01 Şubat 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • arff adına yazan bi bitmedi. kulakların da mı çonlamıyo hiç
  • Asıl cahil olan sensin, yazılanı iyi oku, yorumcu dünyada faiz yok veya şu oranda demiyor sen ne saçmalıyorsun.
  • Hayırdır kuyruk acın kime deyyus
  • Tgs ye alım varmı?
  • Havalimaninın gelişmesi kiracıların yüzünün gülmesinin.arkadaş şirketine verilen tavizlerin diğerlerine de verilmesi için başarısız yönetim mutsuz personel ve daha nelerin düzelmesi için istifa etse thy de düzelir TGS de Havaş’ta diğer paydaşlarda..
  • Adamın demek istediği ne senin anladığın ne? Faiz yok demek ayrı faizin olmadığı ekonomik sistem ayrı. Bir de cahilsin yazmışsın aynaya bak önce.
  • Siz yazadurun burda iki yillik adamlar mudur baskan is gosterdikkeriniz size amir olsun yillarini vermisler calissinndursun.Adalet kul hakki nerede?
  • Yanlış biliyorsunuz pandemi döneminde mng 1 tane bile thy uçuşu yapmadı; ULS zaten son 5 yıldır THY adına uçuyor kendi uçusu birkaç charter dışında yok ; MNG ups ve dhl ve kendi charter uçuşlarını yapıyor:, mevcut durumda bile uçaklar yetmiyor ki THY adına uçuş yapılsın
  • Pilotaj bitirdik dil belgeleri de var, içeride ingilizcesi de uçuşu da gayet yetersiz folar yığınla km var, pandemi dönemi biz iş bulamayız tamam da kimseyi geride bırakmicaz dediğin personelin kalitesi bu mu tk? Gelip bi de burada yok ayazı unutmazlarmış oy yokmuş. Yaa bi yürüyün gidin ya ne aslan gibi gençleri harcadılar tatlısu balıkları sizi
  • DHMİ DE HÜSEYİN KESKİN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI OLDU NE YAZIK Kİ KURUMU ATADIĞI TORPİLLİLERLE MAHVETTİ BAŞTA İNSAN KAYNAKLARI BAŞKANI OLMAK ÜZERE. HER GEÇEN GÜN DAHA DA İTİBARSIZLAŞIYORUZ.

Hadi hep beraber ayağa kalkıyoruz…

Kuruldu kurulalı ilk kez bir işe yarayacak diyebilirim. Tuncay Doğaner zamanı hariç bu sivil toplum örgütünün bir işe yaradığını düşünmüyorum. Ancak pandemi döneminde ilk kez kararlı bir istemin içine girdiler ki bu kaçınılmaz idi ve umarım ilgililer bu talebi olumlu yanıtlayacaklar.

Bakın buradan açık ve seçik yazmadık ama Onur Air ciddi bir sıkıntı içinde. Şu an tarihinin en sıkıntılı dönemini yaşıyor diyebiliriz. Sektörün en eski oyuncusu Onur Air.

Covid19 virüsünün ortayı çıkarttığı yıkım en çok özel sektörü vurdu. Bunun altından çıkmanın imkansız olduğunu hep beraber biliyoruz. O halde hep beraber bu işin altından kalkmak zorundayız.

KÇÖ olmasa havacılık sektörünün ayakta kalması ki buna ayakta kalma değil can çekişme denir mümkün değildi. Şimdi ülkeyi idare edenlerin gerilen dünyanın pandemi sürecinden hemen sonra ok gibi fırlayacağını düşünerek bu sektörü ayakta tutmanın yolunu bulması gerektiği aşikardır.

Aşının sonuç vermesi ve seyahat kısıtlamalarının ortadan kalkması ile birlikte dünya ölçeğinde seyahat patlaması olacağını görmemek, göze uyku bandı çekmekle eşdeğerdir. Eğer pazarı yabancı şirketlere kaptırmak istemiyorsak en büyük sorumluluk Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a düşüyor. Deniz-güneş-kum üçlüsüne altın olarak, döviz olarak bakıyorsak ve buna da bacasız fabrika diyorsak önemini anlatmaya gerek var mı?

