07 Eylül 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • onurlu bir davranış gösterip genel müdürlüğe yürümüş. Peki hak, adalet, alın yerinden bahseden kıymetli kaptanlarımız nerede.? Yeni gelecek kaptan adayları arkadaşlara bu şekilde mi örnek olunacak. Ama nasıl olsa kazanılan kazanıldı değilmi? Sizin umurunuzda değil artık. Olsa da olur. Hatta uçuş olsunda kalacak yer, yeme içmeyi cebimizden bile karşılarız diyrnler vardır! Yazık çok yazık.
  • Pandemi başlangıcında ve sonrasında tamamen dışlanmış, işten atılmakla tehdit edilmiş, süreçle ilgili hiç bilgilendirilmemiş , hor görülmüş , neredeyse tamamen parasız bırakılmış, alacaklı bankalarla ve haciz memurlarıyla baş başa bırakılmış, birkaç saat uçuş için evlerinde ay boyunca boşu boşuna bekletilmiş , adeta yevmiyelik işçi durumuna düşürülmüş ,sonrasında maaşları yarı yarıya indirilmiş, motivasyonlarını ve aidiyet duygularını tamamen yitirmiş bu çalışan grubuyla bu Thy nereye kadar gidebilir, ne yapabilir!?
  • Pandemi başlangıcında ve sonrasında tamamen dışlanmış, işten atılmakla tehdit edilmiş, süreçle ilgili hiç bilgilendirilmemiş , hor görülmüş , neredeyse tamamen parasız bırakılmış, alacaklı bankalarla ve haciz memurlarıyla baş başa bırakılmış, birkaç saat uçuş için evlerinde ay boyunca boşu boşuna bekletilmiş , adeta yevmiyelik işçi durumuna düşürülmüş ,sonrasında maaşları yarı yarıya indirilmiş, motivasyonlarını ve aidiyet duygularını tamamen yitirmiş bu çalışan grubuyla bu Thy nereye kadar gidebilir, ne yapabilir!?
  • Yazdıklarınızın hepsi doğru malesef.. insanların eşyaları şarj aletleri bile dolaplarında kitli kaldı apron kartları iptal maaşlar ödenmiyor her türlü fedakarlığı kabul etti bu insanlar sokağa çıkamadığımız yağmurda karda uçak altında çalıştılar sonucu böyle olmamalıydı kimseden bir açıklama yok para yok ses seda yok kiramızı faturalarımızı nasıl ödeyelim şu gün bir bebeğin doktor muayenesi kaç para hiç düşünüyorlar mı? İnsanlar çok zor durumdalar antiprofesyonellikle yönetilen insanların canlarına tak ettirmiş bir şirket herkes mağdur ve perişan
  • teknik her şirket de üvey evlat gibi sözüne katılmıyorum bir pegasus çalışanı olarak bizde herkes aile bireyi. thy teknik için evet fazlasıyla hissetmiştik bunu. ancak pegasusda böyle bir durum söz konusu değil, Söylediginiz gibi mutlu çalışan kalite ve daha fazla iş üretmek demek şimdi gece gündüz tüm ekip arkadaşlarımızla zevkle çalışıyoruz. Sevdiği işi yapan asla yorulmaz :) yeter ki insanlarla ugraşmayın. Burda bambaşka bir kültür var thy den geçen arkadaşlar ne demek istediği anlar.
  • 8 aydır maaş vermiyor 9 aydır cidde mısır harcırahlarını ödemiyor 1.5 senelik bayram mesai paralarını ödemiyor hangara kendi personelini almıyor herhangi bir açıklama yönetim yapmıyor teoman bey her konusmasında ödenecek denilen haklar bir türlü ödenmiyor oms diye bir firma kurmuşlar onun üzerinden bazı işler yapılıyor şeffaflık yok devlet nerede kendini bi zahmet göstersin 2 müfettiş gönderip denetlesin artık çalışanlar bıktı herkes aile geçindiriyor
