15 Kasım 2021, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Thy ortak kuruluşu Sunex döviz cinsinden maaş ödüyor tip borçlarından döviz kesinti yapıyor Thy maaşları Tl ödediği gibi 2019 seviyesine getirmediği gibi yükselen kur üzerinden döviz cinsi kesinti yapıyor döviz artışı bu hızla giderse sonumuz ne olacak Kul hakkı yemek değildirde bu nedir
  • aldığımız maaşla kirayı ödeyemiyoruz geçinemiyoruz
  • Büyümesiyle medarı iftiharımız, geride kimseyi bırakmayışıyle güvenli limanınımız, çok sevdiğimiz THY'miz devamlı yükselen dolar ve euro ile satış yaparken, devamlı düşen tl. ile maaşlarımızı ödüyor. Geriye dönük ödemelere artı olarak bunda da esaslı bir düzenleme gerektiğini düşünüyorum. Zaten her 6 ayda bir şaibeli enflasyon oranına uygun yapılan artış bizi reel enflasyonun altında ezerken, böylesine bir düzenleme hem matematiksel olarak hem de zaten dövizle kazanan bir şirketin çalışanları olarak bizlerin en doğal hakkıdır.
  • ozel buro başkanı-protokol muduru ile eş dost ve akrabaları yolcudur abbas
  • biz çalışanlar dışında kimlere ne kaybettirdi? bir söz söylüyorsanız, açık açık yazın.neden bizi düşündürüyorsunuz
  • Cargo yu sırtında taşıyan taşaron ilk 5 beşe sokan işçiler hakları yenilen işçiler pandemi başlandığı günden beri daha da fazla çalışıp işi aksatmadan yürüten işçiler ama bir yazardan cıkp demiyor bu insanlar pandeminin en zor döneminde gece gündüz çalıştılar hakları yeniliyor havaliman kapalıyken onlar çalıştı diyen yok
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • size yazıklar olsun, Allah adaletsizliklerinizi karşılıksız bırakmasın İnsallah. binlerce insanın bedduasını alıp hakkına giriyorsunuz. size yazıklar olsun
  • Yurtdışı müdürlükler cirit atıyor. Ofiste yemek pişirenler. Nargile içen bile var. Sözde pandemi.
  • İlker Aycı'nın, "Tüm çalışanların kesintilerini iade ettik" diye bir beyanı yok. Sallama. Yok eğer, gözüngen gördüng mü? Müdür ve üstüne tam iade yaaptıklarını diyorsan o başka.

Çok Kaybettiniz, Çok Kaybettirdiniz. Sn. Aycı Kimlere Neler Kaybettirdiğinizi Düşünün Biraz?

Sn. İlker Aycı, THY Genel Müdür Yardımcıları Baran Gülbaran, Turhan Özen, Ali Serdar Yakut, Ahmet Olmuştur, Murat Şeker, Abdülkerim Çay ve Basın Müşaviri Yahya Üstün’le birlikte dün düzenlediği sohbet toplantısında THY’nin COVID-19 krizi ortamındaki stratejisini, elde edilen başarılı sonuçları anlattı.. Şurası mutlak ki Genel Müdür Yardımcılarının bu söyleşiye katılmaları anlatılanları daha inanılır kılmakta. Sn. Aycı’nın bu güne kadar uygulamadığı bu strateji doğru bir uygulamadır. Dikkat çekici olan husus ise THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin söyleşi katılımcıları arasında bulunmaması. Bu doğru olan uygulamaya gölge düşüren bir husus.

Bu Türk Hava Yolları yönetiminde çok uzun süredir süregelen huzursuzluğun bir göstergesi mi? Okurların takdirine sunuyorum.  Cümle âlem Genel Müdür Ekşinin Türk Hava Yolları Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı tarafından benimsenmediğini biliyor. Ama yine de görevinde. Koltuğunda. Siz yutkunadurun. Başarı sözcükleri ile çizdiğiniz bu tablo birbirine hiç yakışmıyor.. Ah bu dengeler. Bizlerin bile anladığı bu dengeler (?)

