14 Aralık 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • bız memmnunuz böyle az maaasa thy personelı olarak
  • Tekniğe zam yapılmadı ama kesintiye gelince teknikten de kesildi. Geçim sıkıntısına düşen personeller var, oranın da sesini duyun
  • Abi kargo acacaz diyolar eyvallah kar yaoacaksa açsınlar vallahi müdür olarak bence ozcaan beyazı koysunlar birde emir müdürü ego sahibi fatihi gondersinler abi nedir o işçiye kızıp vardiyasini değiştirir Özcan şefi yada comailin şefi veya müdürü yapsınlar 2 baş olmaz tek olsun disiplinine hayranım kemal gitmeli bencee akrabasını eşimi bilmem özel kalemde olduğu için korunuyo siliden meyve gelir Antep'ten baklavalr gelir sağa sola ya guldugum olay JFK ya simit kalpler gönderir ya kemal bu işlerle ugrascagna işini yap gerçi orda bu fazlalık var alsınlar seni irfan başka yere versinler
  • T H Y milyon dolarlar kâr ederken gelen paraları yöneticiler aralarında 3er maaş 3er maaş kırıştılar.80 bin 90 bin maaş alan Pilotlar ve 10bin lira maaş alan kabin ekibine 1er maaş olarak dağıttılar ohh ne âla.Profösyönellik ne kadar uzak şeyler bir şirket politikası olur bir şirketin iyi günü kara günü olur diye hiçmi kafanız basmadı?
  • Yeni havalimanına gecen hostesler berbat
  • Tgs şirketinde çıkmak isteyen Bi sürü işci var tazminatlarımızı verip çıkarsınlar diyorlar çünkü ikramiyeleri kestiler şimdide millete mobing uyguluyorlar tazminatsız çıkıp gitsinler diye ama bu milletin hakkı elbet kursağınızda kalacak.
  • Hani birlikte başaracaktık? Hani biz bir aileydik? Ya Allah aşkına; İnsan kendi ailesinden herhangi bir bireyi aşağılayabilir mi? Şu sayfadaki bir çok yazışma içeriklerinin ne farkı var bu örnekten? Biz birbirimizi hor gördükçe hayatımızı bozuk para gibi harcamaktan öteye geçemeyiz. -Başarılı toplumlar ortak değerler sistemine sahiptir!
  • Maaşa zam işe son olmasın da ... :)
  • İstihdam başkanlığını ara genel mud. bağlar.whatsup numarası var oraya mesaj atman gerekiyormus
  • Eğer ki en az 4000 kabin memuru işten çıkarılsaydı ki yatıyor çoğu, kesintiye gerek kalmayacaktı. Uçak yatıyor km’ler yatıyor ama hala maaş alıyorlar

Çalışanlara zam olacak mı?

Felaket yılını geride bırakıyoruz ama felaketin getirdiği yıkım, onarılması yıllar alacak ekonomik tablo ve yüzleşmek zorunda kalacağımız gerçekler. Yıl bitince yeni yıl ile birlikte yeni umutlar taşırız. Bu kez öyle olur mu bilmem ama bildiklerim felaket ile bir süre daha yaşayacağımız gerçeğidir.

Kafam karışık. Şimdi ortalığı karıştırdı damgasını da yemek istemiyorum. Lakin cevap bulamadığım soruların çalışanların kafasında da olduğunu düşünüyorum.

Gerek asgari ücret gerekse toplu iş sözleşmeleri gereği yeni yılda yeni ücret zammı alması gereken personelin durumu ne olacak?

THY açısından bakarsak sendika ile yapılan anlaşma gereği yüzde 50-35-30 oranındaki maaş indirimleri devam ediyor diye yeni yılda düzenleme konusunda kimsenin ağzını bıçak açmıyor.

İşçi temsilcisi sendikalar ile iktidarı temsilen çalışma bakanlığı masada. Yeni asgari ücret için pazarlık yapıyorlar.

Şu bir gerçek ki neresinden bakarsanız bakın alınacak zam da verilecek zam da yaşam standartlarını asla iyileştirmeyecek. Ben  bunu kendi çalışanlarım açısından da itiraf ediyorum. Ancak yaşanması gereken süreci de çileyi de çekeceğiz.

Şimdi merak edilen konu şu! THY çalışanlara zam yapacak mı? Zam kriterleri ne olacak? Gerçekten THY yeni bir problemle karşı karşıya.

Çalışanları sadece THY değil. Bütün sektör aynı sorunla karşı karşıya kalacak.

Ama genelde fotoğrafın büyük kısmına bakıldığı için THY ve etrafı olarak bakıyoruz. TGS çalışanları için aynı şeyi söyleyebiliriz.

Tüm pandemi döneminde ne tür tehlikelerle karşılaştıklarını, hınca hınç dolu servislerde hayatlarını riske attıklarını biliyoruz.

Zam verilecekse ne tefe ne tüfe doğrudan vicdan zammı yapılmalı. Vicdan zammı şudur. İdareciler açısından yaşam standartları ne ise çalışanların yaşam standartları da o nebze iyileştirilmeli.

