25 Kasım 2019, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • BU KONUDAKİ YORUMLARI ARTIK PAYLAŞMAYACAĞIMI DUYURMUŞTUM. ALLAH SİZE İNŞALLAH BİR TRİUMPH VERİR VE ONUNLA DOŞAIRSINIZ. BEN KİMSEYİ AZARLAMIYORUM. NEDENİNİ BİLMEM AMA SİZİN DERDİNİZ AMERİKA BAŞKANININ İSMİ İLE DEĞİL BENİMLE. YAZILARIMDA SİZLERE DOKUNAN BİR ŞEYLERİN HINCINI ALDIĞINIZI DÜŞÜNÜYORSUNUZ HERHALDE. DOLAYISI İLE SİZE OKUR GÖZÜ İLE BAKMIYORUM. TUHAFIMA GİDEN BİNLERCE OKURUN İÇİNDE KİMSENİN ÇIKIP SİZE İKİ LAF ETMEMESİ.SAĞLIKLAR DİLİYORUM.
  • Uçuş okullarında yer yok.millet sıraya girmiş 2 sene sonrasına.acilen sivil havacılığın duruma el atması gerekiyor.birileri bu okullara dur demeli.yoksa yakın zamanda tranva geçiren işsiz pilot haberlerini okumaya başlayacağız.yazıktır gençlere...
  • Bütün şartları başarıyla kazanıp yerine getiren, imza aşamasındayken yabancı alımları nedeniyle, şu an alımları doldurduk diyip yollanan 47 Pilot... Yabancıları alıp, 3 gün sonra tecrübelenince kaçacak pilotları almak yerine, neden bu Türk gençleri alınmıyor...Biz onların ülkesinde olsak kapıdan içeri almazlar...Bu hakmı?
  • Birh yazıh yazmadanh iyiceh araştırınh.
  • Lutfen yazi yazarken, bari amerikan baskaninin ismini dogru durust yazin!
  • Türk hava yolları yer hizmetleri şirketlerini gözden geçirilmeli. 20 aynı şirket ile çalış sürekli şikayet ama THY yine ihale aynı şirkete veriyor kastım İstanbul gibi büyük şirketler değil... DHMİ genel müdürü havaliamnı baş müdürlerini değişmeli. Örnek mi Trabzon DHMİ baş müdürü Ahmet Aydın gibi
  • thy teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 senede hastalanan 19 yaşında işe thy de başlamış calışanını performanstan kıdem tazminatı daha az ödemek için aralık ayında 39 yaşında işten attı
  • 40 yıl önce çekilmiş bir filmaklima geldi Kemal Sunal yüzünü siyaha boyuyor ismi oviç le biten Yugoslav antrenörler oviç le biten yabancı futbolcularvb, hale degsen bir şey yok memlekette.Yabancı bir ülkenin çapa çul pilotu Türkiye'nin pırlanta gençlerinden değerli görüyorlarsa yazık.
  • Çetin Bey, eğer THY bu 21 uçak kiralama işini bilinçli ve hesaplı olarak yaptı ise MAX'larda global olarak dolaşan fısıltılardan (yani bunların en azından ABD'de Şubat-Mart 2020'de yeniden uçuşa verilmesi...) aksine birtakım olumsuzluklar var!... Siz 6 aylığına kiraladığınız bir (daha doğrusu geleceklerle birlikte belki de 21) uçağı alel acele TK renklerine boyar mısınız/boyatır mısınız (bunun bedeli kiralayıcıya ait olsa bile...)? Bu 21 uçağın kabin konfigürasyonları zaten Allah'lık Ali Bey durumuda olsa gerek, hele hele Thomas Cook'dan gelecek 320'lerinki tam sardalya kutusu deniyor. Bunlarda zaten en paspalından business class dahi yok imiş. Ha 3'lü sıranın orta koltuğunu bloke edilerek yapılan o uydurma uygulamaya denecek birşey yok!... MAX konusu daha da rezalet. Bilinçli ama MAX'a binmek istemeyen yolcu ne yapacak? Bir yolunu bulup MAX uçmayacak seferi seçse dahi havalimanına geldiğinde MAX'la karşılaşması olasılığı en azından %50. TK kafasına göre uçak tahsis edebiliyor!!! -:(((
  • Trump?

