29 Temmuz 2013, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Sayın Cetin Bey, değerli arkadaşlar, bir erkek olarak üniversite mezunuyum 5 senedir işsizim. Hamdi Topçu belasına bulaşmadan bu TGS ye nasıl işe girilir? Çok bunaldım bilenler bir yorum yazabilir mi? İyi günler.
  • Çetin Bey Fırsat buldukça yazılarınızı okuyorum. Çok yerinde konulara değiniyorsunuz bunun için size bu camiadan biri olarak teşekkür ederim. Fakat bu yazınızı biraz manidar buldum. Şöyle ki; Sektörün bu günlere gelmesinde özellikle eski yöneticilerin daha fazlamı payı var sizcede! Yanılmıyorsam 96 yılında bir hava yolu şirketi yer hizmetlerini kademeli olarak özelleştirmiş ve ne olduysa ondan sonra olduğunu düşünenlerdenim bende...Çünkü o sözleşmeyi hazirlayanlar yanilmiyorsam % 30 yada 40 kadrolu personel çalıştırır maddesi koymuşlardı. Ve kaçınılmaz olan bu dönemlik personel çalıştırma uygulamasının fitili böylece ateşlenmiş oldu. 2001 yılında Kolluk güçleri ile işin sonlandırılması ve yüzlerce işçinin açıkta kalmasıda cabası oldu.
  • Vardiyalı Çalışma, zor şartlar, düzensiz saatler, yoğun stress, çalışma ortamından ve işin niteliğinden kaynaklı Ramp departmanında bel fıtığı ile duyma kaybı rahatsızlıkları... Bunlara rağmen yıpranma payı yok, ücret tatminkar değil, meslek hastalığı tanımlaması yok , üstüne üstlük 4857 ye tabi olarak çalıştığınızdan iş yeri sizi haksız yere işden çıkarsada işe iade davasını kazanınca max. 10 maaş tazminat ödeyerek (ki 4 maaşı neredeyse hiç geçmiyor) almamak gibi bir hakka sahip ve sektör kısır olduğundan hukuki süreç sonu sektördeki kapıların %80 i size kapanmıştır.Yani büyük ölçüde artık sektörde iş bulamayan birisiniz. Ozaman değerimizi hesaplayalım... Ramp İşçisi Brüt ücreti ortalama 1500 Tl Biat edersen 12 * 900 = 10800 TL kazancın var Yönetimi eleştirir istenmeyen adam ilan edilirsen 5 yıllık bir çalışan olsan 9000 TL kıdem+ihbar kabul etmeyip işe iade açtın ve kazandın ama patron almadı 6 maaş tazminat ödedi biz max. dan düşünelim 10 maaş olsun 1500*10=15000+9000=24000 :)
  • Aslında üst düzey yöneticilere pek birşey söylemek gelmiyor içimden.. Hak hukuk'tan, kul hakkından bahseden şef,müdür, n.müdür, krd.müdürü bunlar yüzünden bu ağır çalışma şartları ve az maaş. Gerçekleri, isyan seviyesine gelmiş sıkıntıları üst düzey yönetici (genel müd.) ile paylaştıklarını sanmıyorum. Süsleyip süsleyip sunum yapıyorlar sanırım, başka şekilde bu şartlar senelerdir aynı şekilde devam etmezdi, zamanında herşey çok güzel olacak diyen yöneticiler istifa ediyor, bumudur yani. Ve inanırmısınız bununla övünüyorlar. Yahu iş yürüyor işte...... İş yürüsünde sonucu ne olursa olsun demek yöneticilik değil. Hakkımı helal etmiyorum, ama aldığım para boğazımdan takılmadan geçsiz diye işimide aksatmıyorum.. Yazdığınız yazıyı beğendim, bizde ise kanuni olan 5 gün mazeret izini kullanmak için sayın şefler müdürler extra mazeret beyan edip belgelemeden, hastane ölüm vs. kanuni hakkımızı vermiyor. Oda şirket buda, gelde işe giderken istekli ol, işini severek yap, ne mümkün.
  • lütfen Havaş'ı çok iyi inceleyin. İşçi kanunu ve insan sağlığına aykırı uygulamaları sona erdirin. Denetimleri habersiz yapın. Çünkü Havaş'ta yapılan usulsüzlükler denetimden 10 gün önce sona erdiriliyor. Aynı uygulamalar TGS'de de devam ediyor.
  • merhabalar yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum havalimanında yer hizmetlerinde engelli personel apron da uçak altında çalıştırılıyor bagaj ve kargo yükletiliyor ,boşaltılıyor engelli personel çalıştırılmayacağı alanda çalıştırılıyor bunlarıda yazılarınıza eklerseniz çok seviniriz bizlerede bu konuda yol göstermenizi isteriz teşekürler
  • Hepimizin tanıdığı değerli Baş Müdürümüz Akman Soyerin kaybı hepimizi çok üzdü. Kendi adıma çok değerli şeyler öğrendiğimi düşünüyorum. Yöneticilik zor zenaati. Cevabını bilmediği hiç bir soru yoktu bilmediği hiç birşeyi de sormazdı.Çaloşanlarının özel hayatlarına bile karışırdı ozamanlar pek memnun kalmazdık ama büyüyünce nedenini çok iyi anladık. Biz bir aile idik . Bizim mutluluğumuz işimiEde yansıyacaktı. İş yerini yücelten başarıya ulaştıran çalışanlarıdır. Şimdilerde ekonomik koşullar, yoğun rekabet koşulları, teknolojik gelişmeler yeni üretim ve çalışma şekilleri geliştirdi maalesefki,Uzun çalışma saatleri, işinyoğunluğu, kısa süreli insan çalıştırma bu insanlara yeterli eğitim verilmemesi , işin gerektirdiği sayıda personel istihdam edilmemesi kısacası çalışana önem verilmemesi... İşçi günümüzde en önemli maaliyet kalemi olarak görülmekte. Her türlü krizde ilk faturada işçilere çıkartılmakta. Aslında işçi maliyet değil sermaye olarak bakılmalıdır

