12 Eylül 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • kader gayrete mi aşık? kader,dayısı olana güler. senelerce aynı pozisyonda gayretle aynı ünvanda çalışanlara niye gülmüyor kader? çünkü kader ankarada dayısı,amcası olanlara kahkaha atıp onları işlerinin ilk günü şef yapmakla 8-5 memur olarak işe başlatmakla meşgul. senelerce olduğu yerde sayanlar neden bir şey olamıyor acaba? lafı geçince eski personel candır,ciğerdir; ama icraate gelince onun amcası dayısı yok... o yüzden kader gayrete gülmez efendim, kadar kime gülmesi gerektiğini cv'de referansta tanıdık varsa ona güler.
  • Bunlarinda bir gün elbet dönemini kapanicak dostum az kaldı secimden sonra görusuruz
  • Biz en ağır işi yapanlardanız kargo sektörünün ne kadar zor riskli oldğunu bilmeyen yok ama neden hala taşeronuz beden hala 5M var TGS geçirin bu kadroyu oda yer hizmetleri bizim hazırladgmz paletleri uçağa götürüyolar. Maaşımızda kesinti istemiyoruz ikramiye tam deyip 4.600 verilmesini istemiyoruz neymiş vergi kesintisi TGS gibi tam hak almak istiyoruz. Fazla bişi değil ozaman bunca çalışanı okadar mutlu edersnz ki
  • Almanya da çalişan Müdürlere ve şeflere bakilsin hepsi kendinin şirketinin sahibi zannediyor 5 yıldir şefler aynı yerde
  • YouTube: Burhan Altintop Fransızca
  • Bir arastirma yapin bari, o kadar cok bakan, milletvekili yegeni, tanidigi sirkette sasirip kalirsiniz. Baskanlar, mudurler, yurt disi mudurleri, sefleri. "Yoneticilik fitratimizda var" diye dolasanlar.
  • Kimden susması istenmiş, ne yapmışlar anlamadım. Shgm önce çıkış yasağı sonra okçular tepesi kararı çıkardı. Burdan söylendik, dertleştik hiç neticesi de olmadı bildiğim kadarıyla.
  • Taşerona hayır
  • Sonuç ortada TGS firması sözde referansdan geçilmiyor herkes olmuş deli yürek Polat Alemdar yok şuradan geldik yok şucu bucuyuz biz olmasak başkası olur daha kötü olur mantığı ile yönetiliyor
  • Artık bizde kadro istiyoruz insan gibi yaşamak bizimde hakkımız senelerdir emek veriyoruz hakkımızı istyoruz

Bizden istenilen “Üç Maymun”

Havacılık sektörüne verdiğimiz emek, bugün bu alanda mütevazı olunmayacak kadar çok, kitaplara sığmayacak kadar anılarla dolu, çatlayacak sır küpleri kadar doludur. Kimseye ne yaranmak mümkün ne de kimseyi memnun etmek.

Ama bilinç nedir? Bildiğin yolda yürümeye devam etmektir.

Bir Fransız ajanının iftiralarının yapışamayacağı kadar arı, kimseye hesap vermeyecek kadar cesur, yaptığımız işlerin tamamında da anamızın ak sütü gibi helaliz. Kimseden alacak öğüdümüz, iftiralara boyun eğecek korkumuz yok.

Havacılık adına yaptıklarımız ortada, yapacaklarımız da yolda.

İsteniyor ki sesimizi keselim, isteniyor ki görmeyelim, isteniyor ki onların dediklerini yapalım ve onların tahakkümü altında olalım.

Mesele, havacılık sektörünü kendi iç dinamikleri ile yaşatabilmek. Havacılığın sistemini oluşturmak ve kayırmacı bir düzenden kurallar düzenine geçmek.

Düşünebiliyor musunuz pilotun, hostesin hak- hukuk arayacak kanunu yok. “Aldım-attım” düzeni içinde sahipsiz havacıların sesi olmak bizim görevimiz.

Ve bu düzeni değiştirmek, sopayla yönetilen bir havacılık değil layıkıyla işini yapan, konulan kurallar çerçevesinin dışına çıkmayan bir kanunla yönetilen bir havacılık muradımız.

“Ankara’da dayım var” sisteminden, Ankara da, Antalya da, Trabzon da bizim mantığı ile yürütülen bir sistem.

İşten atılma korkusu yaşamayan bir havacılık, merdiven altı bakım yapılan uçakların değil, kuralların tam uygulandığı bir sistemle bakım yapılan havacılık bizim muradımız.

O siyasinin yakını, bu bürokratın kardeşinin iş bulduğu bir THY değil, Anadolu evlatlarının kayırmasız-torpilsiz iş bulabildiği bir havacılık bizim muradımız.

