21 Haziran 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • tk böyle zamanlarda fazla maaş vermemek için cadetleri aldı zaten. 700-800 tane daha da alttan geliyor. pilot fabrikası. burada yediği ayazı unutmayanlar için tk'da daha çooook ayaz var. maaşlar eskiye dönerse öpün başınıza koyun ya da olmayan ingilizcenizle körfezde başarılar arkadaşlar. 2000 civarı işsiz pilot iş bekliyor şuan.
  • Şarkıda da belirtildiği gibi "toz pembe hayaller vardı pembesi gitti tozu kaldı."
  • Türk şirketleri bu kafayla giderse saat yapmak isteyen pilotlar için sonsuza kadar üzerine basılan bir basamak olarak kalacaktır. Yakında körfez ülkeleri pilot lobisine başlayacak. Dünya hızla toparlanıyor. 1000-1500 dolara siz kimin aklını alacaksınız? Dünyanın her yerinde 10-12 bin dolar kazanılan bir mesleği bu şekilde ayaklar altına alarak kar ettiğinizi sanıyorsunuz. Fakat şunu unutmayın ki, insanlar, hayatları boyunca kişileri ve çalıştıkları kurumları kendilerinde en son hissettirdiği duyguyla hatırlarlar. ''Kandırılmışlık, enayi yerine koyulmuşluk'' duygusuna kapılmış insanların güvenini tekrar kazanamazsınız. Çok genç ve hayattan beklentisi olan pilotlar var bunu da unutmayın. Türkiyenin sivil pilot yetiştirme alt yapısının ne kadar kötü olduğu zaten ortada. Asker de sektöre gelmeyecek çok şükür.. Ama gün gelecek, şirketinden nefret ederek basıp gidecek olan kaybettiğiniz bu pilotları mumla arayacaksınız. Uçaklarınız pilotsuzluktan yerde kalacak, hatırlayın geçmişte yaşandı..
  • Program nerdeyse 80 saat çıktı. Puugs lar havada ucuyor. Ee peki nerede bizim maaşlar ? Yetti artık çek elini cebimizden
  • Bunu yazan ofis çalışanı değil, ortalığı karıştırmak için takılan bir trolldür kesinlikle. Gelmeyin oyuna derim, çok var böyle şeylerden keyif alan ruh hastaları. Herkes biliyor havalimanı/uçuş/teknikte çalışan arkadaşlarımızın nasıl çalıştığını, geçin bu ortalığı kızıştırma ayaklarını.
  • Havacılık sektöründe pilotlardan baska kimse calismiyor sanki binlerce emekci var kan emici sahtekar yöneticiler tarafindan inim inim inletiliyorlar lutfen birazdan emekcilerin sesini duyunnnnn
  • Bu ay herkeze 75 saat dökmüşler.... Kardeşim maaşlari hemen geri eski haline çevirin hemen... Hırsızlık yapmayın milletin cebinden elinizi çekin artik
  • Emanetçiler kendi kararlarını alamazlar. Onlara böyle yapın denildi yaptılar. sonuçları kimsenin umrunda değil. Herkes 2 li raporlar almaya başlayınca verirler %25 i geri. Gruplar halinde ayrılıklar başlayınca %200 verecek ama adam bulamayacak. Şimdi yazarlar tutan mı var vs. üstünüze alınmayın sizle alakalı bir konu değil.
  • Geçen ay 70 üzeri, temmuz 80 üzeri uçuş. Bildiğiniz eski uçuş saatlerinde uçuyoruz. Uçaklar dolu servis desen zaten oradan da kıstınız. Hem personele hak ettiğini verme, hem de yolcuya sadece koltuk satıyorsunuz. Servis bile yok. Günahtır bu kul hakkı altında ezileceksiniz.
  • Yenilik ve değişimden yanayız. Sabri kaptan ve ekibi gördüğümüz kadarıyla takdir edilecek bir özveri ile ne kadar istekli, arzulu ve hazır olduklarını gösteriyorlar. Erken kalkan yol alır misali, yolunuz açık olsun:) tüm ekiplere başarılar

Fabrika Ayarı

Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte “fabrika ayarları” söz öbeğini fazlaca kullanır olduk. Hemen herşeyin artık fabrika ayarlarana dönmesi şart oldu gibi ne dersiniz....

Aynı hataları yapıp nasıl farklı sonuçlar beklemek gafletinde bulunabiliniyorsa hataları biraz daha çoğaltıp daha doğru sonuçlar beklemek de bir o kadar zavallılık olur kanısındayım.

Geçtiğimiz hafta pilot maaşlarını yazdığım için farklı birimlerde çalışanlar biraz sitem etmişler bana. HAKLILAR!