737 MAX, TRUMP, SUNEXPRESS, RYANAIR, THY NE YAPMALI VE PİLOT TEMİNİ



Evet, bu konu ile ilgili olarak hayli fazla yazıldı, çizildi. Her şey söylendi. Tabii ki samimi temennimiz öncelikle Amerikan Sivil Havacılık Otoritesi FAA’in Boeing 737 MAX’larla ilgili olarak yapacağı açıklamanın tüm uluslararası sivil havacılık camiasını tatmin etmesi ve bu bilgilendirmenin üzerine inşa edilecek detay bilgi ile bu güvenin yolculara da yansıtılmasının gerektiği açık. Bizim açımızdan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün de bu görüşe katılması şart tabii ki. Bizler, sivil havacılıkla ilgilenen kalemler, bu süreci Türk Hava Yolları ile birlikte, aynı heyecanı duyarak yaşayacağız.

SN.AYCI BOEING İLE PAZARLIĞI BİZZAT YÜRÜTÜYORMUŞ.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın Boeing tarafından THY’ye ödenecek olan tazminat konusunda pazarlık içinde olduğunu Uğur Cebeci’nin 13 Kasım 2019 tarihinde Sn. Aycı ile yaptığı söyleşinin satırlarında okuduk. Sn. Cebeci tazminat olarak alınacak olan meblağın 225-240 milyon USD civarında olmasının beklediğini ifade ederken Sn. Aycı’nın bu pazarlık görüşmeleri sonlanana kadar meblağ deklare etmeyeceğini söylüyorsa da biz THY YK Başkanının kendisine yakın olan gazetecilere ayrıcalık tanıyarak bir şeyler fısıldadığına geçmişte de rastlamıştık. Bir ara son Amerika seyahatinde Sn. Cumhurbaşkanımızın mevkidaşı Trump’a THY ile Boeing arasındaki sorunu dile getirdiğini ve Sn. Aycı’nın bu konudaki memnuniyetini dile getirdiğini de okumuştuk. Bu bilginin bizleri sevindirdiğini ve de ümitlendirdiğini ifade etmemize gerek var mı? Evet, konu Sn. Aycı tarafından takip edildiğine göre alınacak olan tazminatın THY’nin Boeing 737 MAX tipi uçaklardan kaynaklanan zararını karşılayacağına inanmak istiyor, hatta inanıyoruz.

SUNEXPRESS’İN SİPARİŞİ:

Bu arada THY’nin % 50 hissesine sahip olduğu SunExpress’in 10 adet B 737 MAX-8 sipariş etmesi Lufthansa ile Türk Hava Yollarının Boeing’e olan güveninin bir göstergesi olarak yorumlamak hatalı bir yaklaşım olmayacaktır. SunExpress siparişlerin toplam liste fiyatının 1,2 milyar USD olduğu imalatçı firma Boeing tarafından açıklandığı bilgisi sanal medyada yer aldı. Neticeten Boeing THY’ye 225–240 milyon USD ödese bile anlaşılan o ki bu tazminatı söz konusu siparişten elde edeceği kardan ödeyecektir. Bu oluşumda Trump’un parmağı varsa şaşırmayacağımı söylemeliyim. Onun parmağı varsa bizim Cumhurbaşkanımızın da bilgisi vardır. Yanılıyor muyum sizce? Evet; Trump iyi bir Başkan değil. Amerikalılar öyle söylüyor. Bizde uzaktan görüyoruz. Ancak iyi bir tüccar olduğu kesin. Boeıng bu siparişle, bir taşla iki kuş vurdu.

