17 Mayıs 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Pilotların yazlık yıllık izinleri bugün tek mail ile alındı haziranda bile full uçulacak diye.ŞİMDİ SORUYORUM SİZLERE PANDEMİDEN ÖNCESİNDEN BİLE ÇOK DAHA AĞIR ŞEKİLDE TÜM AY UÇURDUĞUN PİLOTTAN YÜZDE ELLİ KES ( KALDIKİ TAM MAAŞA GEÇİLSE BİLE PİLOTLARIN MAAŞLARI DOLAR EURO KARŞISINDA EN KÜÇÜK HAVAYOLUNUN BİLE GERİSİNDE KALDI) PİLOTLARDAN FAZLA MAAŞ ALAN EVLERİNDE YATAN MÜDÜRLERDEN ŞEFLERDEN YÜZDE 30 KES.PİLOTLARDAN AKADEMİ KESİNTİSİNİ EURO İLE YAP,CED BİLETİ EURO İLE SAT( YOLCU BİLETLERİ İLE AYNI SEVİYEYE GELDİ,PERSONEL DAHA UCUZ VE YER GARANTİLİ DİYE PEGASUSTAN BİLET ALIYOR KONEDİYE BAKIN) AMA MAAŞI YÜZDE ELLİ KES TL İLEDE SABİTLE. YATACAK YERİNİZ YOKKK AFERİN DEVAM EDİN..PİLOTLARI PANDEMİ ŞARTLARINDA TÜM AY UÇURUN KANINI İÇİN MÜDÜRLERİNİZE VERİN.2 SENE KALDI SEÇİME..O ZAMAN YATARAK PARA ALAN TÜM BU PİLOT DÜŞMANLARI BU ŞİRKETTEN ATILACAK...YAZIKLAR OLSUNNN....PANDEMİYİ BU KADAR PİLOTLARA DÜŞMANCA KULLANAN Bİ ŞİRKET DAHA YOKTUR...TÜM AY UÇURUP BUNLARI YAPMASI AYIP..15 GÜN BOŞ VER YARIM MAAŞ VER ONA TAMAM..2021 YILI İLK 3 AYINDA 438 MİLYON KAR AÇIKLADI..HER HAFTA AVRUPADA UÇUŞ SAYISI OLARAK ZİRVEDE..GENİŞ GÖVDE 90-100 SAAT UÇUYOR..KARGO 3 KAT ARTTI..737 DELİ GİBİ UÇUYOR..PANDEMİDEN ÖNCE YATI VERİLEN UZUN UÇUŞLAR 3 PİLOTLA GİT GEL OLARAK VERİELEREK PANDEMİDEN ÖNCESİNDEN 2 KAT DAHA AĞIR ŞARTLARDA VE YORGUNLUKTA UÇULUYOR..UÇUCU EKİPLER GİTTİKLERİ ÇOĞU YERDE 14 GÜN KONTEYNERLARDA HAPİS KALIYOR KARANTİNA DİYE...GENÇ YAŞTA ÖLEN KAPTANLAR OLDU KORONADAN..YÖNETİCİLER YAZIKLAR OLSUN YATACAK YERİNİZ YOKKK...PİLOTLAR OLARAK HAKKIMIZ HARAM OLSUN ALLAH 7 SÜLALENİZDEN ÇIKARSIN...İŞTEN SİZİ ATMADILAR DİYEN TROLLERE ŞUNU SÖYLÜYORUM..PİLOTLARA PANDEMİDEDE İHTİYAÇ VARDI..PİLOT FAZLASI YOK..PİLOTLARLA UĞRAŞACAĞINIZA PİLOTLARDAN FAZLA MAAŞ ALAN YATAN MÜDÜR VE ŞEFLERDEN YÖNETİCİLERDEN HESAP SORUN SİZDEN NEDEN YÜZDE 30 KESİLİYOR DİYE..HERALDE İYİ YATTIKLARINDANDIR..
  • Çok acımasız bir yazı olmuş birazcık başınızı kaldırın diğer ülkelerdeki uygulamlarıda yazsaydınız keşke. Haklılık payınız yok demiyorum ama azcık iş boş teferrualata girmişsiniz.
  • covid bitti beyler..Sonbaharda eski yaşamımıza inşallah geri dönücez.Türkiyeye Aşı bombardımanı olucak..bu iş bitti..Heveslenmeyin..1000 tane geniş gövde bile yetmez.
  • Kışın kapanma olmayacak. Bu yaz herkes aşılanacak. Dünya da aşılanan her yer normale dönüyor.
  • Beni o seviyeye layik goren sensin o seviyede olan, ve seviyen hep biliniyor bundan emin ol, allahim nasil bir donem yarabbi?
  • Son 6 yıldır en başıboş, en siyasi ve liyakatın dibine vurmuş bir yönetimle ancak bu kadar olur,fazlasını beklenemez,daha kötülerini hep beraber göreceğiz maalesef..
  • Turist ulkeye geldiginde kiminle kalacak? Baska turistlerle.. Ayni yeri paylasacak ayni otelde kalacak ayni yerde yiyecek vb vb eee onlar asisiz??? Yav nasil mantiktir bu??? Yav kardesim Turiste de asi yap, bak nasil geliyorlar!!!
  • Tek dozdayim, Ailemde asi olan yok, kardesim alin asiyi eczanelere dagitin, insanlar gitsin alsin yahu, ustelik asi turizmi de baslar turt disindan akin akin insan gelir sirf asi olmak icin
  • Egitim aksadi, tez Hicalar Akademisyenler Universite ogrencileri , ogrenciler, ogretmenler egitim calisanlari asilanmali hemde tez, gelecegimiz yok oluyor
  • Adam reklam yapıyor, pilot "aşılıyım" diyor. Ayıp be. İlk doz aşı sırası bile gelmeyen kaç pilot kime başvuracağını bilmeden günlerce öylece dolaştı. Sizin ağzınızdan doğru bir söz çıkmaz mı kardeşim? Okulunuzda yalan söylemeyi mi öğretiyorlar?

