24 Haziran 2014, Salı 08:30:50

PUAN KARTLARIYLA YOLCULARI KANDIRIYORLAR!

Havayolu şirketlerinın, yolcuların uçuşlardan elde ettiği puanlar üzerinde sahtekarlık yaptığını belirten Avrupa Tüketiciler Organizasyonu BEUC, bu konuda derin bir araştırma başlattı.
  • Daha bir kere bile M&M puanlarım ile istediğim yere bileti en düşük puandan alamadım. Bir keresinde inat ettim, tam 364 gün sonrası için Paris'e bilet alayım dedim, onda bile kontenjan dolu, isterseniz 2 misli mil ile alabilirsiniz dedi. Yer garantili imiş. Ben bu işten bir şey anlamadım. Yok Avrupa için şu kadar, yok yurtiçi bu kadar diye reklamlarda yazılan miller koca bir yalan, onları 2 ile çarpın. Zaten bıraktım artık bu yüzden mil hesabı yapmayı. En uygun saat ve bağlantıyı veren havayolundan alıyorum kafam rahat.
  • THY nin uyguladığı mıles &smiles da aynen böyle!! Oda tam bir dolandırıcılık sistemi!!! Bedava diye birşey yok!!!! Hep kazıklanıyoruz!!!

Havayolu şirketlerinın, yolcuların uçuşlardan elde ettiği puanlar üzerinde sahtekarlık yaptığını belirten Avrupa Tüketiciler Organizasyonu BEUC, bu konuda derin bir araştırma başlattı.

Avrupa çapında aralarında Hollanda Kraliyet Havayolları KLM’in de bulunduğu bir çok havayolu şirketinin müşterilerine sunduğu kart sistemlerinde sahtekarlık yapıldığı belirtiliyor.

Özellikle yolcuların uçuşlarından elde ettiği puanlarda sahtekarlık yapıldığını belirten BEUC yetkilileri bu konuda geniş çaplı bir araştırma hazırlığına girdi.

Telegraaf gazetesinde yayınlanan bir haberde yolcuların uçuşlardan elde ettiği pyuanlarla promosyonlu ucuz tarifeden uçmaya imkan sağladığı düşünülse de aslında bu olanağın hiç de o kadar kolay olmadığına vurgu yapıldı.

Habere göre promosyon bileti olarak alınan bu bilet normal şartlarda alınan bir biletin neredeyse 2 yada 3 katı fazlasına denk geliyor.

Flying Blue kart sistemini uygulayan KLM bu dengesizliğe karşı mücadele ettiğini belirtiyor. Sonhaber'de yer alan habere göre; Gazeteye bir açıklama yapan KLM “Flying Blue üyeleri için Avrupa içi uçuş biletleri 12.500 puandan başlıyor. Eğer en ucuz tarifeli biletler bitmiş ise daha yüksek tarifenden bu bilet sağlanıyuor ve buna göre de biriktirilen puanlardan kesinti yapılıyor”

PUAN KARTLARIYLA YOLCULARI KANDIRIYORLAR!

Yorumlar

Yolcu ~ 10 yıl önce
Daha bir kere bile M&M puanlarım ile istediğim yere bileti en düşük puandan alamadım. Bir keresinde inat ettim, tam 364 gün sonrası için Paris'e bilet alayım dedim, onda bile kontenjan dolu, isterseniz 2 misli mil ile alabilirsiniz dedi. Yer garantili imiş. Ben bu işten bir şey anlamadım. Yok Avrupa için şu kadar, yok yurtiçi bu kadar diye reklamlarda yazılan miller koca bir yalan, onları 2 ile çarpın. Zaten bıraktım artık bu yüzden mil hesabı yapmayı. En uygun saat ve bağlantıyı veren havayolundan alıyorum kafam rahat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY nin uyguladığı mıles &smiles da aynen böyle!! Oda tam bir dolandırıcılık sistemi!!! Bedava diye birşey yok!!!! Hep kazıklanıyoruz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000