16 Eylül 2019, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • ibbden thy ye gelenleri görüyoruz nasıl karakterde olduklarını değnekçisi otobüscüsü beş para etmez
  • Sağ kafaları da,yurtlarda çocuklara tecavüz ederken,kadınlara,çocuklara şiddeti överken,maaile malı götürürken,kutsal değerleri para,makam,çıkar için kullanırken,adaleti yok ederken,amerika ve avrupa'nın uşağı olurken,camilerde,cenazelerde oy avcılığı yaparken,insanları birbirine düşman ederken,yobazlık,gericilikten beslenip,bir lokma bir hırka deyip en lüks hayatı yaşarken,Singapur'da kumar oynarken,gemicikler alırken,paraları sıfırlarken,askerliği parayla satarken,torpilin,kul hakkı yemenin tillahını yaparken,fetocuları ve başka tarikatleri ne olduklarını bile bile devletin kurumlarına doldurup,işleri,makamları,paraları kardeşçe paylaşırken ve daha birçok haltı yerken çok güzel şekilde gördük,görüyoruz daha da göreceğiz !
  • Sendikal hegemonya kalktı. Bu sendika baskısı altında yıllarca Thy yi ezdirdiniz. sizin bazı ataklar yaptığınız söylenirdi yanılmıyorsam. Ama sendikanın bu baskısı, pilotların askeri yönleriyle yönetimde ikilik ve ayrıcalık çıkarmaları, personelin yandaşlarla ve çalışanların yakınlarıyla hınca hınç doldurulması. Siz gerçekten sadece oyalandınız, Thy nin sunduğu kıyak imkanlarla ülkenin üzerinde bir hayat standardına ulaştınız. Yurt dışına hiç çıkmayan personel bile en az Çine kadar uzandı. Yakını olan keyif içinde, çalışmak zorunda olanlar ise ezilerek yürütülen bir operasyon. Üniversite mezunları memur, lise mezunu, arkası sağlamlar müdür. Ne sorun çözme, ne soruna sahip çıkma, ne müşteri memnuniyeti hak getire. Yolcunun suratına bakan yok. Özellikle Arap yolcuya tepeden bakmalar, her gelen uçak uçucu ekipler, teknik ve operasyon birimlerince yağmalanan, 3. dünya ülkesi kalitesinde bir operasyon ve meydan. O günleri her halde sizde aramıyorsunuzdur. Boynuz kulağı geçmiştir.
  • 2003 teki Thy ile şimdiki arasındaki dağlar kadar farkı gördükten sonra olayı vahşi bir işten çıkartma olarak görmemek lazım. 2003 öncesinde koalisyon hükümetleriyle iş zordu, havacılık krizdeydi, ekonomik sıkıntılar, uçakların teknolojik eskilikleri bir nebze kabul edilebilir engellerdi. Ama gelişme için hiçbir gayret ve proje yoktu, eski bir Troya sistemi ve ürün geliştirmedeki hantal programlar, yolcuya davranıştaki keyfilikler, sektörde tekel olmanın rehaveti içinde bir Thy devraldık. Elbetteki yetişmiş kaliteli insanlar vardı, onlar muhafaza edilmeye çalışıldı. Siyasi hazımsızlık yüzünden çıkan veya kendini attıran da oldu. Ama her aşamadaki yönetim kademelerine çöreklenen köhnemiş kişilerin ayrılması kaçınılmazdı. Yerine gelen yöneticiler, işi bilmeselerde öğrenip atağa kalkma potansiyeliyle iyi iş becerdiler. Ne zamanki 2009 a gelindi, Fetonun devlete sızma girişimleri Thy yide etkiledi, ama motor gazı yemişti bir kere, hükümetin altın çağını yaşadığı yıllardan Thy de nasiplendi
  • EVET HEM ELMADA HEM ARMUTTA HATA VARSA İKİSİNİ DE İFADE ETMENİN BİR SAKINCASI YOK.TAKIM TUTMUYORUZ. OLANI BİTENİ İRDELEMEYE ÇALIŞIYORUZ.
  • KOMİK OLAN SİZSİNİZ.İNSANLARIN EMEKLİLİĞİ GELDİ VE EMEKLİ OLDULAR YERİNE BİRİLERİ GELDİ SÖZÜNÜZ KOMİK. EVET BALLI MAAŞ DİYEREK BİR ŞEYLERİ SÖYLÜYORSUNUZ FARKINA VARMADAN. SORSANIZA ACABA BENİ 75 YAŞINDAN SONRA ORAYA TEKRAR ALIRLAR MI?
  • Partizan,yandaş ve cemaat mensuplarının iktidar partisince devlet kurumlarına doldurulmaları doğruysa İbb başkanının da kendi adamlarını belediyeye doldurmaları o kadar doğrudur. Aksi halde bu sefer Chp'ye oy verenler başkana 'niye bize iş vermiyorsun niye iktidarın adamlarını hala belediyede tutuyorsun onlar olsa bizi bir dakika orada tutmazlardı' deyip,hesap sormazlar mı? Bir sonraki seçimde Chp oy kaybetmeyi göze alır mı? Kaldı ki kendinden olmayana ibb,thy gibi kurumlarda çalışma hakkı vermeyen iktidarın şimdi büyükşehir belediye başkanlarını tehdit etmesi de tam bir trajikomedi. Bu kısırdöngü,insanımızın ve siyasetin iç çekişmeleri,birbirlerine düşman gibi davranmaları,haksızlık,adaletsizlik ve eşitsizlikler bizi ülke ve toplum olarak daha da aşağı götürmektedir ama kimsenin umurunda değil. Varsa yoksa kişisel menfaat,para,koltuk. Bu kepazeliği bu seviyeye iktidar getirdi o nedenle ne kimseyi tehdit etsin ne bağırsınlar bunun böyle olmasını kendileri istediler başkası değil.
  • Thy'de 2003 öncesi girişli yüzlerce insan hala var mıdır bilinmez ama atılan binlercesi var ! Asıl nemrut ve firavun'dan daha zalim olanlar sofu,softa dindar gözüküp,kutsal değerleri para ve çıkarları için kullanıp insanların haklarını yiyenlerdir yani sen ve senin oy verdiğin sağ iktidarlar !
  • İbb'den bazı personelin atılmasına kimse ne şaşırsın ne tepki versin. Yazıda da belirtildiği gibi devlet kurumlarında yapılan kadrolaşmadan şikayet eden muhalefete birisinin söylediği sözün yanında geçmiş yıllardaki bir 23 Nisan'da başbakan koltuğuna oturan çocuğa'şimdi yetki sende istediğini asarsın,kesersin' demesi de iktidarın zihniyetinin açık göstergesi. Son 25 yılda ibb ve son 17 yılda da devlet kurumlarına iktidar,cemaat,tarikatlerden olmayan kimse alınmamıştır,herşey ortada,kimin nasıl işe girip,makam sahibi olduğu da. Bu insanlar kendilerine yer açılsın diye binlerce insanın işlerinden haksız yere olduklarını gayet iyi biliyorlardı madem hak,hukuk,hakkaniyet vardı niye karşı çıkmadılar? Onlara göre onlar 'onlardan' değillerdi o zaman da şimdikiler de işten atılanlar için 'bizden 'değiller,bize ne derse ne yapacağız peki? Şimdi ibb başkanına yağcılık yapan yapana,belediyeye ziyarete geldiğinde herkes kapıda kuyrukta rakibi kazansa onun için de kuyruğa gireceklerdi. Yeni başkan haliyle ben de ekibimle çalışmak isterim o yüzden eski sicilli kimse kalmayacak yerine benim partililerim gelecek deyip iktidarın başındakinin yazıda geçen sözlerini hatırlatırsa ne olacak? Aynısını temel efendi thy'de çalışanlara derken güya dindarlardan oluşan iktidar ve şakşakçıları neredeydi? Şimdi niye tepkililer? İbb önünde gösteri yapan ibb'ye seçimden hemen önce alınıp şimdi atılanlar ve bankamatikçi oldukları belirlenip atılanlara kimse karışmıyor,hamdi ve temel zamanında işten atılanlar gm önünde protesto gösterisi yapmak istediğinde thy yönetimi bu insanların üstüne polisleri sürdürürken iyiydi değil mi? Bu işler eskiden de vardı ama mevcut iktidar zamanındaki gibi hiçbir zaman olmamıştı. Kimse ağlamasın,şikayet etmesin bu sistemi rezilce uygulayanlar ve yandaşları çıkarları için ses çıkarmadılar o zaman da kendileri ve yandaşları işten atılınca ses çıkarmasınlar. Bu ülke bu kafayla ileri gidemez,her iktidar değişiminde her kurumda tepeden tırnağa değişiklik olursa,torpil,hemşehricilik bitmedikçe daha çook geri kalır,insanlar daha da birbirine düşman olur,daha çook dışa bağımlı oluruz ama kim,nerede,ne zaman,nasıl bu rezaleti bitirir,her kurumda insan ayırmadan,adam gibi işe alım,terfi,tayin prosedürleri uygulanabilir mi,toplumun aklı başına gelir mi,yaşananlardan ders alırlar mı,modern,çağdaş,muassır medeniyet seviyesine gelebilir miyiz bilinmez,bilinemez ama hiç umudum yok. Saygılarımla.
  • Çok yanlı bir yazı olmuş. Mazlum dan değil zulmeden zalimden yana bir yazı olmuş. Taraflı bir yazı olmuş. THY kıyaslamasıda çok saçma olmuş zira 2004-2019 yani 15 senede 2004 öncesi çalışanların azalmış olması kadar normal ne olabilir? Bu arada 2003 öncesi girişli hala çalışan yüzlerce insan var THY de. Merak ediyorum İBB de bir dahaki seçime kadar yani 4 sene sonra 2019 öncesi girişli kalırmı ? Biraz zor çünkü bizdeki sol kesim olması gerekenin aksine nemrut ve firavundan daha zalimler. Ülkücüyüm demiş biri oyu solcularaymış bundan Sen den ancak pabucumun ülkücüsü olur.

