06 Haziran 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Gözen güvenlik saçmalığı bitmiyor kuru maaşla insanları kandırmakdan başka bir iş yaptıkları yok personeller durmuyor süreklı çıkıyor uçak aramaya bile 8 kişi gidiyoruz thyden para almaya gelince alıyor ama apron ofis küçücük insanlar ayakta kaliyor bu uçuk zamlardan gözen yetkililerinin haberi yok sanırım
  • Nedir bu Stockholm’un Bilalöerden cektigi. Biri geldi calismadi gitti, digeri geldi calisani kovdu yalanciyi sahtekari bastaci hapti. Yanina kalmayacak Bilal. Hakan’i kargoya alman yetmez, evine alsanda hesap vereceksiniz vereceksiniz. Rabbim yarina koyar yanina koymaz unutma
  • Yeni hukumet gelirse ne olur.. haydan gelen huya gider mi .. Liyakat lı çok az kişi var. Gelir gelmez kabin ve kokpit yerine fınanstakıler terfi ettirildi. Arkası olan yukseliyor. Sahte ve boş gulucukler. Sendika da aynı terane.
  • Aylık ve günlük planlamacılara ne zaman el atılacak? Torpil ne zaman son bulacak?
  • Adalet istiyoruz
  • 2019 Ekimde pazar mesaileri durdurulduktan sonra üzerinden 3 sene geçecek neredeyse , yani bu mahkeme işleri felan yalan mı kime güvenicez artık sendika napıyorsun neyi bekliyorsun ? Maaşlar eridi artık alım gücü zorlaştı operasyon yoğun şekilde herkes geliyor ama neyi bekliyorsunuz artık ? Hak yemek bu kadar kolay mı sizin için ya
  • TKFest degil kurban bayramı parası istiyoruz sayın cumhurbâskani Ahmet Bolat
  • bu düzende en dürüst en mahir adam gelse neyi ne kadar becerebilir?! sistem zaten eşitsizlik ve adam kayırma üzerine kurulu. ayrıca personel bu döviz kuru ve tsunamiye dönen enflasyon altında ezildikçe eziliyor. 6 ay öncenin zammı maalesef bugünü kurtarmıyor artık. ufukta ışık yok, sonumuz hayrolsun ..
  • Onca yazınızda bir kez akademili pilotlara yapılan hakkaniyetsiz kesintilerden bahsettiğinizi duyamıyoruz maalesef
  • kendisi ve halen müdür olan eşi çok canlar yakmıştır.hesap günü gelir ALLAH büyüktür

Günün adamı mı gönül adamı mı?

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’a ait bu başlık. Beş ayı geçti göreve gelişi. “Günün adamı mı gönül adamı mı” bu sorunun cevabını aramaya devam ediyorum. Başlangıçta iyi niyetli davranışları, personel dokunuşlarını övgüyle alkışladık.

Bu konuya değinmeden, içimizi sızlatan, yok edilen Atatürk Havalimanı üzerine birkaç cümle etmeden geçmek istemiyorum. Hala aynı fikirdeyim ki Atatürk Havalimanı rant uğruna paramparça ediliyor. Üstelik bunu Millet Bahçesi kisvesi adı altında gerçekleştirip, toplumsal tepkinin düşmesi amaçlanıyor. Bunda da bir nebze başarılı olundu diyebiliriz.

Atatürk Havalimanını akıllarınca silmek, yok etmek niyetleri apaçık ortada. Atatürk Millet Bahçesi olacak hali yok. Çevre Bakanlığı marifeti ile istedikleri imar planlarını bir gecede halledip haritalara işletiyorlar.

Zaman kimi haklı çıkartacak göreceğiz ama Atatürk Havalimanı bu milletin kanayan yarası olacaktır. Zamanı geldiğinde de rant için çökenler, halkın iradesi ile çıkıp gidecekler.

