14 Aralık 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Benden özür dilemenize gerek yok sayın okurum. Böyle bir talebim ve beklentim yok.. Ben size verdiğim ilk cevapta zira ben o cümleyi okuduğum haberlere istinaden yazdığımı belirtmiştim. Dolayısı ile o cümleye takılmanız bana göre yersiz. Bir sözlükte o cümleyi aramanız ise şaşırtıcı. Sözlüğün 74 sayfasındaki Buluğ kelimesinin açıklamasında kız çocukların 9 yaşından itibaren baliğ olduğu belirtiliyor. 526 sayfada ise Buluğ çağına girmiş olan kadının velisi olmadan nikâhlanması mümkün ifadesi yer alıyor. İki maddeyi birbirine bağlarsanız Diyanetin neyi uygun gördüğü ortaya çıkıyor. Lütfen bir kez daha okuyunuz Fetva var mı yok mu? Bilmem. Ancak bahis konusu sözlük İslam ilminin uleması sayılan ( Doçent Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı/ 2 doçent Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi ve 2 Din İşleri Yüksek Yüksek Kurulu üyesi,) insanlarca hazırlanmış ve Diyanetten birilerinin ( ki onları da ulema diye kabul etmek gerekir) onayından geçmiştir. Ayrıca sözlüğün takdimi ise Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılmıştır. Sayın Okurum. Bu konuyu burada noktalayalım lütfen. Aksi takdirde sizi cevaplamamak gibi nezaketsiz bir duruma düşeceğim. Sağlıklar diliyorum. Saygılarımla.
  • Sizin yazılarınızdaki eksik ,yanlış yada hatalı bilgileri düzeltme önerileri biz okurların görevidir.Yazınızda belirttiğiniz 40 A-330 rakamınız yanlış.umarım düzeltirsiniz,yada sizin adınıza cevap veren gereksiz bir zat vardı.oda cevap yazabilir
  • Çetin bey kısa çalışma uygulaması THYde epey bir zamandır uygulanmıyor. maaşlarda yüzde 30-35-50 kesinti uygulandı.
  • Tarla her sene ürün veriyordu, bu sefer böyle oldu, ne yapalım. Dünya liderleri (tüm ülkeler) sınıfta kalmasaydı, bugüne gelinceye kadar ne bu kadar insan ölürdü, ne de uçaklar ground olurdu. Hamsi kafalılar!
  • Yalan trol haberlerleri gercekmis gibi yayamazsiniz. Hele bir de bunu yapip insanlari cahil olmakla suclayamazsiniz. Buyrun Diyanet Isleri Baskanligi'nin konuyla ilgili aciklamasi. Bu yorumu yayinlamayacaksiniz ama en azindan siz okuyacaksiniz. https://www.diyanet.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Detay/11167/diyanetle-ilgili-daha-asilsiz-bir-haber-uretilemezdi
  • İşten çıkarmak için müdürlerden isim alınıp binlerce kişilik liste yapıldığı iddiaları ayyuka çıktı. Özellikle bu listeye müdürlerin kendilerine rakip gördükleri personeli yazdırdıklarıda sır değil artık . İşten çıkarma yasağı bitince bu listedeki binlerce çalışanın iş akdinin fesih edileceği her yerde konuşuluyor. Şirketimizin bu konuda resmi bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Devletimiz aylarca yüzbinlerce memura baktı , senelerce THY ye emek veren 30.000 kişi yede bakacağını umut ediyoruz. Haziran ayında şirketin yüzde 70 kapasiteyi göreceğini bu meslekteki herkes öngörebilir. İnşallah kimseyi işten çıkarmadan kış sezonu geçer.Bu arada Büyüklük söz ile değil icraat ile olur. Hiç kimsenin işsiz kalmaması için devletimizden ŞİRKETİMİZDEN ve sözde sendikamızdan acil destek ve yardım istiyoruz , diğer türlü binlerce arkadaşımız işsiz kalacak gibi.Sn.Cumhurbaşkanımız fazlası ile kötü niyetli olan Sn.TEA nın insanları işsiz bırakmasına izin vermez ...
  • Thy teknik 2 yıl önce Ellerinden ayaklarından sonradan hastalanan çalışanını devletin kolaylık için tanıdığı emekliliği kabul etmediği çalışmak istediği için 39 yaşında işten atıldı
  • “Beğenmiyorsanız köşeyi bir hafta da siz yazın bakalım!” demişti, bu hafta sözünde durmuş
  • Thy cok büyük bir firma;Çalışanlar kıymetini bilsin,Bir kişiyi bile çıkarmadı.Devlet baba milleti kurtardı.
  • 2020 demişken bu sene bir kardeşimiz bir kitap yazdı ismi "binbir feet masalları". Sizden de çok güzel bahsetmiş. Doğru da söylemiş. Bunu da sene hesabında analım. Senenin geri kalanına gelirsek Allah hepimizin yardımcısı olsun bir daha böyle bir sene yaşatmasın camiamıza. Sağlıklı günler dilerim tüm mesai arkadaşlarıma. Seneye buhar olan haklarımızı almamız ve yöneticilerimizin akıl fikir bulması dileklerimle.

