19 Nisan 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 1 gün olsun iyi bir haberini okumadım bu editörlerde se var sıkıntı
  • Anlayana çok iyi anlatmısın güzel insan sayın Ahmet karaman abimize Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Herkes her konuda sonun geldiğinin farkında uzatmalar oynanıyor sadece.20 yılın sonunda bir bardak soğuk içmek herkese iyi gelecek
  • 128 milyarimiz kasada, reis onu dagit der herkese dagitirlar bu krizi cözeriz..THY de avrupa lideri ucuslarda daha ne olsun..nankörlük yapmaya gerek yok.10 kilo patetesimi soganimida aldim, ama yag yokmus evde:((
  • Tgs çalışanıyım Kumanya kart verecek mi bu sene mağdur olduk.
  • KABIN MEMURLARINA ACİL EĞİTİM VERİLMESİ LAZIM... E POSTA KULLANMA EĞİTİMİ. KİŞİSEL SEBEPLERİNİ İLGİLİ BİRİME DEĞİL DE BÜTÜN BAŞKANLIĞA ATAN İNSANLAR AZCIK BİLİNÇLENDİRİLSİN. 1 MAİL 3737282828 KİŞİYE GİDİYOR EĞER BAŞKANLIĞA DİREKT MAİL ATARSANIZ.
  • Turkısh technic deki taşeron firma 2 sene önce ramazanda verdiği 250 tl yemek kartını bu sene 100 tl olarak vermiştir. 4 kişilik bir ailenin bile fitresi 120 tl iken bunların yaptığı nedir. Derdimizi kime anlatıcaz.
  • ama başka türlü tabanı sıkı sıkı tutamıyoruz , sonuçta dünya liderimizin milletine sözünü dinletmesi için coşkulu kalabalıklara ihtiyacı vardı , vaka sayılarının bu kongrelerle bir ilgisi yok , kongre olmayan illerde de sayılar çok kimse uymuyor maalesef
  • avrupa haber: turistler turkiyeyi akin ediyor turkiye haber: turistler gelmiyo. hangisi dogru?

Gidenin arkasından küfretmek…

Hiç yakışık alıyor mu, hiç örf ve adetlerimize uygun mu, hiç inançlarımız ile bağdaşıyor mu? Yazık, kişisel sorunlarımız ölünün arkasından kusulmaz, ölenin arkasından ancak dua edilir. Ahmet Karaman abimizden bahsediyorum. Nur içinde yatsın.

THY Teknik AŞ görevinden çok önceden tanırım. “Karıncayı incitmez” tabiri tam onun için söylenmiş gibi. Öyle naif, öyle nezaketli bir kişiydi ki havacılık sektöründe bir idol idi. Hiç olumsuzluk yoktu hayatında.

Ahmet Karaman, yokluk döneminde İngiltere’de okumuş bir uçak mühendisi idi. Uzun havacılık kariyerini tertemiz noktaladı. Hem de görevinin başında.

Yüzlerce insan tanıdım binlerce çalışan tanıdım. Ama Ahmet Karaman gibisi saysak kaç tane çıkar ki?

Gidenin arkasından konuşulur mu? Ben azılı düşmanım için bile yazmadım sinkaflı sözler. Yıllarca ekmeğimi yedi, aylarca küfretti ancak ben ahirete bıraktım hesaplaşmayı.

Niye bunları yazdım. Çünkü ağlayarak yazdığımız haberlerden biri idi Ahmet Karaman'ın vefat haberi. Elimiz titreyerek tuşlara basarken, birkaç hadsiz haberin altına kendi kişiliklerini yansıtan küfürlü yorumları yazarken vicdanlarında merhamet olmayışını gördüm.

İnsanlıktan nasip almadıklarını gördüm, örf adet neymiş bilmediklerini gördüm, aile terbiyesini almadıklarını gördüm. Gördüm de kahroldum, gördüm de elim klavyeye giderken utandım, gördüm de kelimeleri yazarken utandım, gördüm de hangi dünyada yaşıyoruz diye utandım.

Yaşarken yüzüne söylemediklerinizi arkasından söylemek ne kadar iğrençti ne kadar kahpece ve kahrediciydi.

Ahmet Karaman abim seni her daim rahmetle anacağım, gülen yüzünle hatırlayacağım, efendiliğinle hatırlayacağım, adamlığınla hatırlayacağım. Mekanın cennet makamın nur ile dolsun.

Ve arkasından küfredenlere de bir çift sözüm. Sizler insan siluetindeki şeytanlarsınız…

Gündeme dönelim.