07 KASIM 2019 THY BOEING TOPLANTISI

Bu ümitle gelişmeleri beklerken Sn. Cebeci’nin 13 Kasım 2019 tarihli yazısından 6 gün önce Boeing ve THY yetkililerinin tekrar bir araya geldiğini 18 Kasım 2019’da öğrendik. Öğrenmesine öğrendik ama anlatılan detaylar bizi üzdü. Ve de o anda daha önce medyada okuduğumuz bir haber geldi aklımıza. Haberde özetle “ Yapılan tüm çalışmalara karşın yeniden yolcu seferlerine başlayamayan 737 MAX tipi uçaklar için ABD Başkanı Donald Trump da fikrini belirtmiş ve Boeing firmasına, uçağa yeni bir kaç özellik ekleyip ismini değiştirerek pazara yeniden sunmasını tavsiye etmişti” diyordu. 07 Kasım 2019 tarihli toplantısında bize anlatılanda, bu tür ticari bir kumarın oynanmasının taraflarca kabul edildiği yönünde. Evet; buna kesinlikle inanmak istemiyor ve de konu bu kadar tırmandıktan sonra MAX adının silinip yerine 820- 09970 veya ABC bir takım harfler yazılmasının ne ifade edeceğini anlamanın hayli zor olacağını düşünüyorum. İnsanları iyice şüpheye düşürecek ve zihinlerde birçok acabalar üretecek bir uygulama. Buna tevessül etmenin insanları kandırmaya teşebbüs etmek olarak yorumlanacağı açık. Risklidir. Şaka gibi bir şey desem değil. Böyle bir fikir ancak Amerika Başkanı Trump’dan çıkabilirdi. Toplantıda bu konuda fikir birliğine varıldığına da inanasım gelmiyor doğrusu.

RYANAİR UYGULAMASI

Bu konuda birisi ilk adımı atacaktı. Ryanair konunun nabız yoklaması kısmını üstlendi mi yoksa bana mı öyle geliyor bilemiyorum? EI-HAY kuyruk tescilli uçağının aslında Boeing 737 MAX-8 tipinde olduğu ve 200 koltuk kapasitesine sahip bulunduğu belirtiliyor. Bu nedenle uçağa Boeing 737- 8200 denmiş olması mümkün. Ryanair sallantıda malum. İnşallah müspet bir şeyler olur da Ryanair de bu durumdan kurtulur. Bu ilk adımın bir karşılığı olmalı. Bu arada Boeing’ in 737 üretim bantlarına bakmak istedim. 5 adet bant mevcutmuş üretimde (737 Original / 737 Classic / 737 Next Generation / 737 MAX / 737 Business Jet). Hayrettir; her nedense Boeing, 737 Max bandına 737/ 8200 modeli koymayı unutmuş. ( ? ) Sehven diyelim.              

GEÇMİŞTEN BİR YAŞANMIŞ

Türk Hava Yolları böyle bir iş yapar mı? Her ne kadar aşağıda yer alan anlatımdaki konunun Boeing 737 MAX’ lar ile kıyas edilmesi mümkün değilse de kısmen de olsa andırıyor gibi. Bu nedenle yapabilirler diyeyim. Geçmiş senelerin birinde, ülkenin VIP filosu için bir uçak alınacaktı. Ancak buna ihtiyaç var mıydı? Yapılanı ve kamuoyundan saklanış tarzını aşağıdaki anlatımdan okuyunca demek ki yapılan bu alıma gerek yokmuş diyebilirsiniz. Söz konusu uçak alındı. Gel gelelim bu uçak Türkiye’ye getirilse THY Teknik hangarında yapılacak olan hazırlık çalışmaları haliyle dikkati çekecek ve kamuoyu bunu bir şekilde duyacaktı. Bu nedenle hazırlık çalışmalarının yurt dışında yapılmasına karar verildi. Kimse bunun gideri ile ilgilenmedi ve sual de sormadı. Tabii ki konu bununla da bitmedi. En önemli husus bu uçağa (Registration-Tescil)  kuyruk numarası alınmasıydı. Bilindiği üzere uluslararası platformda her uçak bu kuyruk numarası ile tanınır ve de anılır. Bir de ismiyle tabii ki. Uzatmayayım, VIP filosunda bulunan aynı marka farklı model bir uçak THY Teknik hangarına çekildi ve bu uçağın kuyruk numarası ve ismi yurt dışında hazırlanan yeni uçağa verildi. Eski tescil numarası ile eski ismi taşıyan yeni uçak hiç toz kalkmadan ülkeye getirildi. Hangardaki eski uçağa ise herhalde yeni alınan bir kuyruk tescil numarası verildi. (En azından işin böyle olduğu konuşuluyordu.)  Farkına varılmadı mı diye sorarsanız hayır. Uçak VIP statüsünde olduğu için fark edilmedi. Tabii ki bu Boeing 737 MAX’lara yapılması düşünülen/yapılacağı söylenen uygulama kadar vahim değil.

