30 Aralık 2021, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Fo 50 bin tl almali net olarak. Adamlar iki sene once aldigi maastan yuzde 10 fazla aliyo saka gibi. Asgari ucret bile iki senede iki katina cikto nerdeyse.
  • Şubat 8 te toplu bir çıkış bekliyorum havaiş ten. İlla bi sendikaya bağlı olmanıza gerek yok. Güncel yönetimle yasa hukuk kalmadı zaten. En azından aylık 300-400 tl onlara vermektense tanıdığınız bi öğrenciye yardım yapın.
  • Twitter PM den veya email hesabımıza doğru olduğunu düşündüğünüz bu hesaplamaları iletebilir misiniz? Biz %10 dedik. Size göre yapılan reel zam ne kadar? Aradaki farknedir? Aradaki fark ne olursa olsun yapılan ZAM hiç bir zaman %60 değildir.
  • Siz TİS 'de kazanılmış hakları yaptığınız basın açıklamasına sahip çıkan pilotların sayısına göre mi SAHİP çıkıyorsunuz?Nasıl bir sendikacılık anlayışıdır bu? Yazın o zaman TİS'in altına. Biz yarın öbürgün basın açıklaması yaptığımızda bizi desteklemezseniz bu TİS deki maddeler geçersiz olur. THY yönetimi nasıl oluyor da size her istediğini yaptırabiliyor.? Dün söyledikleriniz bugünü tutmuyor. Bayram seyranda dağıttığınız (bizlerin parasıyla aldığınız) şekerlemeler dışında sizden ne fayda gördük? 7 Ekim 2021 günkü yazıyı yazıp üyelerinize gönderdiğinizde kafanız yerinde miydi? Sonra ne değişti? Eğer unuttuysanız bu yazınıza Twitter hesabımınızdan ulaşabilirsiniz.
  • Ulan terbiyesiz yalancı,ben kaptanım bu yüzde 60 çaldıkları iade ile bile ikramiye dahil 5.354 euroya denk geliyor bunun içinde yakıt yol psrası dahil..yolada para veriyoruz özetle kaptan maaşı 5 bin eurozzahlaksiz terbiyesiz heriz yalan soyleme bari..numarani ver bordromu atayim sana..siz yatarak calarak evden para aldiginiz icin herkesi kendiniz gibi hirsiz saniyosunuz..hepinizi isten aticam 2023 secimlerinden sonra..
  • Sendikadan hakkımızı korumadığı için ayrılmıştım, şimdi de hakkımı alamadığım için başka şirkete geçeceğim, bu şirket tecrübeli fo ve kaptanlarını başka şirketlere kaptırdığı için çok zarar edecek.
  • Elini kolunu salladiginda doktor avukata carpan bir ulkede pilot maasi cok cok daha fazla olmali.
  • Sonunda kabinci ile fo maasini esitlediler. Amaclari buydu. Fazla kesip ayni zammi yaparak
  • EURO ARTIYOR 4-5 BIN EUROYA KAPTANMI UCURUCAKSIN..dünyadaki sitelerde alay konusu olmuşsunuz pilotlara verilen maaş roster uçuşlsr yıllıl izinlerle..gitmeyin thy na diyor açlıktan ölmekten sonra..ilker burası çay ocağı diil..
  • Ne olur ilker sence..onların maaşlarına çökünce ne olur sence..2023 haziranda sen ve kartallılar kaçacak delik aricakl..gasp ettiğiniz maaşlarımızi verin..

GO-AROUND

Geldik bir yılın daha sonuna… Havacılık sektörü, 2021 yılının ikinci yarısından itibaren pandeminin etkisinden kurtulmayı kısmen başardı. Ancak sektör genelinde personel için olumsuzlukların ardı arkası kesilmedi. Gerek Onur Air ve gerekse Türk Hava Yolları’nda sular bir türlü durulmak bilmedi. 2022’nin ilk çeyreğinde de dalgaların boyu artacak gibi… Ne dersiniz?

* * *

Gamsız bir şirket sahibi çalışanların maaşlarını ödemediği gibi insanların yaşamlarından vazgeçecek evreye gelmesine sebep oldu. Adam hakkında söylenmedik, yazılmadık yazı kalmadı. Hala bir açıklama veya icraat yok. Ne kadar geniş karınlıymışsınız Cankut Bagana! İnsanların suratına nasıl bakabiliyorsunuz, şaşıyorum. Hadi ticari ahlakı bir tarafa bırakalım insanı olarak bari bir adım atın artık! En azından çıkıp bir özür dileyin çalışanlarınızdan!