Zorlu süreç devam ediyor. Geçen hafta Dalaman, Fethiye, Kaş, Kalkan, Kemer, Antalya şeridinde üç gün geçirdim.

Sokaklar boş, oteller boş. Otellerdeki bazı Rus misafirler de apar topar kaçıyorlar. Antalya Havalimanı’nda da şöyle bir gezinti yaptım. Nerede o şaşalı günler, nerede nefes alınmayan havalimanı.

Sadece Corona mı bu sessizliğin, bu yolcusuzluğun sebebi? Politik yanlışlarımız yok mu? Batıyoruz demek istemiyorum, battık diyorum. Havacılık anlamında, turizm anlamında battık.

Üç beş kuruş için geleceğimizi karartmanın anlamı yok, çocuklarımızın, gençlerimizin hayallerini yıkmaya gerek yok.

Haziran denilen kısıtlama politik yanlışlıklar devam ederse nice Haziran’lar görür. Rusya bu yıl tüm ülkenin turist ihtiyacını karşılayacak bir ülke idi. Lakin artık çok zor. Almanya, İngiltere Temmuz gibi ya gelir ya gelmez.

Sağlıkta çuvalladık, politikada çuvalladık bütün bunların faturası da turizm ve havacılık sektörüne çıktı.

Şimdi özel sektöre destek verecek kasada para yok, THY’yi ayakta tutacak finans yok, terminallere can suyu verecek nakdiniz yok kısacası yok oğlu yok.

İşsizlik! Tahmin etmediğiniz kadar.

Patır patır dökülecek şirketler.

Şuraya da yazdım. Ayakta kalmak mahareti geçtik Allah’a kalmış durumda.

Allah sonumuzu hayır etsin. Bilmem anlatabildim mi?

Gidenin arkasından küfretmek…

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Ali ~ 3 yıl önce
1 gün olsun iyi bir haberini okumadım bu editörlerde se var sıkıntı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık sevdası ~ 3 yıl önce
Anlayana çok iyi anlatmısın güzel insan sayın Ahmet karaman abimize Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iki yüzlü ~ 3 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EXTRAVAGANZA ~ 3 yıl önce
Herkes her konuda sonun geldiğinin farkında uzatmalar oynanıyor sadece.20 yılın sonunda bir bardak soğuk içmek herkese iyi gelecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AAA ayip ama!! ~ 3 yıl önce
128 milyarimiz kasada, reis onu dagit der herkese dagitirlar bu krizi cözeriz..THY de avrupa lideri ucuslarda daha ne olsun..nankörlük yapmaya gerek yok.10 kilo patetesimi soganimida aldim, ama yag yokmus evde:((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kmny ~ 3 yıl önce
Tgs çalışanıyım Kumanya kart verecek mi bu sene mağdur olduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konu dışı olacak ama... ~ 3 yıl önce
KABIN MEMURLARINA ACİL EĞİTİM VERİLMESİ LAZIM... E POSTA KULLANMA EĞİTİMİ. KİŞİSEL SEBEPLERİNİ İLGİLİ BİRİME DEĞİL DE BÜTÜN BAŞKANLIĞA ATAN İNSANLAR AZCIK BİLİNÇLENDİRİLSİN. 1 MAİL 3737282828 KİŞİYE GİDİYOR EĞER BAŞKANLIĞA DİREKT MAİL ATARSANIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAF ~ 3 yıl önce
Turkısh technic deki taşeron firma 2 sene önce ramazanda verdiği 250 tl yemek kartını bu sene 100 tl olarak vermiştir. 4 kişilik bir ailenin bile fitresi 120 tl iken bunların yaptığı nedir. Derdimizi kime anlatıcaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arkadaşlar ~ 3 yıl önce
ama başka türlü tabanı sıkı sıkı tutamıyoruz , sonuçta dünya liderimizin milletine sözünü dinletmesi için coşkulu kalabalıklara ihtiyacı vardı , vaka sayılarının bu kongrelerle bir ilgisi yok , kongre olmayan illerde de sayılar çok kimse uymuyor maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kent ~ 3 yıl önce
avrupa haber: turistler turkiyeyi akin ediyor turkiye haber: turistler gelmiyo. hangisi dogru?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinek avliyoruz! ~ 3 yıl önce
Sahil seridinde Antalya’dan Bodrum’a bir gez bakalim otelleri, Antalya, Bodrum, Dalaman havalimanlarinda gun icinde 1-2 saat otur cok kolay anlarsin hangi haber dogru. Havacilik sektorunde veya turizm sektorunde calisan bir ranidigin varsa sor bakalim, cok kolay anlarsin hangi haber dogru!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000