ARZ, TALEP VE RAĞBET

Arz, Talep ve Rağbet;
( En büyük Sermayemiz çalışanlarımızdır )

“Tek Taş Yüzük” Gibi Garson

Yazlıkta sabah erken kalkma alışkanlığım var. Uzun senelerdir, eşimin kalkmasını balkonda beklemektense civarda bulunan deniz kıyısı bir kahveye veya yerleşim merkezindeki bir zincir cafe’ ye gidip bir kahve içerek iki gazete okumayı huy edindim. Çalışırken bunu hafta sonları yapabiliyordum. Şimdi ise her sabah güne bu şekilde başlıyorum. Bu sabah gazetemi okurken yakınımda bulunan iki garsonun aralarında konuştuklarına kulak misafiri oldum. Biri “ yarın haber vermeden işe gelmeyeceğim, telefonumu da kapatacağım, arayanlar “ Bu garson kapsama alanı dışında” mesajını alacaklar diyordu.” Diğeri ona hafta iznini kullandığını falan anlatan bir şeyler söylediyse de kaytarma niyetli olan aldırmıyordu. Söze girdim. “ Yahu burada kaç tane garson var, sen gelmezsen ne olacak “ derken işin aksayacağını ifade etmek istemiştim. Garson başka yerden girdi “ yapamazlar, yapsalar bile beş yüz metre yürümeden başka bir işe müracaat ettiğim saatte başlarım “ diyerek devam etti. “Bu semtte gördüğünüz üzere her şey var. Gıda işi yapanlar çoğunlukta. İşyerleri şehre uzaklık nedeni ile değil yaz aylarında kış döneminde bile çalıştıracak yetişmiş garson bulamıyorlar. Şehre özel servis koyuyorlar ve garson ve mutfak elemanlarını evden işe getirip götürüyorlar gecenin bir saatinde. Ben burada oturuyorum. On sene ……..’ da  çalıştım. Deneyimliyim. Şirkete yüklediğim yol masrafım da yok.  Tek taş pırlanta yüzük gibiyim anlayacağınız.” Evet; arz ve talep dengesi ile ikametin işe yakın olması bizim garsonu tek taş pırlanta haline getirmiş demek yanlış olamayacak galiba.