Bir uçağı uçurmak için yalnızca pilot yeterli değil elbette. Harekatçısından ATC’ye, kabin memurundan bagaj hizmetlerine, yer hizmetlerinden istasyon şef ve müdürlerine kadar herkes bu bütünün parçası. Dile getirmek istediğim husus da şu; THY üst yönetim toz pembe tablo çizerken, neden bir iyileştirme yapılmıyor ? 

Bu soruyu asıl sorması gereken elbette sendika olmalıydı. Ama nedendir bilenmez ses seda çıkmıyor kendilerinden. Kaldı ki kendileri menfaatlerinizi korumak ve savunmak için sizin aidatlarınızla orada bulunuyorlar. Yani patronları da sizsiniz.

%50 kesinti mi yaptın? Durumlar mı iyileşti? O zaman bir nebze de olsa kesinti oranının düşmesi güzel olmaz mı? KIŞ UYKUSUNA MI YATTINIZ YAZ GÜNÜ ?

PİLVAK’TA SEÇİM

9 Temmuz’da yapılacak olan 14. Genel kurul öncesi listeler belirlenmeye başladı. İlk olarak duyduğum Sabri Duman kaptanın listesi oldu. Ancak bu listenin karşısına sağlam bir ekibin aday olacağı da kulislerde kendinden söz ettiriyor. Yenilik her zaman iyidir. Neden derseniz, zaten yapılacak her iş mevcut dönemde yapılmıştır. Artık mevcuttakilerin vakfa katacakları bir şey kalmamıştır.

Benim bu seçimle ilgili merakım ise bambaşka. Uçuşu olan olacak, izinde olan olacak vs vs... Günümüz teknolojisi kullanılarak neden Online bir seçim yapılmaz? Şu anda üniversite sınavları bile Online yapılırken neden bu ihtimal göz önünde tutulmaz? Herkes katılsın seçimlere! Daha demokratik olmaz mı ?

KİM GİDER KİM KALIR ?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile işten çıkarma yasağının sonuna gelinmek üzere. Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları İcra kurulu başkanı Sayın İlker Aycı, istihdamı mümkün olduğunca koruyacağını belirtmişti. Umarım kimse işinden olmaz ancak olurda işten çıkarma gereksinimi olursa, dıdısının dıdıları mı işten çıkartılır yoksa arkasında kimse olmayanlar mı?

Günümüz dünyası bazı sektörleri ayakta tutabilmek adına yaşanan pandemiyi hiçe sayarak bazı kararlar alıyor. 2020 başında bile bu işin bu kadar uzayacağı belliydi. Şimdi uzatmanın da uzatması sağlanıyor.
Gerek ülkemiz için ve gerekse dünyanın diğerleri için fabrika ayarlarına dönme vakti geldi de geçiyor. Yalın, insanlık menfaatine, demokrasi eksenli ve özgürce bir yaşam için... Sağlıklı yarınlarda...

Serdar BAŞAĞAOĞLU 

[email protected]

