15 Ekim 2021, Cuma
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

FLY Service’ye FETÖVARİ operasyon…

İzliyorum, takip ediyorum. Herkes sütten çıkmış ak kaşık FLY Servis idam edilecek kadar suçlu. Bir uçak ve bu uçak Çorlu Havalimanı’ndan havalanıp, sonra İran’a acil durum deklere ederek iniş yapıyor. Ve uzun bir süre bilinmesine rağmen SHGM sessiz, DHMİ sessiz, Ürdün Havayolları sessiz.

Gizli bir el ya da ayaklar sivil havacılığımız veya onun bileşenleri üzerinde bir operasyon peşinde olduğu kanaatindeyim. Havacılığı büyütme derdinde olanlarla, dünya çapında şüpheli, güvensiz ilan etme derdinde olanlar var.

FLY Servis uzun yıllar Türk Sivil Havacılığı’na temsil gözetim hizmeti veren şirkete son bir buçuk aydır operasyon üstüne operasyon yapıyor.

Operasyonun düğmesine kim veya kimler bastı bilinmez ama bilinen bir gerçeği söylemekte sakınca görmüyorum. Bizim Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi bu operasyona bizzat dahil oldular.

Nasıl olduğunu açıklayacağım.

FLY Servis tarafından hizmet verilen Jordan Aviation (Ürdün Havayolları) bir uçağını Çorlu’ya gönderiyor.

Aslında hikaye çok eskiye dayanıyor.

Şöyle ki; Jordan Aviation Türkiye’ye Şubat 2021 de getiriliyor. Uzun bir süre bekledikten sonra Temmuz ayında Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitmek üzere İran uyruklu pilotlarca uçurulmaya çalışılıyor. Ancak uçak pistte hareket halinde iken arıza yapıyor.

Bütün bunlarda Jordan Havayolları’nın haberi var. Arızanın giderilmesi için Ürdün’den teknisyenler gelip uçağın arızasını gideriyor ve yeniden uçması için teknisyenler tarafından onay veriliyor.

Yine İran uyruklu pilotlar tarafından uçak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden verilen izinle Çorlu Havalimanı’ndan hareket ediyor.

Uçuş planı Birleşik Arap Emirleri olarak deklere ediliyor.

Ancak İran hava sahasına gelindiğinde acil durum sinyali verilerek uçak İran’ın Abadan şehrine iniyor. Uçağın arıza sinyali (Emergency) deklere ederek İran’a inmesi bütün otoriteler tarafından öğreniliyor.

Bu durumda SHGM sessiz, DHMİ sessiz. Hiçbir müdahillik söz konusu değil.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yapılan ihbarlar sebebiyle FLY Servis’ten belgeleri istiyor. Ancak uzun süre bir ses çıkmıyor. Konu sürecinde devam ediyor.

FETÖVARİ operasyon başlıyor…

Gizli bir el veya ellere FLY Servisi bitirmek, batırmak için özel internet sitesi kuruyor. CumhuriyetMagazin, SözcüMagazin, AkşamMagazin, SabahMagazin, StarMagazin, TV100Magazin gibi aklınıza gelen Türkiye’deki tüm yayın kuruluşlarının adları kullanılıp ekine de Magazin yapıştırılıp açılan siteler FLY Servis aleyhine haberler yaymaya başlıyor ve bu haberlere PKK haberlerini ağılıklı olarak ekranlarına taşıyan Almanya merkezli bir televizyonu da dahil ediyor.

İktidar medyasının isimlerini kullanarak yayınlanan bu haberler SHGM ve DHMİ yetkililerine servis edilip korku salınıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü hiçbir savunma veya Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusu yapmadan Devlet Hava Meydanlarına ruhsatın iptali için yazı yazıyor.

DHMİ de aynı hataya düşerek Çorlu Havalimanı’ndan bir araştırma inceleme yapmadan ve yine böyle bir gayrıyasal uçak satışı olduğu iddiasını savcılığa bildirip soruşturma açılmasını talep etmeden FLY Servis’in temsil hizmetlerini iptal ediyor.

Tamamen yanlış bir uygulama.

Tüm bu FETÖVARİ operasyonun tuzağına düşen SHGM ve DHMİ ilgili şirketten bilgi almadan doğrudan idam fermanı vermekle kalmıyor, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilisinin imzası ile bir yazı yayınlanıyor.

Yazının içeriği FLY Servis’in tüm yetkilerinin iptal olduğu ve güvenilmemesi gerektiği ifade ediliyor. Sorarım şimdi SHGM’ye; yeni şirket kurulduğunda da dünya havacılığına böyle bir şirket kuruldu güvenebilirsiniz mesajı gönderiliyor mu? Ve sorarım yine SHGM’ye ülkemiz havacılığını rezil etmeye ne hakkınız var?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bir evrakın sahte olduğunu belirlemiş. Ve tekraren sormak gerekirse, Ürdün Havayolları’nın resmi hesaplarından gelen bir mail evrakın karşılaştırması şirket bilgisayarlarına el konulup neden kontrol edilmedi?

Kimlerle işbirliği yaparak bir şirketin, üstelik onlarca çalışanı olan şirketin ipini çekmek için gayret sarf ediyorsunuz?

FETÖVARİ bu operasyonun arkasında kim var?

Ve DHMİ…

Siz kimin aklına hizmet ediyorsunuz. Uyduruk sitelerin mi, yoksa pkk destekçisi bir televizyonun mu?

Hadi buyurun söz sizde!

FLY Service’ye FETÖVARİ operasyon…

Yorumlar

Sayın yazar ~ 2 yıl önce
Sayın yazar bence bundan daha önemli konular var thy maaş artışları mesela çalışanlar borç batağında kredi kartları aldı yürüdü bence bu konulara değilseniz iyi calismalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEQ ~ 2 yıl önce
Evet 12 ekim de kalktı bu uçak çorludan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000