07 Haziran 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Burada gaza gelip yorum yapan kabin memuru ve yer personeli arkadaslar sunu unutmayin, ilk isten cikarilanlar sizler olacaksiniz...Her zaman yolcu sayisinin artmasi umud oldugu icin kimse pilotlarini isten cikarmaz..ama yer personeli ve kabin memuru 1 ya da 2 ayda yetistirelbildigi icin ilk sizlerden girecek...kendinizi kokputle bir tutmayin gercekten orada ne is yapildigini bilmiyorsunuz...ayni ucakta ucmaniza ragmen bir gr fikriniz yok , olanlar zaten durumun farkinda...bos yapmayin ekmeginizden olmayin..
  • Bi dal.. milletvekili kadar mı maaş istiyorsun yazmış emin ol kabin/kokpit/yer personeli hepsi tek tek mv'den daha çok iş yapıyor orası kesin. Hangi kafada nasıl yorum yaptığınız belli. İstemeden kendinizi de yerin dibine sokuyorsunuz ya bu kafayla, ona üzülüyor insan. Yazık
  • Burda yazılan yorumları okuyunca insan üzülüyor. Olay arz talep meselesi tamamen. 2018'de şirket tecrübeli pilotlarını elde tutmak için mecburen zam yaptı ve bu vesile ile diğer personele de bir miktar zam yapmak zorunda kaldı. Şimdi işler tersine dönüp biz eskisine göre çok daha az kazanınca bu kimsenin cebine girmiyor. Şuna emin olun dengeler tersine dönene kadar eski maaşını kimse göremeyecek. Dediginiz gibi daha azına işinizi yapacak bir sürü eleman var kapıda. Bu hepimiz için geçerli.
  • Kendisini tanimam ama bu familya CRM in ne oldugunu anlayabilmis mi? Eger anlamissa AYJETTEKI “hocalarada” sunu bir izah etsinler... Zamaninda az cekmedik, hala abuk subuk seyler oldugunu biliyoruz.Hepsi degil ama malesef şu asker kokenli ve onlarin elinde yetisen muptezeller yuzunden bu meslekten soguyan bir suru insan var gercekten veballeri buyuk...Millete kitapta CRM in ne oldugunu anlatacagniza once su okullarda ogrencilere dogru duzgun kufursuz hakaretsiz ucus yaptirmayi ele alsinlar milletin ekmegiyle oynamasinlar. Once insan olmayi adam olmayi ogrensinler hersey para degil!! malesef bunlar kitap okumayla idrak edilecek seyler degil , insanin icinde aile terbiyesinde olacak...
  • Öncelikle Thy ile ilgili her haberde pilotların manser yapilması yanlış Bu şirketde her bölümde kesinti uygulaniyor.. Eğitim kesintisi Diyorsunuz Sıradan bir üniversite diplomasî ile Thy size eğitim vererek pilot yaptı sözleşmeyi zorla imzalatmadı.. Akit demek sözleşme demektir. He simdi diyeceksiniz nedrn bizden yüzde 50 diger bolemlerden yuzde 35 kesinti oluyor.. Neden Size 2018 de Yüzde 30 zam yapildi ve diger personele yapilmadi diye sormadînız.. Nasreddin Hocanın fikrasi gibi dogurduguna inaniyorsunuza öldügüne niye inanmiyorsun!! Ve bir gercek varki Thy Maaşları Dolar Bazında 2012 den bu yana 1/4 oraninda deger kaybetmistir.. Yakıt limitleri otoban pazarlar vs bunlarda ekstra kesintilerdir..Pandemi dönemindeki kesintiler Rusya pazarı kapalı, Tayland,Bali vs kapali. Avrupa oturumsuz ve vatandas olmayanlar gidemiyor kapali.. Bence Pandemideki kesintiler normaldir Normal olmayan Pandemi öncesi Pazar mesaisi,Yol Yakıt, ucus limitleri gibi konularla alinan kararlardir.. Zor bir dönemden geciyoruz inşallah Thy mizde personelimizde normal gelir ve yasantilarina dönerler..saygılar
  • Gelin gelin, 2 yıldır yeni pilotlar olarak işimiz gücümüz yok, borç haciz dağları birikmiş, gelin sizde pilot olun. Kimi diyor 3000 kimi diyor 4000 olan işsiz pilotlar topluluğumuza katılın. Gelinde 1 milyon liraya yakın eğitim ücretini okullara kaptırıp işsiz kalıp psikolojinizin bozulmasını seyredin. Gelin gelin pilotluk çok güzel para içinde falan yüzüyorlar herkes fenomen vs. Tabi iş bulabilirseniz. İlan bile yok işi geçtik. Olanada siyasetten tanıdığı babası amcası pilot olan giriyor zaten. Sen anadolu çocuğu, senin yerin bizin gibi işsizlerin yanı. Boşuna ümitlenme, tek misyonun uçuş okullarının cebini doldurmak. Belki bu işi çok seviyorsun ama boşver sen uçamayacaksın senin yerine yukarıdaki tipler uçacak. Burası Türkiye kabullen ya da terk et.
  • havacılıgın fedaisi,Havacılıgın serdençtileri...Turan birliğini kuracaz:)
  • mirasin varsa isin kolay
  • Uçuş frekansları artıyor çift maaşlarımızı geri verin. Maaş ay sonuna yetmiyor bile günümüz ekonomisinde
  • Merhamet,İman, Alla korkusu varsa zaten şu cümle çok şey anlatıyor. ''bu vefayı gösteren personel umarım üzülmez.''

