22 Mayıs 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Havalimanında tüm yük bizim üzerimizde havalimanını ziyaret eden tüm yolcularla yakından temas kuruyoruz ve müşteri memnuniyeti adı altında her yolcuyla özel olarak ilgileniyoruz sonuç olarak ücrete baktıgımızda fos iş bulan kaçıyor fiziksel ve ruhsal olarak bitmiş durumdayız kup kuru bir maaşla geçinmeye çalışıyoruz sesimizi kim duyacak az personel çok iş bittik artık yorgunuz en önemliside zihinsel yorgunluk
  • haklısın hocam altur şoförüyle başlar
  • En düşük pilot maaşı Thy de verilir. En yüksek Km maaşıda yine Thy de verilir. Ofis çalışanı olarakta en yüksek maaş Thy çalışanlarına verilir. Teknikten emin değilim.
  • nasıl bir özgüvene sahipsin ki "havacılık uçucu ekiple başlar" gibi lafı söyleme cesaretin oluyor.
  • Tatlımlar, burada ağlamayalım. O işleri bayramda sendika önünde çikolata sırasındayken düşünecektiniz. Derdinizi oraya anlatın, oraya para verip medet umuyorsunuz ya hani, sizi satan sendikaya.
  • Tüm yorumlar para, hak, hukuk, yer personelinin biz olmazsak bu sektör olmaz gibi şeylerle dolu. Bazıları da saygısizlık ve terbiyesizliklerle dolu. Hala kimsenin anlamadığı bir sey var. Temin edilmesi en problemli olan grup kokpit ekibi. Eğitimi çok pahalı ve zor, tecrübe kazanması uzun süren bir grup. Dolayısıyla şu anda bile dünyada bir temin sorunu yaşanıyor. Ayrıca bu grubun yapacağı küçük bir hatanın sonuçları çok ağır oluyor. Yer personeli dahil herkese hekkı verilsin ancak özellikle dar gövdedeki ozellikle 737 cilerin şu yorgunluk şikayetlerine biri kulak versin, bu kadar adam boşuna söylemiyor bunları. Çok kötü rosterlar, gereksiz ćaoraz uçuşlar, sebepsiz yatılar vs. Sadece prim vererek işleri düzeltemezsiniz. IOCC'den ekip planlamasına kadar hiç kimse koordinasyona ve problemleri çözmeye açık değil. Bunun sonuçları maalesef uçuş emniyetsizliği ile sonuçlanır. Alınan kararların birçoğu havacılık mantığının dışında. Üzülerek söylüyorum, maalesef gidişat iyi değil.
  • bolat'ın ifadesi doğru değil, iştiraklar vs dahil herkese değil, teknolojiye yok, verilmiyor, hala veriyoruz diyor adam.
  • iga kadar pinti bir şirket daha yoktur. Dünya para kazanıyorsun personeline doğru düzgün maaş vermniyorsun. ikramiye zaten yok. 3 ayda 1 versene ikramiye...Recep Tayyip Erdoğan bunlaru burayı işçinin emeğini vermesinler diye mi getirtti ki bunlarda işçisinden maaş esirgiyor.
  • Yolcunun havalimanına girişinden uçak koltuğuna kadar tüm işlemlerini yapan TGS'nin maaşlarının çok düşük kalması personeli çok üzmektedir. Personel kirayı ödeyebilmek çocukların bakım masrafını karşılayabilmek için hisse senedi alıp satmaktan, bayram gözlemekten artık kafayı yiyecek duruma gelmiştir. Bu şekilde yozlaşma kaçınılmazdır. Sayın Ahmet Bolat Başkanımıza güveniyoruz. Haziran maaş zammında personelin yüzünü güldürecek, rahat bir nefes aldıracaktır.
  • Şirket kazancını katladığı sürece THY’deki prim oranları da artacaktır. Sadece biraz zaman. Şirket yeni uçaklarla filosunu iki katından fazlaya çıkartacak. Haliyle büyük bir personel alımı yaparak istihdama katkı sağlayacak. Serdar Bey hepimizin nihayi amaci zaten bu. Sirketimiz bir yerlere getirmek.Fakat dar gövde özellikle 737 filosuna uygulanan mobing ve baskı sonucu oluşacak bir kırımdan sonra bir çuval incir berbat olacak. Bizler dinlenemiyoruz. Ve kimse bizi dinlemiyor. Psilolojimiz bitik. Şirket para kazanacak diye örneğin 10 operasyon yapılırı varken 200 operasyon yaptırılmaya çalışıyor. Ne yaşamımız kaldı, ne sağlığımız. Diğer filololar ortalama 10 gün boş yaparken biz neden bir ay icinde 6,5 dan 7 veya 7.5 dan 8 boş yaptırılıyoruz. Millet kafayı maaşla bozmuş. Kimsenin aldığı para bir diğerini ilgilendirmez. Bir kere ayıptır konuşmak. Ama yaşamak ve nefes almak söz konusu ilk başta geliyor. İnsanlığımızı unutmayalım. Sırf para hırsı yüzünden birbirine düştü insanlar.