Patronca Çözüm;

Bu beş dakikalık konuşma aklıma başka bir yaşanmışı getirdi. Yaz dönemi başlangıcıydı, Akdeniz yörelerinden birindeki iş yerimizde, oranın tepe yöneticisi ile oturuyorduk, Bu arada Şirketimizin patronu da odaya gelmişti. Tepe yönetici tüm aramalarına rağmen apronda görev yapacak eleman bulamadıklarından şikâyetçiydi. Aslına bakarsanız bu istihdam sorunu nedeni ile işler de aksıyordu. Bu serzenişi dinleyen patron yapabileceği tek şeyi yaptı ve “ yüz, yüz elli TL fazla ödeyin o zaman bulabilirsiniz “ diyerek tepe yöneticinin önünü açtı.  Hani bazı yönetici örnekleri vardır ya, patronu, patrondan fazla düşünen ve de bunu patrona göstermek isteyen. Bizim tepe yönetici de işte o türdendi. Sonuçta bulunabilecek en makul gerekçe öne sürülerek patronun önerisi tepe yönetici tarafından kabul edilmedi. Gerekçe ise bu uygulamanın genel uyumu bozacağıydı. O dönemde iş yerinde aslında mevcut olmayan uyum bozulacaktı anlayacağınız. Ve de yörenin mevsimsel özelliği nedeni ile, tepe yönetici 100-150 TL fazla ödemek şartı ile işçi arasa bile zaten bulamayacaktı. Aslında patronda bunu biliyordu. Ama önerisinde yine de samimiydi. Denenmesi gerekirdi. Soruna kendi açısından çözüm bulmuştu. Yapabileceği de buydu zaten. Tabii ki hepimiz çalışanlara anlatmıştık bu bonkörlüğü. Patron ne yapsın. Fazla ödemeye de razı oldu ama işçi bulmak mümkün değil. vb. Anlattığımız doğruydu. Doğru olan bir şey daha vardı ki; o da yörede yaz sezonunda para her zaman her konuyu halledemiyordu? Tabii ki geç kalınmıştı. Her zamanki gibi. 

Yörenin Turizm Şirketlerinin Uygulaması

Hatırlar mısınız bilmem sekiz, dokuz sene kadar önce turizm sektörü aynı sıkıntıyı yaşıyordu bu yörede. Oteller yetişmiş eleman bulamıyorlardı. Yaz sonunda işten çıkan çalışanlar haliyle tüm sene gelir temin edebilecekleri bir iş peşine koşuyor ve takip eden sezonda bir önceki iş yerlerine dönmüyorlardı. Turizmciler çözümü çalışması ile temayüz eden personeline kış sezonunda yarım maaş ödeyerek onları serbest bırakma yöntemini benimsediler: Bu uygulama ile eğitim ve diğer sabit giderlerinden sağladıkları küçük tasarrufun yanında, sezon başında deneyimli, kurumu tanıyan ve müşteri beklentilerine anında cevap verebilecek insanları istihdam etme imkânına kavuştular. Antalya’ da bulunduğum sırada bir otelin tepe yöneticisi, kadronun % …. vazgeçilmemesi gereken kemik personelden oluştuğunu ve bu çalışanların yaz / kış istihdam edildiklerini , kalan miktarın %.....’ e kış sezonunda yarım maaş ödendiğini, %...’ nin ise sezonluk çalışanlardan oluştuğunu söylemişti. Bu oranların her kuruşla göre değişken olduğunu ilave ederek.  % …..lik grubun tüm senelik izinlerinde kış aylarında kullandıklarını düşünüldüğü takdirde ortaya çıkan aleyhteki maliyet yansımasının, uygulamanın diğer konulara katkısı göz önüne alındığı takdirde kabul edilebilir boyutta  olduğunu vurgulamıştı. Umarım bu veya daha gelişmiş benzeri bir uygulama devam ediyordur.

