10 Ekim 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • yas 45e yukselsin
  • hava trafik kontrolörleri gidip de kendilerinin hakkını yiyip kendisine uçak dayalı döşeli uçak alan adama tercümanlık yapmaz
  • Yer hizmeti şirketlerinin ve terminal,liman işletmelerinin personelleri çok zorda. Patronlar maşalah keyifli.kovidde hükümetten kısa çalışma ve süre uzatımı aldılar niye olmasınlar.her yerde reklam yapıyorlar ama söyledikleri yalan yanlış.Biraz personellerinin maddi manevi haklarını düzeltsinler.Basın olarak lütfen bize kulak verin artık
  • Şirket Türklere en büyük darbeyi yabancı istihdamıyla vurmuştur.
  • Artık yabancı sorunundan bahsedilmeli daha yoğun şekilde. 1 Türk pilotun istihdamı ile en az 4-5 kişilik bir ailenin karnı doyacakken ne diye yunan sırp italyan ispanyol besliyoruz? Tüm şartları sağlasak sınavları geçsek bile avrupalı şirketler Türk pilot alıyor mu? Hayır
  • Tipik bir boş Z kuşağı mensubunun zırvası :) Birisi şu arkadaşa pilotluğun yaşla değil bilgi ve beceriyle olduğunu söylesin bir zahmet. Dünyanın birçok yerinde de bu iş böyledir. Lütfen rica ediyorum yeterli bilgi sahibi olmayan kişilerin fikirleri bu foruma yazılmasın!!
  • Sayin Ali bey sizden ricamiz bu bir sikayettir .Ali bey Esenboga havalimaninda Thy ucak emliyet birimi mevcuttur ve ne is yaptiklari hatta hic is yaptiklari mechuldur.Sizlerden ricamiz Thy bizim ve bizler gelip gecici degil bu guzelim ulkemizin evlatlariyiz.Thy nin butcesi kari coksa bu birimlere maas sarf edecegine devlet hazinesine aktarsin yada bu arkadaşları calisilacaklari yada calisabilecekleri yerlere birimlere yonlendirsin gercekten yeter artik .lutfen bu konuyu haber yaparmisiniz siz haber yaparsaniz dikkate alirlar lutfen
  • Adamlar ilkokul mezunu ,havacılık kim bunlar kim. Ne bekliyordun ki ? Meclise üniversite şartı getirilmeli !
  • Yeni açılan ilanda başvuru sürecinden sonraki 2 hafta içinde sınavlara çağrılır yazıyor. Bu tam olarak şu anlama mı geliyor; adaylar başvurduktan 2 hafta sonra dil ya da DLR sınavına davet mi edilecek - ya da başvurudan sonraki 2 hafta içinde daha ileriki bir tarihe mi planlama yapılacak? Sürece ancak şimdiden - yani sıfırdan hazırlanmaya başlayan bir aday için aradaki süreler biraz kısa gibi geliyor. DLR için sıfırdan hazırlık için minimum 1,5 2 ay daha uygun olmaz mı?
  • 35 yaşına gelip kimse kusura bakmasın diyen arkadaşım, sıkıntı yok Eskişehir den mezunum ve 12 yıldır da teknik de çalışıyorum. Uçağı da çok iyi biliyorum. Bu yaştan sonra istersem kaptanlığı da çok iyi yaparım. Boş yatmadım simülatörüm de oldukça iyidir.

Havacılık Bu Kadar Sabote Edilebilir - THY’nin Pilot Stratejisi!

Ben bir kez daha utandım ve bir kez daha umutlarımı yitirdim. Bu kadar vizyon düşüklüğünü asla kabul etmiyorum ve değişmesi için elimden geleni yapacağım. Övündüğümüz havacılık yükselişinin, nasıl da aşağı çekildiğini görmekten hicap duyuyorum. Anlatacağım…

Atatürk Havalimanı’nı resmen hiç eden anlayış, fuar alanı haline büründürdüğü apronu bile doğru dürüst kullanamadı. Yılların Airshow’unu resmen maskara ettiler. Emekleri boşa çıkarttılar.

İstanbul’da geçmişte iki yılda bir yapılan Airshow yeni adıyla İstanbul Airshow ile ilgili gözlemlerimi anlatacağım.

Fuara üç-dört uçak gelmiş. Kim bilir onlar da ne zorluklarla getirildi. Geçmişte alışık olduğumuz o görkemli fuardan eser yoktu adeta. İnsanların uçak görmek, dokunmak için adeta kuyruk oluşturduğu Airshow üçüncü dünya ülkelerinde bile göremeyeceğimiz bir hal almıştı.