Fili Züccaciye Dükkânına Sok, Sonra Tabak Çanak Kırıldı Diye Bağır.


 

Bir fil zücaciye dükkânın içinde dönüp dururken ne var ne yoksa kıracaktır. Evet; muhtemeldir ki bu fil de bu şangur şungur sesler son bulsun ve bu durumdan kurtulsun istiyordur ama ne çare ki zücaciye dükkânında çuval ile un satılmıyor. Her yer kırılacak eşya dolu. Sağa dönse tabak, sola dönse bardak. Vazgeçtim çıkıyorum diyerek kapıya yönelse bile dükkân bitmiştir artık. Evet; konumuz şu ki; siyaseti simgelen bu fili bu dükkâna kim soktu?

KONUMUZ BELEDİYELERİN İCRAATLARI DEĞİL. YALNIZ ÇALIŞANLARI

Konumuz Belediyeler değil aslında. İcraatları hiç değil. Ana konumuz bu Belediyelerde uzun senelerdir görev yapanlar. Kimse konuyu başka yerlere çekmeğe çalışmasın boş yere. Bir yönetim gider diğeri gelir.  Çalışanlar her zaman oradalar. Herhalde herkes bizimkiler gitmez diye düşünmemek gerektiğini anlamıştır. Umarım.

ÇALIŞANLAR BU DÖNEMDEKİ KADAR HİÇ POLİTİZE EDİLMEDİLER.

 Şimdi sormanın zamanıdır bu gün kırılan dökülenin kabahati filde mi? Yoksa onu dükkanlara sokanlarda mı? Hazır fillerden açılmışken duruma ışık tutan bir söz daha var. “Filler tepinirken olan çimlere oluyor.” 

