17 Ekim 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Geçen sene %50 havacılık tazminatı arttırılmadan hemen önce, 1 Haziran tarihli Cb kararnamesi ile havacılık tazminatı gruplarında değişiklik yapılmış. 3.grubun ortalama %50, 2. grubun ortalama %40 tazminat oranları arttırılmış. Atc'lerin tazminat oranı % 7.5 arttırılmış sadece. İlginç şekilde normalde Aim'den az tazminat oranı olan elektronik müh. %20 lik artışla aim'in önüne geçmiş. Temel ücretleri sayesinde zaten atc den fazla alırlarken sessiz sedasız atc ile 2k daha farkı arttırmışlar. Çoğumuzun daha yeni haberi oldu. Bilmeyenler de öğrensin diye burdan yazmak istedim.
  • Adamlar tekniker ünvanıyla terminal elektronikten direkt geçti ernot oldular kimse bunlara laf etmedi sesi çıkarmadı gelmiş burda KPSS den bileğinin hakkıyla 95-98 alan memurlara sallıyolar. Ya sizin yaptığınız işin bizim gibi gençler içinden geçer kat ve kat fazlasını yapar hem eğitim hem yetenek hem ahlak olarak ki . Sonuçta ahlak ta önemli hakederek girdik biz bu kuruma ne torpille ne raporla ne de başka birşeyle.
  • 95 alan memura sallayacağınıza kendi eğitim düzeyinize bakın öyle KPSS den 60 alıp ta atc olmaya benzemez 95 puan almak ki bizler Türkiye’nin önde üniversitelerinden mezun olmuş diyetisyen fizyoterapistler olarak KPSS den de sizin hayal bile edemeyeceğiniz puanları alarak girdik bu kuruma. Sizler ne kadar hizmet ediyorsanız Dhmi ye bizler de en az o kadar hizmet ediyoruz. Genel müdürümüz gereken adaleti sağlayacak bu konuda müsterih olun ne kadar ağlasanız da çırpınsanızda boş!
  • 5-6 meydan dışında yırtınan atco mu var allah aşkına, idari personel ile aynı çalışma şartlarınız.
  • ALİ BEY SİZ DE BİLİYORSUNUZ DHMİ DEKİ ATAMALARIN SİZİN DE HEDEFİNİZDE OLAN ELEŞTİRDİĞİNİZ KİŞİLERİN ETKİN ROL ALDIĞINI SİZDEN DAHA İYİ KİMSE BİLEMEZ, HA SİZ BİLMİYORSUNUZ BELKİ O HİÇ BİR İŞE YARAMAYAN DEDİĞİNİZ SENDİKANIN ARACI OLDUĞU VE YETKİLİ HİZMET KOLUNDAKİ TÜM ÇALIŞANLAR AVM AVM GEZİYOR 12 BİN 16 BİN TL KORUYUCU GİYİM YARDIM KARTLARIYLA HARCAMA YAPIYORLAR UNUTMADAN BİLMİYORSUNUZDUR BELKİ SON TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMIYLA HAVACILIK TAZMİNATINDA EN İKİ BİN ENFAZLA 13 BİN TL SADECE HAVACILIK TAZMİNATINDA ZAM ALDIĞINI BİLİYORMUYDUNUZ DAHA ÇOĞALTILABİLİR KEŞKE SORUMLU BİR GAZETECİ OLARAK ARAŞTIRMADAN YAZMASANIZ DİYECEĞİM AMA O ZAMANDA BU KADAR HABER DEĞERİ OLMUYORRRRRRRRRR.
  • Sizin yaptığınız çooook üstün vasıflı işi askeri kontroller yani astsubaylar 1 kuruş tazminat almadan yapıyor kurumda hizmetliden geçme lise mezunu kontrolör abilerimiz var siz neyin peşindesiniz
  • Sen istediğin kadar okul bitir,adam olamadıktan sonra neye yarra MAMUT...Yazdığın mesajda kendini o kadar aşşalık gostermişsinki yazık sana MAMUT..Seni doğuran anaya yazık Mamut..
  • Maaşım bitti, ne tırnak kaldı,ne kaş dövmelerim..Uçakta yemek yemekten sürekli,lipossakşınım geldi..Ama bunları yaptırmak için para lazım,primler ne zaman yatacak bize bi açıklama yapılsın artık..Valla yoksa memurlardan çıkartçam sinirimi artık..43 numara ayaklı Perserdan sevgiler
  • Kule devletin radar devletin personel devletin hava sahası devletin ama gelir hakkı personelin peki neden ? Euro kontrol böyle yapılmasını istiyor.Aklımda deli saçması sorular
  • He dayım He sen parayı alıp napacan onu de hele bi :) Sana B777 pilot maaşı da yetmez milletin rızkına göz dikmeyi bırakın kendi maaşınıza odaklanın beğenmiyosan git başka iş yap.Seyrüsefer desen açıklayamaz beğenmiyosan Doktor olaydın dayım Pilot olaydın Atc olaydın olamamışın be dayım bari laf etme milletin maaşına rızkına göz dikme lafta etme hadi işinize