  • ne vicdanı ya bırakın artık duygusal düşünmeyi bunlar çalışanın nefretini kazanmayı başarı olarak gören sadist takımı böyle köşe yazıları ve yorumları okudukça doğru yolda olduklarını düşünüyorlardır emin olun bunlar pandemiden öncede durmadan çalışanın siniri ve huzurunu bozmak için ellerinden geleni yaptılar durmadan kurcaladılar herşeyi çalışanları korkutmak için arada bazı garibanları özellikle hukuksuz olarak ansızın kısa mesajla güvenlik eşliğinde falan vs şov yaparak işten çıkarıyorlarki ne kadar güçlü ve sadist olduklarını göstermek için amaç diğer çalışanlar arasında korku salmak kölelik şartlarına isyan etmelerini önlemek bu sayede kalanlar insanlık dışı şartlara sesini çıkaramıyor köle gibi çalışıyorlar ne derse yapıyorlar bu onlar için başarı oluyor tarzları bu şekilde zaten biraz kendini geliştiren kendine saygısı olan karakterli kişiler fırsatını bulunca kaçıyor daha insancıl şartlarda çalışmak için gerçekten bunlarla çalışmak çok ama çok zor hem maddi hemde manevi olarak çok yıpratıyorlar ha çok yalakaysanız karaktersizseniz çalışma arkadaşlarını satan yalan yanlış yöneticilere üfüren sürekli yalandan yöneticilerin egolarını tatmin eden biriyseniz rahat edersiniz diğer türlü ızdırap ellerinden gelse pilotları bi kaşık suda boğarlar ama zor yetiştiğinin farkındalar tekniğe zaten yapmadığını bırakmadılar pandemiden önce yüzlerce donanımlı cs ve mühendis işi bıraktı gitti bir sürü insanıda hukuksuz olarak işten attılar diğer birimlerde çalışanlar zaten köleden bile beter durumdalar ama ortada bir gerçek var bu kişilerin güç aldıkları yer belli çözümde belli eski bir çalışan olarak birşey söylemesek bile inanın dışarıda iş piyasasında havacılık camiası başta olmak bunlar konuşuluyor ve biliniyor yakın zamanda egolarından havalarda uçanlar içeride pohpohlanmaktan yalanmaktan dışarıda ne kadar kınandıklarını bilmeyen bu adilikleri yapanlar malesef ne kadar kötü ve aşağılık duruma düştüklerini anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak.
  • Ekibi olarak hakkımızı helal etmiyoruz. Zor günlerinizde her türlü fedakarlığı beklediniz, yaptık, maş, harcirah aylar sonra yatırdınız yine bir şey demedik, şimdi zor günlerinizde bırakın alacaklarmızı vermeyi bir açıklama bile yapacak kadar değerimiz yokmuş. Haklarımız haram olsun
  • Kçö ile adam uçarmanın, Şubat, Mart, Temmuz ve Ağustos ayında tek kırış ödemeden tek bir açıklama yapmadan aylardır kredi bekliyoruz diye insanların sadakatını kullan, blylesine köklü bir şirketin hiç bir açıklama yapmamasına ne denir!? Yazıktır günahtır, uçuş işletmeyi de az okurları varsa bu olumsuzlukların daha da fazla parçası olmamasını diliyor gereğini yapmalarını dilerdim ama bir çoğu daha çok genç ve hırslılar...!
  • Çetin Bey, dün yayımlana 330 cu kaptanımız ve benim yazımı neden geri çektiniz! 4. Kat yönetimindekiler neden 8 aydır tek bir bilgilendirme yapmıyor. Uçtuğumuz halde devlete bildirilmiyor ve hala bize tam kçö yatıyor. Rapor almayın mazaret izni verelim deniliyor. Aylardır yönetim Öğle yemeklerini dışarıdan getiriliyor ve muazzam faturalar ödendiği söyleniyor. Hiç mi vicdan, gurur ve izzeti yok bu insanların. Sesimiz olduğunuz için dün teşekkür etmiştik ama dün yayımlanan yazımız bu gün kaldırılmış. Bu damı onurair yönetiminin baskısı. Peki shgm ve Sosyal Çalışma Bakanlığı imız ne diyecek bu duruma bir yazıda onlara yolladık tabii ki. Devletin sırtından geçinmenin örneğidir Onurair. Aylardır boş teselli ile ha bugün ha yarın diyerek köle yaptılar. !