2 nci İstanbul yerel seçimlerinden önce IBB binası önünde çalışanlar bir toplantı yaptı. Kim nasıl düşündü ki,  şayet bu toplantıda çalışanlar şikâyetlerini, kuşkularını dile getirirlerse bunu televizyondan izleyen ve gazetelerde okuyan halkın seçimdeki muhtemel takdiri değişecektir Nasıl bir düşünceyse, topladılar çalışanları, verdiler Kazanasmaz’ın eline bir yazı, haydi bunu sen oku. Bahis konusu toplantının çalışanlarına bakış açılarını, onların ekmek parasını düşünüp düşünmedikleri hususunu net ve çıplak bir şekilde ortaya koymak dışında amaçlanana hiç bir faydası olmadı.  Bu toplantıda ifade edilenler sonucu değiştirmedi. Olan yine her zaman ki gibi çimlere oldu. Oysaki o dönemin Belediye yöneticileri çalışanları bu politik mücadelenin dışında tutmalıydılar. Kendinden olanı, taraftarı olanları düşünmek böyle olur. Onları ateşe atarak değil. Tabii ki çalışanların ne denli politize edildiklerine ilişkin birçok örnek var.

BİRİSİ BAR BAR BAĞIRIYORDU AMA.

Bu gün ANKARA’da AKP İl Başkanlığında görevli bir yöneticinin yaptığı konuşmayı birkaç kez dinledim televizyonda. Konuşmanın yapısı çirkindi ve sonu tehditle bitiyordu.  Mansur Yavaş Beyin Ankara Belediyesinde tensikat yapacağı duyumu üzerine yapmışlar bu konuşmayı. “Ankara’ yı ona dar ederiz” sözleri ile bitiyordu bağırması. Belli ki Filleri oralara sokanlardan biriydi. Mikrofon uzatılan yönetici bu konuşma daha sakin ve düzgün bir şekilde yapılsaydı insanlar söylenilenler içindeki haklılık argümanlarına bakıp, onun  üzerinde düşünebilirlerdi. Başkalarının düşünmesine gerek yok, biz düşünürüz deniyorsa o da başka. Evet; bu durumda söylenebilecek en uygun söz “Kendisinden ve konusundan uzak kalmış kimseler çok bağırır.”

ANKARA VE İSTANBUL BELEDİYELERİ İLE İLGİLİ BİLİNENLER.

Özetle 1994 yılından 2019 yılı Mart ayı sonuna kadar başka bir deyişle 25 yıl 04 gün ANKARA’yı AKP’li Belediye Başkanları yönettiler.  Melih beyin uzun süreli görevi istifası üzerine sonlanmıştı malum. 25 yılın 23’ünü Melih beyle geçirdi Ankaralılar.. Gelelim İSTANBUL’a Sn. Recep Tayyip Erdoğan 17 Mart 1994’ de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimlere kadar Belediyemizi AKP yönetti.13 yılı Kadir Topbaş beyle geçti bu sürenin.  İstanbul Belediye Başkanlığı için yapılan ilk ve ikinci seçim arasında Yönetim Kayyum’ a devredildi. Bu kısa süreyi dikkate almazsak İstanbul’u da 1994 yılından 2019 yılı Mart ayı sonuna kadar başka bir deyişle  25 yıl 04 gün AKP’li Belediye Başkanları yönetti diyebiliriz.

“25 YIL” SÖZÜ ESKİ ÇALIŞANLARA NE HATIRLATIR.

Hatırlarmısınız bilmem eskiden Erkek çalışanlar 25 sene de hanımlar ise 20 sene çalıştıktan sonra emekliliklerini talep edebilirlerdi. Nedeni ise emekli olabilmek için SSK’ na ödenmesi gereken primin ancak bu süre sonunda ödenmiş olurdu. Dolayısı ile mevzuatın değişmesine rağmen bu 25 sene halen unutulmamış ve zihinlerin bir köşesinde durmaktadır. Buradan şu konuya geçelim. Ankara ve İstanbul belediyelerinin AKP’li yönetimlere geçtiği dönemde işe girmiş olan çalışanlar şayet mevzuat değişmemiş olsaydı bu sıralarda emeklilik hakkını kazanmış olacaklardı.

Tabii hepsi değil ama büyük bir kısmı 25’e yakın sene geçirdiler o çatının altında. Sizce emekliliğine çok kısa süre kalmış b,ir çalışan macera arar mı? Ben eminim ki o topluluğun içinde ülkemizdeki her siyasi partiye gönül vermiş / sempatizanı olan veya siyasetle ilişkisi yalnız seçim dönemlerinde oy vermekle sınırlı olan kimseler var. AKP döneminde bir şekilde işe girdi ve uzun seneler çalıştı diye hepsi AKP’li değil.  Kesin olan bir şey var ki çalışanların hepsi TC vatandaşı. Ben inanmak istiyorum ki muhalefet partisi mensubu Belediye Başkanlarının, yalnız işini yapan, çalışan Belediye personeli ile hiçbir işleri olmayacaktır. Eğer Belediyelerimizde arzu edilmeyen olaylar vuku bulmuş ise bunlar bahis konusu alt ve orta seviyedeki çalışanların destekleri ile şekillenmemiştir. Herhalde bundan kimsenin şüphesi yoktur. Dolayısı ile salt siyasi düşünceyle insanları, çalışanları tedirgin etmenin mantığı yok. CHP’li yönetimin de böyle bie tutuma girmeyecek kadar insan yapılı olduğuna eminim.

IBB’ DEN BİR SİMGE:  MURAT KAZANASMAZ.