THY KARGO OPERASYONLARINDA BÜYÜK BAŞARI SAĞLADI. ALKIŞLIYORUZ.

THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, kargoda dünyadaki pazar paylarını yüzde 5’in üzerine çıkardıklarını belirterek, “Kargoda yakaladığımız başarı daha önce çizdiğimiz stratejiye dayanıyor. 2016’dan itibaren kargoda öne çıkmaya dönük adımlarımızı atmaya başladık. Yolcu tarafında yaşanacak eksilmeleri dengelemek için kargoya ağırlık verdik. Yani, planladık, bugün geldiğimiz nokta sürpriz değil. Kargoda ‘hub’ olacağımızı söyledik. Ona göre yolumuza devam ediyoruz. Kargo taşımacılığının katkısı ile krizi fırsata çevirdik. Dünyanın 4’üncü büyük hava kargo taşıyıcısı olduk. Kim ne derse desin Türk Hava Yollarının Pandemi’ nin. ilk adımlarında yolcu uçaklarını kargo uçağı olarak kullanma projesi bir çok havayoluna örnek teşkil etti

Alkışlamıştık. Şimdi de ünitenin, kargo şirketinin,  tüm yönetici ve personelini bu krizi atlatma konusundaki çalışmalarını, destek ve katkılarını alkışlıyoruz. Sağ olsunlar. Daha iyilerini temenni ediyoruz. İnşallah.

SÖZ AHMET OLMUŞTUR BEYDE. İlker Aycı Bey görüşmede THY’nin COVID-19 krizine rağmen yeni hatlar açmayı da sürdürdüğünü belirterek sözü Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur’ a bırakmışlar. YK Başkanının bu davranışı bu güne kadar görmediğimiz bir şey. İlker Bey bulunduğu bir ortamda THY ile ilgili sözü bir başkasına verecek hiç düşünmezdim. Yoksa İlker beyi birileri sıkıştırıyor mu? Tabii ki onu da bilemem.

Evet, ABD’ de uçulan nokta sayısı 13’ e çıkartılacak,  Pandemi öncesi Türk Hava Yollarının dünyanın en fazla noktasına uçan havayolu unvanına sahipti. Pandemi sonrası da aynı unvanı koruyoruz demiş Bay Olmuştur. Bizim bildiğimiz ne dünyada, ne de Türkiye’ de Pandemi krizi daha sonlanmadı. Üstelik artma temayülünde. Ama bu dönemde de THY’ nin aynı unvanı koruması tabii ki güzel, Temennimiz Pandemi sonrası da bu tablonun değişmemesi. Ve de THY bu yılın ilk 9 ayında 31,1 milyon yolcu taşımış. Uçaklarımızın doluluk oranı ise yüzde 78 diyor Bay Olmuştur. İçinde bulunulan dönemin şartları içinde bunlar güzel sonuçlar.

İLKER AYCI’DAN THY ÇALIŞANLARINA GÜZELLEMELER:  AİRPORTHABER GÜZEL BAŞLIK BULMUŞ. Evet, İlker Bey çalışanlara bayağı methiyeler sıraladı başka bir seslenişinde. En fazla dikkatimi çeken husus ise süreç boyunca en fazla yıprattığı, hiçbir isteklerini dikkate almadığı pilotlara teşekkür seslenişinde özellikle diye başlayarak ilk sırayı vermesiydi. Şaşırdım. Geçmişte sendikayı çalışanlara karşı kullanmıştı. İlker Bey. Yoksa şimdide önümüzdeki TİS görüşmelerinde çalışanları sendikaya karşı mı kullanmayı planlıyor. Bay Aycı’yı iyi tanıyanlar kaptanları ve kabin personelini Hava Sen’e üye olmaya çağırırsa hiç şaşırmayacaklardır. Tabii ki bu bir şakadan öte değil.

Seslenişinde Sn. İlker Aycı Bey: “ Özellikle pilotlarımızdan kabin memurlarımıza mühendislerimizden teknisyenlerimizden yer hizmetleri çalışanlarımıza, bilgi teknolojilerindeki programlayıcılardan programcı arkadaşlarımızdan tutun da her kademedeki çalışan iştirakleriyle ortaklığıyla tüm Türk Hava Yolları ailesi fertlerine bu süreçte verdikleri katkıdan destekten özveriden fedakârlıktan dolayı teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum.

Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır" diyor. Her ne kadar Türk Hava Yolları ailesine sözü tüm personeli kapsıyorsa da, yine de yöneticilerini, özellikle orta kademe yöneticilerini ayrı zikretse daha iyi olurdu. Ney se bu kadar kusur kadı kızında da bulunur.

Keşke bu teşekkür karşılıklı olsaydı Bay Aycı.  Çalışanlarınızda kendilerini siz karşı müteşekkir hissedebilseler ve de THY personelinin tümü samimi olduğunuza inanabilselerdi. NE KAZANDINIZ BİLMİYORUM AMA ÇOK ŞEY KAYBETTİNİZ VE ÇOK KİMSEYE DE KAYBETTİRDİNİZ. (?)

ÇALIŞANLARIN HAKLARINI ÖDEMEK ŞİRKETLERİN BOYUN BORCU HELE BU BORÇ ŞİRKET İÇİN YAPILAN BİR FEDAKÂRLIKTAN KAYNAKLANIYORSA. HALEN ÇALIŞANINA BORÇLU OLAN ŞİRKET KÂRDAYIZ DİYE BÖBÜRLENMEMELİ? Ben hesaptan kitaptan fazla anlamam. Benim bakkal hesabımla konuya yaklaştım. Hava- İş Ekim ayında yaptığı duyuruda:  2020 Eylül ayından Eylül 2021 ayın sonuna kadar geçen 13 aylık süreçte personelin maaş kesintileri ve çeşitli fedakârlıklarının toplamı olan yaklaşık 1. 5 Milyar Dolar olduğunu söylüyordu.  



Ve de bu meblağın THY’ nin bu süreci daha düzgün atlatmasını sağladığını ifade ediyordu. Sadede gelelim. Özetle, çalışanların maaşlarından 13 ayda ( Eylül  2020- Eylül 2021 arası) kesilen meblağ ve yaptıkları fedakârlıkların toplamı yukarıda da ifade edildiği üzere yaklaşık 1,5 milyar dolar tutuyor.

Önce bu meblağı bu günkü kurdan TL’ ye çevirelim. Eylül 2020’ de maaşlardan kesinti başladığına göre 2021 Eylül sonuna kadar aradan 13 ay geçmiş oluyor. 1,5 milyar Dolar karşılığı TL’ yi 13’ e böldüğümüz takdirde Türk

Hava Yolları çalışanlarının yaptığı maddi desteğin ( maaş kesintisi ve diğer maddi fedakârlıklar ) bir aya düşen

ortalama miktarı ortaya çıkacaktır. Türk Hava Yollarının en son ilan ettiği bilançonun 2021 Ocak- Eylül periyodunu kapsadığı ( 9 ay ) dikkate alındığı takdirde personelin aylık ortalama desteğinin dokuz ile çarpılması halinde bilanço sürecinde THY’ye çalışanlarca yapılan katkı miktarının toplam olarak belirlenmesi mümkün. Başka bir deyişle bu meblağ THY tarafından personele zikredilen süreç içinde ödenmemiş ve hali ile bilançoda gider olarak muhasebeleştirilmemiş olan meblağdır. Türk Hava Yolları bu 9 aylık süreç için ne kadar kar ilan etti. 6.2 Milyar TL.  Şayet çalışanlarca sağlanmış olan desteğin ve yapılan fedakârlıkların toplam maddi tutarı THY tarafından ilan edilen 9 aylık bilançoda belirtilen kârdan büyükse kârın oluşumu tartışılabilir. Evet, bu da demektir ki, çalışanların sürekli talep ettiği ve yönetimin ısrarla ağırdan aldığı 2019 yılı ücretlerinin uygulamasına dönülmüş olsaydı bu kârın oluşmasının matamatikman mümkün olamayacağı da tabii. Eğer Sendikanın duyurusunda yer alan ( destek

ve fedakârlık )  toplam meblağ’ da hata varsa siz hesaplamayı doğru rakam üzerinden yapabilirsiniz. Ara başlıkta da ifade edildiği gibi çalışanların haklarını ödemek şirketlerin boyun borcu. THY’ nin 2021 yılının ilk dokuz ayını karla kapattık diye böbürlenmesinin ne denli doğru olduğunu takdire sunuyorum.