2020 Böyle geçti. 2021’de Sivil Havacılıkta Neler Olur? THY Ne Yapıyor?

YOLCU SAYILARI TEPETAKLAK: Tüm dünyada beklenildiği üzere uçakla seyahat eden yolcu sayılarında büyük düşüş meydana geldi. Tabii bizde de.  THY’ nin Yurtdışı uçuşları 2019’a kıyasla önemli oranda düşüş gösterdi. Ağustos ayında tatil döneminin etkisiyle birlikte bir toparlanma yaşayan havayolu seyahatleri, en iyi ayını yaşadığı dönemde bile 2019’un yüzde 55’i oranında yolcu taşıdığı basında yer aldı. 2020 yılı Nisan ayında THY tarafından yapılan bir açıklamada yolcu sayısındaki düşüşün 2019 yılına oranla toplamda % 53 olduğu duyurulmuştu. Haziran 2020 ayında ise THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, pandemi’ nin olası etkilerine ilişkin “arz edilen koltuk / km) yüzde 55 civarı, yolcu sayısında yüzde 60 düşüş öngörüyoruz.” değerlendirmesinde bulunmuştu. Ocak Eylül 2020 Döneminde ise Yolcu Sayısındaki düşüşün 2019 yılının aynı periyoduna oranla % 61.7 olduğu raporlarda yer alıyor. • Ocak-Ekim 2019 döneminde 63,1 milyon olan toplam yolcu sayısının, 2020 yılının aynı döneminde 24 milyon olarak gerçekleştiği THY raporlarında yer almaktadır. Bu rakamların hepsi beklenenlerden farklı değil.

FİLODAKİ UÇAK SAYILARINDAKİ DÜŞÜŞ: Eurocontrol tarafından açıklandığı üzere Şu an için Lufthansa 236, British Airways 165, Air France 137, Ryanair 108, SAS 76 uçağını parka çekmiş durumda. Covid-19 salgınından kaynaklanan yolcu sayısındaki düşüş nedeni ile filosunda mevcut olan 33 adet B- 777 uçağından 10 adedini yere indiren THY, bunu takiben filosunda mevcut olan 40 Airbus A-330 tipi uçaktan 25 adedini park pozisyonuna çekme kararı verdi. Bu gün duyurulduğu üzere THY Toplam 55 uçağını daha yere indirdi.  Bu uçaklardan 52 adedi Airbus A321 (178-180-194 koltuk ) ve 3 adedi ise Airbus A320 ( 150-179 koltuk ).

YABANCI HAVAYOLLARI NE YAPIYOR? Cathay Pasifik’ten yapılan açıklamada, alınmış bulunan karar doğrultusunda Hong Kong'da 5 bin 300 ve diğer bölgelerde görevli 600 kişinin işini kaybedeceği, dolu olmayan 2 bin 600 pozisyonun da kaldırılacağı belirtildi. Flybe İflas etti denmişti: meğer sahnelerdeymiş. İki bin çalışanı işten çıkardı. Devlet yardımı ile iflastan kurtulan Lufthansa yılsonuna kadar 29 bin kişinin işine son vermeyi planlıyordu. Bu konudaki çalışmaların devam ettiği söyleniyor. American Airlines ve United Airlines, 32 bin kişiyi işten çıkartacaklarını açıkladı. Dubai merkezli uluslararası havacılık holdingi Emirates’ in 30 bin çalışanını işten çıkarmayı gündeme aldığı belirtildi. British Airways’in sahibi International Airlines Group (IAG), 2020’nin ilk yarısında gelirlerinin yüzde 13 azaldığını belirterek, 12 bin kişinin işten çıkartılmasının planladığını duyurdu. İskandinav Hava Yolları 5 bine yakın çalışanı işten atıyor