Bir dalda iki kiraz biri al biri beyaz

Bir dalda iki kiraz biri al biri beyaz

Yüksek sezona girdiğimiz şu günlerde şirketlerin açıklamaları personele moral olmaya devam ediyor.

Özellikle milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketinde kiminle konuşsam herkes gayet memnun. Ancak bir grup kesim Emirates ve Singapur Havayolları ile aynı orantıda bir prim beklentisi içersinde olduğunu ifade ediyor.

Hatırlanacağı üzere Singapur 8 maaş, Emirates ise 6 maaş ikramiye müjdesi ile gündeme gelmişti. Daha önce de yazdığım gibi Prof.Dr. Ahmet Bolat, yönetime geçtiğinden beri her zaman personelden yana bir tavır sergilemeye devam etti. Emin olduğum tek şey var. Şirket kazancını katladığı sürece THY’deki prim oranları da artacaktır. Sadece biraz zaman.

Şirket yeni uçaklarla filosunu iki katından fazlaya çıkartacak. Haliyle büyük bir personel alımı yaparak istihdama katkı sağlayacak. Ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Baş sağlam olunca hayaller gerçek oluyor.

İGA’DA İŞLER FARKLI

Türk Sivil Havacılığı yıllardır hep yanı istikamette bir ivme yakalamıştır. Bu doğrultuda düşünecek olursak, Türk Hava Yolları ve diğer havayollarımız bir başarı ivmesi yakaladığında, havalimanı işletmelerinin de aynı şekilde bir başarı yakaladığını söylemek yanlış olmaz.

Ancak bu başarının neferleri olan çalışanlar özellikle İstanbul Havalimanı işletmesinde unutuluyor. Geçtiğimiz bayramda prim alan İGA çalışanları bu bayramda verilecek orana odaklanmış durumda. Geçen defasında 10.000 TL alan personelin bu bayramda 15.000TL alacağı konuşulsa da bu rakam umarım verilmez. Çünkü bu rakam hiç kimseyi memnun etmeyecektir.

Günlük uçuş rakamlarına baktığımızda Avrupa’nın başı çeken havaalanlarından biri olan İstanbul Havalimanı, personelin yüzünü THY gibi güldürebilmeli. Şahsen benim beklentim ve İGA’ya yakışacak olan en az 3 maaş ikramiye olmalı. Ama öyle doğalgaz yardımı vs. başlığı ile de değil. NET 3 MAAŞ BAYRAM İKRAMİYESİ.

Ne dersiniz hoş olmaz mı ?

