02 Kasım 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • 17 18 19 Maddelerıyle işten atıyorlar bırde pandemıyı bahane edip pandemı ucretı vermeye calısıyorlar
  • Ya hu Ekrem İmamoğlu'nun belediye olarak yaptığı yardımlardan ötürü 'PARALEL YAPI' ilan edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Sizler de kalkmışsınız Mahkeme Hukuk falan...
  • Mağdur kelimesini bir türlü sevemedim, 211 mağdur insan gerçi artık 210 deniyor ,MAĞDUR sanki güçsüz ezik bende uyandırdığı duygu öyle ,yanlış düşünüyor olabilirim ve sözlükten kelime anlamına bakayım dedim,anlamını biliyorum ama bakalım Atamızın kurduğu Türk Dil Kurumu ne demiş, Mağdur ;haksızlığa uğramış kimse Mağdur olmak ;zarara uğramak Mağdur kime denir? Kendisine karşı işlenen suç nedeni ile doğrudan zarar gören veya bu suretle ekonomik kayba uğrayan kişi olarak tanımlanabilir. Evet tanımlara bakarsak bizi tanımlıyor, haksızlığa uğradık maddi manevi zarar gördük ama biz zayıf değiliz güçlüyüz başımız dik alnımız ak çok şükür ve hakkımızı sonuna kadar aramalıyız ve arayacağız da ,susup oturmayacağız yapılan adaletsizliği kabul etmeyeceğiz. Mağdur .....yok sevemedim, en iyisi ben, Hak arayan, Hakkını arayan, Adalet arayan bunları tercih ederim.
  • Sevgili THY için üzülüyorum;hep geçmişe özlem duyarız ya,eskiden bayramlar şöyle güzeldi,komşuluk böyle güzeldi diye,işte tam da sevgili şirketimin, bizim şirketimizin içinde bulunduğu durumu yansıtıyor,çalışanlar mutsuz ve korkuyor arkadaşlıklar deseniz kimse kimseye güvenmiyor, bize yapılanları gördükten ve ardından gelen baskılardan sonra bu çok normal,böylesi mutsuz ve güvensiz bir ortamda nasıl verim alacaksınız,çalışanların aidiyet duygusunu nasıl canlı tutacaksınız,olmuyor zaten ,hepimiz geride bıraktığımız arkadaşlarımızla konuşuyoruz şirketin tadı tuzu yok diyorlar. Bizler işinde gücünde insanlardık ödül mödül istemiyoruz ama üstüne bu kötülüğü neden yaptınız neden canımızı yaktınız,tek suçumuz işimizi düzgün yapmaya çalışmak, bir de sizinle dünya görüşümüz uyuşmayabilir ,ama hak mıdır bize bu yaşattıklarınız, tekrar tekrar söylüyorum hakkımızı helal etmiyoruz öbür dünyaya kul hakkı ile gideceksiniz. Yaşadığımız bu dönem THY tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır
  • Ülkemizde maalesef kamu şirketleri, belki bazı yarı kamulaşmış özel şirketlerde anormal bir politizasyon var. Yönetimi ele geçirenler ilk iş olarak şirketi kaldığı yerden şaha kaldırmak, önceki yöneticilerin yapamadıklarını yapmaya kalkmak yerine derhal liyakatlide olsa sırf kendi dünya görüşlerine uymayan insanları ekarte etmekle işe başlarlar. Dünyada böyle bir millet olduğunu sanmıyorum. Türkiye niçin bu halde hiç düşündünüz mü? Niye her konuya intikamcı ve rövanşist yaklaşılır. Bu emek ve değer kaybı değil midir? Bence TC kurulurken farklı dünya görüşünde olan herkes, çeşitli bahanelerle imha edildi ve bu gelenek insanımızın kafasına kazındı. Milletimizin 1000 yıllık değerleri atıldı, batının bize uymayan normları dayatıldı, yeni, suni, hormonlu bir millet üretilmeye çalışıldı. Bu bünyeye uymayınca böylesine acayip bir millet oluverdik. Sadece hamaset ve gerektiğinde gözünü kırpmadan ölmek duygusu kaldı o kadar. Maddi ve manevi noktada eksik, yetersiz ve taklitçi olduk.
  • Ya tartışılacak konu mu bu , bir an önce nasıl itibar iadesi yapacaklarını düşünsünler ...
  • Her konuyu dine bağlamamak gerekir. Evet teşhis doğru; her dinin ahlak kriterleri olması gerekir. Hatta bütün işlerde ahlak sahibi olunması da gerekir ama, burada anlatılmak istenen başka bir şey var: Yöneticiliğin ayrı meziyetler gerektirdiği. Yöneticilik yapacak insanların bu yönde belirli özellikler barındırması ve belirli aşamalardan geçerek tecrübe kazanması şarttır. Herkes konumu ve kazancı nedeniyle yöneticilik yapmak ister fakat buradaki önemli nokta, bu işin herkesin yapamayacağı sadece belli özelliklere sahip (örneğin feraset veya basiret gibi) kişilerin yapabileceği işler olduğudur. Bu yüzden yöneticilik yapmak istersek bu yönde hangi özellikleriminiz olduğunu iyi değerlendirmemiz, uygun değilsek bu yönde bir girişimde bulunmamamız gerekir. Aynı şekilde yönetici konumuna gelecek kişilere de aynı titizlikle yaklaşmamız, gerekirse açık bir şekilde, nedenleriyle birlikte, zamanında karşı durmaya çalışmamız gerekir. Aksi takdirde sonuçları her zaman ağır olacaktır.
  • Harika bir haber. Demek ki kimseden korkmadan hukuki yollardan herkes hakkini arayabilir ve alabilir. Kaptan pilota 'Kahraman Pilot' diye hitab etmek istiyorum. Haksizliga ugramis bircok insana hak nasil aranir ve aliniri gosterdiginiz icin tesekkurler Kahraman Pilot!
  • Gerçek fetöcüler bu kararın altına imza atanlardır. Çünkü dikkatleri başka yere çekmek için yapılmış bir hareket bu. Bence bu kararın altında imza atanların tüm ilişkileri incelenmelidir. Bakın bakalım altından neler çıkacak.
  • Bu manevi tazminat ta nedense beni kesmiyor. Ben yasadiklarimin cok ama cok agir oldugunu dusunuyorum. Hukukcu degilim ama bence bir sonraki adimda bu karari alan yoneticiler icin suc duyurusunda bulunulmasi gerekir.Insanlara mesnetsiz iftira atmak hem de vatan haini yaftasi ile ve bir kamu kurumunu maddi zarara sokmak ne bileyim daha baska seyler de eklenebilir. Cunku bu isin kimin elleriyle yapildigi halen netlesmemis durumda ve benim en cok moralimi bozan kismi da bu. Bana bu kotulugu kimin yaptigini halen bilmiyor olmak beni cok rahatsiz ediyor.