Buradan Buyurun!

Turizm Bakanlığı’nın Türk Hava Yolları logolu yeni ve yayından kaydırılan videosunu görmeyen kalmamıştır. Ancak yine de hatırlatalım;




Bu ne büyük bir ayıptır bu ne büyük bir gaflettir? Madem bunu hazırlatabiliyorlar ve yayınlatabiliyorlar, yayından kaldırmayın da bu rezilliği tüm dünya doya doya görsün. Eminim ki dünyanın parası harcanmıştır bu reklam filmine... Kimin parasıyla ? Senin benim onun parasıyla. Yazık!

Turizme gebe onlarca ülke covid 19 salgının önüne geçmek adına turistlere PCR testi veya karantina uygulamalarında bulunuyor. Bizde ise kim olursa geçsin! Niyet zaten videoda da açık ve net ! Biri de çıktı turistin görebileceği herkes aşılanacak dedi. Ben, sahip olduğum topraklarda başkasına ayrıcalık tanıtmam!

Haftalarca evlere kapatıldık, tabiri caizse tam olarak ÇİN İŞKENCESİ’ne maruz kaldık. Kimin hangi genelgeye göre hareket ettiği belli değil. Köydeki kardeşim sabah 5’te tarlasına gidiyor. Ekiniyle, fidanıyla uğraşıyor. Hangi genelgeyi hangi yasağı nasıl takip etsin? HES kodu soruluyor, cep telefonu yok. Şaka gibi uygulamalar!

TAM KAPANMADIK Kİ YARI AÇILALIM!

Sanırsınız yasak yok. Her yer ana baba günü. Herkes dışarıda! Tatlıcı önü, zincir marketler vs. Tam kapanma bu olmasa gerek! Bari yapılamıyor, diğer ülkelerdeki uygulamalar örnek alınsın! AVM yi açacaksın ama restaurantları açmayacaksın! Bu ne büyük bir çelişkidir?

Seyahatlar hakkında THY’den açıklama geldi. “17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yurt içi uçuş biletlerinizi, seyahat izin belgesine ihtiyaç duymadan alabilirsiniz. Kısıtlama saatlerinde uçuşlarımıza katılacak misafirlerimiz uçuş biletleri ile (uçak bileti, rezervasyon görüntüsü, mobil uçuş kartı) havalimanı ulaşımlarını gerçekleştirebilirler" BENİM ARABAMDA MI COVİD VAR ! PES!!!

65 yaş üstüne çifte standart! Aşı yoksa özgürlüğün kısıtlı! Hastanın onam vermesine baskıdır bu! Hiç mi etik okuyan olmadı hiç mi adaletten anlayan yok! İnsan onam vermiyor diye özgürlüğünü kısıtlamak hangi yasaya uygun? Ünlü bestekar ve sanatçı Kayahan’nın güzel bir sözü vardır ; BENİM BU ALEME AKLIM ERMİYOR! Burayı da böyle noktalayayım.