THY MAX’LARA İLİŞKİN VAR OLAN KÖTÜ İZLENİMİ NASIL SİLER?

Bu konu ile ilgili bir buklet yazabilirim. 30 Eylül 2019’da kaleme aldığım yazıda “Türk Hava Yolları Avrupa Birliği Havayollarının MAX’ları operasyona alma kararlarını beklemeli ve aynı gün sessizliğini bozmalı.  2019 yılında yaptığı en büyük basın toplantısını bu konu için organize etmeli ve son durumu halkın anlayabileceği bir lisanla (fazla teknik terim kullanmadan) anlatarak kamuoyunu ikna etmeli. Her ne kadar günümüzde herkes iletişim uzamanı ise de ve de Türk Hava Yollarının yöneticilerini bundan soyutlamak mümkün değilse de bu konuda uzman görüşüne başvurarak bu konuda kamuoyunun nasıl etkilenebileceği hususunda mutlak görüş alınmalıdır. Bu kadar yalanın dolanın döndüğü ve de insanların güvensizlik duyguların yoğunlaştığı bir yüzyılda bunu yapmanın gerekli olduğu kabulü zorunlu olan bir gerçek.” Demiştim fazla uzatmadan.

Daha sonra başka kalemlerde da aynı konuya doğru olarak değindikleri için tekrarlamaya  gerek yok. Yeter ki THY bu konuda işbirliği yapacağı uzman iletişimciyi doğru seçsin ve de bu belirlemede alışkın olduğu üzere mesleki başarı dışında başka kıstasları dikkate almasın. Yolcu; THY’nin bu konuda sunacağı bilgiye inanmadığı takdirde Boeing 737 MAX tipi uçaklara rağbet etmeyecektir. Bu nedenle Türk kamuoyunu bu uçakların kusursuzluğuna ikna etmekten başka çözüm bulunmamaktadır. Tabii öncelikle THY pilot, mühendis ve teknisyenlerinin ikna olmaları kaydı ile. Öncelikle onların kafasındaki olumsuzlukların giderilmesi gerekir. Eğer THY’nin içinde bulunduğu durumun bir kriz olduğu gerçeği göz önüne alınırsa kriz yönetiminin bir ekip çalışması olduğu dikkate alınmalı ve konu ile ilgili çalışmaya personelden başlanmalıdır. Ben olsam personelin bu konuda 3’ncü şahıslara anlatabileceği hususları en basit şekli ile kaleme alır, onlarla paylaşır ve de bu konudaki konuşmalarının bu çerçevede yapılmasının gerektiğini onlara defalarca anlatırdım. Çalışanları önemsememezlik etmeyin. Şunu unutmayın ki, yazılı basında ve sanal medyada şirketinizle ilgili olarak yer alan olumsuz haberlerin tümünün ilk çıkış noktası alt, orta veya üst seviyedeki çalışanlarınızdan biridir. Doğru veya yanlış 07 Kasım 2019 tarihli toplantıda Boeing ’le varıldığı anlatılan uygulama mutabakatı gibi. Ve de bu tür durumlarda her çalışanın kurumun bir İletişim görevlisi gibi davranması şart. Kalan çok kısa sürede bunu mutlak sağlamalısınız. Bu süreçte THY’nin en önemli işi bu olmalıdır. Kamuoyunu % 100 doğru konuşarak ikna etmek. Bunun için çalışmak.

MAX’LAR UÇUŞA DÖNDÜKTEN SONRA THY ‘DE YAŞANACAKLAR.