Ve geldik milli bayrak taşıyıcı havayolumuz Türk Hava Yolları’na…. İlker Aycı, katıldığı bir tv programında 11 yönetim kurulu üyesi olduğunu ve hepsinden maaş almadığını ancak huzur hakkı aldığını belirtti. Bu dönemde sanıyorum tek mutlu olan kendisi ve diğer yöneticilerdir.

Pilotu, kabin memuru, teknisyeni, yer hizmetleri, loadmasterı, dispatcherı, ekip planlamacısı kısacası tüm çalışanlar dertli. Bir kişinin yüzü gülmez mi? Sorunların çözümü için o koltuklarda oturulduğu ne yazık ki unutuluyor. Problem varsa çözümü yaratmak da sizin elinizde. Ama akıl almaz algı oyunlarıyla personelinizi yerle yeksan ettiniz. Yakıştı mı ?

Geçen hafta enflasyon farkıyla birlikte %75 oranında bir artış gelebileceğini yazmıştım. Ve ne yazıkki korktuğum orana yakın bir anlaşma sağlandı. Böylece 2020 deki pilot maaşına iki yıl sonra %10 zam+Enflasyon  yapılmış oldu. İmza sahipleri de çıkıp müjde %60 zam yaptık diye milletin aklıyla dalga geçiyor. İADE sözcüğü dağarcığınızda yok mu? Bu hesabı yapmak için abaküse mi ihtiyaç var? Algı yönetiminde hakikaten üzerinize yok. Size uyan gazete ve televizyonlar da maşallah izinizden gitti. Umarım pilotlar da sizin yaptığınız gibi bir gün şirketle dalga geçmez!

Bu tablodan bir çıkarım yapmak çok mu zor ?

Türkiye’deki döviz kurları, çalışma şartları ve eğitim borçları gibi sebeplerle THY’den ayrılmak isteyen isteyene… Başvurular çoktan yapıldı. Hep yazdım çizdim. Tecrübeli pilot sıkıntısı yaşanacak! Geçmiş olsun… Sen euroyla borçlandır sonra maaşı TL öde. 2020 de Euro kuru 6.60 seviyelerindeydi şimdi iki katından da fazla. 140.000 euro’luk borç ne kadar oldu? Biraz empati yapın!

Kabin memurlarının veya yöneticilerin oranlar konusunda şimdilik pek sesinin çıkacağını sanmıyorum. Lakin bu sessizliğin de fazla süreceğini zannetmiyorum. Ama umarım canlarını emanet ettikleri pilotların yanında durarak hareket ederler. Unutmayın, bugün pilotları yalnız bırakanlar yarın başkasını da yalnız bırakabilir. Birlikten kuvvet doğar diye boşuna dememişler…

ACIBAL

Hava-İş sendikası %100 zam oranıyla masaya oturuyoruz derken ala ala pilotlar için reelde %10 aldı. Alkışlanacak hareket mi? Ne algı yöntemleri ne de açıklama şekilleri hiç hoş olmadı. Pilotlara resmen acı bal yedirdi sayın Tatlıbal. Sendikanın kasasına en çok parayı koyan pilotlar kulaklarınızı inanın çok çınlatıyor ve tüm üyeler, ödedikleri aidatlarla ne gibi tasarrufların yapıldığını iyiden iyiye merak ediyorlar. Sendikanın patronu olarak haklı bir merak öyle değil mi? Bilginiz olsun…

2022

Yeni yılda ümit ederim ki, Onur Air çalışanları maaşlarına, THY personeli de hak ettikleri ücretlere, Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pistine ve tüm dünya covidsiz özgür yaşamına kavuşur.

Hepinize sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl dilerim.

Sevgiyle kalın…

Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected] 

GO-AROUND

Yorumlar Tüm Yorumlar (184)

