22 Kasım 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Garip şeyler oluyor. İpin ucu kaçtı…

Baştan söyleyelim Aralık ayı çok şeylere gebe. Onur Air açısından, Onur Air’in uçakları ile ilgili bir sürü tevatür açısından, THY açısından, sendikanın toplu iş sözleşmesi görüşmeleri açısından, SHGM açısından, İstanbul ve Antalya Havalimanları açısından dopdolu gündem bizi bekliyor.

Sıcak gündem olması nedeniyle Onur Air ile başlayalım. Gerçekten artık kabak tadı verdi. Sessizliğe gömülmüş bir Onur Air. Çalışanlarının apron kartları dahil iptal edilmiş bir Onur Air. Sefaletle yaşamaya mahkum edilen 1700 çalışanına “bugün git yarın gel” denilen Onur Air, kendi tekniğine kilit vurmuş uçaklarını MC Havacılık Bakım Şirketi’nin önüne çekmiş Onur Air.

Nerede kaldı havacılık kültürünüz, nerede kaldı yılların deneyimi, nerede kaldı iş anlayışınız ve nerede kaldı vaatleriniz!

Nerede, nerede?

Cankut Bagana ömrünün son baharında arkasında hoş bir seda bırakması gerekirken halen kendine yönelik çalışmalar içinde yer alması gerçekten üzücü. Bırakın bu hırsı, bırakın bu ben merkeziyetçiliği. Açın kendinizi topluma, ne kadar gizlenebilirsiniz dört duvar arasında.

Eninde sonunda Yeşilköy Kardeşler Lokantası’nda hepimiz karnımızı doyurabiliyoruz. Ama 1700 çalışan karnını nasıl doyuruyor biliyor musunuz? Hiç sizi bu kadar vurdumduymaz görmemiştik ve hiç sizi bu kadar bütün bu olanlara kayıtsız kalacak kadar biçare görmemiştik.

Şimdi adam gibi çıkın ve deyin ki “şirketi satmıyorum ne haliniz varsa görün” deyin. Bu bile bir erdemdir. Çıkın deyin “1700 çalışan umurumda değil” deyin bu bile erdemdir.

Ama 1700 çalışanı kendi haline bırakmak, habersiz bırakmak, verilmiş sözleri askıda tutmak ne kadar erdemliliktir

Ve şirkete talipli Necati Bulak adlı iş insanı. Video konuşmasını izledim. Diyor ki “İnterpol ile ilgili Onur Air’in sorunları var, ama ben sözümdeyim. Olur ki almam engellenirse dahi çalışanlara sözümü yerine getireceğim” Beyan esas ise adamın söylediklerine itibar edelim. Lakin burada sorun olan, sorunlu olan Onur Air’in sahibi.

Millete, çalışanlara hesap vermezse dahi bir gün ilahi adalete hesap verir.

Ancak Onur Air’in uçakları MC Havacılık Bakım Merkezi adı altında MRO hizmeti veren bir hangarın önüne çekilmiş. Anlaşılan o ki bakım yapılacak, uçaklar uçacak hale getirilecek. (Not: Yazımız yayınladıkltan sonra MC Havacılık Genel Müdürü arayarak uçakların Onur Air'e ait olmadığını bakım anlaşmasının da uçakların gerçek sahipleriyle yapıldığını ifade etti)

Sessiz sedasız bu olay gerçekleşirken, usulsüz işler de dönmüyor değil. Bana gelen bilgileri paylaşıyorum. Biliyorsunuz Onur Air çalışanlarının aprona girişleri DHMİ tarafından engellendi. Ancak öyle bir sahtekarlık, illegallik hakim ki aklınıza gelmesi çok zor. Bana aktarıldığına göre Onur Air teknisyenleri ziyaretçi adı altında içeri alınıp bazı MRO şirketlerinde çalıştırılıyor. DHMİ, SHGM ve güvenlik güçlerinin bu konuyu takip etmesinde fayda var. Yani uyumayın.

Şimdi bir cümle de THY çalışanları ve THY’nin başındaki zat ile ilgili yazalım. THY çalışanlarının sendikal haklarını düzenleyecek olan sendika toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacak. Bakalım sendika geçmiş hakların iadesini sağlayabilecek mi ve bakalım gelecek döneme ait yeni haklar kazanabilecek mi? Bu toplu iş sözleşmesinin imzası İlker Aycı’ya kalır mı bilemem ama ailesini Los Angeles’e yerleştirdiği ifade edilen İlker Aycı’nın kendi suyunu kendisi ısıttığı ve Los Angeles’e konsolos olarak gitmesi an meselesi diyebiliriz. Tabi her zamanki gibi bir bahane üretmezse!