THY CEO’ su diğer şirketler  hükümetlerinden maddı destek aldı biz kendi yağımızla kavulduk diyordu. Bir haber yer aldı sitelerde. Evet Lufthansa, Alman hükümetinin salgın nedeniyle zor durumda olan şirketine  sağladığı 9 milyar Euroluk kurtarma paketini zamanından erken geri ödemiş Deli mi ne? Geri ödemeyi yapmasaydı yerine kâr ilan etseydi? Yetmezmiş gibi LH CEO’ su Carsten Spohr, açıklamasında Alman hükümetine ve vergi mükelleflerine teşekkür ederek “şirketimizin tarihindeki en ciddi finansal krizde bize gelecek için bir perspektif sundular” ifadelerini kullanmış. Vergi mükelleflerrine teşekkür? Tüm bunlara ilaveten bir de 2021’in 3. çeyreğinde kâr ilan etmişler Devlete borcu ödemeyip ilk dokuz ay için operasyonel kar ilan etmek dururken. Evet, bilmiyorlar bu işi. Baka baka öğrenecekler. İyi ki varız bu alemde.

Kâğıt üzerinde THY bilançosundaki rakamlar doğrudur. Peki, benim yöntemini belirttiğim bakkal usulü hesaplama yöntemi hatalı mı? Hatalı değil, bana göre. Evet başlıklarda ifade edildiği gibi THY kâra mı uçtu yoksa çalışanlarınca kâra mı uçuruldu? İkincisinin doğru olduğu kesin. Teşekkür çalışanlara.

HUY CANIN ALTINDAYMIŞ, CAN ÇIKMADAN HUY ÇIKMAZMIŞ VB. SİZİN SORUNUNUZ. AMA BİZLER SİZE BİR KEZ DAHA TEESSÜF EDİYORUZ İLKER BEY. Son zamanlarda yazma imkanı bulamadığım pembemsi bir yazıyı kaleme almayı planlamıştım. Nedeni tek kelime. Ümitlenmiştim. İnsan her yaşta amatör olabiliyor. Yazının sonuna gelmeden Sendika ve THY açıklamasını bir kez daha okudum. Sn. Vahap Munyarın röportajını da. Ve de bu güne kadar THY ve yöneticileri açısından yabancısı olmadığımız çalışan ayırımı yapılması hususuna büyük ölçüde netlik kazandıran bir uygulamaya  yeniden  rastladım. Türk Hava Yolları kamu oyunun üzerinde büyük bir hassasiyetle durduğu ücretlerin 2019 yılı seviyesine getirilmesi  konusunda bu tür ayrıcalıklı bir uygulama yapılmasını hiç beklemez ve tahmin edemezdik.  Maalesef.

Türk Hava Yollarının başarısı için canla başla çalışanlar yalnız orta kademelerdeki yöneticiler değildi herhalde. Ama onlar çoğunluktan ayrıştırılarak hatta tüm çalışanların önüne alınarak bir anlamda mükâfatlandırıldı. Neden?

Bunu izah edilebileceğini zannetmiyorum. Niçin bu husus duyurularda yer almadı. Yöneticiler ile ilgili işlem genel

Uygulamanın bir parçası değil miydi?  Her ne kadar bu hususu Sendikanın da duyurusunda da görmedimse onun nedeni malum. Bu yöneticiler sendikalı olmadıkları için THY Yönetimi sendikaya bilgi verme zorunda değil tabii ki. Bunu açıklamakta sendikanın görevi değil. Peki, THY tarafından KAP’ a sunulan bilgilendirme yazısında bu konuya da yer verilmesi gerekmez miydi?