211'lerde Fetöcü Yokmuş? THY Ödediği En Yüksek Manevi Tazminata Mahkum Oldu



Evet,  bu hafta da konumuz yine THY’nin 211’ler grubu. Gelişmeler konuyu bir süre için kenara koymamıza müsaade etmiyor.

Ne tuhaf değil mi? 211’lerin içinde Fetöcü yokmuş. Şaşırtıcı ama doğru. Bunu biz biliyorduk ancak resmi teyidi yoktu. Şimdi ise resmi kayıtlarda bu itiraf mevcut. Artık resmi teyidi var. 28.10.2020 günü diğer gelişmeler ile birlikte bunu da öğrendik.  

211’LERDEN BİRİ, BİR KAPTANIMIZ NELER YAPTI? : Evet; 211 çalışanının içinde bulunanlardan bir kaptanımız diğerleri gibi Türk Hava Yollarını söz konusu icraatından ötürü mahkemeye verdi. İş mahkemesi işverenin sunduğu işten atılma gerekçelerinin geçerliliğini kabul etmedi ve de işe iade kararı verdi. Bunun üzerine konu THY tarafından İstinaf Mahkemesi’ne götürüldü. İstinaf Mahkemesi’nin de kararı aynı yönde gelişti. Bununla da yetinmeyen THY hukukçuları ( herhalde aldıkları talimat üzerine ) davanın Yargıtay’a taşınması talebinde bulundular ise de Yargıtay’da verilmiş olan kararları onayladı. Tabii ki THY Yönetimi bu çalışanı için verilmiş mahkemelerce verilmiş olan işe iade kararlarına uymadı ve de çalışanını işe kabul etme yerine kanunun öngördüğü ( + ) ödemeyi yaparak konuyu kendi açısından noktaladı. Parayı ödemiş, konu kapanmıştı onlara göre. Üstelik fazla para vermişlerdi ya.