ÇOK YAKINDA

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker Aycı, "Çok yakında pandemi dönemi öncesinden daha da yoğun uçacağız" dedi. Temennimiz elbette bu yönde. Ancak uçuşlarda birinciliklerle övünülürken, biraz da maaşlardaki kesintilere bir el atsanız mı?

17 Mayıstan, 30 Hazirana çekilen işten çıkarma yasağı için son haftalara girdik. Ortada dönen dedikoduları bir tarafa bırakırsak, THY yönetimi kimsenin işine son vermez ve mevcudunu korursa, şapka çıkartırım. Sonuçta yolcu sayılarındaki artışın yanında kargodaki başarı da ortada. Uçaklar yetmiyor,  18 yolcu uçağı bile kargo için kullanılıyor. İşler şirketin lehine dönmüşken, bu vefayı gösteren personel umarım üzülmez.

FAZLA DESTİNASYON RİSK DOĞURUR

Pandeminin başından itibaren virüsün  hızlı bir şekilde yayılmasına yol açan en büyük etken hiç şüphesiz havayolu taşımacılığı oldu. İlk başlarda ateş ölçüp yolcu bile taşındı. Baktılar olmuyor, sınırları kapattılar. Kimisi kırmızı listeler oluşturdu, kimisi ülke ülke sınırlamalar getirdi. Somali bile ülkemizden gidenlere PCR testi zorunluluğu getirdi. Biz ne yaptık?

Hal böyle olunca dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olmak da beraberinde ülkemizi, halk sağlığı açısından büyük bir riske sokuyor. Hatırlanacağı üzere bu virüs yüzeylerden de bulaştığı için el bagajları kabine alınmıyordu. Hadi insanı test ettin, bagajların üstünü dezenfekte ettin, ya içindekiler?

Zengin ülkelerin yoksul ülkelere göre 25 kat daha hızlı aşılama yapıldığı bilinirken, uçulan destinasyonlar özenle ve halk sağlığı düşünülerek seçilemez mi ?

Pandeminin etkisi havacılık sektörü başta olmak üzere hemen hemen her sektörde telafisi mümkün olmayan derin yaralar açtı. Aşılamalardaki hız ve dünya genelinde alınan tedbirlere baktığımda da pek iç açıcı bir tablo gözümde canlanmıyor. Aralık 2019'da çıktığı belirtilen Covid-19 ile bu gidişle daha çok uzun bir süre mücadele etmemiz gerekecek. Dünya tek bir vücut olabilseydi keşke...

NASIL PİLOT OLURUM?