GAZETE HABERİ: Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Murat Kazanasmaz işinden oldu! İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane binası önünde 12 Haziran 2019'da bir bildiri okuyan ve Ekrem İmamoğlu'nun yüzlerce hizmet ve faaliyetini  “israf” kavramına sıkıştırmasını kınayan bir konuşma yapan İBB Trafik Radyosu Koordinatörü Murat Kazanasmaz işten çıkarıldı. İşten çıkarmanın kendisine tebliğ edildiğini belirten Kazanasmaz “Olması gereken süreç işledi. İşten çıkarılmayı bekliyordum. Şaşırmadım. Ben hiçbir zaman siyasetin içinde olmadım ve bundan sonra da olmayı düşünmüyorum” dedi ve sustu. Oysaki ağzından her çıkanı zenginleştirerek yazmaya amade saygın basın kuruluşları beklemedeydi.

Haber bu. Gelelim Sn. İmamoğlu’nun kararına. Ben İmamoğlu’nu seviyor ve ondan çok şey bekliyorum.. Oyumu da ona verdiğimi söylemem kimseyi şaşırtmaz.  Ancak doğru bulmadığım bir uygulamayı da tenkit etme hakkım var.  Eğer böyle bir hakkın yok derseniz, tenkit ettiğimiz diğerlerine benzeriz. Bunu da istemeyiz tabii ki. İstanbul’ un bu kadar derdi arasında şimdi bunu yazmanın sırası mı diyeceklere ise peşin cevabım. Evet; haklısınız bunun sırası mıydı? İstanbul’un bu kadar derdi arasında ilk yapılması gerekenlerden birimiydi Murat Kazanasmaz’ın Belediyeden dışlanması. Başlıkta da ifade ettiğim üzere Murat Kazanasmaz yalnız bir simge. Eğer aynı durumda olan başkaları da varsa sözlerim onları da kapsar.

Farz edin ki yukarıdaki haber yerine gazetelerde aşağıda yer alan haberi okudunuz Evet; haber bu olsun. Bu haberin gerek çalışanlar ve gerekse hangi parti sempatizanı olursa olsun kamuoyu üzerinde yaratacağı müspet etkiyi düşünebiliyor musunuz? Ben Sn. İmamoğlu’nun danışmanı olsam kendisine ısrarla bunu önerirdim.

Haber şöyle başlasın birinci sayfada. “ İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı İMAMOĞLU seçim öncesi IBB’ de tüm çalışanların önünde kendisi aleyhinde kaleme alınan konuşmayı yapan IBB çalışanı Murat Kazanamas’ı ofisinde ziyaret etti. Ve haber aşağıdaki gibi devam etsin.

GAZETEDE OKUYACAĞINIZ HABER İŞTE BU.

Evet; haber bu olsun. Eğer haber böyle olsaydı aynı haber ajansı acaba bunun dağıtımını yapar’ mıydı? Tabii ki yapmazdı. Varsın olsun. Hayal Kurmanın sağlığa bir zararı yok. Tekrar söylüyorum. Sn. Kazanasmaz’ ı tanımam. Resimlerini yeni gördüm. Sesine aşina biriyim. O kadar.

 Ve de kendisi ile ilgili yapılan tasarrufu doğru bulmuyorum. Eski dönemin yöneticileri kızacaklardır ama Murat K.’ın konuşma yaptığı toplantıda ilk sıralarda bulunanların ( çeşitli gazetelerde neşredildi, internette şu anda da görebilirsiniz)  bu toplantıya bilerek ve gönüllü olarak gelmedikleri zaten yüz hatlarından fazlası ile belli oluyordu. “ Bizim başımızı neden belaya sokuyorsunuz” der gibiydiler. Kaldı ki bunu açık açık söyleyenler de oldu.

THY’ DE NELER OLMUŞTU?

Türk Hava Yollarında işten atılanlarla ilgili ne zaman bir paragraf yazsam mevcudun yiğitleri hemen VPN’ e sarılıp “ Onların atılmayı hak ettiklerini, Türk Hava Yollarının sırtını dayayıp yatılacak bir yer olmadığını, atılanların şöyle böyle olduklarını”  vb... sıralamayı alışkanlık haline getirdiler. Bu arada benimle ilgili görüşlerini de kendilerine yakıştırdıkları şekilde ortaya koymak gibi alışkanlıklarda edindiler.  

THY’ de o dönemde yaşananlar ile bu gün Belediyelerde yaşananlar aynı değil. Evet; 2003 yılından bu yana THY çok şey gördü ve geçirdi.  İlk on senede yanılmıyorsam peyderpey 11.000 ile 13.000 çalışan işten çıkartıldı. Şu anda bu miktarın ne kadar arttığını bilemiyorum. Yerlerine tabii ki yeni personel alımları yapıldı. Bu çalışanların içerisinde muhtemeldir ki şirketten uzaklaştırılmayı hak etmiş olanlar da vardır. Her toplulukta mutlak iyiler de var, kötülerde. Bu gün de vardır. Yarın da mutlak var olacaklardır.

Evet: THY’ de neler oldu? O dönemde THY’ de görevlendirilen tepe yöneticiler şirket çalışanlarına hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bunların ayırımını çalışan / çalışmayan, kurum yönetmeliklerine uyan / uymayan, İstihdam edildiği noktanın gerektirdiği şartlara haiz olan / olmayan vb.. yapacaklarına en kolay ve düz yolu tercih ettiler. Partili bir üst yetkiliye 2004 veya 2005 yılında bir sual yöneltmişti gazeteciler. Partilerinin özellikle kamu kurumlarında kadrolaşma çalışması yaptığından bahisle bu durumda iş barışının tesis edilip edilemeyeceği soruldu. Verilen cevap akıllara zarardı. “Onlarda iktidara gelince bizimkileri çıkartsınlar” Bunu birçok kimse izledi ama nedense ben yahu bunu siz duymadınız mı diye sorduğum zaman kimse hatırlamadı. İki kişi dışında.  Ve de

THY’ den bu sözü  hatırlayan kendi cılız makamı büyük bir çakma aslan çıktı ortaya ve de bu sözlerden kuvvet alarak                  “  ........Senesinde Türk Hava Yollarına 2003 yılından önce işe girmiş kimse kalmayacak” diyerek mevcut istihdama hangi gözle baktıklarını açıklıkla ortaya koymakta mahzur görmedi.   Dediğini de çok büyük ölçüde gerçekleştirdi.  Bu net ayırımcılığa ilaveten tayin, terfi ve yapılan atamalarda da aynı kıstasın kullanılması üzerine kısa bir sürede çalışanlar birbirine adeta düşman oldular ve de halen öyleler. Bizim çocuklar ve diğerleri.

