01 Mart 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • THY için sıralama; İlker şatafat, Yönetim rahat, Başkanlar istirahat, Uçanlar nakavt.
  • İş yoksa neden full çalışıyorum, full çalışıyorsam neden maas kesintim var? Hepimizin emekleriyle(belki zamdan kesip) toplanan sirketimizin ittihat akçesi nerede? Reel enflasyon %100'ü aşmışken neden bir tadil protokolü yapılmadı? Araç lazımsa neden yeni araç kiralanıyor? Devletin ötv'siz aldığı araçlardan 200 tane sirkete aktarılsın. Devletin bekcisinden hakimine kadar herkesin maasindan yuzde 30 kesinti yapılsın,eşit olalım. Sirketi batırmak için daha ne kadar kabiyetsiz olunabilir? Bunu da gelecek günlerde göreceğiz sanırım..
  • O ustun zekali 3999tl diyen arkadas bugun hasta mi acaba? Gecmis olsuna gidelim...
  • gitmeyelim zaten..Ulkemıze Dolar Euro lazım.Gidip de ne yapıyolar.O parayı Türkiye de harcasınlar.Doğu anadoluda güzel yerler var..Adam Parise gidiyor,Güneydoğuda o kadar gezilecek yer var.Gel buralara ki burda esnafa para kazandır.
  • Yönetim kurulu üyeleri, müdürler de bizler gibi servise binsin! Ayrıca maaşlarını kamuoyuna açıklasınlar...
  • Bu isin cozumu falan yok, al sana Kibris ornegi; adamlar kapilari tam kapattiklari vakit kisa bir surede ki 1-2 ay icinde vaka sayisi sifirllaniyir ama ekonomi cokuyor. Sonra yavas bicinde kurallari gevsetiyorlar, gene basliyor korona vakalari. Avrupali halk uyandi artik bu ise isyan ediyor, yasaklar tamamen serbest birakilmali. Bu yasaklarla uzun sure yasamak mumkun degil. Kus gribi, domuz gribi nasil yok olduysa bu da oyle olacak.
  • Bahsediyorsunuz allah askina. Ulkenin cumhuru reisi patir patir kongreler yapiyor orada virus bulasmiyor ucagi lebaleb doldurmus insanlardan mi virus bulasacak.
  • Turkiye’ye turist alinmamalidir. Turiste bel baglayan ulke gelismeyen ulkelerdir, ornek tayland.
  • O şah mat olucak ! Buna emin olun!!!

Çaturanga

Çaturanga, günümüzde oynanan satrançın atası olarak kabul edilir. Çatur dört, anga da organ anlamına gelmektedir. Hint ordusunda bulunan piyadeleri, filleri, süvarileri ve savaş arabalarını temsil eder. Havacılık sektöründeki dört grubu temsil edecek olsaydı sanıyorum pilotlar, kabin memurları, teknik ve ATC olurdu. Her ne kadar birbirinden ayrı ve farklı gibi gözükseler de aynı amaç için bir bütün oluyorlar. Ve bu bütün sayesinde güçlüler. Aynı satranç ya da çaturangadaki gibi...

Türk Hava Yolları aldığı yeni bir kararla ER uçuşlarında sıcak yemek servisine başlıyor. Servis demek, maskesiz onlarca kişi demek. Bu kadarı artık fazla!

Kabin memurları, pilotlar, yer hizmetleri ve havalimanları çalışanları başta olmak üzere herkesi riske atıyorsunuz! Bununla birlikte genel tabloya baktığımızda da tüm Türkiye’yi riske atmış oluyorsunuz! Ayak bilgiye ulaşırsa kanat olur!!!

Geçtiğimiz haftalardan beri personelin aşılanması gerektiğini köşe yazılarıma taşıdım durdum. TALPA yönetim kurulu başkanı Sayın Murat Ersoy da üzerine basa basa personelin aşılanması konusunu katıldığı televizyon programlarında defalarca dile getirdi.

AŞIYI TÜRKİYE’YE GETİREN ONLAR!

Pandemideki en önemli kozlardan biri olan aşıyı, ülkemize getiren Türk Hava Yolları pilotları. Ama aşıdan bir o kadar da uzaktalar. Bu nasıl bir mantıktır anlamak mümkün değil. Bugün aşılansalar bile 42 gün sonra koruma sağlayacak. Her geçen gün büyük bir risk!

AVRUPAN-PAN

Avrupa, digital aşı pasaportunu hayata geçirdi geçirecek. Bizde uygulanan Çin aşısı ise AB listelerinde yok. Hal böyle oluncada aşı pasaportunun devreye girmesi durumunda Türkler, Avrupa’ya gidemeyecek. Ancak Avrupalı şu anda olduğu gibi elini kolunu sallaya sallaya Türkiye’ye girebilecek. Avrupa’nın alacağı bu karar adil mi olacak?

Hadi geçici bir süre Avrupa’ya da gitmeyelim ama ülke içinde rahatça dolaşabilelim. O da olmuyor. Merakla normalleşme adımları bekleniyor. Bununla beraber de vaka sayılarında da artış yaşanıyor. Tam kapanmanın zaruretini daha ilk günlerden beri savundum. Yine düşüncemin arkasındayım. Dengesiz bir normalleşme, bugüne kadarki tüm çabayı çöpe atar. En az 14 gün tam kapanma şart!