Naylon Kıl Sanayi

Çok senelerce önceydi.. Bir tanıdığımız vardı. Fazlı ………. Yaşıyorsa Allah uzun ömür versin. Şirketi aynı isimle çalışmaya devam ediyor mu bilemiyorum. Bu nedenle firmanın ismini             “ Naylon Kıl Sanayi “ şeklinde geçiyorum. O zamanlar Ülkemizde kullanılan tüm naylon kılı bu firma üretirdi. Diş fırçasından, yer temizlik malzemelerine kadar kullanılan tüm kıl aksamının üretimini yapardı. Bir gün Fazlı beyin fabrikasına gitmiştim. Bir fabrikada bulunması gerekenden hayli büyük bir toplantı salonunun bulunduğunu ve de işçilerin burada toplanmış olduğunu gördüm. Fazlı bey beni gezdirirken “ Burada da yöneticiler ve zaman zaman da personel toplantı yapar “ dedi ve süratle geçti salonun önünden. Salona bakmak istemediğini hissettim. İçerideki kalabalığın ne olduğunu sordum. Cevap enteresandı. ” Ha, falan Sendika bizim personelle görüşmek istedi. Arada bir böyle talepler oluyor ve de bu salonu kendilerine tahsis ediyoruz” İçeride hiç yönetici var mı diye sordum haliyle, cevap çok kısaydı.” Onların işi çalışanlarla “. Üretim mahallinin dolaşılmasını takiben Fazlı beyin odasına gittik. Ve anlattı. Toplantıda bizim işçi arkadaşlar Sendikacılara üye olmaları halinde kendilerine nasıl bir avantaj sağlanacağını sorarlar, onlarda anlatır. Maaşlara zam vb.. konular. İşçiler onları cevaplar.  Biz zaten makul ve yeterli zammı muntazaman alıyoruz.  Maaşlarımızdan bir şikâyetimiz yok ve bir işçimiz emekli olunca onun oğlu veya bir yakını işe alınıyor. İzin falan sıkıntımız hiç olmadı, o dönemde hiçbir işyerinde bulunmayan seviyede sağlık hizmeti alıyoruz. Eşim falan hastane de doğum yaptı vb… Sizin bize bunların üzerinde sağlayacağınız bir avantaj varsa söyleyin”

Alışılagelen toplantı bu minvalde sürer ve noktalanırmış. “Bu toplantının fabrikada yapılmasına izin vermezsem, işçilerim için dışarıda sıkıntı doğar, onu da arzu etmem”.diye ilave etti. Kendisine haliyle     “ Tüm bunlara rağmen bir veya birkaç işçinize sendikalaşmaya rağbet gösterse ne olur? Diye sordum. Cevap yine insancıldı. “Doğrusunu istersen bilemiyorum. Her halde ikna etmeye çalışırız. Firmamın işçilere tanıdığı avantajları şu veya bu bir Sendikanın çalışmaları ile verildiğinin düşünülebilecek olması beni üzer. Ben arkadaşlarıma güvenirim. Kaldı ki yaklaşık iki senede bir tekrarlanan bu toplantıların sonunda Sendika Yöneticilerinin de beni ziyaret edip işçilerimizin çalışma şartları nedeni ile teşekkür ettiklerini de unutmam.” Fazlı beyin odasında çok güzel bir kaligrafi ile yazılmış ve çerçevelenmiş bir deyiş bulunuyordu.” EN BÜYÜK SERMAYEMİZ, ÇALIŞANLARIMIZDIR “ Galiba işin sırrı bu deyişte olsa gerekti.

Türkçesi Fazlı Bey hem patron hem de işçilerin Sendika Temsilcisiydi adeta.

Ve de Bizim Sektör;

Geçen haftaki yazımda Yer Hizmeti Şirketleri çalışanlarının çektiği bir akım sıkıntıları dile getirmiştim. Havayolları çalışanlarından gelen serzeniş yorumları daha baskın çıktı.

Demek ki sıkıntılar müşterekmiş.

