01 Ağustos 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Vizyonu olmayan dünya sivil havacılığını takip etmeyen uçağı thy da gören birinden nasıl performans beklersiniz. Vizyon da olmayınca durum ortada
  • Haddini bil Bunlara diye hitap etttgin insanlar senin kader arkadasindir ki eğer sen gerçek bir ucucuysan, ki bence terbiyesiz bir insansın.insallah yok olur gidersin aramızdan.senin gibileri istemiyoruz.
  • TK PERSONELİ TAŞERON KARDEŞLERİMİZE VERİLEN BAYRAM HARÇLĞI NIN 5000 TL NİN PEŞİNE DÜŞMÜŞ NİYE BİZE VERİLMİYOR DİYE İMZA TOPLAMIŞ MAİLLEŞMİİŞLER
  • Ahmet Bolatin verdigi sozleri tutmamasi kendi ve hukumetin secimi. Tabi 2023 Secimde gorusuruz :)
  • Şirketin para kazanmasını kimse mi istemiyor. İştiraklere CED vereceğiz denildi ama ne çocuk, ne anne baba ne de kardeşe var. Zaten uçakta satılmış koltuk haricinde boşluk kalmışsa uçabiliyordu bu insanlar. CED bilet bu paralı bilet. Ama şirket para almak yerine boş koltuk boş gitsin daha iyi demiş. Bu nasıl mantık?
  • Siyasal islamcidan akil ve bilim adami yaratamassin, unvani ne olursa olsun; cikarcidir, guc icin yapamayacagi sey yoktur
  • Ama pazar mesaisi Yok ..
  • Vallahi Thy de rahat etsin.Cillop gibi yeni bir isimle full özel bir şirket kurulsun.Bakalım o zaman sen çok aldin ben az aldim diye kavga dövüş kalır mı?
  • Gerçekten bu insanlar için verilen umutlar,sözler, maillerine cevap vermeler,çözüm arıyoruzlar, güvenlik soruşturmalarından geçtiniz müjdeleri,TC numaralarını istemeler, telefon numaralarını istemeler…. Harikaydı mutlu oldular ama aradan geçen aylar seneler yine aynı noktada beklemekteler. Yazarlarımız öyle güzel noktalara değinmiş yine ve verilen sözlerin hayata geçirilmesinin ne kadar anlamlı olacağına. 211 Ahmet Bolat bey e güveniyor o insanların hakkını verin senelerdir aynı kısır döngüde döndürülüyorlar yazıktır günahtır ama en çokta vebaldir.
  • Anlasilan seni bu kurumun basina getirmeden kimseyi begenmiyeceksin tikir tikir isleyen bir sirketi nasil bu kadar kiskanir ve haksiz olarak elestiriesin, sunu aklindan çikarma asla ve asla sen bu güzide kurumun basina ve sonuna gelemeyeçeksin daha dogrusu ip partiki bunu asla haketmiyor anla bunu ve kuyrugunun üstune otur

Ahmet Bolat; “İyimser düşünce, kötü performans”

“Yanılırsam çık karşıma” diye bir şarkı var. Ben yanıldım. Karşıma da çıkabilecek cesur da göremiyorum. Zira kendi maharetleri ile değil, verilenle yetinenlerin kendi yönetim anlayışları olmadıklarını bilmem gerekirdi. Geçmişten örnek alacaklarını düşünmem de yersizmiş.

Ahmet Bolat için süre bekledik diyebiliriz. Zira çiçeği burnunda bir adamı eleştirmek yerine, ona şans verip ne yapıp-yapamayacağına bakmak gerekirdi. Bu minvalde düşünüp hem gelmiş olduğu makamın çalışanların nezdinde verdiği huzuru bozmamak hem de bu enerji ile THY’yi kucaklaması gerektiği hissiyatını ona vermek gerekirdi.

Toptan “istemezük” algısı yerine “bakıp görelim” sağduyusu daha elzem idi. Kümülatif olarak herkes tek odak noktası doğru yönetilen, dünya çapında bir THY bayrağının dalgalanması idi.

Velhasıl aynı düşüncelerle hareket ederek THY açısından yorumladık birçok konuyu. Aslında daha göreve gelir gelmez yapılan ilk genel kurulda vermişti işareti. Ben salağa yatıp bazı söylemleri kulak arkası ederken, geleceğe ayna tutan söylemleri de cebime koymuştum.

Bir hukuk garabetinden bahsederken bile içeriğinden bihaber kişilere belki tebessüm ettirmiş olabilir ama dünya durdukça, ahiret gerçeği var oldukça o kanayan yaranın kapanmayacağını bende bilirim o da bilir. Ta ki helallik alınana dek.

Tabi bu Ahmet Bey ile benim aramda olan bir diyalog.

Ama asıl mesele çalışanlara, hakkı yenilenlere, kayırılanlara, torpillilere bakmak gerek.

Sondan başlarsak Maliye Bakanı Nurettin Nebati yeğeninin atanması olayı.

Bu kardeşimizi tanımam, görmüşlüğüm-görüşmüşlüğüm yok. Başarılıdır, başarısızdır bilemem. Bildiğim şu ki uzun zamandır THY’de çalışıyor ve asaleten atandığı makama vekaleten başkanlık ediyor.

Şimdi mesele şu. Nurettin Nebati’nin yeğenini bile bile ateşe attınız. Zamanlama, atama hepsi yanlış.

