27 Temmuz 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Su an Thy yonetimi sadece mobbingi uyguluyor
  • Artik bu sendikaya uye kalmaya devam edip aidat odeyenin aklina sasarim.
  • her uçak tipinde hepa filtre olmadığı gibi personelin maaşının yarısına çökmeye çalışan bir yönetimin filtrenin olduğu uçaklarda da bu filtreleri bakım programı gerekliliği dışında sırf sağlık olsun diye değişeceğine inanmayın. Öpüyorum sizleri.
  • Sunex'i ve Pegasus'u tebrik etmek lazım vallahi.Adamlar bu pandemi sürecinde hiç ağlaşmadılar, paniğe kapılmadılar, şeffaf oldular , çalışanlarına değer verip sürekli bilgilendirdiler, personeli işten atmakla tehdit etmediler, Thy'den çok daha güzel maddi imkan sağladılar.Bu süreçte Thy ne yaptı :biraz önce saydıklarımın tamamen tersini yaptı , çalışanlarını çok üzdü, bir gram aidiyet duygusu bırakmadı.Atasözü: 'Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz'. Evet Thy çalışanları da bu süreçte kendisine yapılanları asla unutmayacaktır.
  • Benim anlamadığım nokta şu:Şirketin %50 si Thy' ye ait olan Sunex'de maaşlar konusunda aylardan beri bir netlik varken, çalışanların maaşları Thy'ye göre çok iyi iken, çalışanlar ne zaman ne kadar maaş alacağını çok iyi biliyorken, Thy' de nedir bu belirsizlik, bu karmaşa. Kimse ne zaman ne alacağını bilmiyor ,muazzam bir belirsizlik var, herkes kurbanlık koyun gibi bekliyor, nedir bu ya!?
  • Thy pandemi sürecini fırsata çevirip çalışanların alın teri üzerinden kalıcı olarak rant sağlamaya çalışıyor, ama ayaklarına kurşun sıktığının farkında değil galiba.Aldatılmışlık duygusu içinde olan çalışanlarla değil ileriye gitmek , hayal edemeyeceği kadar geri gidecektir.Zaten , aldatılmışlık duygusu içinde olan çalışanların bir çoğu (başta pilotlar olmak üzere ) ilk fırsatta başka şirketlere transfer olacaktır.Thy o zaman yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anlayacak, ama Thy için çok geç olmuş olacaktır.

DASK, Zincirin Gücü En Zayıf Halka Kadardır

Başlığa baktığınızda Doğal Afet Sigortaları kurumu gibi gelsede aslında iletişimde önemli olan Dürüstlük, Açıklık, Sadelik ve Karşılıklık tanımlarının kısaltması olarak kullanıyorum.

Özellikle Türkiye’de zeka sorunu olduğunu asla düşünmüyorum. Herkes çok akıllı ancak dürüst insan problemi var. Dürüst insanlara, her şartta doğruyu söylecek kişilere, çok ihtiyaç var.

Pandemi süresince çalışanlar, toplum ve yatırımcılar, şirket yöneticilerinden iyi bir iletişim içerisinde olmalarını bekledi. Ne kadar başarılı oldukları ise sizlerin takdirlerinde...

Doğru bir iletişim stratejisinde yukarıda yazdığım dört madde olmazsa olmaz. Ancak görünen o ki yöneticilerle çalışanlar arasında ne açık olunabiliyor ne sadelik var ne de karşılık bulabiliyor.

Türk Hava Yolları yönetimi DASK’ı uygulayabiliyor mu ?

Yönetim kademesindeki insanlardan bazıları nedendir bilinmez sosyal medya hesapları üzerinden yolculara bilgilendirme yapmaya çalışıyor. 100 bin yolcu ile iletişim içerisinde olmak onlar için önemli mi? Ayrıca bilgilendirmeler için neden bu kişiler takip edilmek zorunda kalınmalı?

Sosyal medyada THY yönetimine en çok iletilen soruların başında, kullanılan HEPA filitrelerin ne kadar sıklıkla değiştirildiği geliyor. Ancak bu sorunun cevabı nedense bugüne kadar verilmiş değil.

Bu elbette ki örneklerden sadece biri. Üst yönetimin halkı bilgilenmeleri sırasında daha açık olmaları gerekiyor ki karşılık bulsun.

Zincirin Gücü En Zayıf Halka Kadardır

THY yönetiminden en alt birimdeki personele kadar değerlendirme yapıldığında mevcut dönemde hiç kimsenin mutlu olmadığını görmek çok da zor değil.

Küresel çaptaki bu krizde elbette yönetimin de işi kolay değil. Bütün hesaplar alt üst olmuş durumda. Ancak her krizden bir fırsat çıkar mantığı ile olaylara yaklaşmamak gerekiyor. Yönetimin sürekli olarak personelin yanında durması, özellikle bu zor zamanlarda personelinde çalışma şevkini körükleyecektir.

Sendika neden sessiz?

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Pilotlar Derneği TALPA, sıkıntılı süreci değerlendirmek ve çözüm önerilerini iletmek adına Sendika ile toplantı talep etmiş ancak Hava-İş Genel Başkanı toplantıya katılmamıştı. Böylesine önemli bir toplantıya katılmaması da, üyelerin ister istemez tepkisine sebep oldu. Şirket yönetimi ile halen anlaşma sağlanamaması da üyelerin sendikaya karşı güvenini baltalıyor.