GENİŞ GÖVDELER SERVİSTE

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz geniş gövdeleri servise sokuyor. İyi güzel. Ama uçulacak olan destinasyonlarda şartlar  farklı olur ve yolcu bulamazsanız ne olacak? Kim için kaldıracaksınız geniş gövdeleri? Unutmayın ki bu şirketin yarısından fazlası özel! Ve yöneticilerin bu şirketin karlılığı için çalışması elzem! Siz geniş gövdeleri kaldıracağım diye inat ederseniz, ben de stratejik planlama eksikliği diye buna derim!

Grup oteller zincirine sahip olan Turizm Bakanı’nın öncelikle kendini düşünmesini yadırgamam. Mal canın yongasıdır derler! Ancak defalarca yazdığım üzere turizmi ve havacılık sektörünü diri tutacaklar diye halk sağlığı İle oynanmasına karşıyım!

Eminim ki bir şekilde turizm sezonu açılacak ve kış aylarına yaklaştığımız bir dönemde daha ağır bir kapanmayla karşı karşıya kalacağız. Bu ülkede bir çok sektör var. Hepsi kan ağlıyor. Hepsinin günahı  boynunuza! 

Ezbere söylemlerden vazgeçip, saçma sapan işlerden uzaklaşıp, boş işler müdürü olmayı bıraktığınız anda, iyi yerlere gelmemiz muhtemel olur... Biraz çaba!!!

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Buradan Buyurun!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

