14 Temmuz 2014, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Çetin bey, reorganizasyon gerçekte oldukça ciddi bir iştir ama tabii ülkemizde profesyonel diyebileceğimiz bir kısım işletmeler ve şirketler haricinde düzgün bir şekilde yapılmaz,yapılamaz. Özellikle devlet kurumlarında hiç yapılamaz, en büyük sebebi de torpil ve adam kayırma nedeniyle devamlı bir yapılanma ve sirkülasyon olması ve de üst yöneticilerin profesyonel olmamalarından,oklokrasi den kaynaklanmaktadır. Sektörün en büyük şirketinde reorganizasyon kararı alınıyor ,şirket çıkarı değil insan çıkarı ön plana alınıyor,kararlar uygulamaya koyuluyor 1 ay sonra başkası makama geliyor o uygulama değişiyor kendi fikri olanı yürürlüğe koyuyor. Çalışanlar da neye,kime ,nasıl uyum sağlayacaklarını şaşırıyorlar ve bunun adı yöneticilik oluyor! Şirketin oturmuş bir yapısı ,düzeni,nizamı yoksa bunlar normaldir maalesef. Bir insan doğuştan yönetici oluyorsa , memleketimizde ne cevherler varmış hepsi bu iktidar zamanında ortaya döküldüler! 26-27 yaşındakilerin yönetici olabildiği bir sistemin başarılı olma şansını takdirinize bırakıyorum.Gelişmiş ülkelerde birçok büyük şirketler yöneticilerini çalışanlarına onlar hakkında bilgiler vererek,iş geçmişleri,hobileri vs bilgilerini vererek hangi yöneticinin kendileri için uygun olabileceğini çalışanlarına sorarak seçtirirler , sonuçta onları yönetecek olanları kendilerinin belirlemesinin hem şirket hem de kendi çıkarları için en doğrusu olduğunu düşünürler ve bu uygulamayı yapanlar da şirket karlılığı,iş huzuru ve barışı vs konularında da oldukça başarılılar. Bunların ülkemizde olması hayal. Ülkemizde geçerli olanlar belli bir grubun,gücün,iktidarın vs adamı olmak,hemşehri,yandaş olmak vs. Böyleleri işe girip de yönetici olursa çalışanlarda takım ruhu,iş kalitesi,azim,şevk,istek vs nasıl olabilir olsa bile ne kalitede olur? Yıldızlar çok uzak değil vs diyorsunuz çok iyimsersiniz . Çalışanlar istedikleri kadar azimli,hırslı,istekli olsunlar torpilleri yoksa hiçbir şansları yok ne terfi alabilirler ne ödüllendirilirler ,işten atılma korkusu ve tehdit ve geçim dertleri vs nedeniyle peki efendim olur efendim deyip sus pus işe gelir ve giderler bu kadar basit maalesef. Kendinizi istediğiniz kadar bilgiyle donatın,hazır olun o bilgileri zaman içinde kullanamadığınızda köreliyorsunuz.Acı ama gerçek.Saygılarımla.
  • Öncelikle teşekkür ediyorum. Ufuk açıcı bir yazı. 2 sorum olacak naçizane... 1. Organizasyon değişiklikleri projeksiyondur. Varsayımlara dayanır. Varsayımlar olduğu sürece de gerçeklerden uzaklaşılır. Bu nedenle bahsettiğiniz verimlilik esasları elde edilemeyebilir. Ancak projeksiyonlar olmadan ilerleme nasıl sağlanır? 2. Formatı "her koyun kendi bacağından asılır" şeklinde atılan bir kültürde takım çalışmasını yerleştirmenin süresi sizce ne kadar olur? :) Selam ve saygılar...
  • 5-07-2014 18:07:27 78.185.45.249 0 Köşe Yazısı Yorumları tuuuuuuuuuuuuu tgs ucak altı tam bi fiyasko insanlık dısı dogru dürüüst yemek yiyemiyon maass 1050 tl bazen öle an geliyoki wc ye gidememz hale geliyon bunların yatacak yerleri varmıı acabaaaa adammııı bunlar acabaaa egerr maaslardaaa bi oynama olmazsaa zatennn cokkkkkkkkkkk kişii cıkcakkk
  • Sn. Özbey, yazdıklarınızı takip ediyor ve istifade de ediyoruz şüphesiz. Yalnız gurubu takım yapmak imkansız korkarım, gruptan yapılabilir tabii... TDK'ya göre: Gurup: İsim Ay, güneş, yıldız vb. gök cisimlerinin ufkun altına inmesi. Grup : Küme, ekip. Haddimiz olmayarak...
  • 14-07-2014 13:55:43 85.101.9.102 0 Dün gece ulaşan yorum, bu güne aktarılmıştır. Köşe Yazısı Yorumlar hep çalışıyor bakın çelebide hiç bişey iyi gitmiyor çalışma saatleri 15 saate dayandı maaaslar tam bir fiyasko sef postabası ve mudur davranışları rezalettt insanlık dışı.. bi istasyon müdürü var dillere destan oturduğu yerden kalkmayan personelle muhatap olmayan biri.işçiyi insan yerine koymuyor... NERDESİNİZ çelebi nin büyük üstleri CAN BEY CANAN hnm biraz ilgilenin lütfen özellikle ÇELEBİ ATA ramp ileee maaslar çok düşükk emeğin karşılığı ASLA değil heleki bide emeğin karşılığında insan yerine koyulmuyorsunuz ya işte o yüzden bu çok koyuyor

