30 Ocak 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Merhaba herkese, biz çağrı merkezlerinde çalışanlar için de kadro gelecek mi acaba? Aslında ifade gayet net sadece Thy için taseron şirketlerde çalışanlar denilmiş. Bu durumda bizi de kapsaması lazım unvan olarak da thy musteri iliskileri temsilcisi olarak geçiyoruz. Konu hakkında bilgisi olan aydınlatabilirse cok sevinirim.Umarım hepimiz için hayırlısı olur ve daha insanca şartlar içinde çalışırız.
  • canı sıkılan kbn memurunun waw istasyonuna şef olarak atandıgı yer burası dayısı olanlar olmayanlar sozu komık olmus
  • Ah bu torpil olanlar dayısı olanlar birgün öyle bi elinizde patlıcak ki şok olacaksınız ünvan bekliyoruz ben ve benim gibi onlarcası bizim sırtımızdan haksız yere kazandığınız paralar çok kötü çıkacak bir gün ...T G S
  • Teknige hizmet veripde ayri sirket kurmanin ne mantığı var doğrudan hazirda.olan teknigin kadrosuna neden alinmiyor.nisan sonu deyipde insanlari merakda birakiyorsunuz.hersey kapali kutu kutudan ne çıkacak taseron yiyici sirketleri aradan çıkartıp da o taseron sirketlere verdiğiniz cuval dolusu paralari umarim personellere azda.olsa yansitirsiniz
  • Özel sektörde ve devlette %20'den daha az artıştan yaparak çalışanın alım gücünden kasp eden başka bir şirketle karşılaşmadim. Verilen ikramiye bugünü kapsar ve alım gücünü bugün için dengeler. Yapılmayan doğru artış düzenlemesi çalışanın geleceğinden çalınır. Bu düzenlemeyi yapan şeytanlar her şeyin farkında, mesaj sizin ve arkadaşların algısını düzeltmek için...
  • Thy içerisinde yolsuzluk için meclise verilen tüm araştırma önergelerini kabul edeceğini söylesin. Ekip planlama hariç tüm çalışanlardan tam destek görür oy gelir.
  • Kabin amirliği primi 1500 TL :D
  • Engellilere Uyanık diye hakaret eden ekmeğiyle oynayan acımasız Allah korkusu olmayan torpilli Mikail
  • Hasta engelli insanların ekmeğiyle oynayanların Uyanık diyenler iki yakaları bir araya gelmesin daha beter hasta olsunlar
  • Çalışanın maliyeti arttı diye insanları nasıl işten atarız ın derdine düşmüşler meğer … soğuk kış gününde bu kadar enflasyon varken işsiz kaldım yazıklar olsun A. Bolat

Cevap Bekleyen Sorular ve Zam Oranları…

Bilmiyorum benim gibi bu işin üzerine düşen var mı? Sanmıyorum ve hiçbir zaman olmadı ki! Herkes kendi yolunda. Vatandaşı düşünen, çalışanları düşünen de görmedim. Allah dilimizi döndürdüğü kadar konuşuyoruz, yazıyoruz. Şu taşeron konusunda kafama takılanlar var. Örnekleyeceğim ve soracağım.

Soru sorunca, eleştiri yapınca, iddiaları gündeme getirince, yanlışları gün yüzüne çıkartınca adımız hep “muhalefet” oluyor. Oysa olması gerekenleri savunup, olmaması gerekenleri de yöneticilerin dikkatine getiriyoruz.

Yapılması gereken tek şey iddiaların doğruluğunu test etmek, araştırmak, incelemek. Neyse biz onların bizi nasıl gördüğüne değil, sektör çalışanlarının sesi olmaya gayret ediyoruz.

Geçen hafta yazdığımız yazıya gelen yorumların bir kısmını yayınlamadık. Hakaretamiz olanları, gerek haber içeriğine ve gerekse THY veya yazıya konu kişilere mümkün olduğu sürece, gözden kaçmalar hariç küfre izin vermiyoruz.

Bu aydınlatmayı yaptıktan sonra sadede gelme zamanı diye düşünüyorum.

Ahmet Bolat konusunda halen esneğim. İyi niyetli ve THY enerjisini yüksek tutma gayretinde olduğunu düşünüyorum. Tabi Murat Şeker, Aldülkerim Çay ve Yahya Üstün kıskacından kurtulduğu sürece.

Taşeron konusunda düşüncelerim belli. Bu insanlar köle gibi görülmüş ve öyle de muamele yapılmış. Şimdi seçim sürecinde “Taşeronları kadroya alacağız” açıklaması bana gör tam bir siyasi rüşvet. Eğer Ahmet Bolat bunu tam da bugünlerde bir yılı tamamladığı THY Yönetim Kurulu Başkanı olduğu günlerde söylemiş olsaydı, bugüne eleştiri yapacak aralık bırakmazdı.

Ama Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim takvimi açıklamasının dumanı üzerindeyken peş peşe vaatler, taze basılmış paraları da dağıtırken insanı sorgulamaması gazetecilik adına utanılacak durum olsa gerek.

Şimdi asıl sorulması gereken durum şu!