Evet; Türk Hava Yolları 2019 yaz tarifesini kendini zorlayarak uyguladı. Kolay değildi. Planlanandan 24 uçak eksik bir filo ile yaptı bu uygulamayı yaptı. Başarıdır.. Tabii ki takdire şayan. Ancak 2019’un Kasım ayında THY’nin 16’sı Boeing 737-800 olmak üzere 20 veya 21 uçak kiraladığını okuduk basında. Evet; uluslararası uçak piyasası malum. Thomas Cook, Jet Airways, Germania gibi şirketler battı. Ryanair’in de durumunun iyi olmadığı konuşuluyor ve de maalesef aynı durumda başka şirketler de var.  Başka bir deyişle uçak bulmak zor değil. THY’nın bu uçakları ne kadar bir süre için kiraladığını bilemiyoruz. Ancak bu sürenin 6 aydan az olabileceğini de düşünemiyoruz. MAX’ların 2020 Ocak sonunda uçacağı konuşuluyor. Farz edelim ki bu doğru ve de uçuşa başladılar. Az uçakla tarife uygulamak, frekansları azaltmak,  muhtemel kardan zarar ettirir ancak filoda ihtiyaç fazlası uçak bulundurulması havayolları için direk zarardır. Malum uçaklar yerde iken veya boş uçarken zarar eder. Yaz tarifesini büyük çabalarla atlatan THY’nin kış tarifesi için neden uçak kiraladığını anlamak zor. En azından benim anlamam zor. Açacağımız hatlar var denirse o başka. Eğer öyle olsaydı baştan söylerlerdi.

SİVİL HAVACILIK UFKU VE İLERİYİ GÖRMEYİ GEREKTİRİR: PİLOT SORUNU

Bu kez de pilot konusu var. Nereden bulunacak? Bu kadar şirket tökezleyince o da sorun değil. Başka bir deyişle hayli fazla pilot var boşta.

Pilot olarak ülkemize gelip, istihdamda gerek izin uygulamaları ve gerekse kendilerine tanınan diğer haklar nedeni ile ikilik yaratmaya hazır hayli fazla sayıda yabancı pilot var. THY’de görev alarak kaptan olmak için yurt dışında ödeyecekleri küçümsenmeyecek bir miktar eğitim giderinden kurtulup, üstüne kendileri açısından tatminkâr bir maaş alan ve de kaptan olduktan sonrada THY’ye gülerek bye bye dedikten sonra ülkesine dönecek olan pilot bulmak zor olmayacaktır. Halen aklıma birlikte uçtuğu Türk Kaptana “bizim ülkemizde olsa havayolumuzun kapısından giremezsiniz. Ben ise buradayım” diyen yabancı pilot geliyor. Eh Temel Kotil döneminde THY’nin “Yabancı Pilot Cenneti“ diye anılmasının mutlak belli sebepleri vardı.

Ancak, gidişatı izleyip,  Türk pilotlarına şans tanınması ile konuya uzun vadeli ve akılcı bir çözüm bulunabilme imkânı varken bunun yapılmaması çok düşündürücü. En azından elemelerden geçip sözleşme yapma aşamasındayken kapıdan çevrilen Türk pilotlara şans tanınmaması THY’nin tepeleri ile Uçuş İşletme yöneticilerinin ileriyi görme ve ileriye dönük düşünebilme güdüsünün bu kadar uzun süreli iş başı eğitimine rağmen fazla gelişmemiş olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Bilmem konuya hiç bu pencereden bakıp üstlerinizi değerlendirdiniz mi? Sivil havacılık ufka bakmayı ve baktığını görmeyi gerektirir. Bunu düşününce aklıma hep bizim futbol kulüplerinin yabancı oyuncu transferleri ve mevcut borçları geliyor.

Evet; Boeing 737 MAX’ların dönüşlerini takiben Türk Hava Yollarımıza ve bu uçakları kullanan tüm havayollarına emniyetli uçuşlar diliyorum. Bunun için her gün dua edeceğim.