Kaptanımız bundan sonra ne yaptı? Tabii ki başka bir havayoluna müracaat etti. Uçmanın özlemi vardı içinde. Durumunu anlattı. Mahkeme kararlarına rağmen o havayolu dostumuzla ilgili ayrıca bir araştırma yapma gereği duydu. Yaptı ve de adı geçen şahıs ilgili hiçbir pürüz olmadığını görmesine rağmen “ başımıza iş açıp, THY Yönetimini karşımıza almayalım ” düşüncesi ile iş müracaatını geri çevirdi. Ancak bunu kendisine de söylediler. Başka bir havayolu ise arkadaşımızı işe kabul etti. En kıymetli şeylerini, yolcularını ve uçaklarını ona güvenle teslim etti.

MANEVİ TAZMİNAT DAVASI: THY’ nin bu tutumu kaptanın içine işlemişti. Ve de Kaptan bu durumu kabullenemedi, Türk Hava Yolları aleyhine 300.000.00 TL tutarında bir manevi tazminat davası açtı. Bakırköy 11. Asliye Hukuk Mahkemesi 28 Ekim 2020 tarihinde konu ile ilgili olarak yapılan 7. celsede 200.000.00 TL tutarında bir tazminatın davalıdan tahsili ile davacıya ödenmesine istinaf yolu açık olmak üzere karar verdi.

Evet,  bu karar ile Türk Hava Yolları bu güne kadar yurt içinde bir şahsa ödediği en yüksek manevi tazminatla karşı karşıya kaldı.  Bu emsal kararın THY Tepe Yönetiminin 211 personelin iş akdinin beceriksiz bir şekilde feshi konusunda yapmış oldukları uygulamadan kaynaklanması dikkat çekici.

ACABA SÖZDE YÖNETİCİLER ŞİMDİ NE DÜŞÜNÜYOR? : Evet, Türk Hava Yollarının bu kararına üstün “Yöneticilik Yetenekleri” ile katkı sağlamış olup halen görevde bulunan ve de daha sonraki tarihlerde kurumdan ayrılmış olan büyük ve saygın ( ? ) yöneticileri acaba şimdi ne düşünüyorlardır?

Cumhurbaşkanımızın, 17 Temmuz 2016 günü saat 14.39’da AA tarafından basına sirküle edilen konuşmalarında ifade ettikleri “Devletin tüm kurumlarında bu virüsleri temizleme dönemi devam edecektir. Çünkü bu vücut metastaz yaptı. Maalesef kanser virüsü gibi bu devletin her yerini sardı.” sözünü çarpıtarak, yaptıkları çirkin uygulamayı bu konuşmanın arkasına saklama gayretine girip kendi görüşleri paralelinde THY Yönetimine karşıt fikirde olanların ayıklanması şeklinde tasarlayan bu yöneticiler acaba ne düşünüyorlar? Evet, THY’ nin bu yöneticileri söz konusu konuşmayı takip eden 4 gün içerisinde şirkette görev yapan 20.000’ i aşkın personeli,  süzgeçten geçirmiş(?) ve bunların içinden 210 çalışanı Cumhurbaşkanımızın konuşmasında ifade ettiği kıstası dikkate almadan kendi düşüncelerine göre seçerek, bu personele GSM mesajı ile işten çıkartıldıkları bilgisini vermiştir. Aynı anda usulsüz olarak yaptıkları bu tebligat işi sonlanmadan basına yüz kızartıcı o açıklamayı yapmıştır. Evet, THY Yönetimi bunu yaparken Cumhurbaşkanımızın belirttikleri hususun arkasına saklanmıştır.   Ve de Yöneticilerinin bu kasıtlı gayretkeşliği sonucunda THY bu konuda en hızlı karar verip, uygulamayı başlatan kuruluş olma unvanını almıştır. O günlerin hareketliliği ve yarattığı ortam, tabiatıyla Ankara’dakilere gönderilen listelerin kontrol edilmesi ve sorgulanması imkânını tanımamıştır.