BİR REORGANİZASYON DAHA YAPALIM

Safa beyin yazısını okurken aklıma yaşadıklarım geldi. Nedense herkes çalıştığı yere yeni bir organizasyon şeması yapmaktan zevk alır. İster yerli, ister yabancı kuruluşa yaptırsınlar, çalışmayı, zevk ile kabullenir yönetimler. Ama doğru, ama yanlış. Sisteme uygun veya değil.

Bir kısım yönetimler, Safa beyin verdiği örmek benzeri, daha önce yaptıkları bir hatayı düzeltmek için bu çalışmaya soyunurlar, diğer bir kısım da yeni bir şey yapmış olmak için patronları bu çalışmanın yapılmasına razı ederler. Genelde bunu İnsan Kaynakları üniteleri yapar.  Küçük sayılması mümkün olmayan paralar ödenir. Ve sonuçta kimsenin anlamadığı bir çalışma çıkar ortaya. Sıra gelir bu çalışmayı yöneticilere anlatmaya. Patronda iştirak eder bu toplantıya ve çalışmayı yapan kuruluş başlar anlatmaya. Toplantının sonunda patron “ anlamayan kimsenin olup olmadığını sorar “. Mutlu sonuç, herkes anlamıştır ve kimse itiraz etmemiştir. Bir akılsız çıkar ve de “ ben anlamadım, Yazılı sunumu kendim okursam belki anlayabilirim” der. Patron memnundur. Bu çalışmanın yapılmasına ön ayak olan, ihtiyaç gösteren ve de çalışmayı yapacak olan firmayı bulan üst yönetici ise memnunluk ötesi mutludur.  Genelde herkes anlamıştır. Anlamayan bir kişinin ise dikkate alınması şart değildir. Toplantı biter ve herkes dağılır. Mutlu üst yöneticiye kendisi ile aynı seviyede bulunan diğer yöneticiler başlarlar sormaya. Diğer yöneticiler de haddini aşmadan sualleri ile anlatımın anlaşılmadığını bir şekilde ifade ederler. Bu arada toplantıda organizasyonun nasıl çalışacağını anlamadığını söyleyen “ akılsız “ ise “ yer türlü yeniliğe muhalefet vb.. “ hususlarla yıpratılır tabii ki.

Her ne ise, Uygulama başlar. Bir süre sonra bir mesaj gelir. Hizmetin daha süratli ve kaliteli olarak ifasını teminen ( x ) kadro ihdas edilip bu münhal kadroya Sn. ( y ) atanmıştır. Yeni görevinde başarılar diler, vs,vs. Bir süre geçer bir mesaj daha şaşırtır herkesi. Son yapılan organizasyonda ( x ) Başkanlığa bağlı olarak çalışması öngörülen ( y )  01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile ( z ) Başkanlığa bağlı olarak çalışacak ve bu makama raporlayacaktır. Başarı dileği vb.vb. Organizasyon delinmiştir bir kere. Matkabı itmeye gücü olan birkaç delik daha açar sisteme. Bu arada kimsenin aklına “ yahu madem bozacaktık, neden bu organizasyonu yaptırdık, niçin bu paraları harcadık diye sormak gelmez.