Evet,  biz 2020 yılında tüm çalışanlar ile birlikte THY’nin Orta kademe yöneticilerinin ücretlerinde yapılmış olan Pandemi kesintinin 01 Ekim tarihi itibarı ile tümü ile kaldırıldığını duymamıştık / duymamıştım. Muhtemelen THY yönetimine yakın olanlar duymuştur bunu. Örneğin orta kademe yöneticiler.

Yine de soracağım. Sendikanın orta yöneticilere yapılan uygulamadan bilgisi var mıydı? Bu ayırımcılıktan haberdar mıydı?  Şirket genelinde yapılan bir uygulamada, üyesi olmayanlara, orta kademedeki yönetici çalışanlara bu tür bir ayrıcalık uygulamasının onları da rahatsız etmiş olması gerekmez mi?  Belki de orta kademe yöneticiler örneğin bir yer personelinden daha az kazanıyorlardır desem uyar mı? Yine de ummak isterim ki Hava İş’ de bundan rahatsızlık duymuş olsun.

Türk Hava Yollarının değerli çalışanları,  Biz hiçbir zaman Türk Hava Yollarında çalışan herhangi bir gruba karşı olmayız. Olamayız. Ve de son dönemlerde istismar edildiğini düşündüğüm “ maaş kesintisi “ uygulamasından hangi grup kurtulursa seviniriz. Bundan sıkıntı duymayız. Ancak içinde bulunulan dönemde yapılan bu tercih işlemi ikide bir ifade edilen “  genel uygulama, azdan an, çoktan çok” sözleri  ile de bağdaşmıyor.

Hiç anlaşılmayan husus ise bu orta seviyedeki yönetici personelin maaşlarının diğer şirket çalışanlarından daha yüksek olmasına rağmen maaşlarının 2019 yılı seviyesine getirilmesi konusunda diğer çalışanlardan neden ayrıştırıldıkları? Yönetimin ifade ettiği üzere bu ayırım yapılarak hangi açık kapatıldı? Bu yöneticileriniz temininde güçlük çekilen personel statüsünde mi görülüyor dersiniz. Bu hatalı ayırımı yaparak onların şirketten ayrılmalarını / istifa etmelerini engellemiş mi oldunuz? Demek ki bu yöneticiler şirketin düzlüğe çıkması için tüm diğer çalışanlardan fazla emek sarf etmişler ki onlar için böyle ayrıcalıklı bir işlem yapıldı

THY çalışanlarının bu denli hassas olduğu ve bunun her fırsatta ve her şekilde ortaya konulduğu bu süreçte böyle bir uygulama yapmak / yapabilmek yöneticiliğin hiçbir prensibi ile bağdaşmaz. Yöneticilik prensiplerinden vazgeçtim insanlık düsturu ile bağdaşmaz. Bu aşamada, insanlar konuya ilişkin bu denli hassasiyet gösterirken bu uygulama Türk Hava Yolları kamuoyunun önemsenmediğinin, umursanmadığının bir göstergesi sayılmaz mı? Ben bu konu ile ilgili ayırım yapılmaz zannediyordum. Yine yanılmışım.

Can çıkmadan huy çıkmazmış. Neden? Huy canın altındaymış da ondan. İyi de kimi kime anlatıyoruz? Evet, çok kaybettiniz / kaybettirdiniz İlker Bey. Hele bir düşünün,  kimlere neler neler kaybettirdiğinizi? Halen de kaybettiriyorsunuz.

THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI SN. AYCI’YA JAPONYA DEVLET NİŞANI:  Bu sabah televizyonda THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker AYCI’ nın Japonya İmparatoru Naruhito tarafından "Altın Işıklar Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı Yüce Kordonu" ile taltif edildiğini öğrendik.. Nişanı Japonya Büyükelçisi takdim etmiş. Her ne kadar nişanın verilme nedeni belirtilmedi ise de mutlak göğsümüzü kabartacak bir nedeni vardır. Devletler durdukları yerde başka bir devlet mensubuna ülkelerinin büyük nişanlarından birini vermezler. Hele Japonya. Tebrik ediyoruz Bay Aycı. .Gurur duyduk.

Çok Kaybettiniz, Çok Kaybettirdiniz. Sn. Aycı Kimlere Neler Kaybettirdiğinizi Düşünün Biraz?

