02 Mart 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey binlerce çalışan işyerinde peçete ve suya kısıtlama geldi ! Günlük 3 paket peçete Sınırı geldi. Millet elini yıkayıp silmesin mikrop yayılsın havalimanı biran önce kapansın istiyorlar sanırım.temizlikten tasarruf olmaz
  • Nisandan sonra virüs kalmaz herkes bunalımdan tatillere başlar
  • Alooooooo nerdesin
  • Ali bey dramlar kötüye gidiyor gibi, THY'nin çıkarılan fscleri kabine alma durumu hakkında güncel bir bilginiz var mı? 1 ayı geçti bekliyoruz.
  • ülkede virüs tespit edilse bile söylemesinler. zaten söylemezler de... turizm batar
  • Emirates dun ucretsiz izinle ilgili email gonderdi thy de bu karari almis yakinda haberi gelir
  • Yaza virüs filan kalmaz sana da burdan ekmek çıkmaz. 2020 THY yılı olacak.
  • Corendon ve tailwind için son sezon olabilir
  • thy gene büyüklerimiz kurtarır özel şirketlere Allah kolaylık versin
  • Sivil Havacılık, Pegasus iniş kalkış süre kısıtlamaları pilot performansını etkiler mi diye inceleme başlatmış. Kara kutu bekleniyormuş. Havacılık kültürü ile ancak açığa çıkacak sonuç şifresi teknik veride aranıyor. Bunu anlamıyorsan koltuğu işgal etme.Pas geçme ile ilgili olarak da rapor zorunluluğu kaza öncesi kaldırılmış. Böylelikle pilotun psikolojik baskı altında olması önlenmiş. Peynir kalıpları gibi, olduğu an bitecek!Yahu o halet-i ruhiyeden kurtulmak kolay mı? İnsan odaklı anlayış söz konusu

Havacılık çökebilir…

Türkiye yasta iken, ben karalar bağlamışken yazı yazmak ne elimden geliyor ne dilimden dökülüyor. Ama gel gelelim bu da bir görev ve biz ülkemiz adına her daim görevimizi yapmaya gayret edeceğiz. Şehitlerimiz için Allah’tan rahmet, yüreği yanan ailelere sabır ülkemize de başsağlığı diliyorum.

Asrın felaketi diyeceğimiz bir mikrop ile dünya sarsılıyor. Çare desen çare yok, derman desen derman henüz bulunamadı, bulunup bulunamayacağı da bir muamma.

Covid-19 virüsünden bahsediyoruz.

Bulaşıcı bir hastalık olması, seyahat eden insanlarla dünyaya yayılırken ülkemiz henüz bu durumu hafif sıyrıklarla geçiştirirken en büyük dileğimiz “bari bu lanet bize bulaşmasın” şeklinde dua ile medet umuyoruz.

Elbet havalimanlarımızda güvenlik tedbiri alınıyor ve elbet titizlikle çalışma yürütüyoruz ama olmayacak-gelmeyecek de diyemeyiz.

Bütün havalimanlarımızda, özellikle uluslar arası uçuş yapılan havalimanlarımızda Sağlık Bakanlığımız önderliğinde çalışmalar yürütülüyor ama daha fazlasını yapmanın yolunu aramalıyız.

Geçtiğimiz hafta Polonya ziyaretim oldu. Türkiye’den çıkışta bir tedbir ile karşılaşmadım. Polonya’da hiç ama hiçbir tedbir yok idi. Türkiye’ye dönüşte İstanbul Havalimanı’ndaki olağanüstü tedbirlere şahit oldum.

Pasaport kontrolündeki tüm polislerimiz ellerinde eldiven ve ağızlarında da maskeli bir şekilde görevlerini icra ediyorlardı.

Keza pasaport kontrolünden çıkışta ise termal kameraların olduğuna şahitlik ettim.

Burada asıl değinilmesi gereken husus havayolu şirketlerimizin uğradığı-uğrayacağı zararlardır.

Sayısını bilmiyorum ama Çin başta olmak üzere çok sayıda ülkeye uçuşlar askıya alındı. Bu ne demektir biliyor musunuz, her gün kasadan yemek demek.

