13 Nisan 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Bunun adı skandal…

Sivil Havacılık tarihinde böyle skandal görülmedi. En azından ben duymadım, okumadım. Bilen varsa bana da söylesin lütfen. Aşağıda yazacağım şeylerden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerinin de memnun olduğunu sanmıyorum.

25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen helikopter kazasında Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve yanında bulunanlar hayatlarını kaybettiler. Tüm Türkiye’yi üzüntüye boğan bu kazadan sonra çok şeyler yazıldı ve söylendi.

Kazada hayatını kaybeden bir siyasi lider olduğunda araştırma ve incelemenin daha titiz yapılması çok doğal. Kazaya neden olan her türlü alternatif bilgi ve belge en ince ayrıntısına kadar değerlendirilmeli. Diğer kazalarda olduğu gibi bu kazanın nedenlerini, niçinlerini araştıracak kaza kırım ekibine sahip olduğumuzu düşünüyorum. Eksikliklerimiz olabilir ama bu eksikliklerin nedenleri örtbas edecek bir eksiklik olacağına inanmıyorum. İnanmak istemiyorum.

Isparta kazasını, Adana kazasını, Van kazasını, Diyarbakır kazasını, Trabzon’da düşen İspanyol askerleri taşıyan uçak kazasını ve daha nicelerini araştıran kaza kırım komisyonlarımızın yanlış yaptıklarını söyleyebilir miyiz? Son Isparta kazasının raporu herkesi tatmin etmedi mi? Kanımca etti ve bu konuda elle tutulur itiraz olmadı.

Ancak Kahramanmaraş’ta yaşanan helikopter kazasının ardından yaşanan olaylar zinciri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün karizmasını çizmiştir. Buna çanak tutanda İçişleri Bakanlığı’dır.

Neden diye soracaksınız?

Kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerde meydana gelen bu kazanın ardından Büyük Birlik Partisi’nin inceleme için bir ekip getireceğini öğrendiğimde hayretler içinde kaldım. Bu ülkenin Sivil Havacılığına güvenilmediğini gösteren izni veren İçişleri Bakanlığı’nın ne büyük bir hata içinde olduğunu hatırlatan olmadı sanırım?

Ne olduğu belli olmayan iki kişi Almanya’dan geldi. Kaza yerine devletin tahsis ettiği helikopterlerle giderek akıllarınca resimler çektiler. Edindiğimiz bilgiye göre bu kişilerden birinin helikopter pilotu lisansı var. Diğerinin ise sadece PPL dediğimiz amatör pilot lisansı var. Resmi hiçbir yetkileri yok. Almanya’da bir şirketin sahibi olarak görünüyor inceleme heyeti denen kişilerden biri.

Şimdi sormak istiyorum?

Bu kişilerin yazacakları rapor ne işe yarayacak? Kime ne faydası olacak? Uluslararası hangi kaza kırımlarda görev aldılar? Kim oldukları, ne iş yaptıkları, kaza kırımlarda tecrübelerinin olup olmadıkları araştırıldı mı? İçişleri Bakanlığı hangi gerekçe ile bu kişilere izin verdi? Bundan sonra meydana gelmesi muhtemel kazalarda da bu tür incelemelere izin verilecek mi? Büyük Birlik Partisi devletin kaza kırım ekibine güvenmiyor mu?

Bütün bu sorular cevaplarını bekliyor.

Bana göre bu davranış Ulaştırma Bakanlığı ve oluşturduğu kaza kırım ekibi ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne büyük bir hakarettir. Hakareti yaptıran da İçişleri Bakanlığı’dır.

Bunun adı da tam bir SKANDALDIR...

Bunun adı skandal…

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
...bu şartlar altında SHGM ye ve Ulaştırma Bakanlığına inanmayan BBP liler hala Türk tescilli hava araçalarına binecekler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Malesef bu ülkede yaşamak , devamlı komplo teorisi üretmekle es deger oldu Ben bu zamana kadar gün ışığına çıkmayan olayların arkasındaki gücü hep hisettim iç işleri bakanı , vali , ve diğer açıklama yapacak yetkililerin surat ifadelerinde çelişki ve konuşmalarında hep tekleme gördüm ve hala içimdeki şüpheler geçmiş değil hele yazınızı okuduktan sonra siz olayın bu yüzünü anlatırken ben onların zaten bu düşünceden istifade edip aradan sıyrılmalarına bir kez daha şahit olucam evet bu bir skandal ama zaten esas amaç skandaldan istifade etmek nasıl olsa burası türkiye mantığı ile hareket etmek düşüncesi hakim BU ARADA YAZINIZDAN VE CESUR KALEMİNİZDEN DOLAYI ŞAHSINIZI VE KURUMUNUzu YÜREKTEN TEBRİK EDERİM ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN ALTINTOP

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
soruların aydınlatılması gerekiyordu Bu sebeble oluşan kamuoyu baskısını hafifletmek için BBP yetkilileri bu olayı nasıl örtbas edebiliriz mantığı ile iç işleri bakanlığı ile ortak çalışma içerisinde olup uydurma bir kırım ekibini getirererk göz boyamak istemiş olabilirler.Yoksa bu konuda yetkisi olmayan inceleme heyetinin orda ne işi var sonuçta adı kırım ekibi bu cahil medya zaten bunu bilmez (haberde sizde yazıyor zaten) bilsede yazmaz kamuoyuda evet kırım ekibide sabotaj olma ihtimali olmadığı yönünde rapor vermiş diyecekler helikopterde sabotaj olma ihtimali olmasa bile o hava koşullarında uçumak bile sabotaj ve resmen cinayet Sonra neden bu konuda uzmanlasmış ve tarafsız olan bir kırım heyeti getirilmiyor HAKKI ZAFER ALTINTOP

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Benim kuşkularım gitgide artmaya basladı Helikopter düştüğünde ben sabotaj olma .ihtimali üzerinde durmuştum Fakat uzmanların yapmış olduğu ön raporda birazi çim rahatlasada kuşkularım hala var Sebebine gelince illa sabotaj olması için helikopterin sistemlerini bozmak veya düşürmek için türlü sebeblerden çok kazayı tetikleyen sebeblerin sıralanmasıylada sabotaj olma ihtimali yüksek 1-- ilk önce neden uçak degil de helikopter kiralandı çünkü gidilecek yerler hem çok uzak hemde coğrafi ve iklim açısından helikopter için elverişli değil 2--pilot gidecegi yerin hava tahmin raporunu aldımı aldıysa kim verdi3 elt cihazınınj arızalı olmasına ragmen helikopterin uçmasına nie izin verildi işte bunun gibi daha bir çok neden için cvb bekleyen 1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Airport kurumu sizin bu cesaretiniz, korkusuz, yansız habercilik anlayışıyla daha da başarılı olacaktır. Kutlarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali bey tebrikler.altına imza atacağımız bir yazı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali bey siz SGHM ye cok guveniyorsunuz herhalde ama sizinde bildiginiz gibi bakanlıkta SGHM nin yetersiz oldugunun farkında ki izin vermiş tek haklı oldugunuz konu; SGHM nin en iyi yaptıgı sey; bastan denetlemedigi ucakları kaza yapınca incelemek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum. Almanya'da böyle bir olay olsa almanya makamları izin verirmi böyle bir incelemeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GÖZLERİNDEN ÖPERİM. İYİ ÇALIŞMALAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000