Belirsizliğin devam etmesi, personelin önünü görememesi ve kaygı duymaları, ister istemez yolcuya yansıyacak. Bu bağlamda net, sade ve karşılık bulabilecek bir anlaşmanın ivedi olarak yapılması çok önemli. Aksi taktirde sektör yara almaya devam edecek gibi duruyor...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

DASK, Zincirin Gücü En Zayıf Halka Kadardır

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Heh heh ~ 4 yıl önce
Su an Thy yonetimi sadece mobbingi uyguluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikasiz ~ 4 yıl önce
Artik bu sendikaya uye kalmaya devam edip aidat odeyenin aklina sasarim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koyun kamuoyuna bilgi ~ 4 yıl önce
her uçak tipinde hepa filtre olmadığı gibi personelin maaşının yarısına çökmeye çalışan bir yönetimin filtrenin olduğu uçaklarda da bu filtreleri bakım programı gerekliliği dışında sırf sağlık olsun diye değişeceğine inanmayın. Öpüyorum sizleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 4 yıl önce
Sunex'i ve Pegasus'u tebrik etmek lazım vallahi.Adamlar bu pandemi sürecinde hiç ağlaşmadılar, paniğe kapılmadılar, şeffaf oldular , çalışanlarına değer verip sürekli bilgilendirdiler, personeli işten atmakla tehdit etmediler, Thy'den çok daha güzel maddi imkan sağladılar.Bu süreçte Thy ne yaptı :biraz önce saydıklarımın tamamen tersini yaptı , çalışanlarını çok üzdü, bir gram aidiyet duygusu bırakmadı.Atasözü: 'Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz'. Evet Thy çalışanları da bu süreçte kendisine yapılanları asla unutmayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunex ~ 4 yıl önce
Benim anlamadığım nokta şu:Şirketin %50 si Thy' ye ait olan Sunex'de maaşlar konusunda aylardan beri bir netlik varken, çalışanların maaşları Thy'ye göre çok iyi iken, çalışanlar ne zaman ne kadar maaş alacağını çok iyi biliyorken, Thy' de nedir bu belirsizlik, bu karmaşa. Kimse ne zaman ne alacağını bilmiyor ,muazzam bir belirsizlik var, herkes kurbanlık koyun gibi bekliyor, nedir bu ya!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Alman ortakları var
Yöneticiler yabancı sunexpreste ~ 4 yıl önce
THY de yöneticiler yerli ve milli
Aa ~ 4 yıl önce
Kardeşim ,sun un yarisi Alman ortagi, o yüzden net. O yüzden kivirtma dalavere yok
Aa ~ 4 yıl önce
Sunex her zaman TK dan az maaş almıştır. İki ay 1/3 maaş alındı diye her seferinde dile getirmeyin lütfen. Geçen seneler piyasanın hep altında maaş aldıklarını unutmayın.
Alman lar ~ 4 yıl önce
Alman lar bizi kıskanıyor. İyiki hirsitiyan kalmışız diye. Muslumanlarin adaletine bakıp şükür ediyor hirsitiyan kaldıkları için.
Güzel konuşmuş un ~ 4 yıl önce
Ama sorunun cevabı içinde zaten. Sadece %50 thy ye ait. Hepsi THY ye ait olsaydi orasi da aynı olurdu.
Cpt ~ 4 yıl önce
Çünkü diğer yüzde 50 Almanların.
Bırakın artık ~ 4 yıl önce
Tek bir Sunexpress çalışanı bile şirketin karşısına dikilip bize TK kaptanları kadar maaş vereceksiniz dememiştir. Onlar bayrak taşıyıcı alacaklar tabi demiştir hep. Sunexpress çalışanlarının en büyük geliri huzurlu çalışma ortamı, çalışanlar arasındaki saygı sevgi ve pozitif iletişim. Hiç bir Sunexpress kaptanı, FO’su, amiri, memuru yaptığı işi sorgulamamıştır. 4 bacaksa 4 bacak geceyse gece. Olumsuzluklar bireysel sıkıntılardan ziyade uçuş emniyeti odağında dile getirilmiştir. Daha da iyi olabilir ve umarım olacak. Ama sunex bizden çok alıyor diye hak aradığınızda size aldıklarınıza sayın derler. Hoş olmasa da. THY çalışanı kardeşlerimi kırmak istemem sonuçta bizler meslektaşız, arkadaşız ama bunu kullanmanız sizi bu hale getirenleri bizleri de bu hale getirme konusunda heyecanlandırıyordur. Bizler kaybederken onlar........ . Devamını siz getirin.
Fırsatçılık ~ 4 yıl önce
Thy pandemi sürecini fırsata çevirip çalışanların alın teri üzerinden kalıcı olarak rant sağlamaya çalışıyor, ama ayaklarına kurşun sıktığının farkında değil galiba.Aldatılmışlık duygusu içinde olan çalışanlarla değil ileriye gitmek , hayal edemeyeceği kadar geri gidecektir.Zaten , aldatılmışlık duygusu içinde olan çalışanların bir çoğu (başta pilotlar olmak üzere ) ilk fırsatta başka şirketlere transfer olacaktır.Thy o zaman yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anlayacak, ama Thy için çok geç olmuş olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vefa ~ 4 yıl önce
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.
Qr kaptan ~ 4 yıl önce
Aynı lafı yazıp durmayın.o kadar kurt olsaydınız thyde çalışmazdınız zaten.size uygun laf kuzu bir meler 2 meler 3.de unutur
Umursamazlar ~ 4 yıl önce
Sicil/Lisans numarasından başkanneyiz onların gözünde merak ediyorum
Tozdan ~ 4 yıl önce
Kafa gitmiş senin ,

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000