16 Mart 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bu virüs belası böyle devam ederse birçok personeli fesih yazısı bekliyor. Sürekli her yerde biz kocaman bir aileyiz diye yaygara yapanlar şimdi görelim sizi. Kimsenin işine son verilmesi istenmiyorsa Allah rızası için üst yönetimde bulunanlar kendi maaşlarından da biraz tasarrufa gitsin.o zaman bu kötü günlerde nasıl bir aile olduğumuz ortaya çıkar.
  • Havacılık denen şeyden haberi olmadan havacılıkla alakalı bir web sitesi yönetmek önemli bir meziyet,inanın thy yi ve türkiyede birçok havacılık kurumunu yöneten kişinin sizin kadar havacılık bilgisi yok, tek tam olan tarafiniz insani yönünüz güzel olması sırf bundan dolayı severim sizi, ama ne Yazık ki ülkemizde havacılık sizin internet siteniz gibi yönetildiği için gerçek bir çözüm ve hatta olan durumun devami bile sıkıntılı, yenilik ise hakgetire, gerçek havacılık uzmanından selamlar Ali aga
  • Allah devletimize şirketimize tüm müslüman alemine zeval vermesin inşallah dua edelim elimizden birşey gelmiyor ne yazık ki bu duruma çok üzülüyorum yeminederim allahım sen bizi kötülüklerden hastalıklardan koru yarabbi amin
  • 1. Emeklilik yaşını, daha önce yapıldığı gibi 63 yapın. 2. Tüm yabancı kpt ve fo ları memleketlerine gönderin. 3. Tüm Thy kadrolarını yeniden gözden geçirin.
  • Kabin maaşları 3500 tl'ye çekilirse havacılıkta Corona Krizine karşı kesin çözüm uygulanmış olur.
  • Önce bu beyefendi fedakarlık yapmalı Adamı asistanına ne zaman sorsan kurum dışında cevabını alıyorsunuz
  • Ne yapsalar bos goklerden gelen bir karar vardir
  • 3üz babasıyım ayda 1.000 TL çocuklarıma masraf yapıyorum 1.200 TL kira ödüyorum 25 bin TL bankaya borcum var tek cümle ile 'İŞSİZ KALMAK İSTEMİYORUM'
  • Lessors will need to develop their strategy to meet the challenges that their customers face very quickly with the knowledge that refusing assistance might trigger payment defaults. This could quickly spiral into being forced to consider repossession or other action or may lead to airlines developing other alternatives where the freedom to negotiate individually is reduced or removed. The options available to airlines to restructure their business and debt will be jurisdiction specific, but it is likely that any restructurings will have to be agreed and implemented relatively quickly, in order to avoid airline collapses. Knowledge will be valuable in implementing a strategy. Ultimately, however, COVID-19 is going to continue to cause pain and this discussion is a commercial conversation about allocating that pain, and the timing of that pain, as between Lessor and Lessee. (ÖZETLE; LESSOR’ler HAVAYOLLARI iFLASLARINI ÖNLEMEK İÇİN GEREĞİNİ YAPMALIDIR DİYOR)
  • Malesef Almanyada ne conso nede acente kalacak durumları çok kritik,Onurair, corendon ve tailwind i izlemeye devam edin,üzücü ama onlarında durumu hiç iyi değil, burada kaybeden yine personel olacaktır...

Aklınız var ise beni dinleyin…

Kabus ki ne kabus, karabulut ki ne kara bulut! Çöktü üzerimize ve her birimiz canımızı kurtarma derdine düştük. Havacılık tükenme noktasında. Çöküşe doğru hızla gidiyoruz. Ama bu çöküşten bir çıkış yolu üretmek zorundayız. Başka çaremiz yok.

Oysa ne hayallerimiz vardı değil mi? 2020 yılı güzellikler yılı olacaktı. Ama felaketler yılı oldu. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya bu melanet ile uğraşır hale geldi. Havacılıkta her taraf tepetaklak gidiyor. Uçuşlar neredeyse durma noktasına geldi. Havalimanları bomboş.

Savaşlar, hastalıklar, mikroplar dünyanın her bir yanını sarmış durumda. 2020 yılında zombi istilası yaşamazsak buna dua edelim.

Evet, zor, imkansız bir yılı yaşıyoruz. Terör saldırılarından daha kötü bir yıl, havalimanı bombalanmasından daha kötü bir yıl, reina saldırısından daha kötü bir yıl, savaştan bile kötü bir yıl diyebilirim.

Düşmanın nereden geleceği belli değil. Görünmez hayalet bir virüs.

Ben işe havacılık ve turizm açısından bakmak zorundayım.

THY peri perişan, havalimanları peri perişan, Onur Air için hiç iyi şeyler duymuyorum, AtlasGlobal kapandı, Corendon charter şirketi, Freebird Havayolları charter, Tailwind Charter durumları beni endişelendiriyor. Ama çözüm yolunu söyleyeceğim.

Pegasus yine öyle. Her ne kadar tarifeli olsa bile THY ile eşit düzeyde bakarım. Sunexpress yine aynı durumda.

Bu durumda en karlı olanları sanırım kargo şirketleri. Çünkü dünyanın dört bir tarafından tıbbi malzeme isteniyor. Sanırım bunlar uçaklarla hızlı şekilde ulaştırılıyor.