SAYIN THY YÖNETİM KURULU PİLOTA YAPILAN BU ZULÜM VE DÜŞMANLIK NEDEN ~ 3 yıl önce
Pilotların yazlık yıllık izinleri bugün tek mail ile alındı haziranda bile full uçulacak diye.ŞİMDİ SORUYORUM SİZLERE PANDEMİDEN ÖNCESİNDEN BİLE ÇOK DAHA AĞIR ŞEKİLDE TÜM AY UÇURDUĞUN PİLOTTAN YÜZDE ELLİ KES ( KALDIKİ TAM MAAŞA GEÇİLSE BİLE PİLOTLARIN MAAŞLARI DOLAR EURO KARŞISINDA EN KÜÇÜK HAVAYOLUNUN BİLE GERİSİNDE KALDI) PİLOTLARDAN FAZLA MAAŞ ALAN EVLERİNDE YATAN MÜDÜRLERDEN ŞEFLERDEN YÜZDE 30 KES.PİLOTLARDAN AKADEMİ KESİNTİSİNİ EURO İLE YAP,CED BİLETİ EURO İLE SAT( YOLCU BİLETLERİ İLE AYNI SEVİYEYE GELDİ,PERSONEL DAHA UCUZ VE YER GARANTİLİ DİYE PEGASUSTAN BİLET ALIYOR KONEDİYE BAKIN) AMA MAAŞI YÜZDE ELLİ KES TL İLEDE SABİTLE. YATACAK YERİNİZ YOKKK AFERİN DEVAM EDİN..PİLOTLARI PANDEMİ ŞARTLARINDA TÜM AY UÇURUN KANINI İÇİN MÜDÜRLERİNİZE VERİN.2 SENE KALDI SEÇİME..O ZAMAN YATARAK PARA ALAN TÜM BU PİLOT DÜŞMANLARI BU ŞİRKETTEN ATILACAK...YAZIKLAR OLSUNNN....PANDEMİYİ BU KADAR PİLOTLARA DÜŞMANCA KULLANAN Bİ ŞİRKET DAHA YOKTUR...TÜM AY UÇURUP BUNLARI YAPMASI AYIP..15 GÜN BOŞ VER YARIM MAAŞ VER ONA TAMAM..2021 YILI İLK 3 AYINDA 438 MİLYON KAR AÇIKLADI..HER HAFTA AVRUPADA UÇUŞ SAYISI OLARAK ZİRVEDE..GENİŞ GÖVDE 90-100 SAAT UÇUYOR..KARGO 3 KAT ARTTI..737 DELİ GİBİ UÇUYOR..PANDEMİDEN ÖNCE YATI VERİLEN UZUN UÇUŞLAR 3 PİLOTLA GİT GEL OLARAK VERİELEREK PANDEMİDEN ÖNCESİNDEN 2 KAT DAHA AĞIR ŞARTLARDA VE YORGUNLUKTA UÇULUYOR..UÇUCU EKİPLER GİTTİKLERİ ÇOĞU YERDE 14 GÜN KONTEYNERLARDA HAPİS KALIYOR KARANTİNA DİYE...GENÇ YAŞTA ÖLEN KAPTANLAR OLDU KORONADAN..YÖNETİCİLER YAZIKLAR OLSUN YATACAK YERİNİZ YOKKK...PİLOTLAR OLARAK HAKKIMIZ HARAM OLSUN ALLAH 7 SÜLALENİZDEN ÇIKARSIN...İŞTEN SİZİ ATMADILAR DİYEN TROLLERE ŞUNU SÖYLÜYORUM..PİLOTLARA PANDEMİDEDE İHTİYAÇ VARDI..PİLOT FAZLASI YOK..PİLOTLARLA UĞRAŞACAĞINIZA PİLOTLARDAN FAZLA MAAŞ ALAN YATAN MÜDÜR VE ŞEFLERDEN YÖNETİCİLERDEN HESAP SORUN SİZDEN NEDEN YÜZDE 30 KESİLİYOR DİYE..HERALDE İYİ YATTIKLARINDANDIR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 3 yıl önce
Çok acımasız bir yazı olmuş birazcık başınızı kaldırın diğer ülkelerdeki uygulamlarıda yazsaydınız keşke. Haklılık payınız yok demiyorum ama azcık iş boş teferrualata girmişsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
covid bitti ~ 3 yıl önce
covid bitti beyler..Sonbaharda eski yaşamımıza inşallah geri dönücez.Türkiyeye Aşı bombardımanı olucak..bu iş bitti..Heveslenmeyin..1000 tane geniş gövde bile yetmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Kapanma ~ 3 yıl önce
Kışın kapanma olmayacak. Bu yaz herkes aşılanacak. Dünya da aşılanan her yer normale dönüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 3 yıl önce
Hemde bu kis, saka yapiyor olmalisin, istersen 2022 kisi de
Sensin o ~ 3 yıl önce
Beni o seviyeye layik goren sensin o seviyede olan, ve seviyen hep biliniyor bundan emin ol, allahim nasil bir donem yarabbi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Böyle ekiple böyle işler.. ~ 3 yıl önce
Son 6 yıldır en başıboş, en siyasi ve liyakatın dibine vurmuş bir yönetimle ancak bu kadar olur,fazlasını beklenemez,daha kötülerini hep beraber göreceğiz maalesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlis Mantik ~ 3 yıl önce
Turist ulkeye geldiginde kiminle kalacak? Baska turistlerle.. Ayni yeri paylasacak ayni otelde kalacak ayni yerde yiyecek vb vb eee onlar asisiz??? Yav nasil mantiktir bu??? Yav kardesim Turiste de asi yap, bak nasil geliyorlar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maner ~ 3 yıl önce
Turiste asi yapilsa o zaman millet cikip "ulan bana asi yaptiniz mi ki turiste yapiyirsunuz?" demez mi?
Yani ~ 3 yıl önce
Adam gibi asi alip adam gibi vatandasada, bedeli karsiliginda turistede vuracaksin, vatandasin asisini da boylelikle bedavaya getirip turizmi canlandiracaksin, iyi niyet karailikeiz hizmet onemli, sen devlet adamisin
Ben asiliyim ~ 3 yıl önce
Tek dozdayim, Ailemde asi olan yok, kardesim alin asiyi eczanelere dagitin, insanlar gitsin alsin yahu, ustelik asi turizmi de baslar turt disindan akin akin insan gelir sirf asi olmak icin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egitim ~ 3 yıl önce
Egitim aksadi, tez Hicalar Akademisyenler Universite ogrencileri , ogrenciler, ogretmenler egitim calisanlari asilanmali hemde tez, gelecegimiz yok oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acele ~ 3 yıl önce
Egitimde ogretmen ogrenci hizmetli memur herkesin asilanmasi lazim yazik cocuklarimiza
Pilot ~ 3 yıl önce
Adam reklam yapıyor, pilot "aşılıyım" diyor. Ayıp be. İlk doz aşı sırası bile gelmeyen kaç pilot kime başvuracağını bilmeden günlerce öylece dolaştı. Sizin ağzınızdan doğru bir söz çıkmaz mı kardeşim? Okulunuzda yalan söylemeyi mi öğretiyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ikinci doz ~ 3 yıl önce
Ikinci doz yalan oldu, once bir sozde bilim adamina yalan aciklama yaptirdilar ikinci doza gerek yok diye ve sonra yeni planlama baktik ikinci dozlar yalan olmus

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000