Peki; biz ne mi yapıyoruz?

a.     Şirketlere göre değişken istihdam modelleri uyguluyoruz. On aylık, mevsimlik, part time  vb….. Üstelik mevzuat on ay istihdam ettiğin bir işçiyi birkaç ay sonra yeniden işe almana müsaade de etmiyor. Bu uygulamalar ile işçiye daha az ödediğimiz mutlak ama deneyime önem vermediğimizi de vurguluyor kendi işimizi basite indirerek kalite olgusundan büyük ölçüde vazgeçiyoruz. Bu da yetmezmiş gibi insanların suyunu çıkartıyor onları fazla çalıştırıyoruz.

b.    Bazı kuruluşlarımızda, işe giren personel, daha bir senesi dolmadan standart şekilde işten çıkartılacağını biliyor. Ve de biz, uygulamamızı unutuyor, bu işçi kardeşlerimizde mensubiyet duygusunu geliştiremedikleri için yöneticilerimizi suçluyoruz zaman zaman. Aslında Sivil Havacılık sektöründe yönetici olmakta inanılmaz zor bir iş. Bu arkadaşlarımızın durumunu da ayrı bir yazıda irdeleyeceğiz.

c.     Biz halen part time apron yükleme boşaltma işçisi bularak ağır çalışma koşullarını fazla para harcamadan hafifletebileceğimizi düşünüyoruz. Bulabiliyor muyuz? Hayır. Bulamıyoruz. .Bazı havayollarına veya Yer Hizmeti Şirketlerine girenler ise bir şekilde kadroya geçerim düşüncesi ile işe giriyor.

d.    Ağır vardiya şekillerini hafifletebiliyor muyuz? O da hayır. Yetmiş, seksen kişinin çektiği sıkıntıyı yirmi kişiyi etkiler hale getirebilmekle övünüyoruz. Kısmen de olsa konuyu hallettik diyoruz hatta bununla övünüyoruz. Bizim gibi düşünenler ne mi diyorlar? “Hiç yoktan iyidir, buna da şükür.” Kanunun kısmen uygulanmasından memnun olur hale geldi insanlar.

e.     Neden işçi personel bulmakta zorlanıyoruz? Neden vasıflı çalışanlar bulmakta güçlük çekiyoruz? Genelde tüm ülkelerde olduğu üzere bizde de işsizlik var. Buna rağmen Havalimanı muhitinde İnsanlar maddi konuları bir geri plana ittiler çaresizlikten. Şimdi asıl sıkıntı çalışma şekilleri ve koşulları. Personel memnuniyeti anketleri de bu gerçeği doğruluyor. İşte bu nedenle özellikle ağır iş yapan çalışanlar havalimanında çalışma şekil ve şartları konusunda bu tür uygulamaları yapan şirketlere artık fazla rağbet etmiyorlar. Arz var, talepte var, ama bizim sektöre rağbet yok veya bazı şirketler için gün geçtikçe azalıyor. Hatırlıyorum da, hangi unvanla olursa olsun eskiden Havalimanında çalışmak sanki bir ayrıcalıktı.

Evet; bu konular ikinci dilekçemizin konuları. Başvuruda detayları ile anlatacağız. Bu nedenle kısa geçiyorum.

Tek taş garson bizi nerelere getirdi? Laf aramızda ertesi gün merakımdan gidip baktım. İşe gelmemişti.  Bir sonraki gün sabah kahvemi yine o getirdi. Sordum.  Gülerek “ Ağabey bu her zaman yaptığımız bir şey değil, sen konuştuklarımıza bakma, aslında şeften izin istedim “ dedi. O şirkette izin isteyene hiç hayır denmezmiş. Hastalık dışında, izin talep etmeden de kimse işe gelmemezlik etmezmiş.  

İşçinin aranılır ve kıymetli olması ve de bunun çalıştıran ve çalışan tarafından bilinmesi güzel bir şey olsa gerek. İnanmayacaksınız ama o günden beri oranın çayı bana bir başka geliyor. İyi çay kullanmalarının yanında sanki çaydanlığa bir tutam da sevgi koyuyorlar gibi. Hani o malzeme  kullanılınca yemekler daha lezzetli oluyor diyorlar ya. İşte o misal.

