05 Eylül 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Mevcut hükümete oy verecek olan da yine o taşeronlar.Kimse çantada keklik değil.Bir yer düşünün,en alt tabaka da zor işlerde pis işlerde çalışan emekçinin sendikası bile yok.Oysa sendika icsi hakkı savunan bir sistem.Kokpitin var uçağın altındaki işçinin yok.Fıkra gibi ama kendileri bilirler.Seçim geliyor.
  • Tgs prim alıyorsa biz de almalıyız
  • Ben uçağa damacana taşıyorum. Biz olmasak uçaklar uçamaz. Ben de prim istiyorum.
  • Düştünüz Banka Promosyonlarının Peşine.Promosyyon Bankanın Verdiği Faizli Para..!Haram Para Yemek Çok Mu Hoşunuza Gidiyor..!Çoluğunuza Çocuğunuza Haram Para Yedirmeyin..!Promosyon Faizli Haram Paradır Araştırın..!
  • Arkadaşlar,ağzımıza bi bal çaldılar,.ne açıklama yapan var, ne ses çıkaran, Vericekmisiniz,vermeyecekminiz Net olun yahu, Sn, Başkan ikinci bir açıklama rica ediyoruz, Yanlış anlaşılma var isede beklenti içinde olmayalım,
  • Diğer bir KM çekemeyen kompleksli. Gel birader 1 hafta uç kabinde de biz senin yeteneklerini görelim, sen de bizim işimizi gör.
  • S. Kıdık TK kişi başı Air clinice 20 yatırdı Air clinic parayı kırpıp kimine 3 kimine 10 yatırtı asıl skandal bu göz göre göre Sn.Bolat 20 açıklamışlen bunlar nasılda olur paramızdan çalarlar
  • Bıktık bu 5m den. Defolsub gitsin artık. Kimine 19.750 kimine 20.250 kimine 20.000. Bu saat oldu hala yatmayanlar var. Dalgamı geçiyorlar anlamadık. Resmen Ahmet Bolatı zor duruma düşürmek istiyorlar. 5m git artık yeterrrrr!!!!!
  • Yaziklar olsun airclinice 10 bin yatirmislar bu kalan 10 bin nerede hic bir aciklama yok !!!!
  • Telaffuz edilen iştirakte bizde varız,Yöneticilere soruyoruz.Hayır yok öyle birşey diyorlar,Bu nasıl primdir, Hafta başından beri hepimiz Çarşamba'ya kilitlendik, Henüz tık yok.

Bir Puslu Hava Görüntüsü…

Oyun içinde oyunu sezmemek imkansız. Birileri Ahmet Bolat’ı başarısız kılmanın derdinde ve kendi yoluna taş koyulmaması için puslu havanın nöbetçisi yolunda. Bu arada Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı DHMİ bürokratının 40 gündür ultra lüks bir otelde nasıl tatil yaptığının sırrına ışık tutacağım…

THY ve iştiraklerinin, hatta taşeronların bile prim alması için verdiğimiz mücadeleyi, yaptığımız önerileri sağır sultan deyimine uygun duymayan kalmamıştır. Kralın çıplak olduğunu fark eden yönetim ser verip sır vermediği primler konusunda geçen hafta kısmı bir açıklama yaptı.

Bu açıklamayı yapma hakkı normal bir profesyonel anlayışta THY’nin Genel Müdürü Bilal Ekşi’dir. Ancak THY’de sistem ters olduğu için Ahmet Bolat, yani THY’nin yönetim kurulu başkanı yapıyor.

Fakat enteresandır ki işi THY’nin basın işlerini koordine etmek olan 41 kere maşallah dediğimiz “Basın Müşaviri”  müjde veriyor. Basınla iletişim danışmanı mı, çalışanlara müjde verme ulağı mı anlamak mümkün değil.

Anladığım kadarı ile arkadaş rol çalmaya başlamış. Tıpkı İlker Aycı döneminde yaptığı fırıldaklığı şimdi de yapıyor anlaşılan. Ama alkışlıyorum arkadaşı. “Her devrin adamı” diye bu tür adamlara denir.

Dönelim prim konusuna.

Bu taşeron arkadaşlara prim önceliği vermek isabetli bir karar. Ahmet Bolat bu konunun fikir babası ise tebrik etmek lazım. Yok eğer müjdeyi veren fikir babası ise roller bayağı değişmiş demektir.

Tabi yeter mi?

Yetmez... THY’nin iştirakleri de bu konuda doyurucu bir prim ile ödüllendirilmeli. Muğlaklığa prim vermeden net olarak açıklanmalı.

Şu firma çalışanları bu kadar, bu firma çalışanları bu kadar şeklinde açıklama yapılmalı.

Burada THY ana kademe çalışanlarının beklentisi daha yüksek. Elbette maaşın en yükseğini, primin en yükseğini alır hesabı da adaletli mi onu da yine yönetim anlayışına bırakacağız.

