16 Kasım 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Bir daha çıkıp gelsen Samsun’dan...
  • Yeniden yapilandirma falan olmaz. Aslinda olmasi gereken ucus yapilmayan hatlarin kapatilmasi yada seflige dondurulmesi ancak disaridan mudahale cok oldugundan boyle birsey olmaz, gostermelik 10-15 Mudur degisir. Bu aksiyon tasarruf saglamaz bilakis masraf cikarir. Birde tum ulkeler sokaga cikma yasagi ilan ederken, hastalik yayilma hizi en yuksek donemindeyken bu gostermelik aksiyon Sn.Ayci ya ciddi sekilde elestiri olarak doner, bu aciklanmasi zor karar sonrasi baski iyice artar, belkide yapilmak istenen budur. Bu yaziyi print edip duvara asin. 1-2 aya bakarsiniz yine:)
  • Bence yolcular İGA'dan şikayetçi..
  • Çağrı Merkezinde asgari ücretli ve taşeron firma çalışılırsa şikayet olur tabi ki..
  • Yurtdışından gelenlere niye test yapılmıyor,karantina uygulanmıyor sorusunun cevabı basit adamların turistine,parasına muhtacız da ondan !
  • Son 10 yılda kapa bildirdiği 200 milyar dolar kar nerde ? Sorgula dediniz sorguladım
  • Yazında her cümleden bir mana cikarmissiniz.fransa almanya ve ispanyada yapılan araştırmalarda virus memur gibi çalışıyor,vardiyalı degil ,o yüzden 22.00 sabah 10.00 arasi yasak, biraz araştırın lutfen tesekkurler
  • 22.00 gece oluyor virus yatsin uyusun herkes gibi ,gündüz çalıştığı yetmiyormu?
  • yolcular sadece thy çağrı merkezinden mi şikayetçi sanıyonuz arnavutköye yapılan limandan hatta igadan şikayetçi değil mi sanıyonuz yolcu skyscannera girdiğinde ayt için sawdan aytye 150 istden aytye 380 tl fiyat çıkıyor iga atlası onuru bitirdi bu gidişle thyyi de bitirecek
  • Ayci giderse ben ne yaparim :(

Ayci’s Paradise

Artan vaka sayılarına karşı tüm dünyada sert tedbirler alınırken, Türkiye’ye girişte herhangi bir kısıtlama yok.

Ne PCR testi ne de karantina uygulaması Türkiye’ye girişlerde uygulanmıyor. Buna karşın birçok ülke Türkiye’den giden yolculara test zorunluluğu getirdi.

Zor günlerden geçen ülkemizde 14-21 günlük karantina uygulamasının zaruriyeti tartışılırken, yurt dışından gelen yolcular ne yazık ki unutuluyor. İstenildiği kadar karantina uygulansın, yeni vakalar geldiği sürece başladığımız noktaya döneriz.

İSTANBUL TEK BAŞINA DA YETER

Türkiye’deki vaka sayısının en fazla görüldüğü İstanbul’dan, Anadolu’ya ivedi olarak karayolu ulaşımı da dahil olmak üzere uçuşların durdurulmasında fayda var. Aksi halde tatillerle birlikte tüm Anadolu’da vaka sayılarında ciddi artışlar görülebilir. Çok değil, 3 hafta dişimizi sıksak yeter.

SAAT ON YATAĞA KON

Alınan tedbirler arasında, paket servis hariç lokanta, kuaför, düğün salonu, havuz, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri işyerleri 22:00'de kapanıyor. Bu alınan kararı birkaç farklı noktadan değerlendirelim. Saat 22:00’ye kadar bulaşmayan virüs bu saatten sonra mı bulaşacaktı? Uçuş ekipleri ve vardiya usulü çalışan havacılık personeli, nerede yemek yiyecek? İş yeri sahiplerinin tam anlamıyla para kazandığı saat 22:00’den sonra. Cirolar otomatik olarak yarı yarıya düştü. Bu insanlar nasıl ayakta dursun?

65 YAŞIN KADERİ

65 yaş üstü vatandaşların 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkmalarına yine bir kısıtlama geldi. İnanın bu yaştaki kişilerin artık psikolojileri bozuldu. Gençler sorumsuzca bize bir şey olmuyor mantığı ile her türlü faaliyette bulunurken, ailesiyle yaşayanlar yine evlerinde temas halinde. Seneye 65’ine gireceklerde şimdiden dolaşabildikleri kadar dolaşıyor. Bu iş bu şekilde çözülebilir mi ?

Yolcular THY Çağrı Merkezinden Şikayetçi

Uçuşların yapılamadığı dönemden başlayarak bilet değişikliği ve iptal iadelerde aşırı yoğunluklar yaşanmakta ve çağrı merkezi hatları cevap verme süresi, 1 saate kadar uzanmakta. Bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları’nın yolcularını bu denli bekletmemesi ve çözüm odaklı çalışması için bir an önce önlem alması gerekiyor .

Kral çıplak olsa ne yazar, halkı kör olduktan sonra....

Yapılan yanlışları dile getirmediğimiz ve sorgulamadığımız sürece, bizler de o yanlışlara ortağız. O bakımdan, gözleri kapatmak yerine, sorgulayıcı bir tutum ile yanlışların karşısında dimdik durmamız şart!