Birkaç sene sonra bir İnsan Kaynakları aslanı ortaya çıkar ve hizmetin daha rantabl, ekonomik ve sağlıklı bir şekilde sunulması için yeni bir yapılanma gerektiği hususunda patronları ikna eder. Bu aslan geçen seferki çalışmayı da öneren ve sonra o organizasyonu lime lime eden kimsedir genelde. Sil baştan yeni bir organizasyon çalışması başlatılır. Belli dönemlerde değişik organizasyonlar yapıp, bilahare onu delik deşik ederek bozup yenisini yapmak bir yönetim tarzı gibi kabul ediliyor belli ki. Ve en güzeli bazı insanlar her zaman son yapılanın her zaman ideal olduğuna inandılar. Ve de diğerlerinin de buna inanmalarını beklediler..

Siz çalışanlar daha iyi bilirsiniz. Reorganizasyonlar işin daha iyi ve sistemli ve rantabl bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacı ile yapılır. Tabii ki bu arada kurumun tasarruf etmesi de hedeflenir. En iyi tasarruf ise istihdamın azaltılması ile sağlanır. Çalışma sonucunda yöneticilerin sayısı, yeni unvana bağlı gelirleri artarken tensikata uğrayan üst yöneticilerin yanında çok düşük maaş alan alt zümre olur. Şirketin genel personel gideri ise fazlalaşır. Varsın olsun. Reorganizasyon yapılmıştır ya.

GRUBU TAKIM YAPMAK.

Patronlarımdan biri, bir arkadaşımı işe almayı düşünüyordu herhalde ki bana onun hakkında bir şeyler sordu. Bu arkadaşımı istihdam ederse şirkete hangi konuda katkısının olacağını öğrenmek istiyordu belli ki. Kişisel beklentisi neydi bilemem ama ben kendisine kurumun en fazla ihtiyacı olduğunu düşündüğüm eksikliğini gidereceğini söyledim. “Güruhu belli bir sürede takım haline getirebilir.” Bunu söyledim ama nedense prim yapmadı. Zaman geçtikçe anladım ki, onlar karşılarında gerek hizmetin sunumunda ve gerekse hizmetin çalışanlar tarafından sunuluş şeklinde bir ekip zihniyeti ile hareket edebilecek bir topluluk istemiyorlardı. Daha doğrusu kendi etraflarında kümelenmiş grup görüntüsü veren insanlardan başkalarına ihtiyaç duymuyorlardı. Neticeten tabii ki o istihdam yapılmadı. Kendilerine aile dediler, çoğunluğun kendilerine yakıştırdığı gibi sevdiler bu kelimeyi. Ama uygulamalara bakınca çalışanlar o aileden değildi sanki. Belirli yakın bir zümre hariç. Gelelim ana konumuza. Grubu takım yapabilmek için “ lider yöneticilere ” gereksinim olduğu açık. Ancak kuruma ve çalışanlara yön verebilen, çalışanların güvendiği ve arkasından gidilmeye değer bulduğu lider yöneticilerin bir güruhu takım haline getirebilecekleri de kabulü zorunlu bir gerçek..

Bir insanın yönetici olabilmesi için tıpkı keman çalmak gibi. Bu konuda insanda doğuştan yatkınlık olması gerek..Ders alarak yönetici olmak mümkün değil. Rahmetli babam böyle söylerdi.

Patronlar veya işveren vekilleri kuruluşun organizasyonunda mevcut kutuların. 

İçine çalışanlardan bazılarının isimlerini yazar. Bu seçilmişin maaşı ve kendisine tanınan sosyal imkânlar artar, sekreteri olur, emrinde bilmem kaç kişi çalışır.  Seçilen bu insan şimdi yönetici olmuşmudur?