Diğer şirketleri konuşmuyorum bile. Pegasus, Corendon, Sunexpress, Tailwind, FreeBird yolcu taşıyan şirketler. Bu şirketlerin her birinin diğerinden farkı yok. Hepsi yattı, hepsi cepten yedi, hepsi KÇÖ ile personelini ayakta tutmaya çalıştı.

Kargo şirketlerini saymıyorum. Zira bu dönem en çok onlara yaradı. MNG, MyCargo, ULS belki de tarihlerinin en iyi cirosunu yapmış olabilir. Bildiğim kadarı ile ULS ve MNG Cargo Airlines THY kargolarını taşımaktan kendi işlerine vakit dahi bulamadılar.

İşte bu zor dönemde Türkiye Havayolu İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) ilk kez sektöre can verecek bir girişimde bulundu. 2 milyar Euro destek istedi hükumetten. Konunun muhatapları Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay.

Mehmet Ersoy ile Fuat Oktay bu işin mutfağından gelenler. Mehmet Ersoy turizm, Fuat Oktay havacılık kökenli. O yüzden sektör taleplerini anlayacak, savunacak “olmazsa olmaz” diyebilecek bilgiye sahipler.

TÖSHİD, bu makul önerinin arkasını bırakmamalı. Sezon açılışından önce bir ay içinde bu desteğin sağlanması için kulis mi dersiniz lobi mi dersiniz ne derseniz deyin mutlak bu desteğin sağlanması için işin peşini bırakmamalı.

Bakın neler olacak? Sektör personel borçlarını ödeyecek, alt yapıyı güçlendirecek pandemi sonrasına hazırlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onay vermesi halinde 2 milyar Euro desteğin 1.2 milyar Euro’su THY’ye verilecek. Verilsin geri kalan özel sektöre yeter. Ama burada söylemeden geçemeyeceğim. Belki doğru bir yorum olmayabilir ama Sunexpress özelinde bir düşüncemi paylaşmadan edemeyeceğim. Sunexpress Alman Lufthansa ortaklı bir firma. Sunexpress’e yapılacak destek aynı zamanda Lufthansa’ya yapılmış olacak. Burada benim önerim Sunexpress’e Türkiye’nin yapacağı maddi katkı kadar Luhthansa tarafının da maddi kaynak sağlaması düşüncesindeyim.


Sabiha Gökçen’e ihanet ülkeye ihanettir.
Bitmeyen ulaşım hattından yani metrodan bahsediyorum. Ben izahta zorluk çekiyorum. Metro inşaatını yapan firmanın ödenekleri neden uzun süre yapılmadı ve iş durduruldu. Ulaştırma Bakanlığı hangi gerekçelerle ayak sürütüp metro inşaatının bir an evvel bitirilip insanların havalimanına ulaşımını kolaylaştırmıyor.

Hangi akıl, hangi üst akıl Sabiha Gökçen Havalimanı işlemesin defansında. Kalbimizin söylediklerini maalesef kelimelere döküp burada paylaşamıyoruz. Ama zaman gelecek bunların tüm hikayesi o metronun duvarlarına kazınacak.

Şunu biliyorum. Sabiha Gökçen’in DHMİ’ye devredilmesi konusunda inanılmaz bir baskı ve lobi yapılıyor. Yapanları da biliyoruz da varsın yorumcularımız, havacılarımız değerlendirsin.

DHMİ hangi akla hizmet ediyor.

Son bir yıldır yaşanmamışları yaşıyoruz, görmediklerimizi görüyoruz, duymak istemediklerimizi duyuyoruz.

Geçen haftalarda yazdım DHMİ’nin sektör üzerinde ahtapot gibi “ver bana ver bana” deyip sarmaladığını biliyoruz.

Öğrendim ki DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, havalimanı işletmecilerinden 2021 yılı kira bedeli ödemelerini ötelenmesi için yüzde 7 (Euro) oranında faiz ile öteleme pazarlığına girmiş. Hüseyin Keskin’e önerim siz pazarlık yapma yerine sektöre pazar açın. Bırakın faiz ayaklarını İstanbul Havalimanı’na yaptığınız gibi 2045 yılına erteleyin kiraları da babayiğitliğinizi görelim.

İhale mi veriyorsun da pazarlık masasına oturdunuz. Çıkın bakana, çıkın Cumhurbaşkanına “bu yıl kira almayacağım, 2045 yılına sıfır faiz ile erteliyorum” deyin bakalım ne diyecekler. Zaten faiz haram!