ÜLKEDE İŞ BARIŞI NASIL TESİS EDİLECEK? EDİLEBİLİR Mİ?

Zor ama her partiden birileri içinde yalan dolan olmadan, birbirini suçlamadan bunu denemeli. Aslına bakarsanız bu konuda sözü geçen partilerin hiç biri pirüpak değil. Bu gün Sn. Cumhurbaşkanımız Belediye Başkanları ile yaptıkları toplantıda bu konudaki serzenişlerini ifade ettiler. Akşam haberlerinde ise MHP’ nin  bir yetkilisi AKP’li bir belediyenin MHP’li çalışanları işten çıkartıldığından bahsediyordu. Başka bir parti olsa bizi bu kadar üzmezdi sözleri ile. .CHP’ de bu yok mu? Ülkenin en yetkili ağzından duydum. Varmış. Var da İmamoğlu’ nun aldığı ilk mazbatayı iade etmesini takiben ikinci seçimin sonuna kadar geçen iki ay yirmi üç günlük süre içinde işe alınan 2500 kişiyi çıkarttığını söylemeyi unuttular galiba. Konuşmada yalnız işten çıkartıp ekmekle oynuyorlar dedi.  Bu sürede Kayyum olarak görev yapan İstanbul Valisi beyefendiye sormak gerek. Sahiden İstanbul Belediyesinin o sırada 2500 yeni çalışana ihtiyacı var mıydı? Bu ihtiyaç yeni mi, kendileri bu görevi üstlendiği zaman mı baş göstermişti? Yoksa nasıl olsa seçimi kaybedeceğiz. Yeni Yöneyim bunları hali ile işten çıkartır,  bu da bizim elimizde koz olur, İşten adam çıkartıyorlar diye konuşur bunu menfi propaganda argümanı olarak kullanırız diye mi düşündüler? Öyle mi, böylemi bilemem ama züccaciye mağazasına siyaseti simgeleyen bu fili kimlerin soktuğu apaçık ortada.

Bunun dışında ben bu gün için CHP’li Belediyelerin insanları sebepsiz yere işten attığına inanmıyorum. İnanmıyorum zira hem kendi Genel Başkanlarının hem de hükümetin ve de iktidar partisinin yakın takibindeler. Yapılan işten uzaklaştırılmaların mutlak geçerli bir nedeni vardır. Ben olsam teker teker açıklardım. Tepki alırım veya almam ama bu konuda yapılan / yapılacak olan istismarın önüne nispeten geçmiş olurum.

Evet; ülkede işsizlik sürdükçe, başta olan siyasiler kendi taraftarlarını bir yerlere yerleştirmek isteyeceklerdir. Yaşadığımız bundan öte değil diye düşünmek istiyorum, kendimi buna zorluyorum ama bir türlü ikna edemiyorum. Konu galiba yalnız işsizlik değil. Görüyorum ki siyasiler ülkeyi yönetirken bu gün yanlarında olanları aynı çizgide ve aynı noktada muhafaza edebilmek için gayret sarf ediyorlar. Başka bir düşünceleri yok. Belki, başta oturmak / oturabilmek için başka çareleri de yok gibi.

“ Yönetime talip olmadan önce toplumu ıslah etmek ve kaba zorbalık metodu yerine eğitim ve ikna metodunu benimsemek gerekir.”

Fili Züccaciye Dükkânına Sok, Sonra Tabak Çanak Kırıldı Diye Bağır.