Bana göre hayır. Peki, o seçilmiş insan nasıl ve ne zaman yönetici olacaktır?   Ona bağlı olarak çalışan personelin onu benimsedikleri ona ve bilgisine güvendikleri ve arkasından gidilmeye değer bir insan olduğunu anladıkları zaman. 

Evet süreç böyle gelişiyor, böyle ilerliyor..

Neticeten bir anlamda o göreve üstlerce atanan insan çalışanlarca onaylanmadan yönetici olamıyor. Eğer kutu kutudaki varlığı astlarınca onaylanmaz ise, o insan kendisi için belirlenen noktayı şeklen doldurmaya memur edilmiş bir müşavir olarak kalıyor. En azından çalışanlar onu böyle görüyor.

Ne tuhaf değil mi?

Kurumun sahibinin veya vekilinin görevlendirmesinin yeterli olmadığını ve yönetici olabilmek için astların onayının gerekliliğini konuşuyoruz. 

Bu yaklaşımın doğru olup olmadığını tespit için etrafınıza bir bakmanız yetecektir. Doğru açıdan bakabilmeniz halinde etrafınızdaki kutu doldurmaya memur müşavirlerle yöneticilerin ayırımını yapmanız hiç de zor olmayacaktır. Üzücü ama unvanı ne olursa olsun organizasyon kutuları içerisinde bu müşavirlerin varlığını hissetmeniz ve onları bu kutular içerisinde “ var gibi yok ” formatında sakin sakin otururken görmeniz mümkün.

Grubu takım yapmak kolay iş değil. Önce atanacaksınız. Sonra altınızda çalışan grup sizde ışık görecek, doğrunun peşinde koşup onu yakalamak için çalışan ve kendisini sürekli geliştirerek yenileyen insanlarla çalışmayı tercih eden bir kişi olduğunuza inanacak. İşte bu inancın oluşmasını takiben grup takım zihniyeti ile çalışmaya başlayacak ve işte o zaman kendinizi takım kaptanı olarak görmeniz mümkün olacak. Takım kaptanlığı,  nasıl bir unvandır diye soracak olursanız. Ulaşılması hayli zor olan büyük bir unvandır.  Bana göre Yönetim Kurulu Başkanlığından da, Genel Müdürlükten de, diğerlerinden de büyük ve saygın bir unvan.

Çalışanlarının takım ruhuna sahip olduğu bir kuruluşun başarısız olduğunu hiç gördünüz mü?  Tepe yöneticilerin günlük işlerden arınıp grubu takım yapma çalışmalarına eğilmesi sonucunda alınacak olan sonuç kuruluş açısından mutlak başarılı olacaktır.

Yıldızlar göründüğü kadar uzak değil. Yeter ki onlara uzanma ve tutma azminde olun. Hatta daha yükseğe uzanmayı hedefleyin.