BU KİFAYETSİZ YÖNETİCİLERE BİR TOKAT ATAN NEDEN YOK? : Düşünün bir karar veriyor ve uyguluyorsunuz? 211 personel kapı dışarı. Bunların çoğunluğu Türk Hava Yollarını mahkemeye veriyor. Her biri için üç ayrı mahkeme karar veriyor. Yerel mahkeme, istinaf mahkemesi ve de Yargıtay. Bu mahkemelerin tümü Türk Hava Yollarını haksız ve yapılan işlemi yanlış buluyor. Ancak ülkemizde hiçbir tepe yönetici THY’nin bu kifayetsiz yöneticilerinin yüzüne uygulamaları sonucunda başarısızlıkları ve kötü niyetleri mahkemelerce tescil edilmiş olmasına rağmen bu kararları tokat gibi yüzlerine vurup sormuyor. Bu rezalet nedir demiyor?

YALAN NE KADAR PLANLANIRSA PİLANLANSIN BİR GÜN MUTLAK PATLAK VERİR: Evet, 211’lerin içinde Fetöcü yokmuş. Aslında bir süre önce bu bir internet sitesinde yayınlanmıştı. Ama resmi bir tarafı yoktu. Peki; bunu şimdi kim mi söylüyor? THY’nin yazılı beyanıdır. Mahkemede hâkim THY hukukçularına soruyor. Bu listede kayıtlı kaç Fetöcü var?  Cevap yok. Mahkeme bu bilgiyi ısrarla istiyor. Takip eden celse de THY mahkemeye 210 kişilik bir liste sunuyor. İcra Kurulunun karar yazısı. Meğer çalışanların tümünün iş akdi işletmesel nedenlerden ötürü feshedilmiş. İcra Kurulunun kararında böyle yazıyor. Bu yazı Mahkeme dosyasına giriyor. Ve de listede adı geçen 210 THY eski personelinin içerisinde hiç Fetöcü bulunmadığı bu yazıda açık ve net olarak görülüyor. Hâkimin suali, “ peki o zaman basın duyurusunda o cümlelere neden yer verdiniz?”  Cevap yok. THY Hukukçuları suskun, yere bakıyor. Meğerse algı yaratmak istemiş THY’ nin saygıdeğer tepe yöneticileri.

Yukarıdaki paragrafta belirtilen itiraf bir tarafa, 2016 yılının olayı takip eden gün ve aylarında bahis konusu örgütün mensupları ile bu terör örgütüne yardımcı olanların derhal gözaltına alınarak haklarında ilgili hukuki işlem başlandığı hatırlardadır. Türk Hava Yollarının İcra Kurulunun 22.7.2016 tarih Teklif 1 No: 1330 sayılı kararı ise “ İşletmesel gereklilikler nedeni ile listede isimleri yer alan personelin iş akitleri kıdem ve ihbar tazminatları ile tüm işçilik alacakları ödenmek sureti ile feshedilmesine karar verilmiştir “ diyor.   Ne kadar insancıl bir davranış değil mi? Yoksa Yöneticilerin arasında Fetöcü diye ilan ettikleri çalışanları kayıranlar mı vardı? Olmaması temenni edilir ama bu uygulama Türk Hava Yollarının aynı gün yaptığı basın açıklaması ile çelişmiyor mu? Hiç kimse yukarıda yazılı Fetö ilişkili nedenlerle işten çıkartılan çalışanlara tüm tazminatlarının ve işçilik alacaklarının ödenmiş olmasını izah edemez.

Maalesef mevzuat bu tür kararları verip şirketi maddi, manevi zarara sokan sözde yöneticilerin mahkemeye verilmesini değil, kurumun mahkemeye verilmesini öngörüyor. Tersi mümkün olaydı bu yöneticiler aynı kararı vermezlerdi. Bu üzücü. Yöneticiler saçmalıyor, çirkinlik yapıyor ve onların yerine havayolumuz maddi ve manevi olarak yıpranıyor.

BU KARAR ÇOĞUMUZ İÇİN BİR EMSAL OLACAKTIR.: Bu iğrenç düzmeceyi yaşadığınız zaman birçoğumuz çekindi, korktu ve de hukuki işlemleri sonuna kadar götürmekten bir anlamda vazgeçti. Kimseye güvenmedi, konuşmadı, anlatmadı. Kabuğuna çekildi. Siz Kaptanın yukarıda belirtilen davasının istinaf aşamasını takip edin. Eğer istinaf mahkemesi de yerel mahkemenin kararını onaylarsa, kabuğunuzdan çıkabilirsiniz. Bu bir emsaldir. Ve de sizlerde maalesef bu kararı veren gayretkeş kifayetsiz yöneticiler için değil ama Türk Hava Yollarını muhatap alarak Manevi Tazminat Davası açabileceksiniz.