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Bir dalda iki kiraz biri al biri beyaz

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

İga güvenlik ~ 8 ay önce
Havalimanında tüm yük bizim üzerimizde havalimanını ziyaret eden tüm yolcularla yakından temas kuruyoruz ve müşteri memnuniyeti adı altında her yolcuyla özel olarak ilgileniyoruz sonuç olarak ücrete baktıgımızda fos iş bulan kaçıyor fiziksel ve ruhsal olarak bitmiş durumdayız kup kuru bir maaşla geçinmeye çalışıyoruz sesimizi kim duyacak az personel çok iş bittik artık yorgunuz en önemliside zihinsel yorgunluk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahah ~ 11 ay önce
haklısın hocam altur şoförüyle başlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye’de ~ 11 ay önce
En düşük pilot maaşı Thy de verilir. En yüksek Km maaşıda yine Thy de verilir. Ofis çalışanı olarakta en yüksek maaş Thy çalışanlarına verilir. Teknikten emin değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahiliye ~ 11 ay önce
nasıl bir özgüvene sahipsin ki "havacılık uçucu ekiple başlar" gibi lafı söyleme cesaretin oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş konuşma ~ 10 ay önce
Güvenlik zafiyeti olsun bakalım seni hangi ülke havalimanına indiriyor.siz THY personeli kendinizden başkasını düşünmüyorsun.iga çalışanları kadar fazla çalışan varmı.ne maaşımız maaş ne prim ne promosyon.ulan aynı çatı altında çalışıyoruz üvey evlat muamelesi görüyoruz.
Çava Leş ~ 11 ay önce
Tatlımlar, burada ağlamayalım. O işleri bayramda sendika önünde çikolata sırasındayken düşünecektiniz. Derdinizi oraya anlatın, oraya para verip medet umuyorsunuz ya hani, sizi satan sendikaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PARA PARA PARA ~ 11 ay önce
Tüm yorumlar para, hak, hukuk, yer personelinin biz olmazsak bu sektör olmaz gibi şeylerle dolu. Bazıları da saygısizlık ve terbiyesizliklerle dolu. Hala kimsenin anlamadığı bir sey var. Temin edilmesi en problemli olan grup kokpit ekibi. Eğitimi çok pahalı ve zor, tecrübe kazanması uzun süren bir grup. Dolayısıyla şu anda bile dünyada bir temin sorunu yaşanıyor. Ayrıca bu grubun yapacağı küçük bir hatanın sonuçları çok ağır oluyor. Yer personeli dahil herkese hekkı verilsin ancak özellikle dar gövdedeki ozellikle 737 cilerin şu yorgunluk şikayetlerine biri kulak versin, bu kadar adam boşuna söylemiyor bunları. Çok kötü rosterlar, gereksiz ćaoraz uçuşlar, sebepsiz yatılar vs. Sadece prim vererek işleri düzeltemezsiniz. IOCC'den ekip planlamasına kadar hiç kimse koordinasyona ve problemleri çözmeye açık değil. Bunun sonuçları maalesef uçuş emniyetsizliği ile sonuçlanır. Alınan kararların birçoğu havacılık mantığının dışında. Üzülerek söylüyorum, maalesef gidişat iyi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok yok yok ~ 11 ay önce
bolat'ın ifadesi doğru değil, iştiraklar vs dahil herkese değil, teknolojiye yok, verilmiyor, hala veriyoruz diyor adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aliveli ~ 11 ay önce
iga kadar pinti bir şirket daha yoktur. Dünya para kazanıyorsun personeline doğru düzgün maaş vermniyorsun. ikramiye zaten yok. 3 ayda 1 versene ikramiye...Recep Tayyip Erdoğan bunlaru burayı işçinin emeğini vermesinler diye mi getirtti ki bunlarda işçisinden maaş esirgiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS PERS ~ 11 ay önce