BİR REORGANİZASYON DAHA YAPALIM

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

havacı ~ 10 yıl önce
Çetin bey, reorganizasyon gerçekte oldukça ciddi bir iştir ama tabii ülkemizde profesyonel diyebileceğimiz bir kısım işletmeler ve şirketler haricinde düzgün bir şekilde yapılmaz,yapılamaz. Özellikle devlet kurumlarında hiç yapılamaz, en büyük sebebi de torpil ve adam kayırma nedeniyle devamlı bir yapılanma ve sirkülasyon olması ve de üst yöneticilerin profesyonel olmamalarından,oklokrasi den kaynaklanmaktadır. Sektörün en büyük şirketinde reorganizasyon kararı alınıyor ,şirket çıkarı değil insan çıkarı ön plana alınıyor,kararlar uygulamaya koyuluyor 1 ay sonra başkası makama geliyor o uygulama değişiyor kendi fikri olanı yürürlüğe koyuyor. Çalışanlar da neye,kime ,nasıl uyum sağlayacaklarını şaşırıyorlar ve bunun adı yöneticilik oluyor! Şirketin oturmuş bir yapısı ,düzeni,nizamı yoksa bunlar normaldir maalesef. Bir insan doğuştan yönetici oluyorsa , memleketimizde ne cevherler varmış hepsi bu iktidar zamanında ortaya döküldüler! 26-27 yaşındakilerin yönetici olabildiği bir sistemin başarılı olma şansını takdirinize bırakıyorum.Gelişmiş ülkelerde birçok büyük şirketler yöneticilerini çalışanlarına onlar hakkında bilgiler vererek,iş geçmişleri,hobileri vs bilgilerini vererek hangi yöneticinin kendileri için uygun olabileceğini çalışanlarına sorarak seçtirirler , sonuçta onları yönetecek olanları kendilerinin belirlemesinin hem şirket hem de kendi çıkarları için en doğrusu olduğunu düşünürler ve bu uygulamayı yapanlar da şirket karlılığı,iş huzuru ve barışı vs konularında da oldukça başarılılar. Bunların ülkemizde olması hayal. Ülkemizde geçerli olanlar belli bir grubun,gücün,iktidarın vs adamı olmak,hemşehri,yandaş olmak vs. Böyleleri işe girip de yönetici olursa çalışanlarda takım ruhu,iş kalitesi,azim,şevk,istek vs nasıl olabilir olsa bile ne kalitede olur? Yıldızlar çok uzak değil vs diyorsunuz çok iyimsersiniz . Çalışanlar istedikleri kadar azimli,hırslı,istekli olsunlar torpilleri yoksa hiçbir şansları yok ne terfi alabilirler ne ödüllendirilirler ,işten atılma korkusu ve tehdit ve geçim dertleri vs nedeniyle peki efendim olur efendim deyip sus pus işe gelir ve giderler bu kadar basit maalesef. Kendinizi istediğiniz kadar bilgiyle donatın,hazır olun o bilgileri zaman içinde kullanamadığınızda köreliyorsunuz.Acı ama gerçek.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAVACI. ~ 10 yıl önce
BELKİ İNANMAYACAKSINIZ AMA BEN DEVLET KURULUŞUNDA BU ORGANİZASYON ŞEKİLLENDİRİLMESİ İŞİNİN ÖZEL SEKTÖRDEN DAHA İYİ YAPILDIĞINA ŞAHİT OLDUM. HERHALDE BUN OLDU BAŞTAKİ İNSANA GÖRE DEĞİŞİYOR. EVET DEVLETTE TORPİL VAR. BU BİR TAKIM ŞEYLERİ ZEDELİYOR. ÖZEL SEKTÖRDE DE " MALİYETİN DÜŞÜRÜLMESİ " DÜŞÜNCE SİSTEMİNDE AYNI TAHRİBATI YAŞATIYOR VE DE DOĞRUYU YAPMAYA ENGEL TEŞKİL EDİYOR. BEN UZUN SAYILABİLECEK BİR SÜRE DEVLET KURULUŞUNDA BAŞKANLIK VE GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI YAPTIM. BİZİM ŞANSIMIZ ÜSTLERİMİZDİ BELKİ. BU TOPLAM 9 SENELİK SÜREDE BANA YUKARIDAN 2 PERSONEL İÇİN TORPİL İSTEĞİ GELDİ. BİRİ BİZİM ÜNİTEDEN AYRILDI VE SONRA GİTTİĞİ ÜNİTEDE MÜDÜR OLDU. DİĞERİ İSE HİÇ OLMADI. BİRİ BAKAN ÜSTÜ, DİĞERİ İSE BAKAN SEVİYESİNDE TORPİLE SAHİPTİ. YUKARIDA DEDİĞİM ÜZERE BİZİM ŞANSIMIZ GENEL MÜDÜRLERİMİZ VE YK BAŞKANLARIMIZDI. BİZİ EZDİRMEDİLER, KENDİLERİ DE EZMEDİLER. TABLO ONDAN BÖYLE ŞEKİLLENDİ. BU ONLARIN YÖNETİCİLİK ANLAYIŞIYDI. BİZDEN ÇOK ONLARIN TARZININ YÖNETİME AKSEDİŞİYDİ. BAŞKA DA BİR BASKI OLDUĞUNU HATIRLAMIYORUM. ATAMADA HATA OLMUŞ İSE, BENİM VE BAŞKANLARIN VE BAŞMÜDÜRLERİN YALNIŞIDIR. ÖZEL SEKTÖRDEN ÖRNEK VERMEK İSTEMEM. İÇİNDESİNİZDİR BELKİ DE. BEN İMKÂN TANINDIĞI VE ARKALARINDA DURULDUĞU TAKDİRDE GENÇLERDEN ÇOK ÜMİTLİYİM. BİZ İYİMİYDİK BİLEMEM AMA ONLARIN BİZDEN İYİ OLACAKLARINA İNANIYORUM. YAŞADIKLARIM HER ZAMAN BANA YILDIZLARIN UZAKTA OLMADIĞINI GÖSTERDİ. SİZE TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ümit ~ 10 yıl önce
Çetin bey, sizin ve üstleriniz gibi eski yöneticiler eski zihniyet yok artık. İktidar diyordu ya artık türkiye eski türkiye olmayacak diye aynen öyle. Şimdi torpil,hemşehricilik,yandaşçılık herşeyin önüne geçmiş durumda.İmkanlar,olanaklar,kapılar sadece bunlara açık gerisine kapalı. Sadece bunların arkalarında duruluyor, korkunç bir eşitsizlik,haksızlık söz konusu.Bunlardan olmayanlar,eşi,dostu vs olmayanlar da ne kadar bilgili,yetenekli olurlarsa olsunlar hep bir köşeye itiliyorlar bilerek köreltiliyorlar ki bunun da sebebi herşeye kendilerinin sahip olmak istemeleri maalesef. Ben ve benim gibi birçok gençte ne bu ülkeden ne de kurumlardan,şirketlerden ne gelecekten hiçbir ümidimiz yok maalesef. Saygılarla.
Müthiş... ~ 10 yıl önce
Öncelikle teşekkür ediyorum. Ufuk açıcı bir yazı. 2 sorum olacak naçizane... 1. Organizasyon değişiklikleri projeksiyondur. Varsayımlara dayanır. Varsayımlar olduğu sürece de gerçeklerden uzaklaşılır. Bu nedenle bahsettiğiniz verimlilik esasları elde edilemeyebilir. Ancak projeksiyonlar olmadan ilerleme nasıl sağlanır? 2. Formatı "her koyun kendi bacağından asılır" şeklinde atılan bir kültürde takım çalışmasını yerleştirmenin süresi sizce ne kadar olur? :) Selam ve saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MÜTHİŞ ~ 10 yıl önce
SİZİ BU GECE CEVAPLAYABİLECEĞİM. BB'DEN ALELACELE CEVAPLAMAK İSTEMİYORUM. TKS.LER
CVP MÜTHİŞ ~ 10 yıl önce
ARKADAŞIM. REORGANİZASYON BANA GÖRE BİR PEOJEKSİYON DEĞİLDİR. VARSAYIMA DEĞİL, MEVCUT SİSTEMİN AKSAYAN YÖNLERİNİ DANIŞARAK BULUP TÖRPÜLEMEKTİR. BU ÇALIŞMAYI DENEYİMLİ İNSANLAR YÜRÜTÜR VE DE ÇALIŞMA DIŞARIDAN BİR KURULUŞA YAPTIRILACAKSA, O İNSANLAR BELİRLİ BİR SÜRE O İŞ YERİNDE YAŞARLAR VE DE TÜM ÇALIŞANLARLA GÖRÜŞTÜKTEN VE ONLARI İZLEDİKTEN SONRA FORMATI ŞEKİLLENDİRİRLER. BİZDE BÖYLE YAPILMIYOR. TAKDİR EDERSİNİZ Kİ TAKIM ÇALIŞMASI HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR DÜŞÜNCESİNİN ÜZERİNE VEYA O MANTIĞIN HAKİM OLDUĞU BİR TEMEL ÜZERİNE KESİNLİKLE BİNA EDİLEMEZ.BUNUN YAPILABİLİRLİĞİNİ VE SÜRESİNİ DÜŞÜNMEK BİLE HATA OLUR.BU KONUNUN 1000 VURUŞLA SINIRLI BİR KARE İÇİNDE ANLATILABİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL. EĞER ÖZEL BİR MERAKINIZ VARSA EYLÜL BAŞI SİZE BU KONU İLE İLGİLİ BİR KİTAP GÖNDEREBİLİRİM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.