Air Canada, 15 bin 200 çalışanı izne ayırırken 1.300 yöneticiyi geçici olarak işten çıkardı. Yeni Zelanda’nın ulusal havayolu firması Air New Zealand, çalışanlarının neredeyse üçte birini, yaklaşık 3 bin 500 kişiyi işten çıkaracak. İtalya’nın ulusal havayolu şirketi Alitalia, hükümetten 2 bin 900 kişiyi daha geçici olarak işten çıkarmak için izin istedi. Hükümet kabul ederse yaklaşık 7 bin kişi toplamda geçici olarak işten çıkarılmış olacak. American Airlines’ın pilotlar sendikası ise yaklaşık 4 bin 800 pilotun kısa süreli ücretsiz izne çıkmayı kabul ettiğini, 715 pilotun ise erken emekli olduğunu açıkladı. Singapur Havayolları Pandemi’ nin yarattığı zarar paralelinde grup genelinde 4.300 kişiyi işten çıkaracak. Vb.

Birçok bilgi parça parça geliyor. Bu gün için bazı uygulamalardan vazgeçildi mi, yoksa verilen rakamlar da artış mı oldu, azalma mı tam olarak bilinmiyor.

 

AŞI: Eğer bu günlerde uygulanmasına başlanılan aşı beklenen müspet etkiyi gösterse bile, her ülke aynı sonuca aynı zamanda ulaşamayacağı için 2021 sonundan önce sivil havacılıkta normale dönmeyi beklemek fazla iyimserlik olacak. Ancak Pandemi nin tüm ülkelerdeki durumu malum olduğundan yukarıda belirtilen işlemlerin ve rakamların da söz konusu ülkenin durumu ile aynı doğrultuda hareket göstereceği tabii.

FİLOLARIN YENİ YAPILARININ BELİRLENMESİ: Havayolları uçuştan çekip parka alacağı uçak adedini belirlerken ülkenin pandemi’ deki durumunu ve de uçuş yaptığı ülkelerdeki salgının durumunu dikkate alarak güncel filo yapısını şekillendirecektir. Filonun tümünü havada görmek ancak ve ancak salgının tüm dünyada sonlanmasını takiben mümkün olabilecektir.

UÇUŞ NOKTALARININ HER ETAPTA GÜNCELLEŞTİRİLEREK YENİDEN BELİRLENMESİ: Uçuş noktalarının yeniden değerlendirmesinde de aynı ölçütlerin geçerli olacağı kabulü zorunlu olan bir gerçek. Dolayısı ile parka alınmış bulunan uçak tiplerinin de maliyetleri ile birlikte koltuk adetleri ve menzilleri de dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi gerekecektir.

VE DE İSTİHDAM: Gelelim istihdama. Bu konuda Türk Hava Yollarını diğer uluslararası havayolları ile birlikte değerlendirmek mümkün değil. Konu ile ilgili olarak yukarıdaki konu başlığının kapsamına bakıldığı takdirde, bir takım havayollarının kesin olarak işten çıkartma işlemi yaptığını, bazılarının yapacakları tensikatın planlama aşamasında bulunduğu diğer bir kısmın ise personelini geçici olarak işten çıkarttığını görebilmek mümkün. Dolayısı ile bu konuda da uluslararası havayollarının bu uygulamalarına da pandemi’ nin gelişiminin yön vereceği ortada..

Türk Hava Yollarımıza gelince Hükumetimizin verdiği karar ve yapılan KÇÖ uygulamasının, istihdamı azaltılmasına engel olduğu açık. Bir yazımda belirtmiştim. Kısa Çalışma Ödeneği olarak takdir edilen meblağın azlığı ve insanları tatmin etmemesi ayrı bir konu. THY gibi fazla istihdam yapıldığı değişik vesilelerle ortaya konulan THY için istihdamın korunması hususunda amaca hizmet eden bir uygulama. Dua etmek gerekir ki Allah devlete kuvvet versin ve bu uygulama Pandemi sonlanana kadar sürsün. Eğer devam etmez ise ne olacağı hususunu düşünmek bile istemiyorum. Yolcusunun % 60’nı yitirmiş, 100 küsur uçağını parka çekmiş bir havayolunun ne yapması gerekirse THY onu yapacak ve yaşanacaktır. Bu arada kimsenin Pandemi sonlanır sonlanmaz havayollarının salgın öncesi durumuna geleceğini düşünmemesi gerekir. Bu kendini aldatmak olur. O periyodun ne kadar süreceğini tasarlamak kanaatimce fazlası ile zordur. Her ne ise bu kriz esnasında Devlet Baba ve THY Yönetimi çalışanlarını işsizlik psikozundan uzak tutmuşlardır. Her ne kadar KÇÖ olarak yapılan ödeme tatminkâr değilse de yaşanan tüm sıkıntıların yanında işsiz olma stresini yaşamamış olmayı içinde bulunulan bu dönem için küçümsenmeyecek bir avantaj olarak kabul ediyorum. Bunun kıymetini bilmek gerek. Şu anda THY tüm gücü ile Pandemi’ yi takip ediyor. Onun gidişatına uygun ticari tedbirleri almaya özen gösteriyor. Dün bir yerde okudum.