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Hehe ~ 5 yıl önce
ibbden thy ye gelenleri görüyoruz nasıl karakterde olduklarını değnekçisi otobüscüsü beş para etmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işin doğrusuna ! ~ 5 yıl önce
Sağ kafaları da,yurtlarda çocuklara tecavüz ederken,kadınlara,çocuklara şiddeti överken,maaile malı götürürken,kutsal değerleri para,makam,çıkar için kullanırken,adaleti yok ederken,amerika ve avrupa'nın uşağı olurken,camilerde,cenazelerde oy avcılığı yaparken,insanları birbirine düşman ederken,yobazlık,gericilikten beslenip,bir lokma bir hırka deyip en lüks hayatı yaşarken,Singapur'da kumar oynarken,gemicikler alırken,paraları sıfırlarken,askerliği parayla satarken,torpilin,kul hakkı yemenin tillahını yaparken,fetocuları ve başka tarikatleri ne olduklarını bile bile devletin kurumlarına doldurup,işleri,makamları,paraları kardeşçe paylaşırken ve daha birçok haltı yerken çok güzel şekilde gördük,görüyoruz daha da göreceğiz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İŞİN DOĞRU. ~ 5 yıl önce
BİR ARA ÜLKEDE SAĞ SOL AYIRIMI FAZLAYDI. BELKİ DE ÇOĞUNUZ İLK OKULDAYDINIZ O ZAMANLAR. ŞİMDİ SİZDEN, BİZDEN AYIRIMINI YİNE SAĞA SOLA ÇEKENLER VAR. NE YAPMAK İSTEDİĞİNİZİ ANLAMIYORUM. BU YAZIDAN BU VECİZ SÖZLER NASIL ÇIKIYOR. SAĞ MI SOL MU BİLEMEM AMA BU TÜRDE KAFA OLMADIĞI KESİN. ÇETİN ÖZBEY
Çetin Bey'e ~ 5 yıl önce
Bu yorumu aşağıda 'işin doğrusu' rumuzunda 'hocam siz ne anlatırsanız anlatın bunlar sol kafalar...' diye saçmalayan şahsa cevaben yazdım sizin yazınıza karşı değil. Saygılar.
Cevap ~ 5 yıl önce
Sen zavallı bir kafasın, sadece ezberlediğin ve gözün kapalı sıraladığın şeyleri ben dahil hiçbir aklı başında insan zaten onaylamaz. Sen metnin sınırları içinde kalmayı ve sadece onlara cevap vermeyi beceremeyen eksik bir varlıksın. O kadar.
cevaba cevap ~ 5 yıl önce
Zavallı da sensin eksik de metinde yazılanları yapanlarla aynı kafada olan da. Sen ve senin gibiler çok olduğu için bu ülke bu halde.
işin doğrusu 2 ~ 5 yıl önce
Sendikal hegemonya kalktı. Bu sendika baskısı altında yıllarca Thy yi ezdirdiniz. sizin bazı ataklar yaptığınız söylenirdi yanılmıyorsam. Ama sendikanın bu baskısı, pilotların askeri yönleriyle yönetimde ikilik ve ayrıcalık çıkarmaları, personelin yandaşlarla ve çalışanların yakınlarıyla hınca hınç doldurulması. Siz gerçekten sadece oyalandınız, Thy nin sunduğu kıyak imkanlarla ülkenin üzerinde bir hayat standardına ulaştınız. Yurt dışına hiç çıkmayan personel bile en az Çine kadar uzandı. Yakını olan keyif içinde, çalışmak zorunda olanlar ise ezilerek yürütülen bir operasyon. Üniversite mezunları memur, lise mezunu, arkası sağlamlar müdür. Ne sorun çözme, ne soruna sahip çıkma, ne müşteri memnuniyeti hak getire. Yolcunun suratına bakan yok. Özellikle Arap yolcuya tepeden bakmalar, her gelen uçak uçucu ekipler, teknik ve operasyon birimlerince yağmalanan, 3. dünya ülkesi kalitesinde bir operasyon ve meydan. O günleri her halde sizde aramıyorsunuzdur. Boynuz kulağı geçmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işin doğrusu'na ~ 5 yıl önce
İyi de şimdi ne fark var kıyak imkanlara iktidarın yandaşları sahipler hem de fazlasıyla buna ne diyeceksin? Hele yurtdışı müdürleri. Ayrıca son 17 yılda thy'ye girenler,müdür olanlar biletlerinin hakkıyla mı thy'ye girip iş ve makam sahibi oldular? Onlar kimin oğlu,kızı,yeğeni? Yolcunun suratına şimdi bakılıyor mu? Kimmiş o bakanlar acaba? Arapları çok seviyorsan git onların yanına.Torpilli tosuncuklara verilen haklar,yaptıkları hatalara göz yumulması,ne yaparlarsa yapsınlar koltukta kalmaları,korunmaları doğru mu? Böyle olursa tabii iş öğrenip kariyer yaparlar. Fetocuları tıka basa dolduran, yedikleri her haltı ne de olsa bizden diye görmezden gelenler kimdi? Hala ordalar hani fetoyla mücadele? Thy eskiden de birçok yönden kötüydü ama şimdi mali,yönetimsel vs rezil durumda hal ortada en ufak krizde yaprak gibi sallanıyor,uçaklarını yerde yatırıyor,tasarruf diye çalışanlara zam vermiyor,sendika sapsarı bunun sebebi de iktidar ve torpilli tosuncuklarıdır bilmiyorsan öğren.
İşin doğrusu ~ 5 yıl önce
Hocam siz ne anlatırsanız anlatın bunların hepsi sol kafalar yani ya beyin yok yada soyadı kanunu Türk kimliği alarak kendilerini kamufle etmiş kriptolar.
işin doğrusu bu ~ 5 yıl önce
Bir zamanlar alnı secdeye değiyor dediğiniz, akp'lilerle beraberce paraları götürdükleri kriptolar hangi görüşün adamları? Kimler onlar için ne istediniz de vermedik dedi? Verdikleri neydi? Kimlerin zamanında palazlandırıldılar,devlette her yere sokuldular? 70 yıldır bu ülkeyi yönetenler kimler,hangi partiler ve adı boyuna şaibe ile anılan mevcut iktidar partisini kuranlar eskiden hangi partilerde görev alıyorlardı? Sol'a laf diyorsun da asıl beyni olmayan sen ve senin gibiler hocam...