SEYAHAT İÇİN SAHTE TEST

Virüsün yayılımına çanak tutan bir diğer konuda sahte covid-19 testleri. Adam hem covid virüslü hem de beyin özürlü, gidiyor sahte rapor alıyor. Fiyatı 300 dolara kadar da çıkabiliyor. Sonra uçağa da biniyor otobüse de. Ondan sonra da virüs yayılıyor. Siz tedbirleri gerektiği gibi almazsanız, biz virüsle daha çok uzun zaman bir arada oluruz. Unutmayınız ki; Fevkalede zamanların tedbirleri yine fevkalede olmalı!

Alınacak her türlü tedbir ve kısıtlama ihtiyaca uygun ve yerinde olmalıdır. Bulunduğumuz koşullarda hızla karar almak ve uygulanmasını sağlamak zaruridir.

ÜST YÖNETİMDE KRİZ YOK!

Türk Hava Yolları, personel maaşlarında korkunç kesintilere gitmişti. Ayrıca yönetimden gelen açıklamalarda giderleri minimum seviyede tutarak İSTİHDAMIN KORUNACAĞI THY İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı tarafından defalarca kamuoyu ile paylaşıldı. Buna rağmen sözlerle icraatlar arasında büyük farklar var!

2021 MODEL MAKAM ARAÇLARI YOLDA

THY Resmî internet sitesindeki ihale ilanlarına baktığımızda da 181’i THYAO ve 166’sı iştirakler olmak üzere 347 adet 2021 model aracın, üç yıllığına kiralama ihalesini görüyoruz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Siz personelden kesmeye devam edin!

Şahı koruyan piyonları, filleri, atları ve kaleleri hiçe sayarsanız mat olmaktan kurtulamazsınız!

Emniyetli Uçuşlarınız Olsun...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Çaturanga

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Comment ~ 3 yıl önce
THY için sıralama; İlker şatafat, Yönetim rahat, Başkanlar istirahat, Uçanlar nakavt.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam Maaş ~ 3 yıl önce
İş yoksa neden full çalışıyorum, full çalışıyorsam neden maas kesintim var? Hepimizin emekleriyle(belki zamdan kesip) toplanan sirketimizin ittihat akçesi nerede? Reel enflasyon %100'ü aşmışken neden bir tadil protokolü yapılmadı? Araç lazımsa neden yeni araç kiralanıyor? Devletin ötv'siz aldığı araçlardan 200 tane sirkete aktarılsın. Devletin bekcisinden hakimine kadar herkesin maasindan yuzde 30 kesinti yapılsın,eşit olalım. Sirketi batırmak için daha ne kadar kabiyetsiz olunabilir? Bunu da gelecek günlerde göreceğiz sanırım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerde ~ 3 yıl önce
O ustun zekali 3999tl diyen arkadas bugun hasta mi acaba? Gecmis olsuna gidelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakli ~ 3 yıl önce
Adam hakli
Diyarbakırlı ~ 3 yıl önce
gitmeyelim zaten..Ulkemıze Dolar Euro lazım.Gidip de ne yapıyolar.O parayı Türkiye de harcasınlar.Doğu anadoluda güzel yerler var..Adam Parise gidiyor,Güneydoğuda o kadar gezilecek yer var.Gel buralara ki burda esnafa para kazandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk çalışanı ~ 3 yıl önce
Yönetim kurulu üyeleri, müdürler de bizler gibi servise binsin! Ayrıca maaşlarını kamuoyuna açıklasınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 3 yıl önce
Kendilerine ait araçlarını kullansınlar personel gibi mantıklı olur bence.
Kamil kardes ~ 3 yıl önce
Mudurlere araba mi veriliyor kamil?
Birakin bu isleri ~ 3 yıl önce
Bu isin cozumu falan yok, al sana Kibris ornegi; adamlar kapilari tam kapattiklari vakit kisa bir surede ki 1-2 ay icinde vaka sayisi sifirllaniyir ama ekonomi cokuyor. Sonra yavas bicinde kurallari gevsetiyorlar, gene basliyor korona vakalari. Avrupali halk uyandi artik bu ise isyan ediyor, yasaklar tamamen serbest birakilmali. Bu yasaklarla uzun sure yasamak mumkun degil. Kus gribi, domuz gribi nasil yok olduysa bu da oyle olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Imzami atarim ~ 3 yıl önce
Bu sozlerin altina. Yuzde 1 olduruculugu olan birsey pandemi olamaz olsa olsa normal bir hastalik olur. Turkiyenin ve dunyayin yarisi bu hastaligi coktan atlatmistir zaten. Tanesi 10 kurus bile olmayan bez parcalari ( maske) ile korunacagini sananlar virusler o deliklerden gecebilecek buyuklukte bunu butun hemimler biliyo. Bu yazdan itibaren buyuk ihtimalle biter bu tiyatro. Kendine hekim diyen o bilim kurulu da korku salmaya devam etsin. Ama kimin umrunda. Millet uyanmaya basladi.
Hocam siz neden ~ 3 yıl önce
Bahsediyorsunuz allah askina. Ulkenin cumhuru reisi patir patir kongreler yapiyor orada virus bulasmiyor ucagi lebaleb doldurmus insanlardan mi virus bulasacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Net ~ 3 yıl önce
Turkiye’ye turist alinmamalidir. Turiste bel baglayan ulke gelismeyen ulkelerdir, ornek tayland.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He he ~ 3 yıl önce
Turizmciler çok çınlatır senin kulağını
nete ~ 3 yıl önce
avro sana yaramiyor
Birgun ~ 3 yıl önce
Turizm yasaklanacak, insan hareketleri kisitlanacak
Dünyanın en fazla turizm geliri ~ 3 yıl önce
Olan ülkelere bir bak boş vaktinde
O şah ~ 3 yıl önce
O şah mat olucak ! Buna emin olun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000