03 Şubat 2022, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • THY yöneticileri uzun bir yönetim sürecinde en yetkili makam olarak şirketi çalışanlarının aidiyetini kaybetme noktasına getiren keyfi icraatlerinizle dibe getirmeyi başardınız.Ahirette sizi ne bekler orada göreceğiz.
  • Sıra nevin hanımda..
  • Millet ulkesine aidiyet duygusunu kaybetti, bu iktidarin ve maşalarının en büyük zararı bu. Kazakistan olayıda 15 temmuz sonrası türeyen ilker bey gibi sahte mücahitlerin ispati, en ufak olayda pıır.Çıkar pesinde dolanan, her turlu kalıba girebilen bir tür türedi. Ulen savaş çıksa ilk uçakla kaçar bu tipler, ama artık eskisi gibi değil yapılan hukuksuzlukpar aihm ye gitti, takibi yurtdışına kaçsalarda gelecek
  • İyi de ne zaman bu şirket devlet kurumu gibi ve personell de devlet memuru anlayışından kurtulacak thy nin kuruluş tarihinin üzerinden 80 yıl geçmiş o kadar yılda ne kadar gelişmiş ne kadar büyümüş karlılığı artmış mı hayır borsada ki hisse senedi değeri yerlerde sürünğyor bunlar da değerlendirilsin tk bir tapu müdürlüğü değil bir vergi dairesi değil yarısı kamuya ait bir firma artık ticari bir işletme mantığıyla hareket edilsin nedir bu hep zarar zarar
  • Duam o dur ki torpille en üst kademede yer alıp keyfi icraatten başka bir katkı sağlamayan Abdülkerim Çay ve diğerlerinede en kısa zamanda sıra gelir.Bu dünya bir imtihan maalesef kaybettiniz.Umarım kendinize gelirsiniz..
  • 2018 finansal tablolarına baktım gayet kar ettik işte zarar nereden çıktı biri bana açıklayabilir mi :))
  • Nasıl ya 2017-2018 nasıl zarar etti, 2018 ve 2019 başında kar ettik diye temettü dağıttılar şaşırmış olabilir misiniz?
  • Pilotlar kaç para maaş istiyor? Kaç papele i am okay dersiniz? Bir mutlu olamadınız gitti...
  • Yolcunun uçağa bindiği anda yolculuk esnasında olumlu olumsuz yaşayacağı her şey kabin görevlilerinin omuzlarında düşünsenize 10 saati aşan yolculuklarda hiç ödün vermeden kurumsal bir markaya her daim aynı kalite ve memnuniyeti vermeyi o yüzden kabin THY nin en büyük PR yapıyor güler yüzle karşılayıp güler yüzle göndermek yolcuları mutlu ediyor yer, kabin, kokpit bu üçlü herşey ama herşey havacılığı bilen bilir yeni Başkanımızın en büyük vasfı akademisyen olması liyakata önem vermesi ve THY bir Aile olarak görmesi daha 3 günde 3 aylık yol aldı böyle giderse 3 ayda 3 yıllık adımlar atacak gibi tebrikler
  • İzmir taşeronunda gruplaşmalar var

AYANDON

Öyle bir fırtına çıktı ki... Aynı Ayandon fırtınası gibi... Ayandon fırtınası Bizans döneminde topluca gemilerin batmasına sebep olurmuş. Osmanlı döneminde ise fırtınanın çıkış tarihi olan 27 Ocak’ta denize açılmak yasakmış. Güneyden gelen en sert fırtına bu yıl da Milli Bayrak Taşıyıcı Havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları Yönetim Binasında çıktı.

Sayın İlker Aycı yedi yılın sonunda 27 Ocak’ta şirketin tepesinden indi. Yerine Prof.Dr.Ahmet Bolat geldi. Ardından peşi sıra atamalar. İşten çıkarılmalar, birim kapatmalar. Öyle bir fırtına çıktı ki dinmek bilmiyor.

Bir önceki dönem yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Sayın Hamdi Topçu’nun ardından Aycı da göreve gelir gelmez kendi ekibini oluşturmuş ve onlarca atama yapmıştı. Pek tabi Ahmet Bolat da şu anda kendi kadrosunu oluşturacaktır. Ancak görünen o ki kadrolaşmadan ziyade şirketin verimliliği ve tasarruf planları öncelikleri olmuş. Takdire şayan .

Geçen hafta da yazdığım gibi Aycı’nın karnesini personel verecek. Ancak yerine Yönetim Kurulu Başkanı olarak gelen Sayın Ahmet Bolat’ın icraatları da Aycı’nın yaptıklarını gözler önüne sermeye başladı. Adım başı müdürlük… Şimdi teker teker ortadan kaldırılıyor. Dahası da gelecek gibi. Sonuçta Bolat’ın bir akademisyen olduğu unutulmamalı. Analitik düşünce yapısı ile liyakat sahibi kişilerin doğru yerlerde olacağından hiç şüphem yok.

