09 Kasım 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • bol torpilli...hakkınızı helal ediyormusunuz ? Tabiki hayir... Allah rahmet eylesin ...thy ruhuna el fatiha
  • Bu ülkede torpil,hemşehricilik, yandaşçılık,nepotizm,sömürü, yolsuzluk,haksızlık,adaletsizlik bitmedikçe hiçbir zaman ileri gidemeyiz,gidemiyoruz da ama kimin umurunda? Herkes makam, para ve çıkar peşinde,kimsenin ülkenin ve toplumun çıkarlarını düşündüğü yok.
  • Bu dönem şirkette nerde sevilmeyen insani vasıfları az olan pilot varsa tiplerin başına geçirdiler, millet ilallah etti bunlardan. Galiba şirket pilotları bezdirme konusunda daha işlevsel olmak için bu tarz insanları seçti. Tabiki torpilliler ama torpillilerin en kötüleri. Hiçbir pilotun sorunu çözülmedi kimsenin yüzü gülmedi. Yazık bu şirkete, dünya lideri olacak imkanlara sahipken, iş bilmez torpilliler yüzünden ne hallere düştü ve düşecek...
  • Almanyada seferi dahı olmayan bölgenın Memurdan çok Sefleri ve ınanılır gibi degıl ama MÜDÜRü var.Almanyanın tüm bölgelerinde Müdürler ve şefler ciddi maaş ( euro bazında ) 4 bin euro alınıyor TL bazında Karsılıgı 40.000 Müdür aşagıyıkarı 5000 euro alıyor karsılıgı asagı yukari 50.000 tl , ce işin gücün yoklugundan oyle vakit gecırıliyor , Turkıyede bir memur 4000 Tl alsa 1 max.lise mezunu şef 10 tane üniversite mezunu Memura bedel oluyor ve memurlarin cıddı şekilde de şirkete faydalari oluyor.Baskan Yardımcıları ve Baskanlar onlarin baglı bulunduklari Genel Müdür yardımcılari var düşünün artık sizler giderlerimizi.Hanı nerede tasarruf , hani nerede inandigimiz dinimizin gerekleri ...
  • Su Tk tarikat gibi, kurallar tarikat kurallari, kokpit bu tarikatin uyesi degil o da belli, heh heh
  • O da kötüydü şimdiki ondan da kötü, al birini vur ötekine. Bunlar aynı tastan su içmişler o yüzden iyi olmaları mümkün değil.
  • Damat gitti. THY de yansımaları olacaktır mutlaka...damatcilar tetikte...yetim elif hala orada mı? Şimdi şirkette bir de damatcilarin tasfiyesi olacak...ortalık karışacak.Vaziyet alın..
  • Ülkede sadece Havayolları yok, yıllarca ülkede hizmet vermiş koskaca Lsg Sky Chefs sessiz sedasız sektörden çekilmiş. Catering firması olabilir ama haberi bile çıkmaması manidar.
  • THY Yİ İGA SOYDU SOĞANA ÇEVİRDİ AHL AÇILIRSA THY KURTULUR
  • ÇALANDAN YİYENDEN HAKSIZLIK YAPANDAN HIRSIZDAN TORPİLLİDEN FİTİL FİTİL ÇIKARTIRLAR HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR HEPSİNDEN TEK TEK ALINACAK MERAK ETMEYİN BAŞDA HAVUZ MÜTAHİTLERİ AS KALDI AZ MİLLET UYANDI

Bir zamanlar THY vardı!

Bana diyorlar ki “bütün dünyada havayolu şirketleri zarar ediyor, kapanıyor, işçi çıkartılıyor, iflaslar yaşanıyor, THY’nin de 5 milyar 203 milyon TL zarar etmesi normal”. Ben de diyorum ki akılsız kafanın taban çeker yorgunluğunu. Bu gidişle THY “Bir varmış bir yokmuş” hikayesine dönecek.

Evet, bir varmış bir yokmuş. Bir zamanlar THY vardı. Başarı hikayesi 2002 yılları ile başlayan yeni iktidarın gözü pek ve bir o kadar da hevesli, başarıya aç yöneticiler geldi THY’ye.