Bu Uçakları Kimler Havada Tutuyor

Evet; hepimiz biliyoruz ki Sivil Havacılık bir takım işidir. Bir uçağı sefere hazırlamak bu takımın işidir. Söz konusu takım Apron görevlisinden, Kontuar Görevlilerine, Dispeçlere, Yer Harekât Kontrol Merkezi çalışanlarına ve Teknik ünite görevlilerinden, Kabin personeline  (vb.)  Genel Müdüre kadar uzanan bir hizmet zinciridir. Buraya kadar tüm çalışanların bu hizmet zincirine olan katkısını saygı ile karşılarız. Ancak benim yazının başlığında zikrettiğim “ Bu uçakları kim Havada tutuyor? ” sualinin cevabı Pilot ve Teknik ünite görevlileridir. Uçuşa hazırlamak için çalışmak başka, uçağı sürekli havada tutmak için çalışmak başka.

Benzeri bir seslenmeyi Sn. Topçunun Teknik ünite ve Habom ile Puzzle oynar gibi yapıp bozduğu dönemde kaleme almıştım. Faydası oldu mu? Hayır, tabii ki. Şimdi benzeri yazıyı okurlar ve bazı yorumcular için yazıyorum. Başka bir deyişle yazının hedef kitlesi değişik. Peki, bu yazının bir fayda sağlayacağını mı düşünüyorum? Yine hayır. Anlaşılması konusunda 2014, 2015’ senelerinden daha fazla ümitsizim. Ama yazmaya mecburum. Benim işim bu. Okunurmuş, okunmazmış o ayrı bir şey. Hani büyük kuşlar orman yangınına minik gagası ile su taşıyan ve o bir damla suyu ateşlerin üzerine bırakı, gidip yeniden gagasını dolduran ve bu hareketi sürekli devam ettiren serçeye seslenmişler. “Senin üzerine attığın bir damla su ile bu ateş söner mi? Vazgeç. Serçenin cevabı. Ben elimden geleni yapayım da. Evet, benimde elimden gelen bu kadar. İkaz etmek.

Rahmetli Başmüdürümüz İlhan Tufanın Pilotlara Ve Teknik Görevlilere Bakışı

 “ BAŞARILI İŞ GÜCÜ MUTLU İŞGÜCÜDÜR” sözünü ilk ondan duymuştum. Teknik ünite kökenli ve anadan doğma yönetici olan İstasyon Başmüdürümüz İlhan Tufan’dan.  “Pilotluk, uçak teknisyenliği, vb. meslek gruplarının çalışmalarında kendilerini tüm dikkatleri ile işlerine vermelerinin gerektiğini ve iş yerinde mevcut yönetimsel ve akçeli uygulamalar paralelinde oluşması muhtemel, geçim sıkıntısı başta olmak üzere her türlü gerginlik ve stresten mümkün olduğunca uzak tutulmalarının şart olduğunu ifade ederdi. Ve bir adım öte, uçak başında onarım veya bakımla meşgul olan teknisyen ve uçuşa giden kaptanlarla yer personelinin haklı olsalar dahi kesinlikle münakaşaya girmemesinin gerektiğini ısrarla belirtirdi. Konuya ilişkin görüşmenin kaptanın uçuştan dönmesini, teknisyenin ise işinin sonlanmasını takiben yapılmasını salık verirdi. Aksi davranışlarımızı takiben ortaya çıkması muhtemel olan bir olayın nedeninde yer alıp almamaktan da bağımsız olarak, olayın üzüntüsünü ömür boyu üzerimizden atamayacağımızı bir yaşanmışlardan bir örnekle anlatırdı. Kendisi İngiltere’de bulunmuştu. İngiltere’ de havayolu yönetimlerinin düzenlenen grup toplantılarında bahis konusu çalışanların ailelerini bu konunun önemini vurgulayarak bilgilendirdiklerini anlatırdı. Kanaatimce, sanal medyanın okur sayısını artırmak için yazı ve haberlerin peşine yerleştirdikleri yorumlar sütununda akıl almaz anlatımları ile bünyedeki bazı meslek gruplarını lime lime etmeğe çalışan ( bunlara şirket personeli demek istemiyorum) kişiler bu duygudan da yoksundurlar herhalde. Airporthaber’ de yazmaya başladığım ilk gün patrona bir öneride bulunmuştum. Programı VPN ile girilen yorumları yayınlamayacak şekilde yapalım ve de insanlar yorumlarını Vatandaş kimlik numaralarını yaparak girsinler. Önerimin tüm sanal medya sisteminin aynı uygulamayı yapması halinde düşünülebileceğini söylemişlerdi. Yani teklifim kibarca kabul görmemişti. Şayet bu uygulansaydı yazı ve haberlere ya hiç yorum gelmezdi ve bu tür çirkinlikler sayfalarda yer almazdı. Veya cesareti olanlar fikirlerini ( daha edepli ) bir şekilde ortaya koyardı. Hiç dikkat ediyor musunuz? Pilotlar ve teknisyen kardeşlerim sizin ünitelerinizi, çalışmalarınızı kötüleyen yorumlar yazıyorlar mı? Hayır. Tabii siz sataşmadıkça. Yine de gerekeni sizlere tam olarak söylemiyorlar.