Bazı gelişmiş ülkeler salgın sonrası takip edecekleri yolla ilgili çalışmalar yapmaya ve de projeksiyonlar hazırlamaya başlamışlar bile. Acil kararlar verip uygulamaya koymak yerine bu tür hazırlıkları yapmak ve de güncel alt yapıya en uygun olan uygulamayı seçerek onun üzerinde rötuşlar yapmak en akıllıcası olsa gerek.

Ülkeler sivil Havacılık otoritelerinin B 737 Max tipi uçaklar ile ilgili kullanım kararını açıklıyor? Bu konuda biz ne yapıyoruz? Bir basın toplantınızda bir paragraf da bu konu için açmak gerekmez mi?

Kolaylıklar, sağlıklar ve emniyetli uçuşlar diliyorum.

İNSANLIK KORONAYI YENECEK AMA BİZ CEHALETİ YENEBİLECEKMİYİZ? İŞTE O BELLİ DEĞİL.

Aşı maşı derken bu Corona duraksayacak. Kaybolacak mı, yoksa yerini başka bir Pandemi’ yemi bırakacak belli değil. İnsanlık belirli bir zayiattan verdikten sonra onu da yener evelallah. Ancak bizim ülkemize hâkim olan bu cehaleti ortadan kaldırmamız pek mümkün değil.

İşte son bir hafta içinde yaşadıklarımız. Bir hastaya şifa verecek diye köye çağırılan üfürükçü 3 ayrı köyde 136 kişiye virüsü bulaştırmış.

Turşu Korona’ ya iyi gelir demişler. Toplanmış köyün hanımları. Çeşit çeşit turşu kurmuşlar. Sonuç çalışmaya iştirak edenlerin tümü Korona.

Kayserinin bir ilçesindeki 150 haneli bir köyde ekmek yapmak için bir araya gelen kadınlardan 40 adedi yapılan test sonucunda pozitif çıktı. Bu gün gelen Corona’ ya yakalanan ekmekçilerin 72 ‘ ye çıktığı şeklinde.

 Bir sitede oturan bir aile, karı koca Korona’ ya yakalanmış. İnanmayacaksınız ama bu komşuya geçmiş olsun ziyaretine gidenler oldu. İyi komşuluğun icabı (?)

Bursa’da kısıtlama esnasında ehliyetsiz araba kullanan adam polis tarafından yakalanınca korona virüsten yatan arkadaşına telefon edip gel arabanı al diyor. Özrü kabahatinden büyük.

Bunca kadın cinayetinin, bunca trafik kazasının ve kaybolan anların arkasında ne var sizce. Cehalet.

Sn. Mustafa Köz bir yazısında ne diyor? Sokağa çıkarsak çok kelle alırız, çok kan dökülür diyen mafya babasından, dokuz yaşında bir kız çocuğunu hareminize alabilirsiniz diyen Diyanet fetvasından sokaktaki vukuatları suç işleyenin bacağını kırarak çözmeyi öneren bir Bakanın durumunu cehalet sarmalında görmek gerekiyor. 

 Evet, bu beyefendiler kendirlerimi cahil? Hayır. Bizlerin cehaletine güvenip bu sözleri ediyorlar. Bu sözlerin üzerine gitmiyor kimse.  Diyanete bu kuranı kerimin neresinde yazılı diye soran yok. Kazara soran çıksa bile dikkate alıp cevap veren yok.

Tam bu yazıyı kaleme alırken ülkemiz insanlarının tahsil durumları ile ilgili bir bilgi ulaştı. Gönderen ise bir eğitim kurumu topluluğunun Yönetim ve İşleme Danışmanı. Hayli detaylı bir bilgi. Tablolardan oluşuyor bu anlatım.

