29 Ağustos 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ayın 3 u geldi nerde bu mail nerde bu para
  • Gercekten merak konusu bu prim yada kardan pay verilecek ya hani devlet sırrı gibi saklanıyor sayın başkanım mid den acıklamak için istikbaratmı bekliyoruz sorun ne ayın kacı olmuş daha bir acıklama yok insanlara bir acıklama yapsanız da verecegiz şu tarihte şu kadar deseniz insanlarda adımını ona göre atsa yada vermiyoruz kardeşim istedigimiz gibi şartlar gitmedi reiZzz müsade etmedi desen bizde bir beklenti içine girmeden devam ersek kaldıgımız yerden hayatımıza olmazmı
  • TGS deki eylülde 50 Ekimde 50 kasımda 50 bekleyen arkadaş sen hayatında okadar parayı gördünmü elinde cebinde yada başka bir yerde? kafanız güzel geziyorsunuz alacağınız 2x10 u geçmez bi kendinize gelin.. KOMİK OLUYORSUNUZ ARTIK ..
  • sayın kıdık , şef tazminatlarındaki adaletsizliğe de biraz destek verseniz.
  • Şimdi öncelikle kabin memuru arkadaşlar fazla maaş almıyor, mesleğin hakkı budur. Fakat kalite iyi değil, muhteşem arkadaşlarımız var, ama bir kısım ciddi vasat. ESET eğitimine girdiğimizde komutlar zayıf, kedi gibi ve eksik. Burada uyarınca hocalar görmezden geliyor, anlıyorum ki torpilli sayısı çok fazla. Şimdi katmandu kazası kabin içi videosunu izleyin, eset eğitiminde beceremezsen gerçekte ne olur görün. Devamında emirates dubai 77 kazası kabin içi videosunu izleyin, açık ve net. Bu parayı alıyorsan, jilet gibi olacaksın, saygımız sonsuz.
  • Tek niteliği koşulsuz biat sözü olan birisi personeline niteliksiz dedi. Niteliksiz olanlar diplomasızlardır.
  • işçiler vasıfsız vasıflı diye ayrılırlar. Vasıflılarvarasında kademeler vardır. Yüksek vasıf gerektiren işlere ona uygun işçi atanır. Ingilizcede de benzer niteleme unqualified worker olarak karşımıza çıkar. Türkçe ve yanancı dili yetersizler bazen lafı netesinden okuyacağını bilemezler.
  • Joo cok uzerine alinmissin, ates olmayan yerden duman cikmaz :))
  • Tecrubesizi kastettigini cocuk anlar adam iyi adam ama etraf cakal iste...dikkat et Bolat reis iyi olmak yetmiyor
  • Tgs şef altı personele 3 brüt maaş,şef ve üstü personele 2 brüt maaş ikramiye dağtılacak eylül 15'te kesin bilgi yayalım

Ahmet Bolat’ın THY çalışanları için “niteliksiz” tabiri…

Ben bu Ahmet Bolat için iyi niyetli olduğuna dair önemle avanslar verdim. Halen “iyi niyetli” olduğuna kanaatkârım. O halde niye sert eleştirilerim var merak ediyorsunuzdur. Sizin için, sizin geleceğiniz için. Bu “niteliksiz” ifadesine de bi açıklık getireyim.

Niteliksiz ifadesinin bir dil sürçmesi mi, içten geçenin dışa yansıması mı ona değinmeden önce geçen hafta sosyal medya hesabımdan yazdığım Sunexpress Havayolları’ndan THY kanadından yönetici olan Ahmet Çalışkan ile ilgili birkaç cümle edelim.

Tabi meselenin özünde Ahmet Çalışkan’ın Kartal İmam Hatip mezunu olmasından dolayı avantaj sahibi olduğundan bahisle, Türkiye’de asgari ücretin 5500 TL iken, 57-58 kişinin asgari ücretine tekabül eden maaşının olduğunu söylemekten ibaretti. Birileri bal-kaymak yerken, diğerlerine “ayran iç, şükret” demenin ne kadar adil olduğunu sorgulamak artık mecbur hale geldi.

Bir başka deyişle THY’de de 41 ayrı şirkette yönetim kurulu üyeliklerinin bulunduğu, milyon dolarların cebe indiği gerçeği artık su götürmez bir gerçektir.

Şimdi gelelim Ahmet Bolat’ın bana göre Van Kahvaltısı onlara göre yönetim kurulu toplantısı sonrası açıklamalarına.

Ahmet Bolat öyle bir adım sonrasını düşünecek ve içsel bir düşünce yapısına sahip bir kişi değil. Aslında kötü niyetli olmayan ve fakat anlaşılması zor cümleleri sarf ederek kendini de zor durumda bırakabilir bir yapısı var.

Van Kahvaltısı sonrası, yeni işe giren personelin ne kadar maaş alabileceğini anlatırken “Niteliksiz” tabiri aslında “tecrübesiz” manasında kullanılmış bir kelime. Art niyet aramaya gerek yok. İfade güçlüğünden kaynaklı bir sözcük.