Bilmem sen anladın mı Hüseyin Keskin?

THY kararları uygulamalı…

Ülkemizde Anayasa Mahkemesi kararlarının dahi uygulanmadığına şahit olduğumuz bu süreçte THY’nin mahkeme kararı uygulayıp uygulamadığını görmek isterim. Bunu neden söylüyorum. THY yönetimi de biliyor ki haksız yere işten çıkarttığı mağdur insanlar var. Bu insanlar kabin, kokpit veya diğer departmanlardan. Mahkeme kanalı ile işe iadelerine kararları verilenleri nedenine, niçinine bakmadan işe geri alın. Vicdanınızdaki adalet duygusuna hitap ederek söylüyorum, kaybetmezsiniz kazanırsınız.

İGA’da maaş zammı bilmecesi

Zor elbet zor. Lakin yapan yapıyor, yapılması gerekiyor. Kıt kanaat geçinen personel zam bekliyor. O halde bilmeceye-bulmacaya dönüşen zam konusunu bir an evvel açıklığa kavuşturup TGS gibi yüzde 21 zam açıklamanızı tüm personel bekliyor.

Hadi hep beraber ayağa kalkıyoruz…

Yorumlar Tüm Yorumlar (98)

karanlık lord ~ 3 yıl önce
arff adına yazan bi bitmedi. kulakların da mı çonlamıyo hiç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahilsin'e ~ 3 yıl önce
Asıl cahil olan sensin, yazılanı iyi oku, yorumcu dünyada faiz yok veya şu oranda demiyor sen ne saçmalıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler denen şahısa ~ 3 yıl önce
Hayırdır kuyruk acın kime deyyus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selam ~ 3 yıl önce
Tgs ye alım varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadri Samsunlu istifa ~ 3 yıl önce
Havalimaninın gelişmesi kiracıların yüzünün gülmesinin.arkadaş şirketine verilen tavizlerin diğerlerine de verilmesi için başarısız yönetim mutsuz personel ve daha nelerin düzelmesi için istifa etse thy de düzelir TGS de Havaş’ta diğer paydaşlarda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahilsin'e ~ 3 yıl önce
Adamın demek istediği ne senin anladığın ne? Faiz yok demek ayrı faizin olmadığı ekonomik sistem ayrı. Bir de cahilsin yazmışsın aynaya bak önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohoo ~ 3 yıl önce
Siz yazadurun burda iki yillik adamlar mudur baskan is gosterdikkeriniz size amir olsun yillarini vermisler calissinndursun.Adalet kul hakki nerede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 3 yıl önce
Yanlış biliyorsunuz pandemi döneminde mng 1 tane bile thy uçuşu yapmadı; ULS zaten son 5 yıldır THY adına uçuyor kendi uçusu birkaç charter dışında yok ; MNG ups ve dhl ve kendi charter uçuşlarını yapıyor:, mevcut durumda bile uçaklar yetmiyor ki THY adına uçuş yapılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dereceyle ~ 3 yıl önce
Pilotaj bitirdik dil belgeleri de var, içeride ingilizcesi de uçuşu da gayet yetersiz folar yığınla km var, pandemi dönemi biz iş bulamayız tamam da kimseyi geride bırakmicaz dediğin personelin kalitesi bu mu tk? Gelip bi de burada yok ayazı unutmazlarmış oy yokmuş. Yaa bi yürüyün gidin ya ne aslan gibi gençleri harcadılar tatlısu balıkları sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İng ana dili olan ~ 3 yıl önce
Yerlerde sıfır ingilizce ile müdür olanlar var.Şaşırmıyorum
Dereceymiş ~ 3 yıl önce
Sen dereceyle bitirdin de insanların pilotluğunu sorgulayabilmek için oncelikle tecrubenin olması gerek. Biraz piş sonra eleştirirsin ufaklık.
DHMİ ~ 3 yıl önce
DHMİ DE HÜSEYİN KESKİN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI OLDU NE YAZIK Kİ KURUMU ATADIĞI TORPİLLİLERLE MAHVETTİ BAŞTA İNSAN KAYNAKLARI BAŞKANI OLMAK ÜZERE. HER GEÇEN GÜN DAHA DA İTİBARSIZLAŞIYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
———- ~ 3 yıl önce
Pehlivan bunu beğendi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000