Tabloda 1.nci ara toplam içinde kayıtlı olan 47 052 447 kişilik nüfusa ( bu gruba 6 yaşa kadar olan kesimi de (8 milyon) eklersek, 55 Milyon insanımız eğitimsiz denilecek seviyededir. Diğer bir ifade ile nüfusumuzun %67 si eğitimsizdir ya da çok düşük eğitim düzeyindedir.

Toplam 82 Milyonun Sadece 27 Milyonu ki o da toplam nüfusun %33’ü etmektedir, lise ve üstü eğitim seviyesindedir.

Hiç okul bitirmemiş 6 yaş üstü insan sayımız 9 milyon 807 bin 582. Bunun çoğunluğunu, (6 milyon 185 bin 858) kadınlar oluşturmaktadır. Evet, bir erkeği eğitirseniz bir insanı eğitmiş olursunuz. Bir kadını eğitmek ise bir kuşağı eğitmek demektir. ( Brigham Young) Yaşadığımız bunca menfiliklerin arkasında da cehalet yok mu? Bir şeyleri gördükten, okuduktan sonra “Tahsil cehaleti giderir insanlık öğretmez” sözünün doğruluğu da kesinlikle şüphe götürür oldu. Bu söze inanmıyorum artık. Tahsilin insanlık öğretmediği açık ama cehaleti de gidermediği birtakım örneklerden görüldüğü üzere kabulü zorunlu olan bir gerçek haline dönüştü artık.

Evet, özellikle bizleri gerek ülkede ve gerekse işyerimizde yönetenlerin yaptıkları birçok anlaşılmaz uygulamalar var. Bunları toplumun cehaletine güvenerek yaptıkları malum. Bu insanların yaptıkları uygulamaları aşağıdaki fıkra ile ilişkilendirmeye çalıştım. Çok önceleri bu tür anlatımları ile tanınan bir büyüğümüzün basın mensuplarınca bir yaşanmışa ilişkin kendisine sorulan kritik bir suale verdiği cevap aslında.

Adamın biri ineğini çok seviyormuş. İneğini kurtların yememesi için nefesi kuvvetli bir hoca arayışına girmiş ve nihayetinde aradığı hocayı bulmuş. Hocadan ineğini kurtların yememesi için muska yazmasını istemiş. Muska yazılmış ve ineğin boynuna asılmış. Bu olayın ardından sürüye kurt girmiş ve sadece bu adamın ineğini yemiş. Adam, ineğin muskalı başını kesip hocaya getirmiş. Hocaya: “Hocam ineği kurt yedi, demiş” Hoca: muskayı almış, açıp okumuş ve açıklama yapmış.  Biz bir yanlışlık yapmışız. Kurdun ağzını bağlayacağımıza arkasını bağlamışız. Kurt senin ineği yedi yemesine ama hiç merak etme, kolay kolay çıkaramaz.”

Evet: ülkemizi bu duruma düşürenler için cehaletin savunma ölçütü olmayacağı kesin. Allah hepimizi çok bilen cahillerden korusun.

Hep bundan sonra ne olur’ u düşünüyorum. Aslında kötümser biri değilim ama yine de gözümün önüne hep gri tablolar geliyor. Kötümserliğin nedeni çaresizlik derler, sanki doğru gibi.

Tüm yaşamımız, işimiz küçücük bir virüsün elinde olunca insan kendisini çaresiz hissediyor. Çaresizliği düşünmeyip tünelin ucundaki ışığı görmeğe çalışsak. Evet, iyimser olmaya çalışalım. Yeni yıl bize iyi gelecek

HABER VE KÖŞE YAZISI ARASINDAKİ FARK. AŞAĞIDAKİ NOT ÇOK KEZ TEKRAR ETMEME RAĞMEN HALEN BU KONUYU ANLAMAMIŞ OLANLAR İÇİNDİR.