Uzun seneler sonra,  Uçak Bakım 850CK0002 sayılı Uçak Bakım ve Çevre dokümanındaki şu paragraf dikkatimi çekti. “ Uçak bakımında teknisyenin önemi unutulmamalıdır; Göz, kulak, beyin, duygusal stres, bedensel yorgunluk, dikkat, uyku, beslenme, solunum, öğrenme ve unutma gibi insanı insan yapan özellikleri de mutlak dikkate alınmalıdır.” yazıyor bu kitapçıkta. Temenni etmiştim ki Sn. Topçu ve ekibi’ de bu yaklaşımın yer aldığı dokümanı Türk Hava Yollarından ayrıldıktan sonra görmezler. Şimdi aynı temennide Sn. Aycı ve ekibi için bulunuyorum.

Her ne ise, bazılarımız kendini bilmekten öte öncelikle kendine gelmelidir. Yaptıkları iş itibarı ile milyonlarca yolcuyu havada tutan mesai arkadaşlarınızı yıpratmak size bir fayda sağlamayacaktır. Her türlü olayın içinde yer almanız ne sorunu halledecektir ne de yöneticiler sizin yorumlarınızla uygulamalarına yön vereceklerdir. Allah Türk Hava Yollarını kötü olaylardan saklasın Unutmamak gerek. Söylediğiniz sözler sizi rahatsız edecektir Vicdanınızı bahanelerle rahatlatamazsınız. Evet, kalp herkeste olsa da vicdan herkese nasip olmuyor.

UÇAKLARI HAVADA TUTANLARDAN BİRİLERİ, ONUR AİR TEKNİKCİLER DE HAKKINI ARIYOR.

Teknik her şirkette üvey evlat gibi. Hoş bu ara kim üvey, kim öz evlat pek belli değilse de yine de teknik gözden ve gönülden ırak. Türk Hava Yolları çalışanları ile ilgili geçtiğimiz hafta basında yer alan yazı aşağıda görsel olarak sunuluyor. Hele bir bakın ONUR AİR TECHNİC ile THY çalışanlarının geçmişte muhatap oldukları davranışlar arasında fark var mı? Bildiğim bir tek şey var ki, yöneticileri bile teknik ünite çalışanlarına şirketin mihenk taşlarından biri gibi davranmıyor? Yukarıda belirttiğim Uçak Bakım 850CK0002 sayılı Uçak Bakım ve Çevre dokümanını okumuşla mıdır dersiniz? Her halde bu belge tüm Havayollarının Teknik Ünitelerinin yöneticilerine sesleniyordur.  Lütfen yukarı dönüp o paragrafı bir kez daha okuyunuz.

Aslında Onur Air Teknik Ünite Yönetiminin kulağıma gelen, bana anlatılan muhtemel davranış şeklini yadırgadığımı söyleyemem. Birkaç sene önce Türk Hava Yollarından dışlanan 211 çalışana da benzeri saçmalıklar kısmen uygulanmıştı. Uygulayan kim derseniz Türk Hava Yollarının tepesindeki zatı muhterem. Şimdi bakalım Onur Air Teknikte çalışanlar haklarını ararken neler olacak? Hatırlar mısınız Türk Hava Yolları çalışanlarına neler yapmıştı. Kendilerine mesaj ile tebligat yapıldıktan sonra şirketin kapısından içeri sokmamışlardı. Dolayısı ile bu arkadaşların şirkette bulunan şahsi eşyalarını bile almalarına müsaade etmemişlerdi. Ancak belirli bir süre sonra şirkete çağırıp mesaj ile yaptıkları duyuruyu yazıya dökmüş ve imzalatmışlardı. Çalışanlar Güvenlikçilerin nezaretinde şahsi eşyalarını toplayabildikleri kadarı ile almışlardı. Tabii ki kartları da bu arada iptal edilmişti.

Onur Teknikte çalışan ve yaklaşık 383 kişinin de işyerine giriş kartlarının iptal edileceği söyleniyor. Geçmişte Türk Hava Yollarının yaşattığı bu çirkinlikler tekrarlanacak gibi. Daha doğrusu öyle söyleniyor.

Mart ve Nisan 2020’ den beri bir Allah’ın kulunun Onur Air Teknik ünite çalışanlarına bilgi vermediği uzun zamandır söyleniyordu. Yarın toplanıp bilgi istemeye Genel Müdürlüğe gideceklerine göre bu doğru demektir. İnsanlar kendilerine anlatılmış hususları bir kez daha işitip morallerini iyice bozmak için harekete geçerler mi sizce? EVET ONURLULAR YARIN 07 EYLÜL SABAHI GENEL MÜDÜRLÜĞE TOPLU HALDE GİDİP BİLGİ İSTEYECEKLER.

Evet, Pandemi dolayısı ile Onur Air Teknik Yöneticileri belirli bir personelini kısa çalışma ödeneğinden istifade edebilmeleri için devletin ilgili mercii’ ne ismen bildiriyor. Diğer çalışanlar ise o esnada içerideki çalışmalarını sürdürüyor ve de bakıma ihtiyacı olan uçaklara bakım ve onarım hizmeti vermeğe devam ediyor. İşte uyuşmazlık bu noktada başlıyor. Onur Air Yöneticileri Teknik ünitede uçak altında bakım ve onarım hizmetini sürdüren çalışanlarının isimlerini yürüttükleri bu hizmetin sonlanmasını takiben ilgili kuruluşa bildiriyor. Ve de bu personel kendilerine 1010 TL / ay ücret tahakkuk edeceğini öğreniyor. Çalışanlar hali ile ilgili devlet kuruluşuna başvuruyor. Ve de morallerini sıfıra indiren şu bilgiyi alıyorlar. “ Sizin de daha önce bildirilenler ile aynı maaşı alabilmeniz için şirketinizin isimlerini o tarihte diğerleri ile birlikte bildirmesi gerekirdi. “ Neticeten çalışmayıp evinde oturanlara asıl maaşlarından belirli bir miktar eksik istihkak hakkı tanınırken uçak başında ter dökenlere 1010 TL bir ücret öngörülüyor. Ve de bu da yetmezmiş gibi şimdi de bu personel ücretsiz izne çıkartılıyor. Buna ilaveten geçen 2-3 aya ait hiçbir hak ediş kendilerine ödenmiyor.

Ana üs dışında, diğer hizmet noktalarında mesai yapmış olan arkadaşların, harcırahlarının 2019 yılından bu yana ödenmediği doğru değil mi? Yoksa kayıtlarda ödendi olarak mı görünüyor. Bu arada ödenmemiş olan mesailerin ödenmiş olduğunun kayıtlara geçilmesi de ayrı bir ayıp.(Ben ayıp diyorum siz ne derseniz deyin).

Bir çalışanınızın Şubat 2020 maaşının kısmen ödendiği Mart, Temmuz, Ağustos aylarında kendisine hiç ödeme yapılmadığı ( çalışmasına rağmen ) yanlış bir bilgi mi dersiniz?