Bununla birlikte Sayın Prof.Dr. Ahmet Bolat’tan beklentiler elbette doğru filo yapısı oluşturması, uçuş emniyeti konularına dikkat etmesi, eğitimdeki çatlakları gidermesi ve pek tabi ki personelden yana bir tavır sergilemesi… Zamanla bütün bu aksaklıkların üstünden geleceğini düşünüyorum. Ancak biraz sabır. Sonuçta O’nun elinde de sihirli bir değnek yok. Bir anda herşeyin değişmesini beklemek biraz haksızlık olur.

GELELİM İLKER AYCI’YA

Ne günlerden geçti şu şirket. Ne büyük fiyaskolar. Havaya kırmızı halılarla uçurulan milyon dolarlar. Şirkete ne kattı oturup düşünmek lazım legolar, reklamlar, sponsorluklar… Bana kalırsa Sayın İlker Aycı’nın şirkete en büyük zararı personelin aidiyet duygusunu kaybetmesini sağlaması oldu. Kendisi her ne kadar bunu sağladığını ifade etse de durum apaçık ortada. Hiç kimse memnun değil.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde yükselmeye başlayan Aycı, hatırlanacağı üzere AKP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuş ve ardından çeşitli şirketlerin başında yöneticilik yapmış ve akabinde 2015 yılında Türk Hava Yolları’nın başına geçmişti. Ancak bu tarihte şirketin net dönem zararı 413 milyon 851 bin TL idi.

Şirketin toparlanması beklenirken her geçen gün açık daha da arttı. Şirket genel kurul tutanaklarına göre 2016 yılında 6 milyar 467 milyon 842 bin TL zarar etti. Ancak bağımsız denetim kurulunca hazırlanan raporda şirketin 47 milyon TL zarar ettiği açıklandı. 2017 yılına gelindiğinde ise yasal kayıtlara göre net zarar 2 milyar 869 milyon 492 bin TL idi. 2018 yılında ise net dönem zararı 8 milyar 115 milyon 218 bin TL olarak yasal kayıtlar başlığında yer aldı. 2019 yılında ise şirket ilk kez kâra geçti. Yasal kayıtlara göre 1,5 milyon TL, SPK’ya göre rakam 4,5 milyon TL idi. Bir sonraki mali yılda ise şirket tekrar zarar etti. Tam 17 milyar 339 milyon 310 bin TL!

2020 ve 2021 yıllarında ise durum bu sefer pandeminin etkisiyle daha da ağır oldu. Fatura bu kez personele kesildi. %50 oranında maaş kesintisi yapıldı. Olur olmadık yerlere paralar giderken şirkete girdi yapan personelin maaşını kesti. Bindiği dalı kesmek diye ben buna derim.

Defalarca türlü konularda eleştirdiğim İlker Aycı, yaptığı yanlış hamlelerle adeta kendi sonunu hazırladı. Ve sonuç ortada.

Tanıdığım bir çok kişi kendisiyle karşılaşmamayı diliyor. Ne bir uçakta ne de başka bir ortamda…

Başta Prof.Dr. Ahmet Bolat olmak üzere yeni  görevlerinde herkese başarılar. Yolunuz açık olsun.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