Hava Harp Okulu mezunu, THY 330 filosu kaptanlarından Cihan GÜLBİTEN’in kitabını okudum. Pilot olmak isteyen gençlerimize adeta bir kılavuz olacak “NASIL PİLOT OLURUM?” kitabında, pilot olmak için gereksinimlerden, eğitim safhalarına, iş başvurusu ve mülakat süreçlerine, işe başlama ve intibak sürelerine kadar her şeyi bulmak mümkün.

Ayrıca kitapta daha önce pek bahsedilmemiş olan pilotların iş ve sosyal yaşantılarına ait detayları ve pilot olmanın bilinmeyen yönlerini de bulabilir ve yaşanmışlıklardan ders çıkarabilirsiniz.

“CRM  BU MESLEĞİN İCRA SANATIDIR” kaleminize sağlık...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

ÇOK YAKINDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Burada gaza gelip ~ 3 yıl önce
Burada gaza gelip yorum yapan kabin memuru ve yer personeli arkadaslar sunu unutmayin, ilk isten cikarilanlar sizler olacaksiniz...Her zaman yolcu sayisinin artmasi umud oldugu icin kimse pilotlarini isten cikarmaz..ama yer personeli ve kabin memuru 1 ya da 2 ayda yetistirelbildigi icin ilk sizlerden girecek...kendinizi kokputle bir tutmayin gercekten orada ne is yapildigini bilmiyorsunuz...ayni ucakta ucmaniza ragmen bir gr fikriniz yok , olanlar zaten durumun farkinda...bos yapmayin ekmeginizden olmayin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin ~ 3 yıl önce
Senin dolu yapma halin buysa birak da diger insanlar bos yapsin acil sifalar...
Milletvekili ~ 3 yıl önce
Bi dal.. milletvekili kadar mı maaş istiyorsun yazmış emin ol kabin/kokpit/yer personeli hepsi tek tek mv'den daha çok iş yapıyor orası kesin. Hangi kafada nasıl yorum yaptığınız belli. İstemeden kendinizi de yerin dibine sokuyorsunuz ya bu kafayla, ona üzülüyor insan. Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baba ~ 3 yıl önce
Ulan milletvekilinin yaptığı işi benim oğlum da yapıyor kalk diyorum kalkıyor otur diyorum oturuyor, maaş filan da vermiyorum karın tokluğuna haa!
Pilot ~ 3 yıl önce
Burda yazılan yorumları okuyunca insan üzülüyor. Olay arz talep meselesi tamamen. 2018'de şirket tecrübeli pilotlarını elde tutmak için mecburen zam yaptı ve bu vesile ile diğer personele de bir miktar zam yapmak zorunda kaldı. Şimdi işler tersine dönüp biz eskisine göre çok daha az kazanınca bu kimsenin cebine girmiyor. Şuna emin olun dengeler tersine dönene kadar eski maaşını kimse göremeyecek. Dediginiz gibi daha azına işinizi yapacak bir sürü eleman var kapıda. Bu hepimiz için geçerli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 3 yıl önce
Daha azına yapacak pilot yok, emin ol.
Pilotmuş ~ 3 yıl önce
Daha azına işini yapacak adam varsa bırak yapsın. Sen daha aldıgın maaşa karşı aldığın riskin farkında değilsin. Pilotmuş bir de yalana bak. Gunluk 630 tl ye adam sana 100 milyon usd lik ucagı ucurtuyor. 13 saat mesaiyle haberin yok. İnsaat işçisine gel 13 saat mesai yapacaksın desen zaten gelmez gelse de senin aldığın parayı ister gunluk yevmiye olarak. Sen ucak ucurup yok proseduruyle yok simulatoruyle ugrasıp bir de kaza yaptıgında hapse girme onu bırak canından olma riskine karşılık 630 tl ye uçuyorsun. Bırak daha azına yapacak varsa buyursun gelsin. Hesap yapın biraz. Aldığın riske karşılık gunluk yevmiyeni karşıla ne demek istediğimi anlarsın.