Şimdi gelelim Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın anlayışına. Halen pozitif duruş devam ediyor. Personelin huzuru şimdilik yerinde görünüyor. Çıkar çevreleri hariç homurdayan fazlaca kişiye rastlamıyoruz.

Bu durum THY iş barışı anlamında pozitif olarak değerlendirilebilir. İlker Aycı’nın söküklerini dikmekle meşgul olan Ahmet Bolat’ın, bütün bu iş yoğunluğunda personele vakit ayırması da halen iyi bir davranış olarak görülebilir.

Ancak bazı duyumlar aldığımı burada kayıtlara geçirmek isterim. Henüz netleştiremedim ama bazı atamaların yapıldığı ve bu atamaların yine mail ile personele duyurulmadığı bilgisi mevcut. Eğer böyle bir durum var ise “eskiye mi dönülüyor”  algısı yaygınlaşmaya başladı. Keza kapatılan daire başkanlıklarının yerine de yeni daire başkanlıkları tesis edilmeye başlandığı/başlanacağı bilgileri de mevcut.

O halde ne anladım ben bu işten? Beğenmediklerini kapattın, kendi isteğine göre başkanlıklar kuruyorsun. Hiç doğru bulmuyorum.

Tabi benim asıl baktığım nokta verilen sözler veya umutlar. Halen geçmişe dönük helalleşme gerçekleşmedi. Haksız işten atılmalar, sendikal sebeplerle işten atmalar, 211 konusu halen verilen umutların olduğu noktada.

Negatif yada pozitif bir açıklama yapılmadı. Anladığım kadarı ile soğutulmaya bırakıldı. Ama doğru değil. Ahmet Bolat’ın radikal kararlarını bekliyoruz. Dilimiz döndüğünce de bu konuda ısrarcı olmaya devam edeceğiz.

Çevresel etkilere, söylemlere veya baskılara boyun eğmeyerek kendi yönetim stilini ortaya koyma vakti geldi.

THY’nin 900 uçağa çıkacağı konuşuluyor.  Bu konuda da Ahmet Bolat kamuoyuna bir enerji verecek açıklama yapma gereği hisseder mi bilmiyorum ama bugüne kadar basın önünde ciddi bir mülakat vermiş değil.

Kamuya mal olmuş, ülkenin tek markası olan THY’nin başındaki lider de kamuya mal olmuş demektir. Bu sebeple THY konulu her türlü açıklama başkan tarafından yapılmalı. Malum basın müşavirliği “yan gel yat” müşavirliğine dönmüş durumda.

Evet, sözün özü Ahmet Bolat verdiği sözlerde ne kadar samimi, ne kadar “şirketler korunmalı” sözünün arkasında bekleyip göreceğiz. Gönül adamı mı günün adamı mı bunu da icraatlarından anlayacağız.

Ali Kemal Tatlıbal…

Baba kaybetmek, babayı kaybedenler tarafından biraz da insan olan tarafından bilinir. Babasını kaybetmiş birisi olarak Hava İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal’a bir kez daha başsağlığı diliyorum. Cenaze merasimine oldukça yoğun katılım oldu. Bizim Murat Herdem ile birlikte biz de acıları paylaşmak üzere Eyüp Camiinde gerçekleşen cenaze törenine katıldık.

Burada bir çelenk dikkatimi çekti. Mehmet İlker Aycı… içimden “en azından manevi duygularını kaybetmemiş” diyebildim.

Ali Kemal Tatlıbal’a bir kez daha başsağlığı diliyorum.