THY’nin bu manada çok zararı olacak. Zaten zor durumda olan kurumun nasıl bir çözüm üreteceğini bilmiyoruz ama bilinen gerçek; yerdeki uçak değil gökteki uçak para kazandırır.

Bu açıdan THY talihsiz bir dönem geçirecek ve altından nasıl kalkacak bunu hep birlikte göreceğiz.

Asıl korkumuz yaz ayı olmalı.

Sezonun açılmasına bir ya da 1.5 ay gibi bir süre var. Bundan sonra turizm bölgelerinden gelmesi muhtemel iptaller havacılığı doğrudan etkileyecektir.

İşte kara kara düşündüren de bu olmalı.

Bu yıl en kara yılımız olabilir. Hem havacılığımız açısından hem de turizm gelirlerinin düşecek olmasından kaynaklı ekonomik zorluklar.

Turizm sezonu işsizliğin de düştüğü sezondur. Hem havacılık sektörü hem de turizm sektörü bu dönemlerde geçici işçi istihdam eder. Bütün bu olumsuzlukları yaşarsak her yönden kötü günler bizi bekliyor diyebiliriz.

Umarım COVİD-19 laneti ülkemizden ve dünyadan uzak durur.

Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Ülkemiz var olsun.

Havacılık çökebilir…

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Tuvalette Peçete yok ~ 4 yıl önce
Ali bey binlerce çalışan işyerinde peçete ve suya kısıtlama geldi ! Günlük 3 paket peçete Sınırı geldi. Millet elini yıkayıp silmesin mikrop yayılsın havalimanı biran önce kapansın istiyorlar sanırım.temizlikten tasarruf olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Virüs ~ 4 yıl önce
Nisandan sonra virüs kalmaz herkes bunalımdan tatillere başlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 4 yıl önce
Alooooooo nerdesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanatsız FSC Eşi ~ 4 yıl önce
Ali bey dramlar kötüye gidiyor gibi, THY'nin çıkarılan fscleri kabine alma durumu hakkında güncel bir bilginiz var mı? 1 ayı geçti bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 4 yıl önce
ülkede virüs tespit edilse bile söylemesinler. zaten söylemezler de... turizm batar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Söyleyen var mı ki? ~ 4 yıl önce
Zaten söylemiyorlar ki....
1 ~ 4 yıl önce
Ne bildin?
ucretsiz izin ~ 4 yıl önce
Emirates dun ucretsiz izinle ilgili email gonderdi thy de bu karari almis yakinda haberi gelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3L ~ 4 yıl önce
Ücretsiz izin dökmeye başlıyorlar önümüzdeki ay. Boş gün istemek için sisteme girdim, ayın tamamı ücretsiz izin gözüküyor.
Rumuz ~ 4 yıl önce
Yaza virüs filan kalmaz sana da burdan ekmek çıkmaz. 2020 THY yılı olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 4 yıl önce
Slm alı bey bırakın saçma yorumları sizi birtürlü çözemedim hangi taraftasınız benim tahminim thy batsın sizede gün doğar thy şimdiye kadar zarar etmedi batmadı hiç birşey olmaz bırakın biraz israf gerçek olun gerçek koronavürüs gelir geçer ne vürüsler gördük hepsi yok oldu gitti buda gider
Şirketler ~ 4 yıl önce
Corendon ve tailwind için son sezon olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 4 yıl önce
thy gene büyüklerimiz kurtarır özel şirketlere Allah kolaylık versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 4 yıl önce
Sivil Havacılık, Pegasus iniş kalkış süre kısıtlamaları pilot performansını etkiler mi diye inceleme başlatmış. Kara kutu bekleniyormuş. Havacılık kültürü ile ancak açığa çıkacak sonuç şifresi teknik veride aranıyor. Bunu anlamıyorsan koltuğu işgal etme.Pas geçme ile ilgili olarak da rapor zorunluluğu kaza öncesi kaldırılmış. Böylelikle pilotun psikolojik baskı altında olması önlenmiş. Peynir kalıpları gibi, olduğu an bitecek!Yahu o halet-i ruhiyeden kurtulmak kolay mı? İnsan odaklı anlayış söz konusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000