Doğru olan tek şey var, Ahmet Bolat şirketi ya idare edemiyor ya güdümden çıkamıyor ya da arka plandaki yönetim kurulu başkanının söylediklerini uygulayıcı pozisyonda.

Şimdi en başından beri çok kez olumlu yazılar yazmış bir havacılık takipçisi olarak bugün neden bunları yazıyorumun altında çapan arayanlar çıkacaktır ama ne ilk ne de son olacaktır.

Ahmet Bolat, göreve ilk geldiği gün daha ismi açıklanmadan söylediği şey “şirketi koruyalım” lafıdır. Doğru, şirket korunmalı.

Peki, çalışanları kim koruyacak.

Size atılan maillere vermiş olduğunuz olumlu cevapların neticelenmemesini nereye koyacağız.

Onca hakkı yenilmiş, işten atılmış, bir nevi hayatları gasp edilmiş insanlara vermiş olduğunuz umutların gerçekleşmemesi de bir gasp değil midir?

Halen beklemekte olan pilot adayları kardeşlerimize vermiş olduğunuz “Komisyon kurduk çalışıyor” sözleri hangi tarihte çalışmalarını sonlandırıp, insanların haklarını iade etmesini sağlayacak.

Güzellemelerle, insanlara umut vermelerle hangi sorunun üstesinden gelip, hangi çalışana güven vereceksiniz.

Yaptığınız tek güzel şey var. O da çalışanlar üzerinde kurulan baskının bir nebze olsun hafiflemesidir. Uçtuğumuz uçaklarda bunu görebiliyoruz.

Bu durum size tek başına başarı getirmez. Milletin bilmediği çok şey var. Gizli kalmış CV’lerden tutun da sabıkalı yöneticilere kadar bir dolu konu var. Bütün bunların çözüm odağında da siz varsınız. Zaman sizin için de ilerliyor. 

THY birilerinin çiftliği olmuştu, umarım sizin de bağ eviniz olmaz.

Ahmet Bolat; “İyimser düşünce, kötü performans”

Yorumlar Tüm Yorumlar (160)

Performans ~ 2 yıl önce
Vizyonu olmayan dünya sivil havacılığını takip etmeyen uçağı thy da gören birinden nasıl performans beklersiniz. Vizyon da olmayınca durum ortada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haddini bil ~ 2 yıl önce
Haddini bil Bunlara diye hitap etttgin insanlar senin kader arkadasindir ki eğer sen gerçek bir ucucuysan, ki bence terbiyesiz bir insansın.insallah yok olur gidersin aramızdan.senin gibileri istemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OLOF PALME ~ 2 yıl önce
TK PERSONELİ TAŞERON KARDEŞLERİMİZE VERİLEN BAYRAM HARÇLĞI NIN 5000 TL NİN PEŞİNE DÜŞMÜŞ NİYE BİZE VERİLMİYOR DİYE İMZA TOPLAMIŞ MAİLLEŞMİİŞLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye ki ~ 2 yıl önce
Bir taşeron olarak siz AO personeline verilen paşa yad ikramiye gibi sosyal haklardan kendinize de pay istiyorsunuz utanmadan. Demek ki neymiş? Taşeron yerini yurdunu bilecek bro.
2023 Secim ~ 2 yıl önce
Ahmet Bolatin verdigi sozleri tutmamasi kendi ve hukumetin secimi. Tabi 2023 Secimde gorusuruz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CED Artık Yok ~ 2 yıl önce
Şirketin para kazanmasını kimse mi istemiyor. İştiraklere CED vereceğiz denildi ama ne çocuk, ne anne baba ne de kardeşe var. Zaten uçakta satılmış koltuk haricinde boşluk kalmışsa uçabiliyordu bu insanlar. CED bilet bu paralı bilet. Ama şirket para almak yerine boş koltuk boş gitsin daha iyi demiş. Bu nasıl mantık?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz ~ 2 yıl önce
Siyasal islamcidan akil ve bilim adami yaratamassin, unvani ne olursa olsun; cikarcidir, guc icin yapamayacagi sey yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet hak hukuk yetimin hakkı ~ 2 yıl önce
Ama pazar mesaisi Yok ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satalım TGS yi ~ 2 yıl önce
Vallahi Thy de rahat etsin.Cillop gibi yeni bir isimle full özel bir şirket kurulsun.Bakalım o zaman sen çok aldin ben az aldim diye kavga dövüş kalır mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 için verilen sözler ? ~ 2 yıl önce
Gerçekten bu insanlar için verilen umutlar,sözler, maillerine cevap vermeler,çözüm arıyoruzlar, güvenlik soruşturmalarından geçtiniz müjdeleri,TC numaralarını istemeler, telefon numaralarını istemeler…. Harikaydı mutlu oldular ama aradan geçen aylar seneler yine aynı noktada beklemekteler. Yazarlarımız öyle güzel noktalara değinmiş yine ve verilen sözlerin hayata geçirilmesinin ne kadar anlamlı olacağına. 211 Ahmet Bolat bey e güveniyor o insanların hakkını verin senelerdir aynı kısır döngüde döndürülüyorlar yazıktır günahtır ama en çokta vebaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 2 yıl önce
Anlasilan seni bu kurumun basina getirmeden kimseyi begenmiyeceksin tikir tikir isleyen bir sirketi nasil bu kadar kiskanir ve haksiz olarak elestiriesin, sunu aklindan çikarma asla ve asla sen bu güzide kurumun basina ve sonuna gelemeyeçeksin daha dogrusu ip partiki bunu asla haketmiyor anla bunu ve kuyrugunun üstune otur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000