737 MAX, TRUMP, SUNEXPRESS, RYANAIR, THY NE YAPMALI VE PİLOT TEMİNİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

CVP triumph ~ 4 yıl önce
BU KONUDAKİ YORUMLARI ARTIK PAYLAŞMAYACAĞIMI DUYURMUŞTUM. ALLAH SİZE İNŞALLAH BİR TRİUMPH VERİR VE ONUNLA DOŞAIRSINIZ. BEN KİMSEYİ AZARLAMIYORUM. NEDENİNİ BİLMEM AMA SİZİN DERDİNİZ AMERİKA BAŞKANININ İSMİ İLE DEĞİL BENİMLE. YAZILARIMDA SİZLERE DOKUNAN BİR ŞEYLERİN HINCINI ALDIĞINIZI DÜŞÜNÜYORSUNUZ HERHALDE. DOLAYISI İLE SİZE OKUR GÖZÜ İLE BAKMIYORUM. TUHAFIMA GİDEN BİNLERCE OKURUN İÇİNDE KİMSENİN ÇIKIP SİZE İKİ LAF ETMEMESİ.SAĞLIKLAR DİLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rallyx ~ 4 yıl önce
Sayin Cetin Bey, ismi dogru yazmissiniz... "Trumph".. Irlandada "trumph" yellenme demek... Yellenmekten baska birsey yapmiyor zaten... :)
CVP Rallyx ~ 4 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYORUM. BU İNSANLARIN YAZDIKLARI BENİ ETKİLEMİYOR. ETKİLEYEN BAŞKA ŞEYLER. SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SAĞOLUNUZ. GÜLÜMSETTİNİZ BENİ.
İşsiz pilot ~ 4 yıl önce
Uçuş okullarında yer yok.millet sıraya girmiş 2 sene sonrasına.acilen sivil havacılığın duruma el atması gerekiyor.birileri bu okullara dur demeli.yoksa yakın zamanda tranva geçiren işsiz pilot haberlerini okumaya başlayacağız.yazıktır gençlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
47 Pilot... ~ 4 yıl önce
Bütün şartları başarıyla kazanıp yerine getiren, imza aşamasındayken yabancı alımları nedeniyle, şu an alımları doldurduk diyip yollanan 47 Pilot... Yabancıları alıp, 3 gün sonra tecrübelenince kaçacak pilotları almak yerine, neden bu Türk gençleri alınmıyor...Biz onların ülkesinde olsak kapıdan içeri almazlar...Bu hakmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 47 PİLOT ~ 4 yıl önce
TABİİ HAK DEĞİL. BUNU ANLATMAYA ÇALIŞMIŞTIM.
THY ~ 4 yıl önce
kapısında bu 47 arkadaşı 1 sene bekletip, aldık sizi diye defalarca ifade edip sonra alamıyoruz demiştir, bunu da söylemek lazım, zaman geri gelmiyor. vicdan biraz.... hayatla oynamak çok kolay, o yabancıların gidişini zevkle izleyeceğim.
ÇETİNH ÖZBEYH ~ 4 yıl önce
Birh yazıh yazmadanh iyiceh araştırınh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİNH ~ 4 yıl önce
NE KADAR İNCE BİR ESPRİ. ÇOK GÜZEL.BRAVO.
Yazik yazara ~ 4 yıl önce
Lutfen yazi yazarken, bari amerikan baskaninin ismini dogru durust yazin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YAZARA ~ 4 yıl önce
BU KONU İÇİN 5 YORUM FAZLA DEĞİL Mİ. HAFİFTEN ACİZLİK Mİ BU.SİZ YAZIDIĞINIZ 10 KELİMENİN DOĞRU OLUP OLMADIĞINA BİR BAKIN.
yazık dıyene ~ 4 yıl önce
yazara yazkı sana kazık cokmu uzuldun hakaret mı kabul ettın ustune mı alındın uvey babanmı yoks
THY ~ 4 yıl önce