Oysa orada anlatmak istediği THY’nin başarılı olduğu, personeline iyi maaş verdiği, yönetimin Pazar dahi olsa iş başında olduğu… gibi başarı hikayesi anlatmaktı.

Büyük gaf bana göre. Ama inanıyorum ki art niyet yok.

Değerli THY çalışanları…

Bakın neler oldu!

Mesela ben pilotların yorgun uçtuğunu yazdım ve ardından hemen pilot alım ilanı açıldı. Bunun Türkçesi şudur; “Evet pilot açığı vardı ve biz bunu sezon sonuna öteliyorduk”

Şimdi başka bir iddiada bulunuyorum. THY’den 200 F/O Körfez ülkelerine gitmek üzere anlaştı ve imza için davet bekliyorlar.

Artık bu konunun para ile ilgisi kalmadı. Mesele çalışma koşulları.

Bir başka konuda da çalışanlar adına önemli açıklamalar yapmak durumunda bıraktık yönetimi. Primler konusu muğlak idi. Mesela TGS konusunda düşünce yoktu ve benim açıklamalarımdan sonra mecbur kaldılar.

Ve daha neler olacak!

THY kar payı dağıtacaktı ya hani. Reis zılgıtlamıştı yönetimi. Şimdi o konuda da yakında esneme olabilir. Hem seçim de yaklaşıyor. Şirin görünmek lazım, “çalışanları düşünüyoruz” havası estirmek lazım.

Benim isteğim. Biz her zaman kötü olalım ama çalışanlar mutlu olsun. Hak ettiklerini alsınlar.

Ha bu arada THY’den sonra sektörün en büyüğü haline gelen İstanbul Havalimanı çalışanları da beklenti içine girdi. Yıl sonu bir prim de biz alabilir miyiz umutları yeşerdi.

Kim bilir Cemal Kalyoncu’da pek cimri bir adam değil diyorlar. Çat diye açıklama yapar ve çalışanların gönlünde yeni bir taht kurar.

Ahmet Bolat’ın THY çalışanları için “niteliksiz” tabiri…

Yorumlar Tüm Yorumlar (240)

Tgss ~ 2 yıl önce
Ayın 3 u geldi nerde bu mail nerde bu para

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Gercekten merak konusu bu prim yada kardan pay verilecek ya hani devlet sırrı gibi saklanıyor sayın başkanım mid den acıklamak için istikbaratmı bekliyoruz sorun ne ayın kacı olmuş daha bir acıklama yok insanlara bir acıklama yapsanız da verecegiz şu tarihte şu kadar deseniz insanlarda adımını ona göre atsa yada vermiyoruz kardeşim istedigimiz gibi şartlar gitmedi reiZzz müsade etmedi desen bizde bir beklenti içine girmeden devam ersek kaldıgımız yerden hayatımıza olmazmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 2 yıl önce
TGS deki eylülde 50 Ekimde 50 kasımda 50 bekleyen arkadaş sen hayatında okadar parayı gördünmü elinde cebinde yada başka bir yerde? kafanız güzel geziyorsunuz alacağınız 2x10 u geçmez bi kendinize gelin.. KOMİK OLUYORSUNUZ ARTIK ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şef ~ 2 yıl önce
sayın kıdık , şef tazminatlarındaki adaletsizliğe de biraz destek verseniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM uçma ~ 2 yıl önce
Şimdi öncelikle kabin memuru arkadaşlar fazla maaş almıyor, mesleğin hakkı budur. Fakat kalite iyi değil, muhteşem arkadaşlarımız var, ama bir kısım ciddi vasat. ESET eğitimine girdiğimizde komutlar zayıf, kedi gibi ve eksik. Burada uyarınca hocalar görmezden geliyor, anlıyorum ki torpilli sayısı çok fazla. Şimdi katmandu kazası kabin içi videosunu izleyin, eset eğitiminde beceremezsen gerçekte ne olur görün. Devamında emirates dubai 77 kazası kabin içi videosunu izleyin, açık ve net. Bu parayı alıyorsan, jilet gibi olacaksın, saygımız sonsuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkana bak hizaya gel ~ 2 yıl önce
Tek niteliği koşulsuz biat sözü olan birisi personeline niteliksiz dedi. Niteliksiz olanlar diplomasızlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasıfsız Niteliksiz ~ 2 yıl önce
işçiler vasıfsız vasıflı diye ayrılırlar. Vasıflılarvarasında kademeler vardır. Yüksek vasıf gerektiren işlere ona uygun işçi atanır. Ingilizcede de benzer niteleme unqualified worker olarak karşımıza çıkar. Türkçe ve yanancı dili yetersizler bazen lafı netesinden okuyacağını bilemezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B53 ~ 2 yıl önce
Joo cok uzerine alinmissin, ates olmayan yerden duman cikmaz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Bolat in niteliksiz ile ~ 2 yıl önce
Tecrubesizi kastettigini cocuk anlar adam iyi adam ama etraf cakal iste...dikkat et Bolat reis iyi olmak yetmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saadet ~ 2 yıl önce
Tgs şef altı personele 3 brüt maaş,şef ve üstü personele 2 brüt maaş ikramiye dağtılacak eylül 15'te kesin bilgi yayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000