01 Mayıs 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Çok az kaldı. Biraz daha sabır
  • Oraya gidenler sağa sola çöp atıp çimleri eziyor.Festival tarihi neden erkene çektiler ? Tamamiyle miting e döndü ! Yazık depremzedelere yardım yapılsaydı o paralarla miting yapacaklarına ,, Festival bitince görücez verdikleri zararı heryer çöp içinde
  • Heykel zihniyeti ,sen bile kapılmışsın. Atatürk artık bir bahçe.
  • 7 gündür uçaklar, filo havada. Açılış günü gösteri yamam. bu uçaklar su ile mi çalışıyor diyeceğim ama su da pahalı. Bayraktarların yaptıklarını takdir ediyorum. Daha iyilerini diliyorum. Tek merakım Türkiye' de bu işi yapacak akraba olmayan başkaları yok mu?
  • ali bey yazılarınızı hep ilgiyle takip etmişizdir ancak siyasi kaygılarla konuların çarpıtılması inanın hoş olmuyor, havaalanında çalışan herkez özellikle operasyondakiler yeşilköyün ne kadar eski ve yetersiz kaldığını bilir, yeni liman ise kat kat daha üstün hala tamamlanmamış fazlarıyla, yorumlarda da maaşallah tayyipsel kişilik bozukluğundan müzdarip muhaliflerin nasıl saçma şeyler düşünüp yazdıklarını görmekteyiz, ne diyelim Allah şifa versin,
  • Erdoğan o şirket ile de görüştüğünü söylemişti.
  • Yeni meydan tamamen sömürü,kaynak israfı üzerine kurulu bir projeydi, her gün rekor kırılıyor ama bu halk yine fakir,aç işsizlik diz boyu anca parti, purtu goygoyu yapan bidon kafalar köşe başlarını tutmuş sefahatini sürüyor..
  • Admin niye eleştiriye açık değilsin yorumlarımı yayinlanmiyorsun
  • Eski Türk Filmleri bitti .TÜRKİYE YÜZYILI başladı
  • Bu Atatürk havalimanı konusu artık tamamen edebiyat. O meydan iganın yükünü yaşıyamaz. Kılıçdaroğlunun dediği gibi şehrin merkezindeki meydana havacılık üssü kurup roket fırlatacak değiliz. Atatürk havalimanını yeniden faal etseniz kime ne faydası olacak? Sırf sizin nostaljik duygularınız tatmin olacak diye şu konuyu gündemde tutmak için ekstra çaba göstermeyin. Ankara da da eski tbmm binasına taşınsın meclis o zaman. Anıları var diye üst üste otursun millet. Bu konuya fazla anlam yükleyip, fazla enerji harcıyorsunuz. Değmez. Kılıçdaroğlu eskiden orayı bahçe yapmak istiyordu. Bahçe yapılıyor, şimdi de geri açalım havacılık üssü yapalım diyor. Maksat anı kurtarmak

Atatürk Havalimanı Üzerinde Tepinemezsiniz…

Son günlerde Atatürk Havalimanı üzerinde bir tartışma sürüp gidiyor. Anladığım kadarı ile 2023 seçimleri sonrası Atatürk Havalimanı üzerine hayal kuranlarla, Atatürk Havalimanı gerçeğini ülkenin çıkarları uğruna çağa uygun hale getirme düşüncesinin çarpışmasıdır bu.

Atatürk Havalimanı bir tarihtir, bir milli değerdir ve bu değer bugünün düşüncesi ile yarının düşüncesi arasında gidip gelecek kadar basite alınacak yer değildir.

Bugün Teknofest üzerinden yürütülen bu tartışmanın fitilini de Baykar’ın sahiplerinden Haluk Bayraktar ateşleyip duruyor. Sanki Atatürk Havalimanı onların uhdesinde gibi davranıp teknofest gibi gençlerimizin, havacılık sevdalılarımızın, teknoloji hayranlarımızın üzerinden algı yaratılmak isteniyor.

Teknofest bizim de hayranlıkla izlediğimiz, alkışladığımız, sevdiğimiz bir düşüncenin hayat bulmuş halidir.

Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması halinde Atatürk Havalimanı’nı havacılık teknolojisinin üssü haline getireceğini açıklamasının ardından sürdürülen tartışma ya da sürdürülmek istenen tartışma abesle iştigal etmek gibi bir durumdur.

Atatürk Havalimanı sizin şov alanınız değil, Atatürk Havalimanı sizin egolarınızı tatmin etme alanı da değil.