Şubat ve Mart 2020 maaşlarının 1/5 oranında ödendiği doğru değil mi?  130 kişilik bir teknik ekibin KÇÖ’ ye çıkartılmadığı yanlış bir söylem mi?  

20 Nisan 2020’ de 3 ay boyunca % 60 maaş ödemesi yapılacağını kabul ettiklerine ilişkin belge imzalattığınız çalışanlarınıza. Onu bile 02 Eylül tarihine kadar yarımşar yarımşar ödediğiniz doğru değil mi?

Ve aynı insanlara 3 aylık ücretsiz izne çıkartıldıklarına ilişkin bir mail göndererek Apron kartlarını iptal ettiğiniz temenni ederim ki doğru olmasın. Ne dersiniz?

Hangar giriş kapılarını kilitlemeniz karşısında ne düşüneceğimi şaşırdım. Sizin bu insanlara güvenizin yoktu da bu güne kadar uçaklarınızı onlara nasıl teslim ettiniz?

Temmuz 2020’ den bu yana personeliniz eski maaşlarından çalışır görünmelerine rağmen aynı durum SGK bildirimlerinde yer alıyor mu?

Bu yazdıklarım doğruysa yöneticilerin ihmalinden veya yapılan işlemi kitaba uydurmak için yaptıkları eksik bildirimden dolayı 300’ün üzerinde ailenin çok büyük bir sıkıntıya düşmesine sebebiyet verdiler.

Devlette bu yöneticilere bir şey söyleyecek makam yok mu?

Çalışanlara eşit ve adaletli bir işlem yapmayan bu insanlara sual soracak bir devlet kuruluşu yok mu?

Bir üst yönetici yok mu bu haksızlıklara isyan edecek?

İçinde bulunulan Pandemi krizini istismar eden Onur Air başta tüm havayollarına haykıracak bir tepe yönetici arayışımızın sonuçsuz kalması Devlete olan güvenimizin sarsılmasına yol açar. Onur Air Teknik çalışanlarının bu durumu arzu etmedikleri açık ve de kabulü zorunlu olan bir gerçek. Bu güne kadar ses çıkartmadan beklemeleri bunu göstermiyor mu?

Kuzum saygıdeğer Onur yöneticileri hele bir söylesenize ONS harfleri bir araya gelince size ne ifade ediyor? Bir anlamı var mı? Yoksa bunu da insanlara biz mi anlatalım?

Evet, lafa geldi mi kalp herkeste var. Vicdan ise herkese nasip olmuyor. Sözüm size Onur Air ve Onur Teknik Yöneticileri. Bilmem anladınız mı?