İçim acıdı, yüreğim sızladı. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu kasıla kasıla nasıl da salona girdi. Bir kibir, bir kibir ya rabbim o nasıl bir yürüyüş.

Daha fuar alanına gelmeden İngilizce bilen bir tercüman arayışını sorma gitsin. Bir bakanın İngilizce bilen adamı olmaz mı yanında? Hiçbir şey bilmiyorsan yanına bir hava trafik kontrolörü al da çaktırma bari. Özel kalemin ne işe yarar?

Neresinden bakarsanız bakın dökülüyor. Fuarın açılışına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay es geçmeyecek titizlikle geldiğini biliriz. Ama son dakika mazereti ile gelemedi. Anlayışla karşılıyoruz. Keza DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin de cenazesinden dolayı gelemedi. Keskin’in de makul mazereti var.

Temel Kotil’in olmamasını garipsedim. Umarım gelememesinin mantıklı bir açıklaması vardır.

Ama Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, havacılıktan çok deniz, kara, tren, köprü, uzay gibi anlatımından sıra havacılığa bir türlü gelemedi.

Standları tam gezmedi. Anlaşılan İngilizce sıkıntısını aşamamış. Bir yabancı soru sorar diye çekinmiş olmalı ki standları es geçip THY, SHGM, DHMİ, Aselsan gibi özellikle Türkçe konuşacağı birkaç strandı üstünkörü gezip kaçıverdi.

Aslında bu fuarın neden bu kadar sönük ve neden devletin sahip çıkmadığını sormanın tam sırası idi. Malum medya açısından, soru soran medya açısından diplerdeyiz. O sebeple meydan kendisine kalmışken, soru soran da yokken kafasının estiği gibi yapıp gitti.

Ben olsam bu fuarı nasıl yapardım ya da yaptırırdım sorusunu sordum kendime.

Ve dedim ki;

Çürümeye terk edilen Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminal binasını sonuna kadar açardım. Cafeleri, çay salonlarını dizayn ederdim. Fuar katılımcıları bir sonraki fuara gelmek için can attıkları bir ortam sunardım. Aprona dizeceğim sıra sıra değişik uçak tiplerini görmek isteyenler için yolcu kapılarından güvenlikli geçişler sağlar, tıpkı Teknofest'e verilen destek gibi sivil havacılığa da destek verirdim.

Dünyanın en büyük havacılık fuarı yapar, uluslar arası alanda hiç olmamış kadar Türkiye reklamının yapılmasını sağlardım. Birkaç uçak satışının imzasının Türkiye’de atılmasını isterdim. Burada yapılacak imzaların dünya yansımasını “Türkiye’de yapılan İstanbul Airshow’da şu, şu uçak tipleri satıldı” şeklinde yabancı haber kanallarında haber olmasını sağladım.

Velhasıl havacılığın yolcu taşımacılığından ibaret olmadığını gösterirdim.

Olmadı ve bu mantıkla olmayacak. Olan fuarı organize edebilme zahmetini çekenlere oldu. Şahsım adına onları tebrik ediyorum.

THY’nin pilot alım stratejisi…

Türk Hava Yolları pilot alımlarını hızlandırdı. İlan üstüne ilan açılıyor ve her ilan açılışında pandemi döneminin durgunluğundan zarar görenler es geçiliyor.

Yüzlerce mail alıyorum ve onlarca telefon mesajları alıyorum.

Şu yaş kriterini 35-40 arasına çekseniz de bana göre yine sizin mağdur ettiğiniz pilot kardeşlerimize gün doğsa olmuyor mu?

Bana göre bu işin sorumlusu Ahmet Bolat değil. Belli noktalarda tıkandığını hissediyorum. Sorunun Ahmet Bolat değil, insan kaynaklarından sorumlu Abdülkerim Çay ve Ebubekir Akgül odaklı olduğunu düşünüyorum.

Tabi bu konuda ısrarcı olmayan Mehmet Kadaifçiler de baş sorumlulardan birisi. 150 civarında bu tür pilot kardeşimiz THY’nin kapısını aralamak için sürekli mücadele içinde.

İnsanların önü neden kapatılır, neden onlara şans verilmez. Açın kapıları sonuna kadar sizin süreçlerinizi geçemeyeni almayın içeri. Ama adaletle, vicdanla yapın bunları.

Vicdan kaldığını sanmıyorum ama kırıntılarını kullanın yeter.

Türk pilotu varken yabancı çalıştırmak da bana göre Anayasal suçtur.

Umarım tavsiyelerimiz yerine gelir.