Türk hava yolları yer hizmetleri şirketlerini gözden geçirilmeli. 20 aynı şirket ile çalış sürekli şikayet ama THY yine ihale aynı şirkete veriyor kastım İstanbul gibi büyük şirketler değil... DHMİ genel müdürü havaliamnı baş müdürlerini değişmeli. Örnek mi Trabzon DHMİ baş müdürü Ahmet Aydın gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 4 yıl önce
thy teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 senede hastalanan 19 yaşında işe thy de başlamış calışanını performanstan kıdem tazminatı daha az ödemek için aralık ayında 39 yaşında işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy'ye ~ 4 yıl önce
engelli arkadaşımız hangi bölümde çalışıyordu. Adı ve Soyadı nedir.
Yabancı komoleksi ~ 4 yıl önce
40 yıl önce çekilmiş bir filmaklima geldi Kemal Sunal yüzünü siyaha boyuyor ismi oviç le biten Yugoslav antrenörler oviç le biten yabancı futbolcularvb, hale degsen bir şey yok memlekette.Yabancı bir ülkenin çapa çul pilotu Türkiye'nin pırlanta gençlerinden değerli görüyorlarsa yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YABANCI ~ 4 yıl önce
özleşme yapma aşamasındayken kapıdan çevrilen Türk pilotlara şans tanınmamasından sonra ne düşünsek ki. Eski durum aynen devam ediyor maalesef.
mafaky ~ 4 yıl önce
Çetin Bey, eğer THY bu 21 uçak kiralama işini bilinçli ve hesaplı olarak yaptı ise MAX'larda global olarak dolaşan fısıltılardan (yani bunların en azından ABD'de Şubat-Mart 2020'de yeniden uçuşa verilmesi...) aksine birtakım olumsuzluklar var!... Siz 6 aylığına kiraladığınız bir (daha doğrusu geleceklerle birlikte belki de 21) uçağı alel acele TK renklerine boyar mısınız/boyatır mısınız (bunun bedeli kiralayıcıya ait olsa bile...)? Bu 21 uçağın kabin konfigürasyonları zaten Allah'lık Ali Bey durumuda olsa gerek, hele hele Thomas Cook'dan gelecek 320'lerinki tam sardalya kutusu deniyor. Bunlarda zaten en paspalından business class dahi yok imiş. Ha 3'lü sıranın orta koltuğunu bloke edilerek yapılan o uydurma uygulamaya denecek birşey yok!... MAX konusu daha da rezalet. Bilinçli ama MAX'a binmek istemeyen yolcu ne yapacak? Bir yolunu bulup MAX uçmayacak seferi seçse dahi havalimanına geldiğinde MAX'la karşılaşması olasılığı en azından %50. TK kafasına göre uçak tahsis edebiliyor!!! -:(((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp mafaky ~ 4 yıl önce
ifade ettiğiniz nedenlerden ötürü işin bilinçli yapıldığını kabullenmek zor. Max işinde kamu oyu oluşturma çalışmalarında inşallah geç kalmazlar. THY daimi yolcuları havalimanındaki uçak tipi sürprizine alışıktır.diye düşünüyorum.
Trumph? ~ 4 yıl önce
Trump?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP Trumph ~ 4 yıl önce
Kutlarım. Ancak yazdıktan sonra baktım. İki türlü de yazılabiliyor. Başka bir hata bulun lütfen.
Trumphe ~ 4 yıl önce
Boylesi de 3. sekli. Ben baktim (44 yıldır ABD deyim) gormedim. Bir referans verir misiniz?
CVP TRUMPHE ~ 4 yıl önce