ARZ, TALEP VE RAĞBET

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

TGS ~ 11 yıl önce
Sayın Cetin Bey, değerli arkadaşlar, bir erkek olarak üniversite mezunuyum 5 senedir işsizim. Hamdi Topçu belasına bulaşmadan bu TGS ye nasıl işe girilir? Çok bunaldım bilenler bir yorum yazabilir mi? İyi günler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TGS -HAMDİ BEY ~ 11 yıl önce
Arkadaşım, İşsiz olduğunuza tabii ki üzüldüm. Neden TDS' ye takıldığınızı anlayamadım. Havaş var, Çelebi var tabii ki TGS' de var. Ben Hamdi beyin işe girecek alt seviyedaki personelin seçimine müdahil olacağına fazla inanmıyorum. Adamın işi gücü var, THY' de de 15 binin üzerinde personel var. Bizler her konuyu yukarı fatura etmeyi severiz.Nasıl bir yöneticilikse yaparız sonra yukarının talimatı deriz.Benim bir tanıdığım girdi TGS' ye ne Rizeli, ne Karadenizin herhangi bir yöresinden nede AKP'ye kayıtlı. Orta seviyenin üzerinde bir yönetici olsanız belki Hamdi bey karışır. Benim herkese ters düşen görüşüm bu. Siz her 3 şirkete de müracaat edin. Slm.
iğne çuvaldız. ~ 11 yıl önce
Çetin Bey Fırsat buldukça yazılarınızı okuyorum. Çok yerinde konulara değiniyorsunuz bunun için size bu camiadan biri olarak teşekkür ederim. Fakat bu yazınızı biraz manidar buldum. Şöyle ki; Sektörün bu günlere gelmesinde özellikle eski yöneticilerin daha fazlamı payı var sizcede! Yanılmıyorsam 96 yılında bir hava yolu şirketi yer hizmetlerini kademeli olarak özelleştirmiş ve ne olduysa ondan sonra olduğunu düşünenlerdenim bende...Çünkü o sözleşmeyi hazirlayanlar yanilmiyorsam % 30 yada 40 kadrolu personel çalıştırır maddesi koymuşlardı. Ve kaçınılmaz olan bu dönemlik personel çalıştırma uygulamasının fitili böylece ateşlenmiş oldu. 2001 yılında Kolluk güçleri ile işin sonlandırılması ve yüzlerce işçinin açıkta kalmasıda cabası oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp igne&cuvaldız ~ 11 yıl önce
THY Hukumetin emri ile tüm techizatını ve personelini Havaş'a verdi.Daha sonrası uzundur, bir süre sonrada geri aldı. Ancak tabii ki Havaş Kaldı.O dönemde zaten bir Çelebi birde Havaş vardı. THY kendi hizmetini gördüğü için bu konulara müdahil olmadı. Eğer %40 veya %50 kadrolu istihdamı o dönemde koyuldu ise Çelebi ve o dönemdeki Havaşın sahibinin anlaşması üzerine konulmuştur. Bu konularda yöneticilerin rolünün olmadığını en iyi bilenlerden biriyim.THY bu arada hizmetini Çelebi'ye vermişti. Mutlu olmadı. Ben o sırada THYT' deydim. Hatta iş sonlandığı zaman aprondaydım. Kolluk gücü falan karışmadı. Havalimanı emniyeti işin devrini gözlemledi.Bu konu çok detaylı. Anlatmanın bir şeye katkısı olmayacaktır. Yinede merak ederseniz telefonum yorumlara verdiğim cevaplarda yer alıyor. görüşebiliriz.
Handling Çalışan ~ 11 yıl önce
Vardiyalı Çalışma, zor şartlar, düzensiz saatler, yoğun stress, çalışma ortamından ve işin niteliğinden kaynaklı Ramp departmanında bel fıtığı ile duyma kaybı rahatsızlıkları... Bunlara rağmen yıpranma payı yok, ücret tatminkar değil, meslek hastalığı tanımlaması yok , üstüne üstlük 4857 ye tabi olarak çalıştığınızdan iş yeri sizi haksız yere işden çıkarsada işe iade davasını kazanınca max. 10 maaş tazminat ödeyerek (ki 4 maaşı neredeyse hiç geçmiyor) almamak gibi bir hakka sahip ve sektör kısır olduğundan hukuki süreç sonu sektördeki kapıların %80 i size kapanmıştır.Yani büyük ölçüde artık sektörde iş bulamayan birisiniz. Ozaman değerimizi hesaplayalım... Ramp İşçisi Brüt ücreti ortalama 1500 Tl Biat edersen 12 * 900 = 10800 TL kazancın var Yönetimi eleştirir istenmeyen adam ilan edilirsen 5 yıllık bir çalışan olsan 9000 TL kıdem+ihbar kabul etmeyip işe iade açtın ve kazandın ama patron almadı 6 maaş tazminat ödedi biz max. dan düşünelim 10 maaş olsun 1500*10=15000+9000=24000 :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP hand.çalışan ~ 11 yıl önce