Havacılık Bu Kadar Sabote Edilebilir - THY’nin Pilot Stratejisi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

kirk ~ 2 yıl önce
yas 45e yukselsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekçi ~ 2 yıl önce
hava trafik kontrolörleri gidip de kendilerinin hakkını yiyip kendisine uçak dayalı döşeli uçak alan adama tercümanlık yapmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patronlara değil emekçilere yer verin ~ 2 yıl önce
Yer hizmeti şirketlerinin ve terminal,liman işletmelerinin personelleri çok zorda. Patronlar maşalah keyifli.kovidde hükümetten kısa çalışma ve süre uzatımı aldılar niye olmasınlar.her yerde reklam yapıyorlar ama söyledikleri yalan yanlış.Biraz personellerinin maddi manevi haklarını düzeltsinler.Basın olarak lütfen bize kulak verin artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakatsızlıklar ~ 2 yıl önce
Küçük küçük adacıklar, içi dolu şefcikler, bence neresi bilin bakalım bence ekip iletişim müdürlüğü.
77 FO ~ 2 yıl önce
Şirket Türklere en büyük darbeyi yabancı istihdamıyla vurmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakatsızlık ~ 2 yıl önce
Son zamanlarda şirketin sorunu en büyük sorun, liyakatsızlık işi bilmezlik o ve işi bilmez şeflerin başa getirilmesi, zülüm başını almış gidiyor, başta engelli personellerin rahatsız edilmesi olmuştur, beni nereye şikayet et diyen beni nereye şikayet edersen et diyen ekip iletişim müdürü, iş bilmez şefi Şaziye göknil hanım. Ama herkes şahidim olsun beni nereye şikayet edersen et diye diyen Orhan doğan beyi elimden gelen siyasetçiye, ve cumhurbaşkanına kadar ulaştıracakm kişileri haberdar ediyorum. Çünkü Türk hava yolları kimsenin babasının malı değil.
Bravo ~ 2 yıl önce
Artık yabancı sorunundan bahsedilmeli daha yoğun şekilde. 1 Türk pilotun istihdamı ile en az 4-5 kişilik bir ailenin karnı doyacakken ne diye yunan sırp italyan ispanyol besliyoruz? Tüm şartları sağlasak sınavları geçsek bile avrupalı şirketler Türk pilot alıyor mu? Hayır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimseksra bkmasın'a ~ 2 yıl önce
Tipik bir boş Z kuşağı mensubunun zırvası :) Birisi şu arkadaşa pilotluğun yaşla değil bilgi ve beceriyle olduğunu söylesin bir zahmet. Dünyanın birçok yerinde de bu iş böyledir. Lütfen rica ediyorum yeterli bilgi sahibi olmayan kişilerin fikirleri bu foruma yazılmasın!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cani yanan ~ 2 yıl önce
Sayin Ali bey sizden ricamiz bu bir sikayettir .Ali bey Esenboga havalimaninda Thy ucak emliyet birimi mevcuttur ve ne is yaptiklari hatta hic is yaptiklari mechuldur.Sizlerden ricamiz Thy bizim ve bizler gelip gecici degil bu guzelim ulkemizin evlatlariyiz.Thy nin butcesi kari coksa bu birimlere maas sarf edecegine devlet hazinesine aktarsin yada bu arkadaşları calisilacaklari yada calisabilecekleri yerlere birimlere yonlendirsin gercekten yeter artik .lutfen bu konuyu haber yaparmisiniz siz haber yaparsaniz dikkate alirlar lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık ~ 2 yıl önce
Adamlar ilkokul mezunu ,havacılık kim bunlar kim. Ne bekliyordun ki ? Meclise üniversite şartı getirilmeli !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süre kısııtı ~ 2 yıl önce
Yeni açılan ilanda başvuru sürecinden sonraki 2 hafta içinde sınavlara çağrılır yazıyor. Bu tam olarak şu anlama mı geliyor; adaylar başvurduktan 2 hafta sonra dil ya da DLR sınavına davet mi edilecek - ya da başvurudan sonraki 2 hafta içinde daha ileriki bir tarihe mi planlama yapılacak? Sürece ancak şimdiden - yani sıfırdan hazırlanmaya başlayan bir aday için aradaki süreler biraz kısa gibi geliyor. DLR için sıfırdan hazırlık için minimum 1,5 2 ay daha uygun olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 2 yıl önce
35 yaşına gelip kimse kusura bakmasın diyen arkadaşım, sıkıntı yok Eskişehir den mezunum ve 12 yıldır da teknik de çalışıyorum. Uçağı da çok iyi biliyorum. Bu yaştan sonra istersem kaptanlığı da çok iyi yaparım. Boş yatmadım simülatörüm de oldukça iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye bekledin ~ 2 yıl önce
Bu yaşa kadar?, Madem herseyin iyi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000