BRAVO 45 YILDIR AMERİKADASINIZ VE DE VPN KULLANIYORSUNUZ.BUNA İLAVETEN VPN'İ TEKRAR AÇIP TEKRAR BİR İKİ KELİMELİK BİR YORUM DAHA GÖNDERİYORSUNUZ.EVET BEN ARAMA YAPARKEN TRUMPH YAZMIŞIM VE GOOGLE'DA BİR ÇOK TRUMPH ÇIKMIŞ. HATA YAPMIŞIM. SİZ DE BU YAZI DA BİR TEK ONU FARKETMİŞSİNİZ. 45 YILDA TÜRKÇEYİ UNUTMUŞ OLMALISINIZ Kİ BAŞKA HATALARI GÖREMEMİŞ YAZIYI.. DA ANLAMAMIŞSUNUZ. ....................
Gereksiz Agresif ~ 4 yıl önce
Bir hata yapılmış, saçma bir hata ve hala gereksiz bir şekilde savunmacısınız... Bir harf ya "evet yanlışlık olmuş, kusura bakmayın" demek ne kadar zor olabilir ki ? Bir de hatayı örtmeye çalışıp "iki şekilde de yazılabiliyor" diye başka bir saçmalık üretmek.. Özel isim ya, özel isim yani. Ben de Google'a "Trumph" yazdım, bunu mu demek istediniz diye "Trump" i önerdi.
CVP GEREKSİZ AG.. ~ 4 yıl önce
BİR YORUMA VERDİĞİM CEVAPTA "HATA YAPMIŞIM" DEDİM. BU NE DEMEK. BU YAZIDA 4 TANE H HARFİNE TAKILMAK THY KONULARINA NE KADAR UZAK OLDUĞUNUZU GÖSTERİR. BU BU İKAZI EFENDİCE YAPTIKTAN SONRA YAZININ NE SÖYLEDİĞİNE BAKLAMLIYDINIZ. MAKSADINIZ BAŞKA . BUNU ANLAMAK ZOR DEĞİL BU KONU İLE İLGİLİ HANGİ İSİM ALTINDA OLURSA OLSUN, HANGİ VPN İLE GÖNDERİRSENİZ GÖNDERİN BAŞKA YORUMUNUZU YAYINLAMAYACAĞIMI BİLGİNİZE SUNUYORUM. BİR DE AŞAĞIDAKİ LİNKE BAKIN. (https://www.cnnturk.com/haberleri/trumph)
Opama ~ 4 yıl önce
Yok hata yapmadan once Trumph diye de yaziliyor dediniz. Bunu yazmasaydiniz belki bu kadar tepki almazdınız. Eger ABD baskaninin adini yazmayi bilmiyorsaniz durum ciddi demektir.
CVP OPAMA ~ 4 yıl önce
EVET HAKLISINIZ. DURUMUN CİDDİYETİNİ BEN DE ANLADIM. O HATA DÜN DÜZELTİLDİ. ERTESİ GÜN YORUMLARA BAKIP AYNI ŞEYİ YAZMAK NASIL BİR DAVRANIŞTIR. ANLAMAK ZOR. THY AÇISINDAN HAKİKATEN CİDDİ BİR DURUM. YAZIDA BAHSEDİLEN KONU YANLIZ THY İÇİN DEĞİL TÜRK SİVİL HAVACILIĞI İÇİN ÖNEMLİ. AMA HAZRETLER BİR TRUMP TUTTURMUŞ GİDİYORLAR. KAPASİTENİZ YANLIZ BUNU KALDIRIYOR HERHALDE. SİZLER KÖTÜ NİYETLİSİNİZ. BU AÇIK. DURUM CİDDİ AMA THY AÇISINDAN CİDDİ. NEDENİ İSE SİZİN GİBİ PERSONELİNİN OLMASI.(https://www.cnnturk.com/haberleri/trumph
Triumph ~ 4 yıl önce
Trumph kelimesini iki kez gordukten sonra anladim ki nasil yazildigini bilmiyor yazar. Devamini okumadim yazinin zaten, ciddiyetini kaybetti.. Yorumlara bakiyim baska farkeden var mi dedim, bir de ne goreyim? Okuyucuyu azarliyor yazar :)) tam airporthabere yakisir davranislar. Bir kelimenin yanlis yazisi bu kadar etkili mi? Evet etkili. Ozellikle bu kelime ABD baskaninin adiysa :) Koy kahvesinde bile buna gulerler sayin yazar. Bir de kalkmissin okuyucuyu azarliyorsun. Saka gibisin vallahiz Bir zamanlar silmistim bu uygulamayi, sanirim tekrar silmek gerekiyor.. kalitesizlige tahammulum yok artik. Triumph'uma binip buradan uzaklasiyorum..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000