Fabrika Ayarı

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

FO 737 ~ 3 yıl önce
tk böyle zamanlarda fazla maaş vermemek için cadetleri aldı zaten. 700-800 tane daha da alttan geliyor. pilot fabrikası. burada yediği ayazı unutmayanlar için tk'da daha çooook ayaz var. maaşlar eskiye dönerse öpün başınıza koyun ya da olmayan ingilizcenizle körfezde başarılar arkadaşlar. 2000 civarı işsiz pilot iş bekliyor şuan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birisi ~ 3 yıl önce
Şarkıda da belirtildiği gibi "toz pembe hayaller vardı pembesi gitti tozu kaldı."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş-PASPAS ~ 3 yıl önce
Türk şirketleri bu kafayla giderse saat yapmak isteyen pilotlar için sonsuza kadar üzerine basılan bir basamak olarak kalacaktır. Yakında körfez ülkeleri pilot lobisine başlayacak. Dünya hızla toparlanıyor. 1000-1500 dolara siz kimin aklını alacaksınız? Dünyanın her yerinde 10-12 bin dolar kazanılan bir mesleği bu şekilde ayaklar altına alarak kar ettiğinizi sanıyorsunuz. Fakat şunu unutmayın ki, insanlar, hayatları boyunca kişileri ve çalıştıkları kurumları kendilerinde en son hissettirdiği duyguyla hatırlarlar. ''Kandırılmışlık, enayi yerine koyulmuşluk'' duygusuna kapılmış insanların güvenini tekrar kazanamazsınız. Çok genç ve hayattan beklentisi olan pilotlar var bunu da unutmayın. Türkiyenin sivil pilot yetiştirme alt yapısının ne kadar kötü olduğu zaten ortada. Asker de sektöre gelmeyecek çok şükür.. Ama gün gelecek, şirketinden nefret ederek basıp gidecek olan kaybettiğiniz bu pilotları mumla arayacaksınız. Uçaklarınız pilotsuzluktan yerde kalacak, hatırlayın geçmişte yaşandı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvp ~ 3 yıl önce
Kaptanlar arasinda korkanlar cok, hicbiri bir yere gitmez. Bak katar emirates 18 yas alti cocuklari olan kaptanlarin cocuklarini dunyanin her yerinde ucretsiz okutuyor neden kaptanlar halen sirketten gitmiyor peki?
Anlayana ~ 3 yıl önce
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı asla unutmaz!
78 saat ~ 3 yıl önce
Program nerdeyse 80 saat çıktı. Puugs lar havada ucuyor. Ee peki nerede bizim maaşlar ? Yetti artık çek elini cebimizden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 3 yıl önce
Bunu yazan ofis çalışanı değil, ortalığı karıştırmak için takılan bir trolldür kesinlikle. Gelmeyin oyuna derim, çok var böyle şeylerden keyif alan ruh hastaları. Herkes biliyor havalimanı/uçuş/teknikte çalışan arkadaşlarımızın nasıl çalıştığını, geçin bu ortalığı kızıştırma ayaklarını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ofis calisaniyim ~ 3 yıl önce
Ve adalet istiyorum...hakaret edip duruyorsunuz...ben normal duzen calisani olmama ragmen gece 3 te sirkete gittigimi bilirim...siz sadece onunuze konan ucuslari yaparken biz nerden 1 dolar tasarruf edebiliriz nerfen 1 dolar daha kaxaniriz diye plan yapip duruyoruz isker degisiyot bastan basliyoruz...eskisi kadar calisip maasimiz kesilen biziz sizin gibi bagirmiyoruz...yaz gecsin yine ucuslar dusecek ama siz bagirmaktan vazgecmeyeceksiniz....yaziklar olsun sizlere..benim isimi yapan da yurtdisinda 4..5 kati kazaniyor...sacma sapan kiyaslara da girmeyin..
Robin van hood ~ 3 yıl önce
Havacılık sektöründe pilotlardan baska kimse calismiyor sanki binlerce emekci var kan emici sahtekar yöneticiler tarafindan inim inim inletiliyorlar lutfen birazdan emekcilerin sesini duyunnnnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne işinden olmasi ~ 3 yıl önce
Bu ay herkeze 75 saat dökmüşler.... Kardeşim maaşlari hemen geri eski haline çevirin hemen... Hırsızlık yapmayın milletin cebinden elinizi çekin artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 3 yıl önce
Emanetçiler kendi kararlarını alamazlar. Onlara böyle yapın denildi yaptılar. sonuçları kimsenin umrunda değil. Herkes 2 li raporlar almaya başlayınca verirler %25 i geri. Gruplar halinde ayrılıklar başlayınca %200 verecek ama adam bulamayacak. Şimdi yazarlar tutan mı var vs. üstünüze alınmayın sizle alakalı bir konu değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emeğe saygı ~ 3 yıl önce
Geçen ay 70 üzeri, temmuz 80 üzeri uçuş. Bildiğiniz eski uçuş saatlerinde uçuyoruz. Uçaklar dolu servis desen zaten oradan da kıstınız. Hem personele hak ettiğini verme, hem de yolcuya sadece koltuk satıyorsunuz. Servis bile yok. Günahtır bu kul hakkı altında ezileceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Servis bence ~ 3 yıl önce
Tam da olması gerektiği gibi saçma sapan kuverli servisler yüzünden restorana döndük
Yolcu ~ 3 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. Bir yolcu olarak kuver müver değil derdimiz. Bilet fiyatları geçen seneye göre iki kat artmış, uçaklar full dolu ve bussines class, iç hat seferlerinde pandemi bahanesi ile sadece küçük bir su ile geçiştiriliyor. Madem bizi bu kadar önemsiyorsunuz o zaman bu kadar doldurmayın uçakları. Kısacası; hem bizi bu şekilde uçmaya mecbur bırakıyorlar hemde sizi bu maaşlara çalıştırmaya…
Okumanda mi yok ~ 3 yıl önce
Sirket hala zararda...sen yemek diye agliyorsun
Okuma yokmu diyene ~ 3 yıl önce
Zarar ettiren kalemlerden kessin o zaman mal . Ortakmıyım ben şirkete beyin kıtlığı gecirmiş zavallı
PİLVAK ~ 3 yıl önce
Yenilik ve değişimden yanayız. Sabri kaptan ve ekibi gördüğümüz kadarıyla takdir edilecek bir özveri ile ne kadar istekli, arzulu ve hazır olduklarını gösteriyorlar. Erken kalkan yol alır misali, yolunuz açık olsun:) tüm ekiplere başarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000