2020 Böyle geçti. 2021’de Sivil Havacılıkta Neler Olur? THY Ne Yapıyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

CVP FETVA ~ 3 yıl önce
Benden özür dilemenize gerek yok sayın okurum. Böyle bir talebim ve beklentim yok.. Ben size verdiğim ilk cevapta zira ben o cümleyi okuduğum haberlere istinaden yazdığımı belirtmiştim. Dolayısı ile o cümleye takılmanız bana göre yersiz. Bir sözlükte o cümleyi aramanız ise şaşırtıcı. Sözlüğün 74 sayfasındaki Buluğ kelimesinin açıklamasında kız çocukların 9 yaşından itibaren baliğ olduğu belirtiliyor. 526 sayfada ise Buluğ çağına girmiş olan kadının velisi olmadan nikâhlanması mümkün ifadesi yer alıyor. İki maddeyi birbirine bağlarsanız Diyanetin neyi uygun gördüğü ortaya çıkıyor. Lütfen bir kez daha okuyunuz Fetva var mı yok mu? Bilmem. Ancak bahis konusu sözlük İslam ilminin uleması sayılan ( Doçent Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı/ 2 doçent Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi ve 2 Din İşleri Yüksek Yüksek Kurulu üyesi,) insanlarca hazırlanmış ve Diyanetten birilerinin ( ki onları da ulema diye kabul etmek gerekir) onayından geçmiştir. Ayrıca sözlüğün takdimi ise Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılmıştır. Sayın Okurum. Bu konuyu burada noktalayalım lütfen. Aksi takdirde sizi cevaplamamak gibi nezaketsiz bir duruma düşeceğim. Sağlıklar diliyorum. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dost ~ 3 yıl önce
Sizin yazılarınızdaki eksik ,yanlış yada hatalı bilgileri düzeltme önerileri biz okurların görevidir.Yazınızda belirttiğiniz 40 A-330 rakamınız yanlış.umarım düzeltirsiniz,yada sizin adınıza cevap veren gereksiz bir zat vardı.oda cevap yazabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dost ~ 3 yıl önce
Eğer birisi benim adıma cevap veriyorsa ve de kim olduğunu saklamıyorsa gereksiz bir zat değildir. Bu dostluk ismi bayatladı.
ÇOK BİLEN DOST'A ~ 3 yıl önce
YATIRIMCI İLİŞKİLERİ FİLOO BİLGİLERİNE BAKIN.
Son eleştiri ~ 3 yıl önce
Verdiğiniz adresteki sayıları toplasanız yeterdi.demekki uçak ve tipler hakkında dahi bilginiz yok.ufak bir araştırma yapsanız sayının 68 olduğunu görürdünüz.yapılan eleştiri pozitifti, her dosta inanmayınız,gerçek dostlarınızı dışlamayınız.Buda size gerçek dosttan son eleştiridir.
VP SON ELEŞTİİRİ ~ 3 yıl önce
SİZ THY'NİN PARKA ALDIĞI 330 'LARIN HANGİLERİ OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ? THY AÇIKLAMASINDAKİ TOPLAM SAYI ( 330) 64 EDİYOR.THY BU KONUDA HİÇ BİR AÇIKLAMA YAPMADI. GELELİM DOSTLUĞA. HANGİ GERÇEK DOSTUMU DIŞLADIĞIMI BİLMİYORUM. DOSTUN YAZDIĞI BİR YORUMDA " DAHİ " KELİMESİ FAZLA DEĞİL Mİ? SİZİN TARZINIZDAKİ BİR DOSTU ( ?) KAYBETMEK BANA FAZLA ÜZÜNTÜ OLMAYACAKTIR. İSİM DEĞİŞTİRİP BAŞKA KONULARI YAZARSINIZ NE DE OLSA.İSMİNİ SAKLAYIP BEN DOSTUM DİYEN BİRİ İÇİN SİZ DE OLSANIZ FAZLA ÜZÜLMEZSİNİZ. SAĞLIKLAR DİLİYORUM.
KÇO ~ 3 yıl önce
Çetin bey kısa çalışma uygulaması THYde epey bir zamandır uygulanmıyor. maaşlarda yüzde 30-35-50 kesinti uygulandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KÇO ~ 3 yıl önce
EVET BUNU AÇIK YAZMAMIŞIM. İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI KÇO UYGULAMASI İLE BİRLİKTE GETİRİLDİ. BU BAKIMDAN HER DURUMDA SONUCU İTİBARI İLE HERKESİ İLGİLENDİRİYOR.
Lazoğli ~ 3 yıl önce