Bu Uçakları Kimler Havada Tutuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Teknik ~ 4 yıl önce
onurlu bir davranış gösterip genel müdürlüğe yürümüş. Peki hak, adalet, alın yerinden bahseden kıymetli kaptanlarımız nerede.? Yeni gelecek kaptan adayları arkadaşlara bu şekilde mi örnek olunacak. Ama nasıl olsa kazanılan kazanıldı değilmi? Sizin umurunuzda değil artık. Olsa da olur. Hatta uçuş olsunda kalacak yer, yeme içmeyi cebimizden bile karşılarız diyrnler vardır! Yazık çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NEREYE KADAR ~ 4 yıl önce
Pandemi başlangıcında ve sonrasında tamamen dışlanmış, işten atılmakla tehdit edilmiş, süreçle ilgili hiç bilgilendirilmemiş , hor görülmüş , neredeyse tamamen parasız bırakılmış, alacaklı bankalarla ve haciz memurlarıyla baş başa bırakılmış, birkaç saat uçuş için evlerinde ay boyunca boşu boşuna bekletilmiş , adeta yevmiyelik işçi durumuna düşürülmüş ,sonrasında maaşları yarı yarıya indirilmiş, motivasyonlarını ve aidiyet duygularını tamamen yitirmiş bu çalışan grubuyla bu Thy nereye kadar gidebilir, ne yapabilir!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen ~ 4 yıl önce
Burası Onurairin problemi ile ilgili konu.. THY den fırsatı ancak bulabildik. Biz bırakın yarım maaşı, 8 aydır, şu an uçulmasına rağmen kçö harici tek kuruş vermeyen, tek satır açıklama yapmayan, Allahında bulsunlar dediğimiz bir şirketten bahsediyoruz. Yer personeliyle, tekniği, kabini ve kokpiti ile 8 aydır tek kuruş vermeden ama uçuş gerçekleştiren, devletin sırtından geçinip, çalışanın kanını emen vampir yönetimden bahsediyoruz. !!
Lütfen'e ~ 4 yıl önce
Değerli Onur'lu emekçi kardeşim, bir Thy emekçisi olarak sizi çok iyi anlıyoruz, Allah yardımcınız olsun!
NEREYE KADAR ~ 4 yıl önce
Pandemi başlangıcında ve sonrasında tamamen dışlanmış, işten atılmakla tehdit edilmiş, süreçle ilgili hiç bilgilendirilmemiş , hor görülmüş , neredeyse tamamen parasız bırakılmış, alacaklı bankalarla ve haciz memurlarıyla baş başa bırakılmış, birkaç saat uçuş için evlerinde ay boyunca boşu boşuna bekletilmiş , adeta yevmiyelik işçi durumuna düşürülmüş ,sonrasında maaşları yarı yarıya indirilmiş, motivasyonlarını ve aidiyet duygularını tamamen yitirmiş bu çalışan grubuyla bu Thy nereye kadar gidebilir, ne yapabilir!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur air teknisyenleri ve aileleri ~ 4 yıl önce
Yazdıklarınızın hepsi doğru malesef.. insanların eşyaları şarj aletleri bile dolaplarında kitli kaldı apron kartları iptal maaşlar ödenmiyor her türlü fedakarlığı kabul etti bu insanlar sokağa çıkamadığımız yağmurda karda uçak altında çalıştılar sonucu böyle olmamalıydı kimseden bir açıklama yok para yok ses seda yok kiramızı faturalarımızı nasıl ödeyelim şu gün bir bebeğin doktor muayenesi kaç para hiç düşünüyorlar mı? İnsanlar çok zor durumdalar antiprofesyonellikle yönetilen insanların canlarına tak ettirmiş bir şirket herkes mağdur ve perişan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adilik ~ 4 yıl önce
insanoğlu biraz makam mevki görmeye hemen insanlıktan çıkıyor aşağılık mahlukatlar beter olsunlar
line ~ 4 yıl önce
teknik her şirket de üvey evlat gibi sözüne katılmıyorum bir pegasus çalışanı olarak bizde herkes aile bireyi. thy teknik için evet fazlasıyla hissetmiştik bunu. ancak pegasusda böyle bir durum söz konusu değil, Söylediginiz gibi mutlu çalışan kalite ve daha fazla iş üretmek demek şimdi gece gündüz tüm ekip arkadaşlarımızla zevkle çalışıyoruz. Sevdiği işi yapan asla yorulmaz :) yeter ki insanlarla ugraşmayın. Burda bambaşka bir kültür var thy den geçen arkadaşlar ne demek istediği anlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 4 yıl önce
Helal olsun Pegasus'a, işte budur ya!
DEVLET nerede ~ 4 yıl önce
8 aydır maaş vermiyor 9 aydır cidde mısır harcırahlarını ödemiyor 1.5 senelik bayram mesai paralarını ödemiyor hangara kendi personelini almıyor herhangi bir açıklama yönetim yapmıyor teoman bey her konusmasında ödenecek denilen haklar bir türlü ödenmiyor oms diye bir firma kurmuşlar onun üzerinden bazı işler yapılıyor şeffaflık yok devlet nerede kendini bi zahmet göstersin 2 müfettiş gönderip denetlesin artık çalışanlar bıktı herkes aile geçindiriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadizm ve nefret merkezi ~ 4 yıl önce
