05 Aralık 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

Fransız Devrimi Amerikan Rüyası

1700’lü yılların sonunda yaşanan Fransız devrimi ile mutlak monarşi yerine cumhuriyet ilan edilmişti. Bu durum diğer ülkelere de örnek olmuştu. Gel gelelim Fransızlar dur durak bilmeden, yeni büyük adımlar atmaya devam ediyor.

Dünyanın iki büyük uçak üreticisinden biri olan Airbus’a sahip Fransa, kendi aleyhine de olacak bir karar ile iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında trenle 2,5 saatte gidilebilecek destinasyonlara uçak seferlerini iptal ediyor.

Fransız Parlamentosu'ndaki oylamada kabul edilen öneri ile karbon emisyonu 2030’da 1990 yılı seviyelerine göre yüzde 40 azaltılması hedefleniyor. Gece uçuşlarının da yasak olduğu Avrupa’da resmî gazetede de yayınlanan karar pek tabi Avrupa Sivil Havacılık şirketlerini zor duruma düşürdü.

Pandeminin etkisinden halen kurtulamayan Avrupalı şirketlerin yakın bir zamanda başta personel çıkartma gibi önlemler alması kaçınılmaz. Ancak tüm bunlara rağmen bazı iflasları göreceğimize inanıyorum.

Bu türlü bir yasaklamanın Türkiye’de olması ise pek mümkün gibi görünmüyor. Belirli hatlarda olan raylı sistem, birçok ilimize uğramıyor. Yine de Avrupa’daki bu örneğin etkilerini ülkemizde de göreceğiz. Bu sayede farklı enerji türleri ile yeni uçakları göreceğimiz kuvvetli muhtemel. Dünya adına güzel bir gelişme.

Gelelim Amerika’ya…

Türk Hava Yolları, 2 milyon Amerikalının Türkiye’ye gelmesi hedefiyle çıktığı yolda ilk olarak New York ve ikinci olarak da Miami’de Türkiye için güzel tanıtımlarda bulundu. Hedefin transit yolcu yerine gelecek turistlerin Anadolu’ya gitmesini sağlamaya çalışmak hakikaten Türkiye’nin her ferdi için bir kazanç. Sinoplu da kazanacak, Vanlı da, Bursalı da, İzmirli de… İster deniz turizmi, ister inanç turizmi, isterse sağlık turizmi olsun… Türkiye’nin her şehrinde turistleri cezbedecek bir husus var. Ancak bu hedeflere yaklaşılırken önemli olan turistleri küstürmememiz. Lakin bazen tavuğun yumurtası yerine direkt tavuğu yemeye çalıştığımız zamanlar oluyor. İşte burada da hem devletin kontrolüne hem de insanlarımızın otokontrolüne ihtiyaç duyulacak.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Fransız Devrimi Amerikan Rüyası

Yorumlar

Duy da inan.. ~ 1 yıl önce
Önce pazarı tanıyın.Amerika pazarı etnik ve transittir,ama sağda solda 3/5 kırık yayvan İngilizce konuşmaya çalışan dahi yöneticiler bu işi show a dönüştürüp,Miami'de Newyork da milletin pazar mesaisini, maaş promosyonunu har vurup harman savuruyor,helal lokanta kaygıları orada hiç işlemiyor..ne düzen kurulmuş böyle..Ülkeye 2 saat mesafede beyaz (paralı) avrupaliyi kaybetmişsin 12 saat uzaktaki Amerikalıyı mi çekeceksin?sevdikleri kutsadiklari Arap doldu memleket hemde en fakirinden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000