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Hsn ~ 2 yıl önce
Thy ortak kuruluşu Sunex döviz cinsinden maaş ödüyor tip borçlarından döviz kesinti yapıyor Thy maaşları Tl ödediği gibi 2019 seviyesine getirmediği gibi yükselen kur üzerinden döviz cinsi kesinti yapıyor döviz artışı bu hızla giderse sonumuz ne olacak Kul hakkı yemek değildirde bu nedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hsn'a ~ 2 yıl önce
bırak bu işleri kardeşim. Adamların umurunda mı? Kul hakkıymış, öbür dünyaymış.
kaslı KM ~ 2 yıl önce
aldığımız maaşla kirayı ödeyemiyoruz geçinemiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kura endeksli maaş ~ 2 yıl önce
Büyümesiyle medarı iftiharımız, geride kimseyi bırakmayışıyle güvenli limanınımız, çok sevdiğimiz THY'miz devamlı yükselen dolar ve euro ile satış yaparken, devamlı düşen tl. ile maaşlarımızı ödüyor. Geriye dönük ödemelere artı olarak bunda da esaslı bir düzenleme gerektiğini düşünüyorum. Zaten her 6 ayda bir şaibeli enflasyon oranına uygun yapılan artış bizi reel enflasyonun altında ezerken, böylesine bir düzenleme hem matematiksel olarak hem de zaten dövizle kazanan bir şirketin çalışanları olarak bizlerin en doğal hakkıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 2 yıl önce
ozel buro başkanı-protokol muduru ile eş dost ve akrabaları yolcudur abbas

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimlere... ~ 2 yıl önce
biz çalışanlar dışında kimlere ne kaybettirdi? bir söz söylüyorsanız, açık açık yazın.neden bizi düşündürüyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KİMLERE ~ 2 yıl önce
DÜŞÜNÜN. ZİHİN SPORU YAPIN. HOŞ BUNUN İÇİN FAZLA DÜŞÜNMEYE GEREK YOK YA. NEYSE OKUYANI DÜŞÜNDÜRMEK, DÜŞÜNCEYE SEVK ETMEK BİR YAZI ŞEKLİDİR?
Hakları yenilen taşaronlar ~ 2 yıl önce
Cargo yu sırtında taşıyan taşaron ilk 5 beşe sokan işçiler hakları yenilen işçiler pandemi başlandığı günden beri daha da fazla çalışıp işi aksatmadan yürüten işçiler ama bir yazardan cıkp demiyor bu insanlar pandeminin en zor döneminde gece gündüz çalıştılar hakları yeniliyor havaliman kapalıyken onlar çalıştı diyen yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zıkkım Kökü ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ZIKKIM KÖKÜ ~ 2 yıl önce
BEDDUANIN SİZE BİR ŞEY KAZANDIRMAYACAĞINI BİLMENİZ GEREK. BEDDUAYA KADARI KABUL. HEM DE DOĞRU. LÜTFEN BEDDUA KISMINI ÇIKARTIP YORUMU YENİDEN GÖNDERİN.
çalışan ~ 2 yıl önce
size yazıklar olsun, Allah adaletsizliklerinizi karşılıksız bırakmasın İnsallah. binlerce insanın bedduasını alıp hakkına giriyorsunuz. size yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ülkeye yazık ~ 2 yıl önce
Yurtdışı müdürlükler cirit atıyor. Ofiste yemek pişirenler. Nargile içen bile var. Sözde pandemi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IL ~ 2 yıl önce
Beyler yurtdışı tüm md vede personelde yapılanmaya gidilecek çok yakında…yazın kenara
Muhammad ~ 2 yıl önce
yurtdışı ne beklersin özellikle avrupa hepsi torpilli Almanyaya ak teşkilatların (!) bile torpili yetmiyor herkes tezgahı kurmuş
işkembei-kübra ~ 2 yıl önce
İlker Aycı'nın, "Tüm çalışanların kesintilerini iade ettik" diye bir beyanı yok. Sallama. Yok eğer, gözüngen gördüng mü? Müdür ve üstüne tam iade yaaptıklarını diyorsan o başka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000