Ayci’s Paradise

Türk Hava Yolları’nda herşeyin çok güzel olacağına dair senaryolar üretele dursun, gidişat bana kalırsa içler acısı, en azından personel açısından. Toz pembe rüyalardan çıkılmanın vakti geldi de geçiyor. En kısa sürede yeniden yapınılmalı, kadrolar gözden geçirilmeli ve gereksiz harcamaların tamamı kesilmeli. Bunun yanı sıra duran varlıklar nakte geçirilmeli. Zor zamanda işe yaramayacaklar da ne zaman yarayacaklar ? Yoksa iş işten geçecek...

THY Yönetim Kurulu başkanı Sayın İlker Aycı bir var bir yok. Gerek yatırımcılar ve gerekse personel gözlerini dikmiş iki kelama bakar. Ama ne hikmetse uzun zamandır tek bir açıklama yok. Fırtınadan önceki sessizlik mi dersiniz?

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, 10 Kasım’da hep birlikte bir kez daha saygı ve özlemle andık.  Gelin Erzurum Kongresi açılış konuşmasından şu söylemini bir kez daha hatırlayalım...

"Her devirde, her memlekette ve her zaman ortaya çıktığı gibi bizde de kalp ve sinirleri zayıf, anlayışsız insanlarla beraber vatansız ve aynı zamanda refah ve kişisel çıkarını vatan ve milletin zararında arayan hainler de vardır.

Fakat kutsal değerlerinin kurtuluşu emelleri ile çırpınan bütün millet, işte bu yüce amaç ve savaşında her türlü engelleri muhakkak ve mutlaka kırıp süpürecektir.

Bütün bu emellere ulaşmak için kendini adayan asil milletimizin içinde millî bir birey gibi çalışmaktan meydana gelen zevk ve övüncü, burada teşekkür ve iftiharla arz ederim."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kalın sağlıcakla...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

Ayci’s Paradise

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Bir daha!!! ~ 3 yıl önce
Bir daha çıkıp gelsen Samsun’dan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olar ~ 3 yıl önce
Gelecem bekle orda
Ali ~ 3 yıl önce
Yeniden yapilandirma falan olmaz. Aslinda olmasi gereken ucus yapilmayan hatlarin kapatilmasi yada seflige dondurulmesi ancak disaridan mudahale cok oldugundan boyle birsey olmaz, gostermelik 10-15 Mudur degisir. Bu aksiyon tasarruf saglamaz bilakis masraf cikarir. Birde tum ulkeler sokaga cikma yasagi ilan ederken, hastalik yayilma hizi en yuksek donemindeyken bu gostermelik aksiyon Sn.Ayci ya ciddi sekilde elestiri olarak doner, bu aciklanmasi zor karar sonrasi baski iyice artar, belkide yapilmak istenen budur. Bu yaziyi print edip duvara asin. 1-2 aya bakarsiniz yine:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ebru ~ 3 yıl önce
Sende cok mutlu olursun degil mi? Sayin Baskan’a kredi kaybettirecek herseye memnun olursunuz. Bu zor surecte sirketi duzluge cikaracak tek kisi ilker Bey’dir. O herseyi olcup biciyordur merak etmeyin siz.
Ebru ~ 3 yıl önce
Işten atılmaktan korkan bi kabinci misin?
Şikayet ~ 3 yıl önce
Bence yolcular İGA'dan şikayetçi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 3 yıl önce
Çağrı Merkezinde asgari ücretli ve taşeron firma çalışılırsa şikayet olur tabi ki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
test ~ 3 yıl önce
Yurtdışından gelenlere niye test yapılmıyor,karantina uygulanmıyor sorusunun cevabı basit adamların turistine,parasına muhtacız da ondan !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy Kapa bildirdigi ~ 3 yıl önce
Son 10 yılda kapa bildirdiği 200 milyar dolar kar nerde ? Sorgula dediniz sorguladım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy memur ~ 3 yıl önce
Yazında her cümleden bir mana cikarmissiniz.fransa almanya ve ispanyada yapılan araştırmalarda virus memur gibi çalışıyor,vardiyalı degil ,o yüzden 22.00 sabah 10.00 arasi yasak, biraz araştırın lutfen tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Virusun calisma saatleri ~ 3 yıl önce
22.00 gece oluyor virus yatsin uyusun herkes gibi ,gündüz çalıştığı yetmiyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibo ~ 3 yıl önce
yolcular sadece thy çağrı merkezinden mi şikayetçi sanıyonuz arnavutköye yapılan limandan hatta igadan şikayetçi değil mi sanıyonuz yolcu skyscannera girdiğinde ayt için sawdan aytye 150 istden aytye 380 tl fiyat çıkıyor iga atlası onuru bitirdi bu gidişle thyyi de bitirecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gokhan Tasar ~ 3 yıl önce
Ayci giderse ben ne yaparim :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gokhan Tasar ~ 3 yıl önce
Merak etmeyin kibir abidesi Gokhan Tasar ve Aycinin yandas ekibi Ayci sonrasi birikimlerini yapmislardir...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000