Ve tabi ki ekonomik buhranın içinde bulunan tüm çalışanların nefes almalarını sağlayacak ne yapılsa sırıtmaz düşüncesi hakim olmalı.

Bir duyumu paylaşalım.

TGS’de maaşların alındığı bankanın verdiği promosyonun kişi başı 46 bin TL civarı olduğu bilgisi var. Fakat TGS bunun yarısını personele verecek şeklinde bir bilgi var. Personel arasında yaygın şekilde konuşulan bu konu dedikodudan ibaret. Net rakam 24 binaltıyüz TL. Bu rakam da üç eşit taksit ile ödenecek. 

Kısacası şu; THY tüm çalışanlar arasında adilane paylaşımı hem primde hem de promosyonda bir an evvel yapmalı.

Sorarım sizlere içinizde 40 gün tatil yapan var mı?

DHMİ’de görevli bir devrik bürokrat (Müşavir) halen krallar gibi yaşamayı biliyor. Akdeniz sahillerinde çok sayıda ev alan bu bürokratın kaynağını soran yok, yine Antalya’nın batı kesimlerine ultra lüks otelde 40 gündür nasıl tatil yaptığını soran yok.

Üstelik, “ayrıldım” dediği eşiyle tatil yapan bu acar bürokrata ne DHMİ genel müdürü, ne Ulaştırma Bakanı ne de sorumlu her hangi bir kişi “sen bu parayı nerden buluyorsun” diye sorun yok.

Geceliği en az 3-5 bin TL olan bir otelde bir devlet memuru nasıl uzun süre tatil yapar anlamak mümkün değil.

Ancak edindiğim bir bilgi var. Doğru mu bilemem. Bu arkadaşın arkasında yabancı uyruklu bir temsil gözetim firmasının sahibi varmış ve tatili de o finanse ediyormuş.

Devletin gücünü, kendi rahatı ve konforu için kullananlara bir gün hesap sorulacağını düşünüyorum. En başta bu arkadaşa…

Bir Puslu Hava Görüntüsü…

Yorumlar Tüm Yorumlar (266)

İşçi ~ 2 yıl önce
Mevcut hükümete oy verecek olan da yine o taşeronlar.Kimse çantada keklik değil.Bir yer düşünün,en alt tabaka da zor işlerde pis işlerde çalışan emekçinin sendikası bile yok.Oysa sendika icsi hakkı savunan bir sistem.Kokpitin var uçağın altındaki işçinin yok.Fıkra gibi ama kendileri bilirler.Seçim geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avrupalılara benzemeye çalışan at suratlı hostes ~ 2 yıl önce
Tgs prim alıyorsa biz de almalıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Damacanaci ~ 2 yıl önce
Ben uçağa damacana taşıyorum. Biz olmasak uçaklar uçamaz. Ben de prim istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haram yemeyelim ~ 2 yıl önce
Düştünüz Banka Promosyonlarının Peşine.Promosyyon Bankanın Verdiği Faizli Para..!Haram Para Yemek Çok Mu Hoşunuza Gidiyor..!Çoluğunuza Çocuğunuza Haram Para Yedirmeyin..!Promosyon Faizli Haram Paradır Araştırın..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alabilen varmı ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar,ağzımıza bi bal çaldılar,.ne açıklama yapan var, ne ses çıkaran, Vericekmisiniz,vermeyecekminiz Net olun yahu, Sn, Başkan ikinci bir açıklama rica ediyoruz, Yanlış anlaşılma var isede beklenti içinde olmayalım,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 Left Right Okey Amirim ~ 2 yıl önce
Diğer bir KM çekemeyen kompleksli. Gel birader 1 hafta uç kabinde de biz senin yeteneklerini görelim, sen de bizim işimizi gör.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dursun ~ 2 yıl önce
S. Kıdık TK kişi başı Air clinice 20 yatırdı Air clinic parayı kırpıp kimine 3 kimine 10 yatırtı asıl skandal bu göz göre göre Sn.Bolat 20 açıklamışlen bunlar nasılda olur paramızdan çalarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron5mmm ~ 2 yıl önce
Bıktık bu 5m den. Defolsub gitsin artık. Kimine 19.750 kimine 20.250 kimine 20.000. Bu saat oldu hala yatmayanlar var. Dalgamı geçiyorlar anlamadık. Resmen Ahmet Bolatı zor duruma düşürmek istiyorlar. 5m git artık yeterrrrr!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Yaziklar olsun airclinice 10 bin yatirmislar bu kalan 10 bin nerede hic bir aciklama yok !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapay Zeka ~ 2 yıl önce
Telaffuz edilen iştirakte bizde varız,Yöneticilere soruyoruz.Hayır yok öyle birşey diyorlar,Bu nasıl primdir, Hafta başından beri hepimiz Çarşamba'ya kilitlendik, Henüz tık yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000