Cemaatlerin, derneklerin, vakıfların köşe tuttuğu bir havacılık değil; herkesin-her kesimin faydalandığı bir havacılık muradımız.

Turizm ile aynı dili konuşan, “Sana slot yok, diğer taraf daha önemli” anlayışından alabildiğince ve sonuna dek şartların zorlandığı, bu ülkeye delikli her kuruşu getirebilecek bir havacılık anlayışı bizim muradımız.

Adım başı açılan havacılık üniversiteleri değil, adam akıllı eğitim veren, alt yapısı tam olan havacılık üniversiteleri tesis etmek ve buradan mezun olan gençlerimizin işsiz kalmadığı bir eğitim sistemi muradımız.

Kabin memuru okullarında okuyan kardeşlerimizin yaz aylarında havayolu şirketlerimizin uçaklarında staj yaparak havacılık kariyerlerini pekiştiren bir sistem bizim muradımız.

Teknik liselerde veya üniversitelerde okuyan gençlerimizin uçak bakım hangarlarında staj yaparak eğitim süreçlerini tamamladığı ve becerili olanların, araya dayı sokmadan iş bulacağı bir düzen bizim muradımız.

Velhasıl, gençlerimizi havacılık alanında yetiştirmek için okul tuzaklarından uzak, tam eğitimli havacılar yetiştirmek bizim muradımız.

İşte bu yüzden kimsenin emrine girmeyiz ve işte bu yüzden bizim mücadelemiz.

Unutmayın gençler. Kader, gayrete aşıktır.

Bizden istenilen “Üç Maymun”

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

kahpe kader ~ 2 yıl önce
kader gayrete mi aşık? kader,dayısı olana güler. senelerce aynı pozisyonda gayretle aynı ünvanda çalışanlara niye gülmüyor kader? çünkü kader ankarada dayısı,amcası olanlara kahkaha atıp onları işlerinin ilk günü şef yapmakla 8-5 memur olarak işe başlatmakla meşgul. senelerce olduğu yerde sayanlar neden bir şey olamıyor acaba? lafı geçince eski personel candır,ciğerdir; ama icraate gelince onun amcası dayısı yok... o yüzden kader gayrete gülmez efendim, kadar kime gülmesi gerektiğini cv'de referansta tanıdık varsa ona güler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rize trabzon giresun ~ 2 yıl önce
Bunlarinda bir gün elbet dönemini kapanicak dostum az kaldı secimden sonra görusuruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5M kargo ~ 2 yıl önce
Biz en ağır işi yapanlardanız kargo sektörünün ne kadar zor riskli oldğunu bilmeyen yok ama neden hala taşeronuz beden hala 5M var TGS geçirin bu kadroyu oda yer hizmetleri bizim hazırladgmz paletleri uçağa götürüyolar. Maaşımızda kesinti istemiyoruz ikramiye tam deyip 4.600 verilmesini istemiyoruz neymiş vergi kesintisi TGS gibi tam hak almak istiyoruz. Fazla bişi değil ozaman bunca çalışanı okadar mutlu edersnz ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahin ~ 2 yıl önce
Almanya da çalişan Müdürlere ve şeflere bakilsin hepsi kendinin şirketinin sahibi zannediyor 5 yıldir şefler aynı yerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fransız mı ~ 2 yıl önce
YouTube: Burhan Altintop Fransızca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soyisimler ~ 2 yıl önce
Bir arastirma yapin bari, o kadar cok bakan, milletvekili yegeni, tanidigi sirkette sasirip kalirsiniz. Baskanlar, mudurler, yurt disi mudurleri, sefleri. "Yoneticilik fitratimizda var" diye dolasanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim? ~ 2 yıl önce
Teftişten başlayabilirler bakmaya…
Soyisimler yazana ~ 2 yıl önce
Yöneticilik fıtratında ! olanlar sayesinde halimiz ekonomik,sosyal,adalet,güvenlik, ticari,ahlaki her açıdan ortada hamdolsun...
123 ~ 2 yıl önce
Kimden susması istenmiş, ne yapmışlar anlamadım. Shgm önce çıkış yasağı sonra okçular tepesi kararı çıkardı. Burdan söylendik, dertleştik hiç neticesi de olmadı bildiğim kadarıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüylüoğlu ~ 2 yıl önce
Taşerona hayır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsli ~ 2 yıl önce
Sonuç ortada TGS firması sözde referansdan geçilmiyor herkes olmuş deli yürek Polat Alemdar yok şuradan geldik yok şucu bucuyuz biz olmasak başkası olur daha kötü olur mantığı ile yönetiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 2 yıl önce
Artık bizde kadro istiyoruz insan gibi yaşamak bizimde hakkımız senelerdir emek veriyoruz hakkımızı istyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000