Yolcunun havalimanına girişinden uçak koltuğuna kadar tüm işlemlerini yapan TGS'nin maaşlarının çok düşük kalması personeli çok üzmektedir. Personel kirayı ödeyebilmek çocukların bakım masrafını karşılayabilmek için hisse senedi alıp satmaktan, bayram gözlemekten artık kafayı yiyecek duruma gelmiştir. Bu şekilde yozlaşma kaçınılmazdır. Sayın Ahmet Bolat Başkanımıza güveniyoruz. Haziran maaş zammında personelin yüzünü güldürecek, rahat bir nefes aldıracaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He ya ~ 11 ay önce
O yüzden borsada boşuna keriz silkeleme yapmıyorlar
Doyumsuz tgs pers. ~ 11 ay önce
Laa yeter artık bir doyun !! Sn. Ahmet Bolat göreve geldiğinden beri tgs’ye çalıştı. Banka promosyonları, bayram ikramiyeleri, maaş iyileştirmeleri vs. vs. Ofislerinize “İmparator Ahmet” yazısı astınız ve hâla daha tgsye birşey yok mu diyorsunuz !? Ulan adamın size yapmadığı tek şey, şirketin filosundan tgs personelinin herbir aile bireyinin üzerine uçak tapusu vermediği kaldı. Gerçi siz piranhalar onu da beğenmezsiniz, ”- niye dar gövde verdide geniş gövde vermedi.” dersiniz. tgs personellerine sesleniyorum DOYUN ARTIK.!!
Tgs yeter ~ 11 ay önce
Hakikaten yeter birader, biktirdiniz cidden. Sanki özel bir ihtisas gerektiren bir alan..
737 ~ 11 ay önce
Şirket kazancını katladığı sürece THY’deki prim oranları da artacaktır. Sadece biraz zaman. Şirket yeni uçaklarla filosunu iki katından fazlaya çıkartacak. Haliyle büyük bir personel alımı yaparak istihdama katkı sağlayacak. Serdar Bey hepimizin nihayi amaci zaten bu. Sirketimiz bir yerlere getirmek.Fakat dar gövde özellikle 737 filosuna uygulanan mobing ve baskı sonucu oluşacak bir kırımdan sonra bir çuval incir berbat olacak. Bizler dinlenemiyoruz. Ve kimse bizi dinlemiyor. Psilolojimiz bitik. Şirket para kazanacak diye örneğin 10 operasyon yapılırı varken 200 operasyon yaptırılmaya çalışıyor. Ne yaşamımız kaldı, ne sağlığımız. Diğer filololar ortalama 10 gün boş yaparken biz neden bir ay icinde 6,5 dan 7 veya 7.5 dan 8 boş yaptırılıyoruz. Millet kafayı maaşla bozmuş. Kimsenin aldığı para bir diğerini ilgilendirmez. Bir kere ayıptır konuşmak. Ama yaşamak ve nefes almak söz konusu ilk başta geliyor. İnsanlığımızı unutmayalım. Sırf para hırsı yüzünden birbirine düştü insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tavsiye ~ 11 ay önce
Mesela çalışmayabilirsiniz yada az uçan başka şirkete gidebilirsiniz.yani mutlu değilseniz para önemsizse neden cekiyorsunuzki ? Büyük havayollarının hemen hemen hepsi bu şekilde uçuyor dünyada.
tavsiyeye ~ 11 ay önce
dünyada en düşük maaşı verip en çok uçuran şirket türk gava yollarıdır. araştır bak. gidiyorsuz zaten. sen de arkamızdan bakacaksın.
Hadl ordan ~ 11 ay önce
Tavslye veren arkadasim sen dunyadaki buyuk havayollari pilotlarinin calisma saatleri hakkinda tek bir sey biliyorsan ben de Platon'um!!! At yalani vardir bi inanani nasilsa lskembe-i kubra var!!!!
Tavsiye yazana ~ 11 ay önce
Adam 37 filosu dinlenemiyor, kaza geliyorum diyor diye uyarıyor. Dışarıdan bunu görmeniz mümkün değil ve tavsiye adı altında kapıyı göstermeniz tam sizin zihniyetinize yakışır bir davranış. Benim havayolumdan beni kovamazsın, ben senin için de uçuyorum ve dinlenmeye ihtiyacım var. Haddini bil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000