TGS başta olmak üzere ya zorunlu izne gönderiyor personeli ya da doğrudan işten atıyor. Çelebi, Havaş, DO&CO  aynı durumda. Havalimanları da ilk iş olarak personel çıkartıyor diye düşünüyorum.

Gelelim çözüm noktasına.

Bu çözüm önerim öncelikli olarak charter şirketlerine yöneliktir. Ortada Force Major (Mücbir sebep) bir durum var. Biliyorum ki uçak kiralama sözleşmelerinde Force Major durumları maddelere bağlanmıştır.

O halde ivedilikle yapılması gereken şey Force Major durumu devreye sokulup Rent Holiday  talep etmektir. Yani mücbir sebeplerden dolayı uçamayan uçakların kiraları da ödenmemelidir. Uçak kiralayıcı firmalar derhal ilgili firmalar tarafından masaya davet edilip, sürdürülebilir bir durum olmadığı sert bir şekilde izah edilerek hem uçakların yerde yattığı sürelerin kiralarının ödenmeyeceği ifade edilerek protokole bağlanmalı hem de kiralarda indirim istenmeli.

Uçak kiralayıcı firmalara gerekirse uçakların iade edileceği tehdidi yapılmalı.

Mevcut şartlarda zaten Avrupa’da birçok firma ya batacak ya filo düşürme yoluna gideceği için uçak enflasyonu yaşanacak.

Şirketlerimizin hayatlarını sürdürebilmeleri için mutlaka şartları zorlamalı, uçak iade restini çekmeleri gerekiyor.
Bu uyarılarım THY ve Pegasus için de geçerli.

El birliği ile şirketlerimizin yaşamasına gayret gösterelim.

Karanlıktan aydınlığa çıktığımızda kimin ne niyetli olduğu da ortaya çıkar.

Aklınız var ise beni dinleyin…

Yorumlar Tüm Yorumlar (105)

Haydi Bakalım ~ 4 yıl önce
Bu virüs belası böyle devam ederse birçok personeli fesih yazısı bekliyor. Sürekli her yerde biz kocaman bir aileyiz diye yaygara yapanlar şimdi görelim sizi. Kimsenin işine son verilmesi istenmiyorsa Allah rızası için üst yönetimde bulunanlar kendi maaşlarından da biraz tasarrufa gitsin.o zaman bu kötü günlerde nasıl bir aile olduğumuz ortaya çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel fikir ~ 4 yıl önce
Havacılık denen şeyden haberi olmadan havacılıkla alakalı bir web sitesi yönetmek önemli bir meziyet,inanın thy yi ve türkiyede birçok havacılık kurumunu yöneten kişinin sizin kadar havacılık bilgisi yok, tek tam olan tarafiniz insani yönünüz güzel olması sırf bundan dolayı severim sizi, ama ne Yazık ki ülkemizde havacılık sizin internet siteniz gibi yönetildiği için gerçek bir çözüm ve hatta olan durumun devami bile sıkıntılı, yenilik ise hakgetire, gerçek havacılık uzmanından selamlar Ali aga

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 4 yıl önce
Allah devletimize şirketimize tüm müslüman alemine zeval vermesin inşallah dua edelim elimizden birşey gelmiyor ne yazık ki bu duruma çok üzülüyorum yeminederim allahım sen bizi kötülüklerden hastalıklardan koru yarabbi amin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli ~ 4 yıl önce
1. Emeklilik yaşını, daha önce yapıldığı gibi 63 yapın. 2. Tüm yabancı kpt ve fo ları memleketlerine gönderin. 3. Tüm Thy kadrolarını yeniden gözden geçirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin 3500 ~ 4 yıl önce
Kabin maaşları 3500 tl'ye çekilirse havacılıkta Corona Krizine karşı kesin çözüm uygulanmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A. Kerim Ç. ~ 4 yıl önce
Önce bu beyefendi fedakarlık yapmalı Adamı asistanına ne zaman sorsan kurum dışında cevabını alıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abbas yolcu ~ 4 yıl önce
Ne yapsalar bos goklerden gelen bir karar vardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsizlik ~ 4 yıl önce
3üz babasıyım ayda 1.000 TL çocuklarıma masraf yapıyorum 1.200 TL kira ödüyorum 25 bin TL bankaya borcum var tek cümle ile 'İŞSİZ KALMAK İSTEMİYORUM'

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngiliz Hukukçu ~ 4 yıl önce
Lessors will need to develop their strategy to meet the challenges that their customers face very quickly with the knowledge that refusing assistance might trigger payment defaults. This could quickly spiral into being forced to consider repossession or other action or may lead to airlines developing other alternatives where the freedom to negotiate individually is reduced or removed. The options available to airlines to restructure their business and debt will be jurisdiction specific, but it is likely that any restructurings will have to be agreed and implemented relatively quickly, in order to avoid airline collapses. Knowledge will be valuable in implementing a strategy. Ultimately, however, COVID-19 is going to continue to cause pain and this discussion is a commercial conversation about allocating that pain, and the timing of that pain, as between Lessor and Lessee. (ÖZETLE; LESSOR’ler HAVAYOLLARI iFLASLARINI ÖNLEMEK İÇİN GEREĞİNİ YAPMALIDIR DİYOR)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XX ~ 4 yıl önce
Malesef Almanyada ne conso nede acente kalacak durumları çok kritik,Onurair, corendon ve tailwind i izlemeye devam edin,üzücü ama onlarında durumu hiç iyi değil, burada kaybeden yine personel olacaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000