UUUUUUUUUUUUUU ~ 10 yıl önce
5-07-2014 18:07:27 78.185.45.249 0 Köşe Yazısı Yorumları tuuuuuuuuuuuuu tgs ucak altı tam bi fiyasko insanlık dısı dogru dürüüst yemek yiyemiyon maass 1050 tl bazen öle an geliyoki wc ye gidememz hale geliyon bunların yatacak yerleri varmıı acabaaaa adammııı bunlar acabaaa egerr maaslardaaa bi oynama olmazsaa zatennn cokkkkkkkkkkk kişii cıkcakkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP UUUUUUUU ~ 10 yıl önce
ŞARTLARIN OLUMSUZLUĞU HEPİMİZCE MALUM. SORMAK İSTERİN BU ÇIKACAK ÇOKKKK KİŞİ BİR İŞ BULUP SONRA MI ÇIKACAK.YOKSA KÖR UÇUŞ MU YAPACAK. BU DEVİRDE BAŞKA BİR İŞ BULMADAN İŞTEN AYRILAN ( BİRİKİMİ OLMAYAN ) İNSANA KUSURA BAKMAYIN AMA AKILLI DEMEZLER. BUNU İYİ DÜŞÜNMEK GEREKİR. YAŞAM ŞARTLARI ZOR. BUNU DİKKATE ALMAK GEREKİR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Gurup vs. grup ~ 10 yıl önce
Sn. Özbey, yazdıklarınızı takip ediyor ve istifade de ediyoruz şüphesiz. Yalnız gurubu takım yapmak imkansız korkarım, gruptan yapılabilir tabii... TDK'ya göre: Gurup: İsim Ay, güneş, yıldız vb. gök cisimlerinin ufkun altına inmesi. Grup : Küme, ekip. Haddimiz olmayarak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GURUP ..... ~ 10 yıl önce
HAKLISINIZ.UYARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ OLURUM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
CVP GRUP ~ 10 yıl önce
DEĞERLİ KARDEŞİM. UYARINIZ ÜZERİNE YAZIDA GEREKLİ DÜZELTMELER YAPILMIŞTIR. TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM. TAKİBİNİZ İÇİN MÜTEŞEKKİRİM.
Hep Çalışıyor. ~ 10 yıl önce
14-07-2014 13:55:43 85.101.9.102 0 Dün gece ulaşan yorum, bu güne aktarılmıştır. Köşe Yazısı Yorumlar hep çalışıyor bakın çelebide hiç bişey iyi gitmiyor çalışma saatleri 15 saate dayandı maaaslar tam bir fiyasko sef postabası ve mudur davranışları rezalettt insanlık dışı.. bi istasyon müdürü var dillere destan oturduğu yerden kalkmayan personelle muhatap olmayan biri.işçiyi insan yerine koymuyor... NERDESİNİZ çelebi nin büyük üstleri CAN BEY CANAN hnm biraz ilgilenin lütfen özellikle ÇELEBİ ATA ramp ileee maaslar çok düşükk emeğin karşılığı ASLA değil heleki bide emeğin karşılığında insan yerine koyulmuyorsunuz ya işte o yüzden bu çok koyuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HEP ÇALIŞIYOR. ~ 10 yıl önce
ARKADAŞIM. BEN ÇELEBİ' DEN AYRILALI NEREDEYSE BİR YIL OLDU.CAN BEY VEYA CANAN HANIMLA VE DE GENEL MÜDÜRÜNÜZLE HİÇ BİR İLİŞKİM DE YOK.NOTUNUZU KENDİLERİNE İLETMEM DE MÜMKÜN DEĞİL. NORMAL MAİL ADRESİME HAFTALIK BİLGİ GEÇEN SİZSENİZ BİLİNİZ Kİ BENİM YAPACAK BİR ŞEYİM DE MAALESEF BULUNMUYOR. BUNU BİR ŞEKİLDE KENDİLERİNE DUYURUNUZ. MAİL ADRESLERİNİ BULMANIZ ZOR OLMASA GEREK. TASKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000