Geçmiş yılların acısı vardı yüreklerinde. Tertemiz duygularla başlanan hikayenin senaryosunu Abdurrahman Gündoğdu, Temel Kotil, Candan Karlıtekin ve Hamdi Topçu yazdı.

Bu yöneticiler sırasıyla 2015 yılına kadar ilkleri yaptılar. Hataları olmadı mı? Oldu elbette. Ama her sene üstüne koydular THY’yi.

Yıllar yılı kovaladı ve başarı arttıkça arttı.

Türkiye’nin tek markası şeklinde gösterilmeye başlandı.

Abdurrahman Gündoğdu, Temel Kotil, Candan Karlıtekin, Hamdi Topçu döneminde odaklanılan nokta THY’nin başarısı oldu.

Yukarıda da belirttim ve ben de buna şahidim. Çokça yanlışlara da imza atıldı. Ancak THY’nin kurumsal hafızası o yöneticiler zamanında yenilendi ve basit bir örnek vermek gerekirse defibrilatör bile ilk onların zamanında alındı.

Ne zamana kadar? Ta ki 2015 yılına kadar.

Ne olduysa 2015 yılında oluverdi.

THY’de yönetim değişti, dengeler değişti, THY başarısına bakış açısı değişti. Birden bire beyaz atlı prens çıkıp geliverdi şirketin en tepesine.

Bu prens düzgün konuşabilen, etrafına liderlik profili çizen bir nevi reisçilik oynayan bir profil çiziyordu. Reis gönderdiyse vardır bir bildiği reisin denildi.

Kurumun başarısından çok kişinin başarılı gösterilmesi yolu tercih edildi. Kendisinden başka kimsenin görülmesine müsaade etmeyen bu prens, adeta gölgesini bile kıskanır oldu.

Lüks yaşam, afili araçlar, tescilli restaurantlar, abartılı ikramlar, pahalı kıyafetler tercih edilen tarz haline geldi. Kurum, cemaatler, yandaşlar, Kartallılar, menzilciler arasında resmen parsellendi.

Kırmızı halılar, abartılı ihaleler, denetlenemez yapı THY’yi bir çiftlik haline getirmiş, hesap verilemez hale getirmiş ve şirketin olağanüstü durumlarda yedek akçesiz kalmasına neden olmuş.

Üstelik bu prens geldikten sonra şirket kabus dolu günler yaşamış, havalimanı bombalamaları, hain darbe kalkışması gibi melanetler yaşanmış yetmezmiş gibi çağın vebası Covid ise kabusu çökertmiş şirketin üzerine.

Keza hain darbe girişimi sırasında Almanya’da olduğu ifade edilen prense uzun süre ulaşılamamış ve mazereti makul görülmüş yoluna devam etmesi sağlanmıştı.

Gel gelelim, şirket bir türlü istenilen performansı sağlayamamış ve İstanbul Havalimanı’na taşınılması da kaçınılmaz masrafları ikiye katlamış, şaşalı, gösterişli yatırımlar astronomik rakamlarla katlanarak büyümüştü.

Ve bugüne geldiğimizde eski parayla 5 katrilyon gibi aylarca sayılıp bitirilemeyecek bir rakamla zararı açıklamak zorunda kalındı.

Ne olacak, nereye kadar dayanılacak belli değil.

Tavsiyem, kira kontratı bitmiş uçakları iade edin, tavsiyem yine yeniden tavsiyem yurt dışı müdürlükleri ülkeler bazına indirin, tavsiyem İstanbul Havalimanı giderlerini minumuma indirin, tavsiyem önce kendinizden başlayın.

Tavsiyem personelden yüzde 10 daha nasıl kırparım derdine düşmeyin. Tavsiyem, THY’yi aldığınız noktada koruyun yeter.

Son tavsiyem de şudur.