Emin olun ki dönem sonunda kazanan firma olacaktır. Personelin şirket aidiyeti pekişecektir.

Zam konusu ile ilgili gerek ilgili sendikalar ve gerekse çalışanların psikolojisini düzeltecek hamleyi patronlar açıklamalıdır.

Taşerondan beyaz yakalılara kadar tüm çalışanlar pandeminin verdiği psikolojik sarsıntıyı şirketin göğüsleyerek, çalışanlara güven vermesi gerekir.

Zam konusu muğlak ve kimsenin bu konuda bir sorgusu bulunmuyor. Gariban asgari ücretli çalışanlar “İşimden olurum” korkusu ile yaşarken, bize onlar adına sormak düşer.

Ve TORBA YASA HAKLARI…

Çok çalışan biliyorum sorgusuz sualsiz işten çıkartıldı. Torba yasaya göre 01 Ocak 2019 ile 17 Nisan 2020 tarihine kadar şu veya bu şekilde işten çıkartılanlar için geriye dönüş zorunluluğu geldi. İşten çıkartılanlar yüz kızartıcı suçlar hariç diğer sebeplere bakılmaksızın işe iade edilecek.

Yeni çıkan torba yasaya göre işten çıkartılanlar, çalıştığı kuruma başvurup işe iade talep edecekler. Bu talep şirket yönetimi tarafından kabul edilmek zorundadır.

Bu tür işten çıkartmaların çokça yaşandığı THY’de bu kanuna göre hareket edileceğini düşünüyorum.

Bu konuyu da takip edeceğiz.

Çalışanlara zam olacak mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (236)

erdal korkmaz ~ 3 yıl önce
bız memmnunuz böyle az maaasa thy personelı olarak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 3 yıl önce
Tekniğe zam yapılmadı ama kesintiye gelince teknikten de kesildi. Geçim sıkıntısına düşen personeller var, oranın da sesini duyun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 3 yıl önce
Abi kargo acacaz diyolar eyvallah kar yaoacaksa açsınlar vallahi müdür olarak bence ozcaan beyazı koysunlar birde emir müdürü ego sahibi fatihi gondersinler abi nedir o işçiye kızıp vardiyasini değiştirir Özcan şefi yada comailin şefi veya müdürü yapsınlar 2 baş olmaz tek olsun disiplinine hayranım kemal gitmeli bencee akrabasını eşimi bilmem özel kalemde olduğu için korunuyo siliden meyve gelir Antep'ten baklavalr gelir sağa sola ya guldugum olay JFK ya simit kalpler gönderir ya kemal bu işlerle ugrascagna işini yap gerçi orda bu fazlalık var alsınlar seni irfan başka yere versinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
P E S İ M İ S T ~ 3 yıl önce
T H Y milyon dolarlar kâr ederken gelen paraları yöneticiler aralarında 3er maaş 3er maaş kırıştılar.80 bin 90 bin maaş alan Pilotlar ve 10bin lira maaş alan kabin ekibine 1er maaş olarak dağıttılar ohh ne âla.Profösyönellik ne kadar uzak şeyler bir şirket politikası olur bir şirketin iyi günü kara günü olur diye hiçmi kafanız basmadı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy hostesleri berbat ~ 3 yıl önce
Yeni havalimanına gecen hostesler berbat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 3 yıl önce
Tgs şirketinde çıkmak isteyen Bi sürü işci var tazminatlarımızı verip çıkarsınlar diyorlar çünkü ikramiyeleri kestiler şimdide millete mobing uyguluyorlar tazminatsız çıkıp gitsinler diye ama bu milletin hakkı elbet kursağınızda kalacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 3 yıl önce
ikramiyeni keserken okudun anladin kabul ettinya calismaya devam :))
Jet fuel only ~ 3 yıl önce
Hani birlikte başaracaktık? Hani biz bir aileydik? Ya Allah aşkına; İnsan kendi ailesinden herhangi bir bireyi aşağılayabilir mi? Şu sayfadaki bir çok yazışma içeriklerinin ne farkı var bu örnekten? Biz birbirimizi hor gördükçe hayatımızı bozuk para gibi harcamaktan öteye geçemeyiz. -Başarılı toplumlar ortak değerler sistemine sahiptir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaşa zam, işe son ~ 3 yıl önce
Maaşa zam işe son olmasın da ... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Q ~ 3 yıl önce
İstihdam başkanlığını ara genel mud. bağlar.whatsup numarası var oraya mesaj atman gerekiyormus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğer ki ~ 3 yıl önce
Eğer ki en az 4000 kabin memuru işten çıkarılsaydı ki yatıyor çoğu, kesintiye gerek kalmayacaktı. Uçak yatıyor km’ler yatıyor ama hala maaş alıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 3 yıl önce
Covidli kardeşim kafanız basmıyor mu hasta hasta mı ucuracaksiniz pandemi var aloo

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000