Tarla her sene ürün veriyordu, bu sefer böyle oldu, ne yapalım. Dünya liderleri (tüm ülkeler) sınıfta kalmasaydı, bugüne gelinceye kadar ne bu kadar insan ölürdü, ne de uçaklar ground olurdu. Hamsi kafalılar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanmalisiniz. ~ 3 yıl önce
Yalan trol haberlerleri gercekmis gibi yayamazsiniz. Hele bir de bunu yapip insanlari cahil olmakla suclayamazsiniz. Buyrun Diyanet Isleri Baskanligi'nin konuyla ilgili aciklamasi. Bu yorumu yayinlamayacaksiniz ama en azindan siz okuyacaksiniz. https://www.diyanet.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Detay/11167/diyanetle-ilgili-daha-asilsiz-bir-haber-uretilemezdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp utanmalıs.. ~ 3 yıl önce
Yanıldınız. Yorumunuzu yayınlıyorum işte. Bu konuyu araştıracağım. Tabii ki böyle bir söz söylenmediyse özür dilemem gerekir. Ben halen utanmaı becerebiliyorum merak etmeyin
CVP 2 UTANMALISINIZ ~ 3 yıl önce
Sizi cevaplarken bana hitaben yazdığınız başlığı size hitaben kullanmak istemiyorum. Malum trollük iki türlüdür. Troller lehte veya aleyhte haber veya bilgi oluştururlar. Size trol diye de hitap etmek istemem. Bana gönderdiğiniz linki ve de programcının baştaki açıklamasını dinleseydiniz keşke. Her ne ise üşenmedim 2 yere telefon ettim ve de Diyanet İşleri Başkanlığının “Dini kavramlar sözlüğünün “ 6. baskısını bulup aldım ve ilgili yerleri okudum. Gittim aldım zira ben o cümleyi okuduğum haberlere istinaden yazmıştım. Size bu konuda üç beş link verebilirim ancak gerek görmüyorum. Bahis konusu sözlüğün 74 ve 526 sayfalarında Buluğ ve Nikâh kelimelerinin karşılıklarını okuyun. Bunu yazan diyanetin konu ile ilgili görevlileri, onaylayan ise yine diyanetin bir makamı. Dinimize karşı trol haber yayanlar için söylenecek söz var ama burada kullanmak istemiyorum. Bunun en büyük adiliklerden sayılabileceği açık. Size yine de teşekkür borçluyum. Beni bir kitap sahibi yaptınız.
Fetva ~ 3 yıl önce
Cetin bey oncelikle cevabiniz icin ben tesekkur ederim. Ancak bu verdiginiz sozluk maddeleri maalesef yazinizda bahsettiginizin karsiligi degil. Diyanetin aciklamasinin tamamini dinlersiniz onlar da ortada bir fetva olmadigini soyluyor. Bu nedenle elinizdeki sozlukteki fetva kelimesinin karsiligini da okumanizi onemle rica ediyorum. Size soz veriyorum burada biz okuyuculariniza kanli canli yazinizda bahsettiginiz uzere "9 yasinda kiz cocuklari ile harem kurmak serbesttir" yazili diyanet isleri baskanligi fetvasini gosterin ben de gelip ismimle cismimle sizden ozur dileyecegim. Saygilar.
DEDİKODULAR ~ 3 yıl önce
İşten çıkarmak için müdürlerden isim alınıp binlerce kişilik liste yapıldığı iddiaları ayyuka çıktı. Özellikle bu listeye müdürlerin kendilerine rakip gördükleri personeli yazdırdıklarıda sır değil artık . İşten çıkarma yasağı bitince bu listedeki binlerce çalışanın iş akdinin fesih edileceği her yerde konuşuluyor. Şirketimizin bu konuda resmi bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Devletimiz aylarca yüzbinlerce memura baktı , senelerce THY ye emek veren 30.000 kişi yede bakacağını umut ediyoruz. Haziran ayında şirketin yüzde 70 kapasiteyi göreceğini bu meslekteki herkes öngörebilir. İnşallah kimseyi işten çıkarmadan kış sezonu geçer.Bu arada Büyüklük söz ile değil icraat ile olur. Hiç kimsenin işsiz kalmaması için devletimizden ŞİRKETİMİZDEN ve sözde sendikamızdan acil destek ve yardım istiyoruz , diğer türlü binlerce arkadaşımız işsiz kalacak gibi.Sn.Cumhurbaşkanımız fazlası ile kötü niyetli olan Sn.TEA nın insanları işsiz bırakmasına izin vermez ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DEDİKODULAR ~ 3 yıl önce