VARDİYALI ÇALIŞMA SORUN DEĞİL. YETER Kİ ŞARTLAR VE SAATLERİ UYGUN OLSUN. ÜCRET MALUM. HESAPLAMA YAKLAŞIMINIZDA DOĞRU.AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNÜYORUZ.ASLINDA TÜM ÇALIŞANLAR ŞARTLARI BİLİYOR. ALLAH KOLAYLIK VERSİN.NE DEMELİYİM Kİ?
TGS ~ 11 yıl önce
Aslında üst düzey yöneticilere pek birşey söylemek gelmiyor içimden.. Hak hukuk'tan, kul hakkından bahseden şef,müdür, n.müdür, krd.müdürü bunlar yüzünden bu ağır çalışma şartları ve az maaş. Gerçekleri, isyan seviyesine gelmiş sıkıntıları üst düzey yönetici (genel müd.) ile paylaştıklarını sanmıyorum. Süsleyip süsleyip sunum yapıyorlar sanırım, başka şekilde bu şartlar senelerdir aynı şekilde devam etmezdi, zamanında herşey çok güzel olacak diyen yöneticiler istifa ediyor, bumudur yani. Ve inanırmısınız bununla övünüyorlar. Yahu iş yürüyor işte...... İş yürüsünde sonucu ne olursa olsun demek yöneticilik değil. Hakkımı helal etmiyorum, ama aldığım para boğazımdan takılmadan geçsiz diye işimide aksatmıyorum.. Yazdığınız yazıyı beğendim, bizde ise kanuni olan 5 gün mazeret izini kullanmak için sayın şefler müdürler extra mazeret beyan edip belgelemeden, hastane ölüm vs. kanuni hakkımızı vermiyor. Oda şirket buda, gelde işe giderken istekli ol, işini severek yap, ne mümkün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TGS ~ 11 yıl önce
Haklısınız ama Orta seviyede yöneticilerin bu uygulamada fikirleri yok. Buna inanabilirsiniz. TGS' yi bilemem ama benim tanıdığım şirkette konular en üstlere götürülüyor. Eğer bie genel Müdürün bunlardan haberinin olmadığını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. 04 AUG yazımı okuyunuz. Bu konudadır.
investigate pls ~ 11 yıl önce
lütfen Havaş'ı çok iyi inceleyin. İşçi kanunu ve insan sağlığına aykırı uygulamaları sona erdirin. Denetimleri habersiz yapın. Çünkü Havaş'ta yapılan usulsüzlükler denetimden 10 gün önce sona erdiriliyor. Aynı uygulamalar TGS'de de devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ivestigate.. ~ 11 yıl önce
Arkadaşım. Bana burada bir sayfa vermişler. Gördüğüm / Bildiğim aksaklıkları yazıyorum o kadar. Ben denetçi değilim.Dolayısı ile haberli veya habersiz gözlem yapmam mümkün değil. Hiç bir yerde gözlem yapma hakkım da yok. Dolayısı ile resen hiç bir aksaklığı sonlandırmam mümkün değil. Konuyu Böyle yuvarlak yazacağınıza ne varsa açık açık söyleyin. Onlarda anlasın, baksınlar. Bizde konuları bu sayfalara alalım. Ne dersiniz ?Bunu yapmazsanız beni arayın. Konuşalım. 05322831823
Havacı ~ 11 yıl önce