Atatürk Havalimanı üzerinde bu milletin hakkı var, Atatürk Havalimanı’nda ayrılanların, kavuşanların söz hakkı var.

Tarihin Atatürk Havalimanı’nda hakkı var. Atatürk Havalimanı’nda Mahmut Şevket Paşa’nın hakkı var, Türk Tayyare Cemiyeti’nin hakkı var, Mehmet Fesa Evrensev’in hakkı var, pilotların-hosteslerin, teknisyenlerin hakkı var. Hava trafik kontrolörlerinin hakkı var, yolcunun hakkı var, DHMİ Personelinin hakkı var, Sivil Havacılık çalışanlarının hakkı var. Havayolu çalışanlarının hakkı var.

Var da var.

Eski Türk filmlerinin hakkı var. Ayhan Işık’ın, Hülya Koçyiğit’in, Sadri Alışık’ın, Cüneyt Arkın’ın hakkı var.

Ama isterdim ki Amerika’da yaşayan Türklerin kurduğu şirket önerisi getiren Kemal Kılıçdaroğlu’na güçlerimizi birleştirelim. Biz İHA-SİHA yapalım onların da teknolojik alt yapısı ile daha nice nice havacılık araçları üretelim önerisi ile toplumun karşısına çıkın.

Belli ki siyasi hedefinizi bir sonraki seçime göre şekillendiriyorsunuz ve belli ki bir siyasi girişiminiz olacak.

Size tavsiyem bulunduğunuz yer çok güzel. Yolunuzda devam edin. Biz sizinle gurur duyuyoruz. Yolunuzu siyasi yola çevirmeyin. Türkiye’nin size ihtiyacı var. Bu açıdan siyasete bulaşmayın.

Atatürk Havalimanı’nda tepinmenizin size faydası olmaz. Aslında bilip yazmadığımız, düşünüp konuşmadığımız şeyler var. Lakin sizin bu güzel hizmetlerinize gölge düşsün istemiyoruz.

O yüzden siz de yapmış olduğunuz güzel hizmetlere gölge düşürmek istemiyorsanız siyasetin içine bulaşmayın.

Atatürk Havalimanı havacılık üssü olacak ve yeniden uçuşların yapılacağı bir havalimanı olacak.

Üzerine konuşulması boş teneke sesi gibi olur.

