20 Şubat 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Düşünen, araştıran değil biat eden, kendi ayakları üzerinde duran değil yardımlara muhtaç olan, iyi olunca ben yaptım kötü olunca dış güçler yaptı, vb bir toplum hedefleniyordu ve eğitim sisteminin dibine dinamit koya koya sonunda başardılar. Tüm bu yaptıklarıyla gurur duymuyorlar mı
  • Hatay havalimanına gelene kadar hiç bir işe yaramayan tamamamen siyasi olarak inşa edilen orgi var. Rize var. Önce bunlarla ne yapacaklarına karar verimesi lazım
  • Her ilde bir havalimanı mı olması şartı var
  • Çukurova havalimanı da tarım alanının içine yapılıyor .Güzelim ova mahvolacak
  • Önceki yorumum eksik çıktığı için yeniden yazmak zorunda kaldım; İstanbul Havalimanının yanlış bölgeye inşa edildiği konusunda birçok görüş belirtilmişti (ki hemen hepsi doğru) bunlara ilave olarak pek dile getirilmeyen bir önemli konuyu da ben dile getirmek istedim: Bölge, zamanında kömür çıkartıldığı için delik deşik olan bir yerdir.İnşaattan önce 90 metre dolgu yapılması gerektiği projede yer aldığı halde dolgu 60 metrede bırakılmıştır.Bunun olası bir büyük depremde önemli bir sorun çıkarmamasını dilerim.
  • BÖLGE OLUP DELİK DEŞİKTİ.90 m. DOLGU YAPILMASI GEREKİYORDU AMA SADECE 60 m YAPILDI.İLERİDE PROBLEM OLURSA BUNU DA'NOT' EDİN!!
  • sizde biliyorsunuz ki hatayda başka havalimanı yapılacak bir alan yok... sırf işgüzarlık olsun diye, kafaları bulandıralım diye yazı yazıyorsunuz..
  • Çukurovada da hala israr ediyorlar. Umarım aynı hataya düşmeyiz
  • Yahu.. nereye tasinacak? Laf olsun balkabagi.. Konya ovasi degil orasi.. batisi, kuzeyi dag, guneyi sehir, dogusu Suriye.. eni 10 km lik bir vadi.. artik bir kac yuzyil bu siddette bir deprem beklenmiyor.. dolayisiyla onumuzdeki surecte kullanilabilir, ulkenin daha iyi oldugu bir zamanda da pist vs depreme uygun insa edilebilir..
  • Dersin ders olabilmesi için bilgili, görgülü iyi bir eğitimci ve onun anlattıklarını heyecanla dinleyecek, bilgiye aç öğrenciler lazım. Liyakatsizlikte ve yüzsüzlükte tavan yapmış bir ülkeyiz. Sorun yaşandı mı sorumluluk kabül etmez kader der geçeriz. Ah Türkiyem vah Türkiyem

DERS

DERS… Sözlük anlamları arasında verilen bilgi, bilginin verildiği süre, bir olayın bellekte bıraktığı öğretici iz, öğüt, ibret, sert bir karşılıkla yola getirmek, haddini bildirmek ve bir olaydan deneyim kazanmak yer alıyor.

Ancak günümüzde büyük bir çoğunluk ne alması gereken dersi alıyor ne yaşadıklarından bir ders çıkartıyor ne de birilerine had bildirmekten geri durmuyor. O had bildirmeye kalkanlara sesleniyorum; hiç kimsenin liyakatsiz kişilerden ders alacak hali yok, hayat zaten gereken dersi gerektiği zaman veriyor…

Yaşadıklarımızdan ne derece ders alıyoruz? Neyi ne kadar sürede unutuyoruz? Yaşadığımız depremlerin olacağını haykıran bilim insanlarına ne derece kulak verdik? Buraya havalimanı yapılmaz diyenleri yetkililer neden duymadı? Alın size en yakın örnek HATAY HAVALİMANI!

2001 yılında ihalesi yapılan ve 2007 yılında açılan Hatay Havalimanı hakkında birçok bilim insanı, başta kurutulan Amik gölü ve deprem riski sebebiyle zamanında itirazlarını yapmıştı. Kulak veren oldu mu? Olmadı elbette. Arkasından yağmurlar sebebiyle sular yükseldi, havalimanını su bastı. Bu sefer de suyu boşaltmak için uğraşıldı. En verimli toprakları çimentoya boğuyoruz. Anlamak mümkün değil!

Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız depremler sonucunda havalimanı hasar aldı. Tekrar kullanıma açmak için günlerce uğraşıldı. Kaldı ki hala TSK İstihkam’ın saatler içerisinde bu meydanı onaracak bilgi, tecrübe ve teçhizata sahip olduğunu vurgulamak isterim. Açıla açıla da ilk kez Airport Haber’den duyduğunuz üzere 918 metre kısaltılarak açıldı. Buraya kargo uçakları nasıl insin?

Şimdi tekrar yaralar sarılmaya başlanacak. Elbette havalimanı da gündeme gelecek. Lütfen artık ders çıkarılsın ve bu meydan buradan taşınsın. Bilim insanlarının tümünün uygun gördüğü bir alana yeni büyük bir meydan inşa edilsin. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemekten lütfen herkes vazgeçsin!

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

DERS

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Ne dersi? ~ 1 yıl önce
Düşünen, araştıran değil biat eden, kendi ayakları üzerinde duran değil yardımlara muhtaç olan, iyi olunca ben yaptım kötü olunca dış güçler yaptı, vb bir toplum hedefleniyordu ve eğitim sisteminin dibine dinamit koya koya sonunda başardılar. Tüm bu yaptıklarıyla gurur duymuyorlar mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatay ~ 1 yıl önce
Hatay havalimanına gelene kadar hiç bir işe yaramayan tamamamen siyasi olarak inşa edilen orgi var. Rize var. Önce bunlarla ne yapacaklarına karar verimesi lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havalimanı ~ 1 yıl önce
Her ilde bir havalimanı mı olması şartı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maneer ~ 1 yıl önce
Çukurova havalimanı da tarım alanının içine yapılıyor .Güzelim ova mahvolacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maneer ~ 1 yıl önce
Çukurova asla yapılmayacak. Orayı unutsunlae
Em.Kpt. ~ 1 yıl önce
Önceki yorumum eksik çıktığı için yeniden yazmak zorunda kaldım; İstanbul Havalimanının yanlış bölgeye inşa edildiği konusunda birçok görüş belirtilmişti (ki hemen hepsi doğru) bunlara ilave olarak pek dile getirilmeyen bir önemli konuyu da ben dile getirmek istedim: Bölge, zamanında kömür çıkartıldığı için delik deşik olan bir yerdir.İnşaattan önce 90 metre dolgu yapılması gerektiği projede yer aldığı halde dolgu 60 metrede bırakılmıştır.Bunun olası bir büyük depremde önemli bir sorun çıkarmamasını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emk.Kpt. ~ 1 yıl önce
BÖLGE OLUP DELİK DEŞİKTİ.90 m. DOLGU YAPILMASI GEREKİYORDU AMA SADECE 60 m YAPILDI.İLERİDE PROBLEM OLURSA BUNU DA'NOT' EDİN!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegas ~ 1 yıl önce
sizde biliyorsunuz ki hatayda başka havalimanı yapılacak bir alan yok... sırf işgüzarlık olsun diye, kafaları bulandıralım diye yazı yazıyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşgüzarlık ve kafaları bulandırmak ~ 1 yıl önce
Depremin en kritik ilk 1 haftasında kapalı kalması kaynaklı kaybettiğimiz canlarımız ne olacak? Allah korusun bir kaza-kırım yaşandığında şehire, ülkeye, sektöre vereceği zararları da düşünün
Çukur ~ 1 yıl önce
Çukurovada da hala israr ediyorlar. Umarım aynı hataya düşmeyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atmayalim ~ 1 yıl önce
Yahu.. nereye tasinacak? Laf olsun balkabagi.. Konya ovasi degil orasi.. batisi, kuzeyi dag, guneyi sehir, dogusu Suriye.. eni 10 km lik bir vadi.. artik bir kac yuzyil bu siddette bir deprem beklenmiyor.. dolayisiyla onumuzdeki surecte kullanilabilir, ulkenin daha iyi oldugu bir zamanda da pist vs depreme uygun insa edilebilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 1 yıl önce
Ohhh beklenmiyormus hemen dikelim residencelari.bu kafalar tam enkaz
Ders mi dediniz? ~ 1 yıl önce
Dersin ders olabilmesi için bilgili, görgülü iyi bir eğitimci ve onun anlattıklarını heyecanla dinleyecek, bilgiye aç öğrenciler lazım. Liyakatsizlikte ve yüzsüzlükte tavan yapmış bir ülkeyiz. Sorun yaşandı mı sorumluluk kabül etmez kader der geçeriz. Ah Türkiyem vah Türkiyem

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000