  1. THY taşeron sisteminden THY sistemine alacağı personeli, Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı’na mı alacak yoksa bir başka iştirak şirketine mi?
  2. TGS, Turkish DO&CO, THY Teknik gibi kimi yüzde yüz, kimi yüzde 50 ortaklık olan şirketlere mi aktarılacak yoksa yeni bir istihdam şirketi mi kurulacak?
  3. Taşerondan THY iştiraki veya THY A.O gibi şirketlere geçecek olan bu kardeşlerimiz maaş kriteri ne olacak?
  4. Taşerondan kurtaracağım dediğiniz bu insanların sosyal hakları nasıl düzenlenecek? Örneğin sendikalı olabilecekler mi?
  5. Dayısı olanlarla dayısı olmayanlar arasında bir tercih yapılacak mı?
  6. Taşeron sisteminden kadrolu sisteme geçişte yıllardır hak kaybı yaşayan bu kardeşlerimiz geçmiş özlük hakları devir alınacak mı? Eğer alınmayacaksa tazminatları bugüne kadar çalıştıkları şirketler tarafından verilecek mi?

Aslında sorulacak o kadar çok soru var ki ancak bu bile cevap bulursa çalışan kardeşlerimizin yüreğine su serpilmiş olabilir. Şimdi bu soruları sorduğumuz için yine “muhalefet” yapıyor derseniz ahirette hesaplaşırız.

Buyurun masum sorulara gerçek cevaplar bekliyoruz.

Ahmet Bolat bey siz göreve geleli tam bir yıl oldu. Aynı zamanda bir yılın özeti diyelim bu sorulara vereceğiniz cevaplar.

Ben çalışanlarımız adına sordum. Cevaplar sizde!

Havacılık sektörü zamları…

Herkes birbirini bekliyor. Akıllıca taktik. THY açıklasın biz de açıklarız deniyor anlaşılan. Mesela THY açıkladı ardından Pegasus açıkladı. Oranlar yakın. Pegasus kabin memurları için kesenin ağzını açmış gibi.

Soruyorum İstanbul Havalimanı’na, "personelin memnun olacağı şekilde" deniyor. Anlaşılan onlar da TAV’ı bekliyor.

Soruyorum yer işletme şirketlerine hepsi TGS’yi bekliyor.

Şunu açıkça ifade edeyim. Aslında işverenin işi de çok zor. Maliyet o kadar zıpladı ki altından kalkmak imkansız.

Bir kişinin asgari maliyeti 15 bin TL’ye dayandı. Dolayısıyla bunu kaldırmak işveren açısından oldukça zor.

Bir an evvel ekonominin düzelmesi dileğiyle…

Cevap Bekleyen Sorular ve Zam Oranları…

Yorumlar Tüm Yorumlar (102)

Çağrı merkezi ~ 1 yıl önce
Merhaba herkese, biz çağrı merkezlerinde çalışanlar için de kadro gelecek mi acaba? Aslında ifade gayet net sadece Thy için taseron şirketlerde çalışanlar denilmiş. Bu durumda bizi de kapsaması lazım unvan olarak da thy musteri iliskileri temsilcisi olarak geçiyoruz. Konu hakkında bilgisi olan aydınlatabilirse cok sevinirim.Umarım hepimiz için hayırlısı olur ve daha insanca şartlar içinde çalışırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
konyalı ~ 1 yıl önce
canı sıkılan kbn memurunun waw istasyonuna şef olarak atandıgı yer burası dayısı olanlar olmayanlar sozu komık olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ünvan ~ 1 yıl önce
Ah bu torpil olanlar dayısı olanlar birgün öyle bi elinizde patlıcak ki şok olacaksınız ünvan bekliyoruz ben ve benim gibi onlarcası bizim sırtımızdan haksız yere kazandığınız paralar çok kötü çıkacak bir gün ...T G S

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadromu ~ 1 yıl önce
Teknige hizmet veripde ayri sirket kurmanin ne mantığı var doğrudan hazirda.olan teknigin kadrosuna neden alinmiyor.nisan sonu deyipde insanlari merakda birakiyorsunuz.hersey kapali kutu kutudan ne çıkacak taseron yiyici sirketleri aradan çıkartıp da o taseron sirketlere verdiğiniz cuval dolusu paralari umarim personellere azda.olsa yansitirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 1 yıl önce
Özel sektörde ve devlette %20'den daha az artıştan yaparak çalışanın alım gücünden kasp eden başka bir şirketle karşılaşmadim. Verilen ikramiye bugünü kapsar ve alım gücünü bugün için dengeler. Yapılmayan doğru artış düzenlemesi çalışanın geleceğinden çalınır. Bu düzenlemeyi yapan şeytanlar her şeyin farkında, mesaj sizin ve arkadaşların algısını düzeltmek için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oy isteyen ~ 1 yıl önce
Thy içerisinde yolsuzluk için meclise verilen tüm araştırma önergelerini kabul edeceğini söylesin. Ekip planlama hariç tüm çalışanlardan tam destek görür oy gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/A ~ 1 yıl önce
Kabin amirliği primi 1500 TL :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknikte Mikail ~ 1 yıl önce
Engellilere Uyanık diye hakaret eden ekmeğiyle oynayan acımasız Allah korkusu olmayan torpilli Mikail

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mikail teknik ~ 1 yıl önce
Hasta engelli insanların ekmeğiyle oynayanların Uyanık diyenler iki yakaları bir araya gelmesin daha beter hasta olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşten atıldım ~ 1 yıl önce
Çalışanın maliyeti arttı diye insanları nasıl işten atarız ın derdine düşmüşler meğer … soğuk kış gününde bu kadar enflasyon varken işsiz kaldım yazıklar olsun A. Bolat

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000