6098 SAYILI BORÇLAR Kanununun 72 maddesi “ Tazminat istemi, zarar görenin zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yılın ve her hâlde fiilin işlendiği tarihten başlayarak on yılın geçmesiyle zaman aşımına uğrar. Ancak, tazminat ceza kanunlarının daha uzun bir zamanaşımı öngördüğü cezayı gerektiren bir fiilden doğmuşsa, bu zamanaşımı uygulanır.” diyor.

Benim kimsenin adına hareket etmek veya bir grubu temsil etmek gibi bir haddim yok. Ama teşekkür etmenin de sağlığa bir zararı yok. Bu konuyu inatla takip eden ve 210 arkadaşlarımız için ortaya bir emsal konulmasına neden olan kaptanımıza haddimi aşıp onlar adına teşekkürlerimi sunuyorum.

211'lerde Fetöcü Yokmuş? THY Ödediği En Yüksek Manevi Tazminata Mahkum Oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (255)

ggg ~ 3 yıl önce
17 18 19 Maddelerıyle işten atıyorlar bırde pandemıyı bahane edip pandemı ucretı vermeye calısıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Achtung! ~ 3 yıl önce
Ya hu Ekrem İmamoğlu'nun belediye olarak yaptığı yardımlardan ötürü 'PARALEL YAPI' ilan edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Sizler de kalkmışsınız Mahkeme Hukuk falan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK-211 ~ 3 yıl önce
Mağdur kelimesini bir türlü sevemedim, 211 mağdur insan gerçi artık 210 deniyor ,MAĞDUR sanki güçsüz ezik bende uyandırdığı duygu öyle ,yanlış düşünüyor olabilirim ve sözlükten kelime anlamına bakayım dedim,anlamını biliyorum ama bakalım Atamızın kurduğu Türk Dil Kurumu ne demiş, Mağdur ;haksızlığa uğramış kimse Mağdur olmak ;zarara uğramak Mağdur kime denir? Kendisine karşı işlenen suç nedeni ile doğrudan zarar gören veya bu suretle ekonomik kayba uğrayan kişi olarak tanımlanabilir. Evet tanımlara bakarsak bizi tanımlıyor, haksızlığa uğradık maddi manevi zarar gördük ama biz zayıf değiliz güçlüyüz başımız dik alnımız ak çok şükür ve hakkımızı sonuna kadar aramalıyız ve arayacağız da ,susup oturmayacağız yapılan adaletsizliği kabul etmeyeceğiz. Mağdur .....yok sevemedim, en iyisi ben, Hak arayan, Hakkını arayan, Adalet arayan bunları tercih ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK-211 ~ 3 yıl önce
Sevgili THY için üzülüyorum;hep geçmişe özlem duyarız ya,eskiden bayramlar şöyle güzeldi,komşuluk böyle güzeldi diye,işte tam da sevgili şirketimin, bizim şirketimizin içinde bulunduğu durumu yansıtıyor,çalışanlar mutsuz ve korkuyor arkadaşlıklar deseniz kimse kimseye güvenmiyor, bize yapılanları gördükten ve ardından gelen baskılardan sonra bu çok normal,böylesi mutsuz ve güvensiz bir ortamda nasıl verim alacaksınız,çalışanların aidiyet duygusunu nasıl canlı tutacaksınız,olmuyor zaten ,hepimiz geride bıraktığımız arkadaşlarımızla konuşuyoruz şirketin tadı tuzu yok diyorlar. Bizler işinde gücünde insanlardık ödül mödül istemiyoruz ama üstüne bu kötülüğü neden yaptınız neden canımızı yaktınız,tek suçumuz işimizi düzgün yapmaya çalışmak, bir de sizinle dünya görüşümüz uyuşmayabilir ,ama hak mıdır bize bu yaşattıklarınız, tekrar tekrar söylüyorum hakkımızı helal etmiyoruz öbür dünyaya kul hakkı ile gideceksiniz. Yaşadığımız bu dönem THY tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiyenin Kaderi ~ 3 yıl önce