İstanbul Havalimanı ile ilgili de ileriki günlerde önemli değişiklikler olacak. Aslında bu konuyu detaylı irdeleyecektik lakin zamana yaymakta fayda var. Ama bunu çok kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.

Antalya Havalimanı için yeni bir başlangıç olacak. Çetin bir Aralık ayı biz bekliyor. Bir yandan karakışın soğuğunu ensemizde hissederken diğer yandan sımsıcak havacılık haberleri okuyacaksınız.

Son cümle.

Havayolu şirketleri neden hep genç kardeşlerimizi istihdam etmek ister. Yüzlerce mail alıyoruz deneyimli, 30 yaş üzeri kabin personelimizden. Birçok havayolu şirketimizden çıkan veya çıkartılan deneyimli hosteslerimiz iş bulamıyor. Gidin Avrupa’ya, Amerika’ya bakın. Kaç yaşında uçan kabin personeli var.

Garip şeyler oluyor. İpin ucu kaçtı…

Yorumlar

Cpt ~ 2 yıl önce
Dolar 11,20 söyleyeceklerim bu kadar. Emirates qatar vs kaptan maaşı 150.000 geçti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor azizim ~ 2 yıl önce
Thy nin artık dolar veya avro maaşına geçmesi lazım. Pandemi maaşına ki o maasin alım gücüne yüzde yüzu eridi yüzde yirmi verdi dolar o tarihten itibaren yüzde 50 arttı. Gerçekten paramız hicbirseye yetmiyor. Sadece ise gidis masrafı bile benzin zammı yatı olmamasi sürekli git gel yapma, otoyol ücreti, uzak mesafede olması maliyeti 3 bin liraya geliyor. Kiralar uçmuş üniformanin hakkını veren yerlerde giriş bir artı bir 4 bin lira. 1.5 tan aşağı fatura imkansız Sadece 8.5 bin lira bu iş için İstanbul da kalma ve işe gitme bedeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AZ KALDI AZ ~ 2 yıl önce
ALİ BEY ESKİDEN BİR KADI HİKAYESİ VARDI KİMİ KİME ŞİKAYET EDEYİM DİYE TÜRKİYE MALESEF SON 20 SENEDE AFRİKADAKİ KABİLE DEVLETLERİNDEN BİLE KÖTÜ YÖNETİLİYOR LİYAKATSİZ KİFAYETSİZ BECERİKSİZ HIRSIZ AHLAKSIZ KİŞİLER BAŞA GEÇDİ OLAN ÜLKEYE OLDU SONRA İNSANLAR SORUYOR NEDEN HAYAT PAHALI NEDEN FAKİRİZ DİYE HAYAT PAHALI DEĞİL SENDE FAKİR DEĞİLSİN HALK OLARAK TERCİHİNİN GÜNAHINI BEDELİNİ ÖDÜYORSUN NE EKİYORSAN ONU BİÇİYORSUN SEN KENDİN ETDİN KENDİN BULDUN EY SEVGİLİ HALKIM BU KADAR BECERİKSİZLİĞE DÜNYADAKİ BAŞKA HİÇ BİR ÜLKE DAYANAMAZ BATARDI SEN YAT KALK DUA ET Kİ HALA BU ÜLKE CUMHURİYETİN KAZANIMLARI İLE SAĞLAM AYAKTA AL SANA YENİ TÜRKİYE AL SANA 3. KÖPRÜ 3 . HAVALİMANI EVET BELKİ K..... DONUN BİLE YOK AMA OLSUN 3. ZAFER ANITI HAVALİMANIN VAR KİME KARŞI ZAFER KAZANDIĞINI BELKİ BİLMİYORSUN AMA OLSUN DIJ GÜÇLERE KARŞI YIKILMADIN AYAKDASIN EY AZİZ TÜRK MİLLETİ DİRİLİŞ KURTULUŞ ERTUĞRUL GAZİ ATMA NİYAZİ NE DEMİŞLER DURMAK YOOOOKKK YOLMAYA DEVAM ... AZ KALDI AZ KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER YAPAN BULUR BULAN FENA OLUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000