DHMİ Tazminatları ve Beklenmedik Ölüm…

İki konuya temas edeceğim. Elbette Murat Demirbilek dostumun zamansız vedası ve DHMİ personeline ödenen Eurocontrol tazminatları. Yine gündemde olan bu konu tüm camiada farklı beklentilerin oluşmasına sebep oldu. Detayları paylaşacağım.

Önce sektörün sessiz sevilenlerinden biri idi. Yirmi yılı aşkın kardeşliğimizde bir gün olsun ki birbirimizi kıralım ve rahatsız edici cümleler sarf edelim.

Murat Demirbilek, aramızdan aniden ebediyete göç ederken, ardında bıraktığı sevgi, saygı ve iyilikle veda etti bu dünyaya. O kadar çok sevildiğini ben de cenaze merasiminde anladım. Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nin önü mahşeri kalabalıkla uğurladı onu.

Otopark görevlisinden duyduğum şu; “Ünlülerin cenazesinde bu kadar kalabalık oluyor bu cami. Normalde bir saf cemaat olmaz” dedi. Otopark görevlisi bile ünlü birisi sanmıştı kendisini. Oysa o ünlü değil, sevilen bir arkadaşım, dostum idi.

HAVAŞ’ta, Çelebi’de, Pegasus’ta ve son olarak Sunexpress Havayolları’nda birlikte çalıştığı tüm arkadaşları, yöneticiler caminin önünde gözü yaşlı uğurlamaya gelmişti Murat’ı.

Mehmet Nane’nin gözlerindeki hüzün, Gürol Yüksel’in akan gözyaşları sevgiyi, iyiliği yansıtıyordu.

Ama sektörümüzün bilmesi açısından detay vermek isterim.

Murat astım hastası idi. O gece ne oldu ise oldu. Gece yarısı eşine “iyiyim” mesajı atmış ve o saatten sonra iş yerine gitmiş. Saat 05.00 sularında işyerine gidip sanki vedalaşmış ve bir daha geri dönmeyeceğini anlamış gibi. Ve evin kapısına geldiğinde Azrail etrafında kol gezerken, o astım krizine girdim zannedip arabasının torpidosunda astım ilaçları ararken görmüş komşusu. Ve zar zor evine yürürken “yardıma ihtiyacın var mı” diye seslenmişler kendisine. Evin içine zar zor girebilmiş ki, yığılıvermiş kapının dibine.

Komşusu merakla evinin kapısına gitmiş ve yerde yatan Murat için ambülans çağırmış. 112 “Polisi arayın” diyerek üzerinden atmış görevi ve sorumluğu. Oysa o ihbar alınır alınmaz hemen gidilmeliydi. Polis geldikten sonra ambülans yeniden aranıyor ve çok ama çok gecikmeli geliyor.