İyi zamanlarınızda kapınızda yatan özel hastanelerin her biri ile ayrı ayrı anlaşma yapın çalışanların gerek isteyerek veya gerekse zorunlu hallerde Covid testleri bir defaya mahsus ücretsiz veya cüzi ücretlerle yapılsın.

Bir zamanlar THY vardı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (142)

Nasil bilirdiniz peki ? ~ 3 yıl önce
bol torpilli...hakkınızı helal ediyormusunuz ? Tabiki hayir... Allah rahmet eylesin ...thy ruhuna el fatiha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimin umurunda ~ 3 yıl önce
Bu ülkede torpil,hemşehricilik, yandaşçılık,nepotizm,sömürü, yolsuzluk,haksızlık,adaletsizlik bitmedikçe hiçbir zaman ileri gidemeyiz,gidemiyoruz da ama kimin umurunda? Herkes makam, para ve çıkar peşinde,kimsenin ülkenin ve toplumun çıkarlarını düşündüğü yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 3 yıl önce
Bu dönem şirkette nerde sevilmeyen insani vasıfları az olan pilot varsa tiplerin başına geçirdiler, millet ilallah etti bunlardan. Galiba şirket pilotları bezdirme konusunda daha işlevsel olmak için bu tarz insanları seçti. Tabiki torpilliler ama torpillilerin en kötüleri. Hiçbir pilotun sorunu çözülmedi kimsenin yüzü gülmedi. Yazık bu şirkete, dünya lideri olacak imkanlara sahipken, iş bilmez torpilliler yüzünden ne hallere düştü ve düşecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilinçli Genç ~ 3 yıl önce
Almanyada seferi dahı olmayan bölgenın Memurdan çok Sefleri ve ınanılır gibi degıl ama MÜDÜRü var.Almanyanın tüm bölgelerinde Müdürler ve şefler ciddi maaş ( euro bazında ) 4 bin euro alınıyor TL bazında Karsılıgı 40.000 Müdür aşagıyıkarı 5000 euro alıyor karsılıgı asagı yukari 50.000 tl , ce işin gücün yoklugundan oyle vakit gecırıliyor , Turkıyede bir memur 4000 Tl alsa 1 max.lise mezunu şef 10 tane üniversite mezunu Memura bedel oluyor ve memurlarin cıddı şekilde de şirkete faydalari oluyor.Baskan Yardımcıları ve Baskanlar onlarin baglı bulunduklari Genel Müdür yardımcılari var düşünün artık sizler giderlerimizi.Hanı nerede tasarruf , hani nerede inandigimiz dinimizin gerekleri ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel baslik ~ 3 yıl önce
Su Tk tarikat gibi, kurallar tarikat kurallari, kokpit bu tarikatin uyesi degil o da belli, heh heh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerli ve milli'ye ~ 3 yıl önce
O da kötüydü şimdiki ondan da kötü, al birini vur ötekine. Bunlar aynı tastan su içmişler o yüzden iyi olmaları mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolar ~ 3 yıl önce
Damat gitti. THY de yansımaları olacaktır mutlaka...damatcilar tetikte...yetim elif hala orada mı? Şimdi şirkette bir de damatcilarin tasfiyesi olacak...ortalık karışacak.Vaziyet alın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lsg sky chefs ~ 3 yıl önce
Ülkede sadece Havayolları yok, yıllarca ülkede hizmet vermiş koskaca Lsg Sky Chefs sessiz sedasız sektörden çekilmiş. Catering firması olabilir ama haberi bile çıkmaması manidar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İGA BİTİRDİ ~ 3 yıl önce
THY Yİ İGA SOYDU SOĞANA ÇEVİRDİ AHL AÇILIRSA THY KURTULUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FİTİL ~ 3 yıl önce
ÇALANDAN YİYENDEN HAKSIZLIK YAPANDAN HIRSIZDAN TORPİLLİDEN FİTİL FİTİL ÇIKARTIRLAR HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR HEPSİNDEN TEK TEK ALINACAK MERAK ETMEYİN BAŞDA HAVUZ MÜTAHİTLERİ AS KALDI AZ MİLLET UYANDI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000