Nokta…

Atatürk Havalimanı Üzerinde Tepinemezsiniz…

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Geliyor ~ 12 ay önce
Çok az kaldı. Biraz daha sabır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Panayır ~ 12 ay önce
Oraya gidenler sağa sola çöp atıp çimleri eziyor.Festival tarihi neden erkene çektiler ? Tamamiyle miting e döndü ! Yazık depremzedelere yardım yapılsaydı o paralarla miting yapacaklarına ,, Festival bitince görücez verdikleri zararı heryer çöp içinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baykar ~ 12 ay önce
Heykel zihniyeti ,sen bile kapılmışsın. Atatürk artık bir bahçe.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7 gün ~ 12 ay önce
7 gündür uçaklar, filo havada. Açılış günü gösteri yamam. bu uçaklar su ile mi çalışıyor diyeceğim ama su da pahalı. Bayraktarların yaptıklarını takdir ediyorum. Daha iyilerini diliyorum. Tek merakım Türkiye' de bu işi yapacak akraba olmayan başkaları yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
el insaf ~ 12 ay önce
ali bey yazılarınızı hep ilgiyle takip etmişizdir ancak siyasi kaygılarla konuların çarpıtılması inanın hoş olmuyor, havaalanında çalışan herkez özellikle operasyondakiler yeşilköyün ne kadar eski ve yetersiz kaldığını bilir, yeni liman ise kat kat daha üstün hala tamamlanmamış fazlarıyla, yorumlarda da maaşallah tayyipsel kişilik bozukluğundan müzdarip muhaliflerin nasıl saçma şeyler düşünüp yazdıklarını görmekteyiz, ne diyelim Allah şifa versin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 12 ay önce
5 yıl önce YouTube da yayinlansn Ayhan Tarakcı nin SNC için 14 dakikalık videosunu izleyin. Hurkus ucuyorsa bugün SNC sayesinde. Hurjet de . Bilip bilmeden konuşmayın. Yukarıdaki yazı da gayet güzel olmuş . Konuyu bilen le bilmeyen arasındaki farkı ortaya koyma açısından. Kalemine sağlık.
AHL ~ 12 ay önce
Kesinlikle katılıyorum.
İYİ olmuyor ~ 12 ay önce
Ya siyaseti karıştırma, havacılık haberi yap, ya da siyasi kaygılarım var de, KK gözüne girmek için saldırıyorum de. Ama terbiye sınırları içerisinde...
Havacı ~ 12 ay önce
Erdoğan o şirket ile de görüştüğünü söylemişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açılacak,yalamalara inat... ~ 12 ay önce
Yeni meydan tamamen sömürü,kaynak israfı üzerine kurulu bir projeydi, her gün rekor kırılıyor ama bu halk yine fakir,aç işsizlik diz boyu anca parti, purtu goygoyu yapan bidon kafalar köşe başlarını tutmuş sefahatini sürüyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat 58 ~ 12 ay önce
Admin niye eleştiriye açık değilsin yorumlarımı yayinlanmiyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat 58e ~ 12 ay önce
Senin ninnin bu muydu?devam et, somun iyidir, kafan çalışıp ne olacak bu vatan stresin olmaz paso şak şak yaparsın..
HAREKAT 58 ~ 12 ay önce
Eski Türk Filmleri bitti .TÜRKİYE YÜZYILI başladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tklı ~ 12 ay önce
Bu Atatürk havalimanı konusu artık tamamen edebiyat. O meydan iganın yükünü yaşıyamaz. Kılıçdaroğlunun dediği gibi şehrin merkezindeki meydana havacılık üssü kurup roket fırlatacak değiliz. Atatürk havalimanını yeniden faal etseniz kime ne faydası olacak? Sırf sizin nostaljik duygularınız tatmin olacak diye şu konuyu gündemde tutmak için ekstra çaba göstermeyin. Ankara da da eski tbmm binasına taşınsın meclis o zaman. Anıları var diye üst üste otursun millet. Bu konuya fazla anlam yükleyip, fazla enerji harcıyorsunuz. Değmez. Kılıçdaroğlu eskiden orayı bahçe yapmak istiyordu. Bahçe yapılıyor, şimdi de geri açalım havacılık üssü yapalım diyor. Maksat anı kurtarmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sapla Saman ~ 12 ay önce
Bu saatten sonra AHL'yi İGA'ya alternatif olarak kimse düşünmez ancak depremde AHL'nin neden gerekli olduğunu bakan gözler gördü.
Soğan ~ 12 ay önce
Bomboş konuşuyorsunuz, bahçe yapılmak istense tonla yer var İstanbul'da, dincilerin amacı hem Atatürk ismini silmek hem de yeni bir rant kapısı yaratarak bir taşla iki kuş vurmaktı. Yoksa kapatılmadan sadece 2 yıl önce dış hatlar genişletilmiş fazladan 10-15 körük ilave edilmiş, pistler ve taksi yolları adam gibi bakımdan geçmişti. Tav'a ödenen erken kapama ikramiyesi de cabası. Doğru iganın yükünü kaldırmaz, o kadar karbon gazını millete yutturmanın da bir alemi yok, ama Londra'da 4-5 meydan var, İstanbul'da da pek ala 3 meydan olabilir, şirketler Atatürk havalimanına da sefer düzenleyebilir, metrosu var, şehrin içinde, Avrupa yakasına biçilmiş kaftan..... Amaç, niyet başka olunca koç gibi 2 pisti yıkar kaldırır prefabrik hastane yaparsınız tabii ki de, en zoru görmek istemeyen göze bir şey göstermeye çalışmaktır. Yıllardır soyulmaya orada burada ölmeye doymadı yurdum insanı... Yazık ömürler geçiyor saçma sapan sıkıntılarla...
Tklıya ~ 12 ay önce
Sen ne değişik bir yalamasın parti tklısı
İlhan ~ 12 ay önce
Bütün uzaya roket gönderme rampalari insanlardan uzakta ya çölde ya da batakliktadir. Space X in son roketi havada patladı ve bu dünyanın en büyük roketiydi. Bunun İstanbul'un tepesinde parladığını düşünün. Kılıçdaroğlu saçmalıyor, siz de öyle. Siyaset yapılmasın deyip kralını yapıyorsunuz. Bir de yazarım diye gelmişsiniz ve son sözünüz NOKTA. Yani ben ne dersem o! Allah'tan ülkenin lideri değilsiniz. Sizden diktatörün kralı olur.
TKLI ~ 12 ay önce
Bu haberin yorumunu koşa koşa amirine götür atama matama birşeyler kaparsin gider ayak ,kısa ömürlü olur ama idare et artık, çoluk çocuğuna da göster örnek alsınlar senden...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000