İşin doğrusu ~ 5 yıl önce
2003 teki Thy ile şimdiki arasındaki dağlar kadar farkı gördükten sonra olayı vahşi bir işten çıkartma olarak görmemek lazım. 2003 öncesinde koalisyon hükümetleriyle iş zordu, havacılık krizdeydi, ekonomik sıkıntılar, uçakların teknolojik eskilikleri bir nebze kabul edilebilir engellerdi. Ama gelişme için hiçbir gayret ve proje yoktu, eski bir Troya sistemi ve ürün geliştirmedeki hantal programlar, yolcuya davranıştaki keyfilikler, sektörde tekel olmanın rehaveti içinde bir Thy devraldık. Elbetteki yetişmiş kaliteli insanlar vardı, onlar muhafaza edilmeye çalışıldı. Siyasi hazımsızlık yüzünden çıkan veya kendini attıran da oldu. Ama her aşamadaki yönetim kademelerine çöreklenen köhnemiş kişilerin ayrılması kaçınılmazdı. Yerine gelen yöneticiler, işi bilmeselerde öğrenip atağa kalkma potansiyeliyle iyi iş becerdiler. Ne zamanki 2009 a gelindi, Fetonun devlete sızma girişimleri Thy yide etkiledi, ama motor gazı yemişti bir kere, hükümetin altın çağını yaşadığı yıllardan Thy de nasiplendi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İŞİN DOĞRUSUNA ~ 5 yıl önce
THY'NI SİZ Mİ DEVRALDINIZ? 13.000 KİŞİNİN İŞTEN ÇIKARTILMASINI NASIL GÖRMEK GEREKİR.VAHŞİ CE DEĞİL. PEKİ SİZ BİR KELİME BULUN ONUN YERİNE. THY' NIN ÇOK YOL KATETTİĞİ KONUSUNDA SİZİNLE HEMFİKİR OLABİLİRİM. AMA DİĞER SÖYLEDİKLERİNİZİ KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİL. FETÇYÜ FALAN NEDEN KARIŞTIRDIĞINIZI BİLMİYORUM. HAYATIM BOYUNCA KİMSEYE BEDDUA ETMEDİM. YİNE DE GAYRET SARF EDİYORUM KİŞMSEYE BEDDUA ETMEMEK İÇİN.
İŞİN DOĞRUSU ~ 5 yıl önce
İYİ ŞİRKETİ SİZ DEVRALDIĞINIZA GÖRE İŞTEN ÇIKARTMALARI DA SİZ YAPTINIZ DEMEKTİR. TABİİ Kİ BUNU KENDİ TARARFTARINIZA YER AÇMAK İÇİŞN DEĞİL, ÜLKENİN VE ŞİRKETİN ALİ MENFAATLERİ İÇİN YAPTINIZ. KÜLAHIMA ANLAT.
CVP BALIĞA ÇIKIN. ~ 5 yıl önce
EVET HEM ELMADA HEM ARMUTTA HATA VARSA İKİSİNİ DE İFADE ETMENİN BİR SAKINCASI YOK.TAKIM TUTMUYORUZ. OLANI BİTENİ İRDELEMEYE ÇALIŞIYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP NESİ KOMİK ~ 5 yıl önce
KOMİK OLAN SİZSİNİZ.İNSANLARIN EMEKLİLİĞİ GELDİ VE EMEKLİ OLDULAR YERİNE BİRİLERİ GELDİ SÖZÜNÜZ KOMİK. EVET BALLI MAAŞ DİYEREK BİR ŞEYLERİ SÖYLÜYORSUNUZ FARKINA VARMADAN. SORSANIZA ACABA BENİ 75 YAŞINDAN SONRA ORAYA TEKRAR ALIRLAR MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ülkemize ~ 5 yıl önce
Partizan,yandaş ve cemaat mensuplarının iktidar partisince devlet kurumlarına doldurulmaları doğruysa İbb başkanının da kendi adamlarını belediyeye doldurmaları o kadar doğrudur. Aksi halde bu sefer Chp'ye oy verenler başkana 'niye bize iş vermiyorsun niye iktidarın adamlarını hala belediyede tutuyorsun onlar olsa bizi bir dakika orada tutmazlardı' deyip,hesap sormazlar mı? Bir sonraki seçimde Chp oy kaybetmeyi göze alır mı? Kaldı ki kendinden olmayana ibb,thy gibi kurumlarda çalışma hakkı vermeyen iktidarın şimdi büyükşehir belediye başkanlarını tehdit etmesi de tam bir trajikomedi. Bu kısırdöngü,insanımızın ve siyasetin iç çekişmeleri,birbirlerine düşman gibi davranmaları,haksızlık,adaletsizlik ve eşitsizlikler bizi ülke ve toplum olarak daha da aşağı götürmektedir ama kimsenin umurunda değil. Varsa yoksa kişisel menfaat,para,koltuk. Bu kepazeliği bu seviyeye iktidar getirdi o nedenle ne kimseyi tehdit etsin ne bağırsınlar bunun böyle olmasını kendileri istediler başkası değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlı bir yazı'ya ~ 5 yıl önce
Thy'de 2003 öncesi girişli yüzlerce insan hala var mıdır bilinmez ama atılan binlercesi var ! Asıl nemrut ve firavun'dan daha zalim olanlar sofu,softa dindar gözüküp,kutsal değerleri para ve çıkarları için kullanıp insanların haklarını yiyenlerdir yani sen ve senin oy verdiğin sağ iktidarlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak ~ 5 yıl önce
Allah kimin hak yiyip kimin yemediğini herkesten iyi bilir. Hak yemediği halde onlara bu yaftayı yapıştıranlarıda. Herkes büyük günde hesabını verir.
Çetin bey ~ 5 yıl önce