Ülkemizde maalesef kamu şirketleri, belki bazı yarı kamulaşmış özel şirketlerde anormal bir politizasyon var. Yönetimi ele geçirenler ilk iş olarak şirketi kaldığı yerden şaha kaldırmak, önceki yöneticilerin yapamadıklarını yapmaya kalkmak yerine derhal liyakatlide olsa sırf kendi dünya görüşlerine uymayan insanları ekarte etmekle işe başlarlar. Dünyada böyle bir millet olduğunu sanmıyorum. Türkiye niçin bu halde hiç düşündünüz mü? Niye her konuya intikamcı ve rövanşist yaklaşılır. Bu emek ve değer kaybı değil midir? Bence TC kurulurken farklı dünya görüşünde olan herkes, çeşitli bahanelerle imha edildi ve bu gelenek insanımızın kafasına kazındı. Milletimizin 1000 yıllık değerleri atıldı, batının bize uymayan normları dayatıldı, yeni, suni, hormonlu bir millet üretilmeye çalışıldı. Bu bünyeye uymayınca böylesine acayip bir millet oluverdik. Sadece hamaset ve gerektiğinde gözünü kırpmadan ölmek duygusu kaldı o kadar. Maddi ve manevi noktada eksik, yetersiz ve taklitçi olduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ... ~ 3 yıl önce
Ya tartışılacak konu mu bu , bir an önce nasıl itibar iadesi yapacaklarını düşünsünler ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun aynı ~ 3 yıl önce
Her konuyu dine bağlamamak gerekir. Evet teşhis doğru; her dinin ahlak kriterleri olması gerekir. Hatta bütün işlerde ahlak sahibi olunması da gerekir ama, burada anlatılmak istenen başka bir şey var: Yöneticiliğin ayrı meziyetler gerektirdiği. Yöneticilik yapacak insanların bu yönde belirli özellikler barındırması ve belirli aşamalardan geçerek tecrübe kazanması şarttır. Herkes konumu ve kazancı nedeniyle yöneticilik yapmak ister fakat buradaki önemli nokta, bu işin herkesin yapamayacağı sadece belli özelliklere sahip (örneğin feraset veya basiret gibi) kişilerin yapabileceği işler olduğudur. Bu yüzden yöneticilik yapmak istersek bu yönde hangi özellikleriminiz olduğunu iyi değerlendirmemiz, uygun değilsek bu yönde bir girişimde bulunmamamız gerekir. Aynı şekilde yönetici konumuna gelecek kişilere de aynı titizlikle yaklaşmamız, gerekirse açık bir şekilde, nedenleriyle birlikte, zamanında karşı durmaya çalışmamız gerekir. Aksi takdirde sonuçları her zaman ağır olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun Aynıya Cevap ~ 3 yıl önce
Olması gereken bu zaten,ancak bu sözde yöneticiler,bu olması gerekenler bizlerde fazlasıyla var vede biz zaten muhafazarkar olarak dahada üstünüz iddeasındalar.O nedenle 211 ler olarak soruyoruz? Muhafazakarlıkta , dindarlıkta, islamda iftira etmek, algı yapmak, yalan söylemek ... varmı diye.Yöneticilik vasıflarının kendilerinde olmadığını isbat ettiler, biz bunların sahip oldukları dinin yapısına uymayan dinciler olduğumu insanlara isbat ediyoruz.Yoksa islamiyeti bizde biliyoruz ve Allahtan bunlardan öğrenmemişiz, mazallah.
Amaç ~ 3 yıl önce
Kuzu bostundaki kuzunun esas çirkin yüzünü insanlara göstermek.Yoksa olayı dine bağlayıp, dini siyasete alet etmek gibi bir amacımız olamaz.
Selma ~ 3 yıl önce
Harika bir haber. Demek ki kimseden korkmadan hukuki yollardan herkes hakkini arayabilir ve alabilir. Kaptan pilota 'Kahraman Pilot' diye hitab etmek istiyorum. Haksizliga ugramis bircok insana hak nasil aranir ve aliniri gosterdiginiz icin tesekkurler Kahraman Pilot!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek fetöcüler..... ~ 3 yıl önce
Gerçek fetöcüler bu kararın altına imza atanlardır. Çünkü dikkatleri başka yere çekmek için yapılmış bir hareket bu. Bence bu kararın altında imza atanların tüm ilişkileri incelenmelidir. Bakın bakalım altından neler çıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liste ~ 3 yıl önce