Burada sorulması gereken, takip edilmesi gereken nokta Murat Demirbilek ihmal sonucu mu öldü sorusunun cevabının aranmasıdır.

Bir örnek vereyim. Abimin kazasından sonra Amerika’da rehabilitasyon ekibi ambülans istedi, 3 dakika sürmeden yanımıza geldi. İnsana verilen değer diyorum ve Murat’ımıza Allah’tan rahmet, eşine çocuklarına ve Gamzemize sabır diliyorum.

DHMİ tazminatları:

En çok emek verdiğim haktır.

DHMİ çalışanlarının, başta trafik kontrolörlerinin hak ettiği bir tazminat bu. Elbette hava trafik kontrolörleri haricinde DHMİ’nin tüm birimleri birinci dereceye yakın hak edişler var ama özellikle yöneticilerin, genel merkez yöneticilerinin birinci derece statüsüne çıkartılma girişimlerini doğru bulmuyorum.

Şimdi düşünün bir daire başkanını, görev süresince tazminatı en üst kademeden alacak; görevden alınıp müşavir veya uzman yapılırsa aynı haktan faydalanacak. Olacak iş değil.

Bakın bu işin ana kademesi kontrolörler.

Ulaştırma Memur Sendikası’na ne oluyor?

Bu sendikaları anlamak mümkün değil. Görevleri işveren ile sendika üyelerinin arasında köprü olmak varken, hangi personel nereye atanacak kararı vermek, DHMİ yönetimi ile pazarlık yapmaktan başka işe yaramayan, Eurocontrol tazminatı ile ilgili bir çalışma yapmayan, torpil peşinde olan bu sendikaların söylemleri vız gelir tırıs gider.

Ehliyetsiz, liyakatsız kişileri makam sahibi eden sendikalar, sadece süslü kelimeler ile lüks yaşam sürer. O yüzden sendikanın açıklamaları DHMİ çalışanlarının yanında değil, yararlanacakları işler için olduğunu tüm DHMİ çalışanlarının bilmesi gerekir.

DHMİ yönetiminin çalışanların arasında ötekileştirme davranışlarından uzak duracak kararlar almasının hayırlı olacağını düşünüyorum.

DHMİ Tazminatları ve Beklenmedik Ölüm…

Yorumlar Tüm Yorumlar (141)