Emin olun Havaş bu sektörde profesyonel duruşu ve kurumsallığı ile örnek alınabilecek tek şirkettir. Ancak kar amacı güden ve müşteri beklentilerine göre yapılanmaya giden bir işletmesi olduğundan dolayı istasyonlar arası iş farklılıkları çok fazla.Bodrum,Dalaman gibi istasyonlarda uçuş yaz ağırlıklı olduğundan sezonluk sayıları fazla tutuluyor buda yoğun sezonda iş yükünü hafifletiyor.Ama Anadolu meydanlarında durum tam içler acısı.Konya,Sivas,Kayseri gibi yoğun ama kıymet görmeyen istasyonların çalışanlarını inceleyin bakalım. İzin yükü haftalık çalışma saatleri. Tam içler acısı!!!Şimdi Havaş iş kanunundaki hafta sonu ve gece mesailerine ilişkin yapılmış olan kanun değişikliğinden dolayı bütün personeline açıklama yapmadan muvaffakatname imzalatıyor. Sonuç olarak Havaş saltanatını kuran mevcut üst yönetimi yüzünden eski kaliteli personel anlayışından uzaklaşmış ve kan emici bir kimliğe bürünmeye başlamıştır.Bu yönetimden hiçbir şey olmaz!!!
cvp havacı ~ 11 yıl önce
Arkadaşım, yorumunuzun ilk bölümü ile son kısmındaki ifadeler pek uyumlu değil.Hatta birbiri ile çelişiyor. Belki ben anlayamadım. Yaz trafiği ağırlıklı İstasyonlarda maalesef tüm handling şirketlerinin uygulamaları aynı. Evet sonuçta kar odaklı çalışan firmalar. Şartları biraz yumuşatarak bu istasyonlardan daha az kar sağlamaları mümkün mü? değil mi? ona bakmak gerekir. Açıklama almadan bir belgeyi imzalıyorsak söyleyecek fazla bir şey kalmıyor.
işçi ~ 11 yıl önce
merhabalar yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum havalimanında yer hizmetlerinde engelli personel apron da uçak altında çalıştırılıyor bagaj ve kargo yükletiliyor ,boşaltılıyor engelli personel çalıştırılmayacağı alanda çalıştırılıyor bunlarıda yazılarınıza eklerseniz çok seviniriz bizlerede bu konuda yol göstermenizi isteriz teşekürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İŞÇİ ~ 11 yıl önce
Buna inananamıyorum. Çalışma Bakanlığı denetçileri sürekli Havalimanına geliyorlar. Bunu bu sayfalarda yazmak yerine direk ilgi,lilere bildirmek gereklr. Müsaade ederseniz bunu soruşturup hangi şirket olduğunu belirlemek gerekir.Bu hem insani, hemde vicdani bir konu. ( Lütfen beni 05322931823' den arayabilirmisiniz )
Ayşegül Öztopuz ~ 11 yıl önce
Hepimizin tanıdığı değerli Baş Müdürümüz Akman Soyerin kaybı hepimizi çok üzdü. Kendi adıma çok değerli şeyler öğrendiğimi düşünüyorum. Yöneticilik zor zenaati. Cevabını bilmediği hiç bir soru yoktu bilmediği hiç birşeyi de sormazdı.Çaloşanlarının özel hayatlarına bile karışırdı ozamanlar pek memnun kalmazdık ama büyüyünce nedenini çok iyi anladık. Biz bir aile idik . Bizim mutluluğumuz işimiEde yansıyacaktı. İş yerini yücelten başarıya ulaştıran çalışanlarıdır. Şimdilerde ekonomik koşullar, yoğun rekabet koşulları, teknolojik gelişmeler yeni üretim ve çalışma şekilleri geliştirdi maalesefki,Uzun çalışma saatleri, işinyoğunluğu, kısa süreli insan çalıştırma bu insanlara yeterli eğitim verilmemesi , işin gerektirdiği sayıda personel istihdam edilmemesi kısacası çalışana önem verilmemesi... İşçi günümüzde en önemli maaliyet kalemi olarak görülmekte. Her türlü krizde ilk faturada işçilere çıkartılmakta. Aslında işçi maliyet değil sermaye olarak bakılmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP A.OZTOPUZ ~ 11 yıl önce
Akman beyin ( Ağabeyin ) kaybı hepimizi üzüntüye boğdu. Çok değişik ve nev-i şahsına özel bir insandı.Hepimize katkıs olmuştur.Tekrar rahmetler diliyor ve başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Çalışana maliyet gözü ile bakmayıp onu sermaye olarak görebilmek bu işin kilit noktası da bizde hakim olan zihniyetin bu konuda kendine gelmesi çok zor. Hatta mümkün değil. okuduğun ve yorumladığın için teşekkür ediyorum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000