Listeyi yapanlar kendilerini gizlemiş olmasın?
Listeyi yapanlar ~ 3 yıl önce
Necidir bilmem ama haysiyetsiz onursuz karaktersiz şerefsizler sadece kendi önleri açılsın diye şunu ekleyelim diye liste hazırladılar.cunku liyakat olarak erismeryecekleri insanlardi ifitira attıkları. Ee iş bilmeyen adam yıllarca işini hakkıyla yapmış işini bilen insanlara müdür olamayacağı için kolay yolu iftira atmakti. Calisrak emek vererek değil. Şu an hiçbirinde utanacak yüz yok. Açık açık ağbii kravatin çok guzel diyerek E.C.Y müdür olmuş. Heryerde yayınlanmış ama nasıl olsa düzen bizim birşey olmaz diyerek hareket ediyorlar. E.C.Y yerinde olsam mesela yazılanları okuduktan sonra bırakın THY de çalışmayı iş hayatını bırakırdım. Hepsi aynı vasıfsız insanlar
211 suclusunuz ~ 3 yıl önce
Neden biliyor musunuz? Şu kadar çok çalıştık bukadar özverili idik diyorsunuz. Başlarından dolayı ödül aldım diyorsunuz. Bayrak taşıyıcısı şirketimize katkı sağladık diyorsunuz. Bunu yaptiginiz için suclusunuz. Bunun yerine mesaiyi internet sitesinde gezerek gevirseydiniz, işi kendiniz beceremeyip danışmana yaptirsaydiniz, yapılan çalışma şirkete ne kazandırır bundan anlamiyor olsaydınız en az müdür olurdunuz şu an. Size kim dedi dürüst olun, çalışın.
211- Siz Kimsiniz ~ 3 yıl önce
Gerçekten siz kimsiniz anlatın herkes bilsin. Sizlerde birisi Finans personeli çok çalışkan bir kadındı.bizden iş talep ettiğinde gerçekten ne istediğini bilen biriydi çünkü işinde çok iyi idi. Ben bu kadını hiç görmedim sadece iş yaptım ona. Ama aklıma hep şirkette ender çalışkan insanlardan biri olarak kazındı. Bir keresinde demişti ki su sorunu çözer misiniz ben haftasonu da çalisacagim diye. Bu talebin karşısında biz sana haftasonu da destek oluruz diyebildik. 211 de ismini görünce çok şaşırdım ve üzüldüm nasıl olur diye ? Ama şu an seviniyorum o çalışkanlıkla şu an daha iyi yerlerde daha iyi pozisyonlarda. Başarılar dilerim
Hata ~ 3 yıl önce
Basarilarindan dolayı olacak
Çok yaşa emi ~ 3 yıl önce
Tam da böyle oldu ! Şirketine 1 milyon dolar üzerinde katkısı olan , ödül alan personeli ekonomik gerekçeler sunarak işten çıkarmak , Muhalif ve deist adama fetö yaftası koymak , Komiksiniz IK Yöneticileri, dava sırası size de gelecek, zamanı bekliyoruz
211 den biri ~ 3 yıl önce
Bu manevi tazminat ta nedense beni kesmiyor. Ben yasadiklarimin cok ama cok agir oldugunu dusunuyorum. Hukukcu degilim ama bence bir sonraki adimda bu karari alan yoneticiler icin suc duyurusunda bulunulmasi gerekir.Insanlara mesnetsiz iftira atmak hem de vatan haini yaftasi ile ve bir kamu kurumunu maddi zarara sokmak ne bileyim daha baska seyler de eklenebilir. Cunku bu isin kimin elleriyle yapildigi halen netlesmemis durumda ve benim en cok moralimi bozan kismi da bu. Bana bu kotulugu kimin yaptigini halen bilmiyor olmak beni cok rahatsiz ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suç duyurusu (hünkar,İlker) ~ 3 yıl önce
Suç duyurusu olacak. Bazı arkadaşlar mahkemelerinin son asamasinda üstelik 211 den değil sonrasinda çıkarılan ve çıkış gerekçesine örgüt üyesi yazilanlar. Mahkemede beraat ettiler hiçbir delil yok sadece iftira var. Fesh kağıdında imzası olan herkesi mahkemeye verecek. Delilsiz hukusuz örgüt üyesi, ahlaksız isyerinde uygunsuz hareket yazıp imzalayanlar açıklar neye dayanarak yazdiklarini İlker Hünkar Ahmet olmuştur vardı sanirm yanlı hatırlamıyorsam. İlk ikisi var da kesin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000