2021 sessiz sedasız tazminat arttırımı ~ 2 yıl önce
Geçen sene %50 havacılık tazminatı arttırılmadan hemen önce, 1 Haziran tarihli Cb kararnamesi ile havacılık tazminatı gruplarında değişiklik yapılmış. 3.grubun ortalama %50, 2. grubun ortalama %40 tazminat oranları arttırılmış. Atc'lerin tazminat oranı % 7.5 arttırılmış sadece. İlginç şekilde normalde Aim'den az tazminat oranı olan elektronik müh. %20 lik artışla aim'in önüne geçmiş. Temel ücretleri sayesinde zaten atc den fazla alırlarken sessiz sedasız atc ile 2k daha farkı arttırmışlar. Çoğumuzun daha yeni haberi oldu. Bilmeyenler de öğrensin diye burdan yazmak istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fit Diyetisy4n ~ 2 yıl önce
Adamlar tekniker ünvanıyla terminal elektronikten direkt geçti ernot oldular kimse bunlara laf etmedi sesi çıkarmadı gelmiş burda KPSS den bileğinin hakkıyla 95-98 alan memurlara sallıyolar. Ya sizin yaptığınız işin bizim gibi gençler içinden geçer kat ve kat fazlasını yapar hem eğitim hem yetenek hem ahlak olarak ki . Sonuçta ahlak ta önemli hakederek girdik biz bu kuruma ne torpille ne raporla ne de başka birşeyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fitdiyetisy4n ~ 2 yıl önce
95 alan memura sallayacağınıza kendi eğitim düzeyinize bakın öyle KPSS den 60 alıp ta atc olmaya benzemez 95 puan almak ki bizler Türkiye’nin önde üniversitelerinden mezun olmuş diyetisyen fizyoterapistler olarak KPSS den de sizin hayal bile edemeyeceğiniz puanları alarak girdik bu kuruma. Sizler ne kadar hizmet ediyorsanız Dhmi ye bizler de en az o kadar hizmet ediyoruz. Genel müdürümüz gereken adaleti sağlayacak bu konuda müsterih olun ne kadar ağlasanız da çırpınsanızda boş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yatışcı atcolar ~ 2 yıl önce
5-6 meydan dışında yırtınan atco mu var allah aşkına, idari personel ile aynı çalışma şartlarınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PERŞEMBELİ ~ 2 yıl önce
ALİ BEY SİZ DE BİLİYORSUNUZ DHMİ DEKİ ATAMALARIN SİZİN DE HEDEFİNİZDE OLAN ELEŞTİRDİĞİNİZ KİŞİLERİN ETKİN ROL ALDIĞINI SİZDEN DAHA İYİ KİMSE BİLEMEZ, HA SİZ BİLMİYORSUNUZ BELKİ O HİÇ BİR İŞE YARAMAYAN DEDİĞİNİZ SENDİKANIN ARACI OLDUĞU VE YETKİLİ HİZMET KOLUNDAKİ TÜM ÇALIŞANLAR AVM AVM GEZİYOR 12 BİN 16 BİN TL KORUYUCU GİYİM YARDIM KARTLARIYLA HARCAMA YAPIYORLAR UNUTMADAN BİLMİYORSUNUZDUR BELKİ SON TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMIYLA HAVACILIK TAZMİNATINDA EN İKİ BİN ENFAZLA 13 BİN TL SADECE HAVACILIK TAZMİNATINDA ZAM ALDIĞINI BİLİYORMUYDUNUZ DAHA ÇOĞALTILABİLİR KEŞKE SORUMLU BİR GAZETECİ OLARAK ARAŞTIRMADAN YAZMASANIZ DİYECEĞİM AMA O ZAMANDA BU KADAR HABER DEĞERİ OLMUYORRRRRRRRRR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 2 yıl önce
Sizin yaptığınız çooook üstün vasıflı işi askeri kontroller yani astsubaylar 1 kuruş tazminat almadan yapıyor kurumda hizmetliden geçme lise mezunu kontrolör abilerimiz var siz neyin peşindesiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TERBİYESİZ MAHMUT'A CEVAP ~ 2 yıl önce
Sen istediğin kadar okul bitir,adam olamadıktan sonra neye yarra MAMUT...Yazdığın mesajda kendini o kadar aşşalık gostermişsinki yazık sana MAMUT..Seni doğuran anaya yazık Mamut..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Protez Tırnaklı Perser ~ 2 yıl önce
Maaşım bitti, ne tırnak kaldı,ne kaş dövmelerim..Uçakta yemek yemekten sürekli,lipossakşınım geldi..Ama bunları yaptırmak için para lazım,primler ne zaman yatacak bize bi açıklama yapılsın artık..Valla yoksa memurlardan çıkartçam sinirimi artık..43 numara ayaklı Perserdan sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 2 yıl önce
Kule devletin radar devletin personel devletin hava sahası devletin ama gelir hakkı personelin peki neden ? Euro kontrol böyle yapılmasını istiyor.Aklımda deli saçması sorular

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kenan Komutan ~ 2 yıl önce
He dayım He sen parayı alıp napacan onu de hele bi :) Sana B777 pilot maaşı da yetmez milletin rızkına göz dikmeyi bırakın kendi maaşınıza odaklanın beğenmiyosan git başka iş yap.Seyrüsefer desen açıklayamaz beğenmiyosan Doktor olaydın dayım Pilot olaydın Atc olaydın olamamışın be dayım bari laf etme milletin maaşına rızkına göz dikme lafta etme hadi işinize

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000