Kaptan 100 ~ 2 yıl önce
Fo 50 bin tl almali net olarak. Adamlar iki sene once aldigi maastan yuzde 10 fazla aliyo saka gibi. Asgari ucret bile iki senede iki katina cikto nerdeyse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni sistem ~ 2 yıl önce
Yeni maaş sistemine(agi yok , vergiden asgari maaş kadar muafiyet vb) göre aynı brüt maaş varsayılarak bir pilot 2022'de 2021'e göre %2,6 daha az net gelir elde edecek. Brüt gelir tamamen aynı kalmasına rağmen net gelir %2,6 azalıyor elelmanlar için.
Online protesto ~ 2 yıl önce
Şubat 8 te toplu bir çıkış bekliyorum havaiş ten. İlla bi sendikaya bağlı olmanıza gerek yok. Güncel yönetimle yasa hukuk kalmadı zaten. En azından aylık 300-400 tl onlara vermektense tanıdığınız bi öğrenciye yardım yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
@TeHaYe6 ~ 2 yıl önce
Twitter PM den veya email hesabımıza doğru olduğunu düşündüğünüz bu hesaplamaları iletebilir misiniz? Biz %10 dedik. Size göre yapılan reel zam ne kadar? Aradaki farknedir? Aradaki fark ne olursa olsun yapılan ZAM hiç bir zaman %60 değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
II.Pilot ~ 2 yıl önce
iletişim forumunuza da tekrar aşağıda açıkladığım hesabı gönderdim.
@TeHaYe6 ~ 2 yıl önce
Siz TİS 'de kazanılmış hakları yaptığınız basın açıklamasına sahip çıkan pilotların sayısına göre mi SAHİP çıkıyorsunuz?Nasıl bir sendikacılık anlayışıdır bu? Yazın o zaman TİS'in altına. Biz yarın öbürgün basın açıklaması yaptığımızda bizi desteklemezseniz bu TİS deki maddeler geçersiz olur. THY yönetimi nasıl oluyor da size her istediğini yaptırabiliyor.? Dün söyledikleriniz bugünü tutmuyor. Bayram seyranda dağıttığınız (bizlerin parasıyla aldığınız) şekerlemeler dışında sizden ne fayda gördük? 7 Ekim 2021 günkü yazıyı yazıp üyelerinize gönderdiğinizde kafanız yerinde miydi? Sonra ne değişti? Eğer unuttuysanız bu yazınıza Twitter hesabımınızdan ulaşabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATMA DİYEN YALAKAYA ~ 2 yıl önce
Ulan terbiyesiz yalancı,ben kaptanım bu yüzde 60 çaldıkları iade ile bile ikramiye dahil 5.354 euroya denk geliyor bunun içinde yakıt yol psrası dahil..yolada para veriyoruz özetle kaptan maaşı 5 bin eurozzahlaksiz terbiyesiz heriz yalan soyleme bari..numarani ver bordromu atayim sana..siz yatarak calarak evden para aldiginiz icin herkesi kendiniz gibi hirsiz saniyosunuz..hepinizi isten aticam 2023 secimlerinden sonra..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 2 yıl önce
Kaptanim size atma diyen buyuk ihtimalle bir kabin memuru. Onlar ne zaman bizim hakettigimiz ucreti almamizi istedi? Bunlar nasil bizim ‘kader ortagi??
KA ~ 2 yıl önce
Yorumcu rumuzlu mifakın yeryüzündeki şekli, onlar bizler diye bir şey yok insan ol insan. Kime ne? ne kadar kazandığından, herkes sen değil. Benim umrumda bile değil cebine giren para, hakkını alamamana üzülürüm, patronu değil çalışanı desteklerim. Hasta fikirlerinizi kendinize saklayın! Zehirli tiplersiniz başkalarına da bulaştırmaya çalışmayın! Sıkıntın varsa tedavisi kabinde yok.
CPT ~ 2 yıl önce
Sendikadan hakkımızı korumadığı için ayrılmıştım, şimdi de hakkımı alamadığım için başka şirkete geçeceğim, bu şirket tecrübeli fo ve kaptanlarını başka şirketlere kaptırdığı için çok zarar edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmcede ~ 2 yıl önce
Olan bunlardan sonra gelen thy yönetimine olacak.
El kol ~ 2 yıl önce
Elini kolunu salladiginda doktor avukata carpan bir ulkede pilot maasi cok cok daha fazla olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 2 yıl önce
Sonunda kabinci ile fo maasini esitlediler. Amaclari buydu. Fazla kesip ayni zammi yaparak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAYCI ~ 2 yıl önce
EURO ARTIYOR 4-5 BIN EUROYA KAPTANMI UCURUCAKSIN..dünyadaki sitelerde alay konusu olmuşsunuz pilotlara verilen maaş roster uçuşlsr yıllıl izinlerle..gitmeyin thy na diyor açlıktan ölmekten sonra..ilker burası çay ocağı diil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atma ~ 2 yıl önce
110bin tl suanda yukselmis hali ile 7500-8000euro yapiyor!Atmayin yani.Dolar karsiligi ise 9000dolar
Calisir ~ 2 yıl önce
O paraya burada calisacak bir ton yunan ispanyol italyan apaci pilot var
Pilotlarla uğraşınca ~ 2 yıl önce
Ne olur ilker sence..onların maaşlarına çökünce ne olur sence..2023 haziranda sen ve kartallılar kaçacak delik aricakl..gasp ettiğiniz maaşlarımızi verin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000