ne vicdanı ya bırakın artık duygusal düşünmeyi bunlar çalışanın nefretini kazanmayı başarı olarak gören sadist takımı böyle köşe yazıları ve yorumları okudukça doğru yolda olduklarını düşünüyorlardır emin olun bunlar pandemiden öncede durmadan çalışanın siniri ve huzurunu bozmak için ellerinden geleni yaptılar durmadan kurcaladılar herşeyi çalışanları korkutmak için arada bazı garibanları özellikle hukuksuz olarak ansızın kısa mesajla güvenlik eşliğinde falan vs şov yaparak işten çıkarıyorlarki ne kadar güçlü ve sadist olduklarını göstermek için amaç diğer çalışanlar arasında korku salmak kölelik şartlarına isyan etmelerini önlemek bu sayede kalanlar insanlık dışı şartlara sesini çıkaramıyor köle gibi çalışıyorlar ne derse yapıyorlar bu onlar için başarı oluyor tarzları bu şekilde zaten biraz kendini geliştiren kendine saygısı olan karakterli kişiler fırsatını bulunca kaçıyor daha insancıl şartlarda çalışmak için gerçekten bunlarla çalışmak çok ama çok zor hem maddi hemde manevi olarak çok yıpratıyorlar ha çok yalakaysanız karaktersizseniz çalışma arkadaşlarını satan yalan yanlış yöneticilere üfüren sürekli yalandan yöneticilerin egolarını tatmin eden biriyseniz rahat edersiniz diğer türlü ızdırap ellerinden gelse pilotları bi kaşık suda boğarlar ama zor yetiştiğinin farkındalar tekniğe zaten yapmadığını bırakmadılar pandemiden önce yüzlerce donanımlı cs ve mühendis işi bıraktı gitti bir sürü insanıda hukuksuz olarak işten attılar diğer birimlerde çalışanlar zaten köleden bile beter durumdalar ama ortada bir gerçek var bu kişilerin güç aldıkları yer belli çözümde belli eski bir çalışan olarak birşey söylemesek bile inanın dışarıda iş piyasasında havacılık camiası başta olmak bunlar konuşuluyor ve biliniyor yakın zamanda egolarından havalarda uçanlar içeride pohpohlanmaktan yalanmaktan dışarıda ne kadar kınandıklarını bilmeyen bu adilikleri yapanlar malesef ne kadar kötü ve aşağılık duruma düştüklerini anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cidde ~ 4 yıl önce
Ekibi olarak hakkımızı helal etmiyoruz. Zor günlerinizde her türlü fedakarlığı beklediniz, yaptık, maş, harcirah aylar sonra yatırdınız yine bir şey demedik, şimdi zor günlerinizde bırakın alacaklarmızı vermeyi bir açıklama bile yapacak kadar değerimiz yokmuş. Haklarımız haram olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 4 yıl önce
Kçö ile adam uçarmanın, Şubat, Mart, Temmuz ve Ağustos ayında tek kırış ödemeden tek bir açıklama yapmadan aylardır kredi bekliyoruz diye insanların sadakatını kullan, blylesine köklü bir şirketin hiç bir açıklama yapmamasına ne denir!? Yazıktır günahtır, uçuş işletmeyi de az okurları varsa bu olumsuzlukların daha da fazla parçası olmamasını diliyor gereğini yapmalarını dilerdim ama bir çoğu daha çok genç ve hırslılar...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 4 yıl önce
Çetin Bey, dün yayımlana 330 cu kaptanımız ve benim yazımı neden geri çektiniz! 4. Kat yönetimindekiler neden 8 aydır tek bir bilgilendirme yapmıyor. Uçtuğumuz halde devlete bildirilmiyor ve hala bize tam kçö yatıyor. Rapor almayın mazaret izni verelim deniliyor. Aylardır yönetim Öğle yemeklerini dışarıdan getiriliyor ve muazzam faturalar ödendiği söyleniyor. Hiç mi vicdan, gurur ve izzeti yok bu insanların. Sesimiz olduğunuz için dün teşekkür etmiştik ama dün yayımlanan yazımız bu gün kaldırılmış. Bu damı onurair yönetiminin baskısı. Peki shgm ve Sosyal Çalışma Bakanlığı imız ne diyecek bu duruma bir yazıda onlara yolladık tabii ki. Devletin sırtından geçinmenin örneğidir Onurair. Aylardır boş teselli ile ha bugün ha yarın diyerek köle yaptılar. !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur Air yönetimine... ~ 4 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000