrasina ertlendi. Ortada kira falan yok yani.
Yid fiyaskosu ~ 4 yıl önce
Yalniz o dedigin kiralar 25 yil sonrasina ertlendi. Ortada kira falan yok yani.
Reco ~ 4 yıl önce
Yorumun baya yanlış. Öncelikle ilk 2 yıl için ödenecek kira bedeli 25 yıl sonraya ertlendi. (3te2 oranında indirim yapıldığı iddaları var) Tav, Atatürk havalimanını Dhmi ile birlikte işletiyordu. Gelirlerin neredeyse yarısı zaten Dhmi kanalı ile hazineye aktarılıyordu. İga da böyle birşey sözkonusu değil. (Belki %1 anca geliri vardır dhmi’nin) ayrıca yolcu garantisi 2.yıl için 250 milyon euro değil 333 milyon euro. Yorum yaparken araştırın lütfen.
Kazım ~ 4 yıl önce
2020 kirasına dair bir bilgi paylaşmamışken yanlış bilgi yaydığımı iddi edenler önce yorumu okusun. Kira ertelemesine gelince kira ertelendi de dhmi garantisi ertelenmedi mi yani?
Bu ne anlar havacılıktan ~ 4 yıl önce
anlıyor gibi her yere röportaj verme derdinde onu bile açıklayamıyor iki cümleyi döndürüp duruyor..danışmanlarından öğrense diyecekler ama danışmanlar da bankacı ne anlar..gmy ler yardımcı olsa diyeceksin onlar havalimanını yolcu olarak bile görmemiş..koordinatörler yardım etse deseler bileni gönderdik diyemezler.kalanında zaten çoğu tavdan kovulmuştu..müdürler yardım etse edemez havacı olanlar korkudan susuyor,havacı olmayanda zaten bilmiyor..sonuç koca şirketi batırıyoruma çıkıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etkisiz ceocuk ~ 4 yıl önce
Bu kişi bilip bilmeden her açıklama tersi oluyor..reklamlar bir yere kadar aynı önlemi hatta fazlasını diğer alanlar alıyor ama hiç biri bu kadar reklam yapmıyor...binsat ile gizli ortaklığı açıklasın önce..sonra bayan personellerin sıkıntılarını sümen altı etmek nedir onu açıklasın..istifa etmem kovulmak tazminat sebebi duruşu bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne buyuk ~ 4 yıl önce
Ne heybetli ne muhtesem adamsin sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Askme ~ 4 yıl önce
aksine loser

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000