“CRM BU MESLEĞİN İCRA SANATIDIR” ~ 3 yıl önce
Kendisini tanimam ama bu familya CRM in ne oldugunu anlayabilmis mi? Eger anlamissa AYJETTEKI “hocalarada” sunu bir izah etsinler... Zamaninda az cekmedik, hala abuk subuk seyler oldugunu biliyoruz.Hepsi degil ama malesef şu asker kokenli ve onlarin elinde yetisen muptezeller yuzunden bu meslekten soguyan bir suru insan var gercekten veballeri buyuk...Millete kitapta CRM in ne oldugunu anlatacagniza once su okullarda ogrencilere dogru duzgun kufursuz hakaretsiz ucus yaptirmayi ele alsinlar milletin ekmegiyle oynamasinlar. Once insan olmayi adam olmayi ogrensinler hersey para degil!! malesef bunlar kitap okumayla idrak edilecek seyler degil , insanin icinde aile terbiyesinde olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekleri Ayırt Etmek ~ 3 yıl önce
Öncelikle Thy ile ilgili her haberde pilotların manser yapilması yanlış Bu şirketde her bölümde kesinti uygulaniyor.. Eğitim kesintisi Diyorsunuz Sıradan bir üniversite diplomasî ile Thy size eğitim vererek pilot yaptı sözleşmeyi zorla imzalatmadı.. Akit demek sözleşme demektir. He simdi diyeceksiniz nedrn bizden yüzde 50 diger bolemlerden yuzde 35 kesinti oluyor.. Neden Size 2018 de Yüzde 30 zam yapildi ve diger personele yapilmadi diye sormadînız.. Nasreddin Hocanın fikrasi gibi dogurduguna inaniyorsunuza öldügüne niye inanmiyorsun!! Ve bir gercek varki Thy Maaşları Dolar Bazında 2012 den bu yana 1/4 oraninda deger kaybetmistir.. Yakıt limitleri otoban pazarlar vs bunlarda ekstra kesintilerdir..Pandemi dönemindeki kesintiler Rusya pazarı kapalı, Tayland,Bali vs kapali. Avrupa oturumsuz ve vatandas olmayanlar gidemiyor kapali.. Bence Pandemideki kesintiler normaldir Normal olmayan Pandemi öncesi Pazar mesaisi,Yol Yakıt, ucus limitleri gibi konularla alinan kararlardir.. Zor bir dönemden geciyoruz inşallah Thy mizde personelimizde normal gelir ve yasantilarina dönerler..saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 3 yıl önce
Mantikli zam yapilmasidir.Pilota yuzde 50ver,diger personele yuzde 6 donemi bitmistir.Ama kesinlikle,simdi herkese esit! Yuzde 30dan az olmamak uzere iyilestirme yapilmalidir.olmadi gerektigi gibi ucret skalasi olusturulup,hicbir zumreye astronomik ucret artisi yapilmadan,isyerinde adalet saglanmalidir!Bu durumdan hosnut olmayanlar ise istedigi yere gitmekte ozgurdur!NOKTA
Arz talep ve kindarlık ~ 3 yıl önce
Pilotlar yurt dışına gidiyordu pilot ihtiyacı artarken oluyordu bu olsunondan şirket zam yaptı ama Şuan pilot da kabin de yer personeli de fazlası var farklı meblağlarda kesinti yapılmadı doğal ama oranın fazla olması ise senin gibi bu olayı yenmiş bir kazık olarak gören yönetimin psikolojisini yansıtıyor Pandemi bitince pilotlara yapılmak zorunda olacak ekstra zamlarda da için bu kadar ferah olur umarım :)
İnsan ~ 3 yıl önce