AYANDON

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

Kul hakkı ~ 2 yıl önce
THY yöneticileri uzun bir yönetim sürecinde en yetkili makam olarak şirketi çalışanlarının aidiyetini kaybetme noktasına getiren keyfi icraatlerinizle dibe getirmeyi başardınız.Ahirette sizi ne bekler orada göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
216 ~ 2 yıl önce
Sıra nevin hanımda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolu olsa ~ 2 yıl önce
Dolu bilgili ve olgun biri olsa sindiye coktan istifa ederdi
Ne aidiyeti ~ 2 yıl önce
Millet ulkesine aidiyet duygusunu kaybetti, bu iktidarin ve maşalarının en büyük zararı bu. Kazakistan olayıda 15 temmuz sonrası türeyen ilker bey gibi sahte mücahitlerin ispati, en ufak olayda pıır.Çıkar pesinde dolanan, her turlu kalıba girebilen bir tür türedi. Ulen savaş çıksa ilk uçakla kaçar bu tipler, ama artık eskisi gibi değil yapılan hukuksuzlukpar aihm ye gitti, takibi yurtdışına kaçsalarda gelecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir de bu yöne bakın ~ 2 yıl önce
İyi de ne zaman bu şirket devlet kurumu gibi ve personell de devlet memuru anlayışından kurtulacak thy nin kuruluş tarihinin üzerinden 80 yıl geçmiş o kadar yılda ne kadar gelişmiş ne kadar büyümüş karlılığı artmış mı hayır borsada ki hisse senedi değeri yerlerde sürünğyor bunlar da değerlendirilsin tk bir tapu müdürlüğü değil bir vergi dairesi değil yarısı kamuya ait bir firma artık ticari bir işletme mantığıyla hareket edilsin nedir bu hep zarar zarar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle ~ 2 yıl önce
Devlet memuru gibi çalışan taraf aynı mesai düzeninde çalışmayı bırakmalı, 7/24 operasyon yapılıyor, tepedekiler sanırsın memur. Bu yüzden çiftlik ya zaten herkes özel şirket gibi çalışıyor olsa,çiftlik olmaktan kurtulur.
Sıradakiler ~ 2 yıl önce
Duam o dur ki torpille en üst kademede yer alıp keyfi icraatten başka bir katkı sağlamayan Abdülkerim Çay ve diğerlerinede en kısa zamanda sıra gelir.Bu dünya bir imtihan maalesef kaybettiniz.Umarım kendinize gelirsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O da gidici ~ 2 yıl önce
Yakındır
Km ~ 2 yıl önce
2018 finansal tablolarına baktım gayet kar ettik işte zarar nereden çıktı biri bana açıklayabilir mi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Nasıl ya 2017-2018 nasıl zarar etti, 2018 ve 2019 başında kar ettik diye temettü dağıttılar şaşırmış olabilir misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaça ok diyene ~ 2 yıl önce
Pilotlar assessment’larda şu an. Pilot istihdam süreci öyle diğer gruplar gibi değildir, aylarca sürer. Yaza doğru o seçimler belli olmaya başlar ve o aşamaya gelen adamı Thy zam yaparak durduramaz; çünkü ok yaydan çıkmıştır. Adam değerlendirmeyi sonlandırıp gitmekten vazgeçse, bu sefer başvurduğu şirket sinirlenir ve gelecekte o kişiyi belki değerlendirmelere hiç katmaz. O yüzden kokpit, böyle Thy’yi kafada silecek hale getirilmeyecekti. “Ekmeğin devamı” diye ağlanmasın sonra.
Kaça okaysiniz? ~ 2 yıl önce
Pilotlar kaç para maaş istiyor? Kaç papele i am okay dersiniz? Bir mutlu olamadınız gitti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimsin? ~ 2 yıl önce
Hangi sıfatla soruyorsun? Parayı sen mi vereceksin?
Yumuşak Ğ ~ 2 yıl önce
Piyasa onu belirleyecek az kaldı yaprağım
Piyasa mı? ~ 2 yıl önce
Katar Emirates açtı ilan, kaçınız başvurdu gitti? Sıfatımı sormuşsunuz. Sabah akşam para muhabbeti yapan ben olmadığım için sıfatımın çok önemi yok ancak merak ettin madem şirkette mühendisim.
Kaça mı ? ~ 2 yıl önce
Cmd 13.000 Fo 9500 usd okeyiz.
1700 ~ 2 yıl önce
Sadece flydubaiye yapılan başvuru sayısı Tk dan..Airbus filosu geçmişliler elendikten sonra kalanlar ihyiyaç halinde çağırılmak üzere havuza alındı mühendis efendi:)
Kabin ~ 2 yıl önce
Yolcunun uçağa bindiği anda yolculuk esnasında olumlu olumsuz yaşayacağı her şey kabin görevlilerinin omuzlarında düşünsenize 10 saati aşan yolculuklarda hiç ödün vermeden kurumsal bir markaya her daim aynı kalite ve memnuniyeti vermeyi o yüzden kabin THY nin en büyük PR yapıyor güler yüzle karşılayıp güler yüzle göndermek yolcuları mutlu ediyor yer, kabin, kokpit bu üçlü herşey ama herşey havacılığı bilen bilir yeni Başkanımızın en büyük vasfı akademisyen olması liyakata önem vermesi ve THY bir Aile olarak görmesi daha 3 günde 3 aylık yol aldı böyle giderse 3 ayda 3 yıllık adımlar atacak gibi tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İki kat maaş ~ 2 yıl önce
Madem her şey kabin görevlilerinin omuzlarında ,o zaman kabin memurlarına en az pilotların iki katı maaş verilmesi gerekir.
Yuru git ~ 2 yıl önce
Hakettigin maas 6000 tl’yi gecmez. Butun yabanci sirketler pilot maasinin 5-6’da birini kabincilere verir
Ağır sorumluluk ~ 2 yıl önce
Gerçekten kabin görevlilerinin çay kahve servisi yapmak gibi omuzlarında ciddi yükler var!
Hamza Çukur ~ 2 yıl önce
İzmir taşeronunda gruplaşmalar var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000