İbb'den bazı personelin atılmasına kimse ne şaşırsın ne tepki versin. Yazıda da belirtildiği gibi devlet kurumlarında yapılan kadrolaşmadan şikayet eden muhalefete birisinin söylediği sözün yanında geçmiş yıllardaki bir 23 Nisan'da başbakan koltuğuna oturan çocuğa'şimdi yetki sende istediğini asarsın,kesersin' demesi de iktidarın zihniyetinin açık göstergesi. Son 25 yılda ibb ve son 17 yılda da devlet kurumlarına iktidar,cemaat,tarikatlerden olmayan kimse alınmamıştır,herşey ortada,kimin nasıl işe girip,makam sahibi olduğu da. Bu insanlar kendilerine yer açılsın diye binlerce insanın işlerinden haksız yere olduklarını gayet iyi biliyorlardı madem hak,hukuk,hakkaniyet vardı niye karşı çıkmadılar? Onlara göre onlar 'onlardan' değillerdi o zaman da şimdikiler de işten atılanlar için 'bizden 'değiller,bize ne derse ne yapacağız peki? Şimdi ibb başkanına yağcılık yapan yapana,belediyeye ziyarete geldiğinde herkes kapıda kuyrukta rakibi kazansa onun için de kuyruğa gireceklerdi. Yeni başkan haliyle ben de ekibimle çalışmak isterim o yüzden eski sicilli kimse kalmayacak yerine benim partililerim gelecek deyip iktidarın başındakinin yazıda geçen sözlerini hatırlatırsa ne olacak? Aynısını temel efendi thy'de çalışanlara derken güya dindarlardan oluşan iktidar ve şakşakçıları neredeydi? Şimdi niye tepkililer? İbb önünde gösteri yapan ibb'ye seçimden hemen önce alınıp şimdi atılanlar ve bankamatikçi oldukları belirlenip atılanlara kimse karışmıyor,hamdi ve temel zamanında işten atılanlar gm önünde protesto gösterisi yapmak istediğinde thy yönetimi bu insanların üstüne polisleri sürdürürken iyiydi değil mi? Bu işler eskiden de vardı ama mevcut iktidar zamanındaki gibi hiçbir zaman olmamıştı. Kimse ağlamasın,şikayet etmesin bu sistemi rezilce uygulayanlar ve yandaşları çıkarları için ses çıkarmadılar o zaman da kendileri ve yandaşları işten atılınca ses çıkarmasınlar. Bu ülke bu kafayla ileri gidemez,her iktidar değişiminde her kurumda tepeden tırnağa değişiklik olursa,torpil,hemşehricilik bitmedikçe daha çook geri kalır,insanlar daha da birbirine düşman olur,daha çook dışa bağımlı oluruz ama kim,nerede,ne zaman,nasıl bu rezaleti bitirir,her kurumda insan ayırmadan,adam gibi işe alım,terfi,tayin prosedürleri uygulanabilir mi,toplumun aklı başına gelir mi,yaşananlardan ders alırlar mı,modern,çağdaş,muassır medeniyet seviyesine gelebilir miyiz bilinmez,bilinemez ama hiç umudum yok. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY ~ 5 yıl önce
DOĞRUSU BİR TAKIM ŞAHISLARIN YORUMLARINI OKUYUNCA ( TANLI BİR YAZI BENZERİ) BENİMDE MUHAFAZA ETMEYE ÖZEN GÖSTERDİĞİM UMUDUM KAYBOLUYOR.BİZİMLE BUNLAR ARASINDA BARİZ BİR FARK VAR. BİZ KİMİN YANINDAYSAK ONUNDA HATASINI SÖYLERİZ. BU ZİHNİYET YALNIZ ALKIŞLAMAYI BİLİYOR. DOĞRU VEYA YANLIŞ FARK ETMİYOR. YALNIZ SEKTÖRDE ÇALIŞANLAR DEĞİL. BİR SİYASİ TEŞEKKÜLÜN BAŞKANI TBMM' DE X KONULU BİR KONUŞMA YAPIYOR. ORTALIK ALKIŞTAN YIKILIYOR. BİR SÜRE SONRA AYNI BAŞKAN YİNE BİR KONUŞMA YAPIYOR. KONU YİNE A. İLK KONUŞMASI İLE YANYANA KONULMASI MÜMKÜN OLMAYAN BİRBİRİNE TABAN TABANA ZIT İLK KONUŞMASINA TAMAMI İLE TERS ŞEYLER SÖYLÜYOR. SALON YİNE ALKIŞTAN YIKILIYOR. İKİ VİDEOYA BAKINCA HER İKİ KONUŞMAYI DA ALKIŞLAYANLARIN AYNI KİMSELER OLDUĞUNU GÖRÜYORSUNUZ. SALONDA OTURDUKLARI YERLER BİLE AYNI. BU ZİHNİYETTEN FEYZ ALAN KİMSELERİN BİR KISMI İSE BİZİM SEKTÖRDE ÇALIŞIYOR.NE KADAR ZORLARSAN ZORLA, ÜMİDİ YİTİRMEMEK MÜMKÜN DEĞİL. SAYGI BİZDEN
Yanlı bir yazı ~ 5 yıl önce
Çok yanlı bir yazı olmuş. Mazlum dan değil zulmeden zalimden yana bir yazı olmuş. Taraflı bir yazı olmuş. THY kıyaslamasıda çok saçma olmuş zira 2004-2019 yani 15 senede 2004 öncesi çalışanların azalmış olması kadar normal ne olabilir? Bu arada 2003 öncesi girişli hala çalışan yüzlerce insan var THY de. Merak ediyorum İBB de bir dahaki seçime kadar yani 4 sene sonra 2019 öncesi girişli kalırmı ? Biraz zor çünkü bizdeki sol kesim olması gerekenin aksine nemrut ve firavundan daha zalimler. Ülkücüyüm demiş biri oyu solcularaymış bundan Sen den ancak pabucumun ülkücüsü olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YANLI.. ~ 5 yıl önce
KEŞKE BU YAZININ KİMİN YANIDA OLMAK İÇİN YAZILDIĞINI ANLAYABİLSEYDİNİZ. HEN ANLAMAMIŞ HEMDE YORUM YAZMAYA KALKMIŞSINIZ. VPN İLE ÇALIŞAMAK KOLAY. 2004-2019 yani 15 senede 2004 öncesi çalışanların azalmış olması kadar normal ne olabilir? SÖZÜNÜZ KOMİK. BUNA KARGALAR GÜLER. AYRICA ....... SENESİ 2010' DAN ÖNCEKİ BİR SENEDİR. BEN SİZİN GİBİ HER ŞEYİ ALKIŞLAYAN VE YALAN YALNIŞ BİR ŞEYLER SÖYLEMEYE ÇALIŞAN BİRİ DEĞİLİM. SUSMAK VE YAZMAMAK SİZİN AÇINIZDAN DAHA İYİ.
Nesi komik ~ 5 yıl önce
Nesi komik anlamadım. İnsanların emekliliği geldi ve emekli oldular yerlerinede birileri alındı olay bu kadar sade anlaşılır. Ha siz bu yaşınızda bile THY de yüksek mevkide kalıp ballı maaş almaya devam etmek istiyordunuz herhalde.
Balığa çıkın ~ 5 yıl önce
Siz bence bu köşede yazmayı gençlere bırakın. Zira artık ne yazdığınızın farkında bile değilsiniz. Size balık tutmayı tavsiye ederim bu saatten sonra. Elma ile armutu bile karıştırmaya başladınız.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000