Yüzde 50 meselesini bu şekilde ele alıp asıl kaçaklardan bahsetmemek ve de salgın boyunca aşılanmadan ülke ülke gezinmek zorunda kalan pilotlara "ya sev ya terket" açmazını görmezden gelmek, hileli akıl yürütmedenbaşka birşey değildir. Çuvalla gereksiz müdürlük varken hala müdürlük açmaktan, lüks araçlara binmekten ve de yenilerini almaktan imtina edilmezken, iş uçuş ekiplerine gelince her türlü kanunsuz kesintiyi sarı sendika eliyle yapmak düpedüz ahlaksızlıktır. Ha bence asıl mesele bu muameleye boyun eğmek sarı sendikadan istifa dahi edememektir. Uçuş ekipleri sanıyor ki alınan haklar kendiliğinden geri verilecek, o zaman gözünü para bürümüş bu insanları hiç tanımamışlar derim, ancak yine yeterince adan kaçarsa zam yaparlar, aksi halde kıllarını kıpırdatmazlar, biz de aval aval bakarız. Gerisi boş laf, verirken iyi idi alırken mi kötü veya pilotluk küresel bir meslek değil geyikleri rasyonel analiz yeteneği gelişmemiş insanların handikapları, burada yapılan iş kanunsuz haksız ahaksız, insan haklarına aykırı, resmen mobbing, bugün bana yarın sana deyişini kimse aklından çıkarmasın, haksızlık karşısında eyleme geçemeyen korkaklar bari haksızlığa haksızlık desinler, lafı eğip bükmenin manası yok.
37 ~ 3 yıl önce
2018’de yiyiyorsa siz deseydiniz madem pilotlara zam yapıldı biz de istiyoruz diye. O zaman kimsenin gıkı çıkmadı. Pilot-kabin memuru-teknisyen bir havayolu şirketinin asli unsurudur. Gerisi hikaye yer personelide uçucularla maaş karşılaştırması yapmayı bıraksın artık aynı şirkette çalışıyor olsak bile çok farklı işler yapıyoruz. Boşu boşuna psikolojinizi bozduğunuzla kalıyorsunuz.
2012 ~ 3 yıl önce
Hesaba gel :) 2012 yi bırak gecen seneden itibaren alım gucun yuzde 75 düştü haberin yok.
Adalete gel ~ 3 yıl önce
Sesli güldüm gerçekten
Gelinsusicak ~ 3 yıl önce
Gelin gelin, 2 yıldır yeni pilotlar olarak işimiz gücümüz yok, borç haciz dağları birikmiş, gelin sizde pilot olun. Kimi diyor 3000 kimi diyor 4000 olan işsiz pilotlar topluluğumuza katılın. Gelinde 1 milyon liraya yakın eğitim ücretini okullara kaptırıp işsiz kalıp psikolojinizin bozulmasını seyredin. Gelin gelin pilotluk çok güzel para içinde falan yüzüyorlar herkes fenomen vs. Tabi iş bulabilirseniz. İlan bile yok işi geçtik. Olanada siyasetten tanıdığı babası amcası pilot olan giriyor zaten. Sen anadolu çocuğu, senin yerin bizin gibi işsizlerin yanı. Boşuna ümitlenme, tek misyonun uçuş okullarının cebini doldurmak. Belki bu işi çok seviyorsun ama boşver sen uçamayacaksın senin yerine yukarıdaki tipler uçacak. Burası Türkiye kabullen ya da terk et.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cessnacı ~ 3 yıl önce
sen niye oldun o zaman
Akıl ~ 3 yıl önce
Okuduğunu anlayamayan insanlar ülkesine hoşgeldiniz,
Cesanacıya ~ 3 yıl önce
Sen neden oldun diyen kardeşim. Bir sanane. İki madem merak ettin söyleyeyim mesleğin karakterimen ve iş yapış şeklime uygun olduğu için seçtim.
serdengeçti ~ 3 yıl önce
havacılıgın fedaisi,Havacılıgın serdençtileri...Turan birliğini kuracaz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
co ~ 3 yıl önce
mirasin varsa isin kolay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 3 yıl önce
Uçuş frekansları artıyor çift maaşlarımızı geri verin. Maaş ay sonuna yetmiyor bile günümüz ekonomisinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhamet varsa ~ 3 yıl önce
Merhamet,İman, Alla korkusu varsa zaten şu cümle çok şey anlatıyor. ''bu vefayı gösteren personel umarım üzülmez.''

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000