Günün adamı mı gönül adamı mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

Gözen ~ 2 yıl önce
Gözen güvenlik saçmalığı bitmiyor kuru maaşla insanları kandırmakdan başka bir iş yaptıkları yok personeller durmuyor süreklı çıkıyor uçak aramaya bile 8 kişi gidiyoruz thyden para almaya gelince alıyor ama apron ofis küçücük insanlar ayakta kaliyor bu uçuk zamlardan gözen yetkililerinin haberi yok sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stockholm canavari Bilal ~ 2 yıl önce
Nedir bu Stockholm’un Bilalöerden cektigi. Biri geldi calismadi gitti, digeri geldi calisani kovdu yalanciyi sahtekari bastaci hapti. Yanina kalmayacak Bilal. Hakan’i kargoya alman yetmez, evine alsanda hesap vereceksiniz vereceksiniz. Rabbim yarina koyar yanina koymaz unutma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksızlık ~ 2 yıl önce
Yeni hukumet gelirse ne olur.. haydan gelen huya gider mi .. Liyakat lı çok az kişi var. Gelir gelmez kabin ve kokpit yerine fınanstakıler terfi ettirildi. Arkası olan yukseliyor. Sahte ve boş gulucukler. Sendika da aynı terane.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Planlama ~ 2 yıl önce
Aylık ve günlük planlamacılara ne zaman el atılacak? Torpil ne zaman son bulacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorgun ~ 2 yıl önce
Adalet istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsanların haklarını geri verin artık ~ 2 yıl önce
2019 Ekimde pazar mesaileri durdurulduktan sonra üzerinden 3 sene geçecek neredeyse , yani bu mahkeme işleri felan yalan mı kime güvenicez artık sendika napıyorsun neyi bekliyorsun ? Maaşlar eridi artık alım gücü zorlaştı operasyon yoğun şekilde herkes geliyor ama neyi bekliyorsunuz artık ? Hak yemek bu kadar kolay mı sizin için ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
TKFest degil kurban bayramı parası istiyoruz sayın cumhurbâskani Ahmet Bolat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çanakçı ~ 2 yıl önce
Herkese merhabalar arkadaşlar, ekip iletişim müdüründen ve ekip üretim şefinden size bahsedeceğim ekip iletişim müdürü işi bilmez liyakatsız birisidir, ekip iletişim şefi Şaziye hanım dışardan gelmekte birlikte hiçbir uçuş bilgisine sahip değildir torpille şef olmuştur arkadaşlar sorularını başka şefleri sorarlardı şef demek işi bilen demektir, bunlar samimiyetimle söylüyorum vallahi de bile doğru söylim arkadaşlar şef işi bilmezdi soruları bilmezdi hatta şirket kültürünü bile bilmezdi ben yardımcı olmaya çalışıyorum orayı arayan arkadaşlara,. Orhan doğan ve Şaziye hanım iki tane kişiden bahsediyorum arkadaşlar, bu ekip planlama başkanlığına bağlı kabin arkadaşların telefonla yardım istediği bir departmandır.
Doğruları söyleyen adam ~ 2 yıl önce
Ahmet bolat Bey, gönül adamı ise, ekip planlama başkanlığına bağlı, ekip iletişim şefinin ve müdürünün, görme engellere duyarsız davrandığını, liyakatsızlıklarını engellilerden bilinçsizce çıkardıklarını, duyarsızlık gösterip ötekileştirdiklerini bilsin.
Off ~ 2 yıl önce
Bi doğru yaz be kardeşim
çalışan ~ 2 yıl önce
bu düzende en dürüst en mahir adam gelse neyi ne kadar becerebilir?! sistem zaten eşitsizlik ve adam kayırma üzerine kurulu. ayrıca personel bu döviz kuru ve tsunamiye dönen enflasyon altında ezildikçe eziliyor. 6 ay öncenin zammı maalesef bugünü kurtarmıyor artık. ufukta ışık yok, sonumuz hayrolsun ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademi ~ 2 yıl önce
Onca yazınızda bir kez akademili pilotlara yapılan hakkaniyetsiz kesintilerden bahsettiğinizi duyamıyoruz maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 2 yıl önce
Bedavaya THY pilotu oldunuz göz yaşınız bı kurumadi kardeşim be ne cileniz varmış
mert ~ 2 yıl önce
kendisi ve halen müdür olan eşi çok canlar yakmıştır.hesap günü gelir ALLAH büyüktür

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000