26 Nisan 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

Bir Türk bir Alman Bir de Fransız...

Bir çoğumuz fıkra bilir. Kimisi Karadeniz fıkralarını, kimisi de Nasrettin Hoca fıkralarını anlatmayı sever. Genelliklede fıkralarda özlü anlatım maksadıyla kişilikler belirlenir ve bu kişilikler Türk fıkralarında genellikle Alman, Fransız, Hollandalılardan seçilir.

Korona virüs illetiyle yetersiz bir şekilde uğraşan devlet büyükleri, Türk’ü, Almanı ve Frasızı bir arada yalnızca fıkralarda tutabilecek gibiler. Hangi ülkenin ne yaptığı belli değil. Alınan kararlarla bir yere varılmacağını görmemek için nedense direniyorlar. Yazık...

HER GÜN GENİŞ GÖVDELİ BİR UÇAĞIMIZ DÜŞÜYOR 

Türkiye Cumhuriyet’i Sağlık bakanlığı verilerine göre son 24 saat içinde 347 vatandaşımız hayatını kaybetti. Geniş gövdeli bir uçağın yolcusu kadar! Her gün bu şekilde bir uçak kazası olsa acaba uçakların uçmasına izin verirler miydi?

ABD’YE YAPTIRIM KOZU

ABD başkanları 1915 olaylarına karşı çok değişik tutumlar sergiliyor. Obama, seçim döneminde olayları soykırım olarak tanıyacağını açıklasa da başkanlığı döneminde bu tutumdan uzak durdu. Bir önceki ABD başkanı Trump ise olayları büyük felaket olarak gördüğünü belirtmişti. Şimdiki Başkan Joe Biden ise direkt olayları “soykırım” olarak gördüğünü belirtti.

Tutarsızlıklar her Başkan döneminde yenileniyor. İş böyle olunca da Türkiye haklı tepkisini ortaya koymalı ve kozlarını masaya açmalı. Parasını verdiğimiz uçakları bile alamadık. Programdan da çıkarıldık. Şimdi Amerikan üslerini kapatmayacaksınız da ne zaman kapatacaksınız?

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Bir Türk bir Alman Bir de Fransız...

Yorumlar

ARFF ~ 3 yıl önce
Kapatılan Amerikan üslerindeki ARFF personeli nolacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tepki ~ 3 yıl önce
Türkiye tabii ki haklı da adam gibi ciddi tepki vereceğimize ülkemiz aleyhine ne varsa yapan, teröristlere ve hainlere destek veren Abd,Rusya,Ab üyesi ülkelere boyuna iş,ihale veriyoruz,arabalarına biniyoruz, icatlarını alıyoruz,turistleri gelsin diye ayaklarına bakanları yolluyoruz,vatandaşlarını ya günü geçmiş dahi olsa kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup vergisiz ev,arsa almalarına izin veriyoruz,üsleri kapatamıyoruz. Ya herşeyi göze alıp ciddi tepki vereceğiz ya da onlara muhtacız deyip boşuna üflemeyeceğiz başka yolu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben anlamiyorum ~ 3 yıl önce
Bu pandemi daha dogrusu plandemi tam bir celiskiler silsilesi.bunlar demiyormu 65 yas ustu ve kronik rahatsizligi olanlari etkiliyor bu hastalik ayrica yine bunlar demiyormu 65 ustunu asiladik ve bu asi agir olmayi yuzde yuz engelliyo. Ne hikmetse yine olumler artiyo. Bir kere de demedilerki yemenize icmenize ve uykunuza dikkat edin. Duzenli olarak cikin temiz havada MASKESIZ yuruyus yapin. Ama sunu dediler STAY HOME.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gebeltz ~ 3 yıl önce
Oku kardeş

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000