BOŞ OLAN İNSANLAR DEDİKODU YAPAR. BU LİSTE HAZIRLAMAK THY' DE BİR HASTALIK SANKİ. HER DÖNEMDE BİRİLERİ LİSTE YAPAR. MÜDÜRLER LİSTE YAPTI SÖZÜNE İNANAMAM..HATTA GÜLERİM. O ZAMAN BİRİLERİ DE O MÜDÜRLERİ LİSTEYE YAZMIŞTIR. DEVLET ZATEN KÇÖ İLE YARDIMCI OLUYOR.SENDİKANIZI BİLEMEM. NE YAPAR NE EDER. SİZİN YERİNİZDE OLSAM BU SIKINTI İÇİNDEYKEN DEDİKODU KÖKENLİ BÖYLE BİR İŞE KAFAMI YORMAM. İNE DE TEMENNİ EDERİM Kİ LİSTE HAZIRLAYANLARIN DA BAŞI BELADAN KURTULMASI.
Engelli ~ 3 yıl önce
Thy teknik 2 yıl önce Ellerinden ayaklarından sonradan hastalanan çalışanını devletin kolaylık için tanıdığı emekliliği kabul etmediği çalışmak istediği için 39 yaşında işten atıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVCP CVP NE YANİ ~ 3 yıl önce
DEĞERLİ OKURUM. BU YAZIDA İFADE EDİLEN HUSUSLARIN TÜMÜ DAHA ÖNCE İFADE EDİLMİŞ OLANLARDIR. BU DURUMDA SİZİN BU KONUYU YETERİNCE TAKİP ETMEDİĞİNİZİ SÖYLEMİŞ OLUYORSUNUZ.
Çetin bey brawo ~ 3 yıl önce
“Beğenmiyorsanız köşeyi bir hafta da siz yazın bakalım!” demişti, bu hafta sözünde durmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP çetin bravo ~ 3 yıl önce
ne yani yazıyı bir çalışan mı yazdı?
Cvp ne yani ~ 3 yıl önce
Çetin bey yazılmamış konu yok diyordu. Bu yazı tersini söylüyor. Demek yazan Çetin reis değil
NE YANİ' YE ~ 3 yıl önce
çETİN BU YAZIYI BİRİNDEN ALMIŞ OLSAYDI MUTLAK YAZIDA BUNU BELİRTİRDİ. ÖRNEKLERE BAKIN.
Thy ~ 3 yıl önce
Thy cok büyük bir firma;Çalışanlar kıymetini bilsin,Bir kişiyi bile çıkarmadı.Devlet baba milleti kurtardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY’de personele yaklaşım yönetim sorunu bir gün düzelir belki ~ 3 yıl önce
Elbette üst yönetim kademelerinin tüm çalışanını mutlu edecek kararı alıp uygulaması kolay değil çalışan kadar sorun ve beklenti olması doğaldır azıcık izlemek I K nın görevi ancak bu şekilde icra kuruluna doğru Bilgi desteği sağlanabilir belki yoksa yap bir liste koy kapı önüne sonra düşünün sonucu hukuksal yolları
Çetin Hocam ~ 3 yıl önce
2020 demişken bu sene bir kardeşimiz bir kitap yazdı ismi "binbir feet masalları". Sizden de çok güzel bahsetmiş. Doğru da söylemiş. Bunu da sene hesabında analım. Senenin geri kalanına gelirsek Allah hepimizin yardımcısı olsun bir daha böyle bir sene yaşatmasın camiamıza. Sağlıklı günler dilerim tüm mesai arkadaşlarıma. Seneye buhar olan haklarımızı almamız ve yöneticilerimizin akıl fikir bulması dileklerimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN HOCAM ~ 3 yıl önce
ARKADAŞINIZIN KİTABI D&R DA YOKTU. SİPARİŞ VERDİM. BENİMLE İLGİLİ YAZDIĞI ŞEYLER İÇİN OKUMADAN SİZİN ÇOK GÜZEL GÜZEL BAHSETMİŞ SÖZÜNÜZ ÜZERİNE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM. BEN SON GÖREVE ATANINCA ORADA HAZIR BİR EKİP BULDUM. PART TİME ARKADAŞLAR DAHİL GÜZEL BİR TAKIMDI. BENİM YAPTIĞIM İSE ONLARA O GÜZEL İNSANLARA UYUM SAĞLAMA ÇALIŞMALARINDAN ÖTE DEĞİLDİ. BUNU YAPABİLDİM İSE NE MUTLU BANA. BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN SİZEDE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000