12 Ekim 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Pass ve Cedd biletlere indirim geliyormuş. İnanmak istemiyorum gerci ama, ümit işte.
  • Kabin memurlarının maaşı her şey dahil tüm ek ödemelerle birlikte toplam 2999 tl'ye sabitlenmelidir. Kadın amirlerin de elinden uds yetkisi alınmalı, bir amir memura düşük uds verdiğinde o puan sadece memura değil, memurla birlikte amirin de hanesine düşük puan yazılmalıdır. Erkek amirler puanlama yapmaya devam ederler. Böylece kadın amirler akıllı olmayı öğrenirler. Ay döneminde sinirli olduğu için hırsını hostesin uds'sinden çıkarıp işten atılmasına sebep olan kadın amirler var.
  • Daha doymadık HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHHA
  • niye yayınlıyorsunuz dediğiniz yorumlar gerçeğin ta kendisi. ağırına giden görmezden gelmeye devam edebilir ama bunlar gerçekler. anadan babadan zengin olmayan türk insanının eline asgari ücretten biraz fazlasını verirsen sapıtmaya başlıyor, bir de 5 katını verdiğin zaman iyice kaşı gözü dağıtıyorlar.
  • ALLAH herkesin yardımcısı olsun gerçekten çok acınası durumdayız bitik durumdayız
  • Thy'yi son 18 yılda yöneten torpilli candan,hamdi,temel,ilker,bilal gibilerin ve kendileri gibi torpilli başkan,müdür,şef,uzmanlarının birbirinden hiç farkı yok al birini vur ötekine. Bilhassa hamdi denen zat thy'yi geleceğini ipotek altına aldırarak akla zarar şekilde borçlandırdı,maliyete,gidere,gelire,borç ödenebilirliğine,Türkiye'nin ekonomi ve risk gerçeklerine bakmadan habire uçak aldı,hat açtı siz de kalkmış onu övüyorsunuz karşı çıkanları hesap,kitap,muhasebe bilmemekle suçluyorsunuz. Madem çok başarılıydı niye bir anda al aşağı edildi? Kadrolarımız ve çalışan seçimlerimiz çok iyi ki başarılıyız diyen ilker efendi o kadrolarla toparlasın şirketi de görelim. Dikensiz gül bahçesinde,kimsenin kimseye ne de olsa bizden diye hesap sormadığı,paraların hesapsızca harcandığı bir yerde herkes yönetici ve çalışan olur. Böyle hayatlarında her işlerini torpille yapmış,yaptırmış para,çıkar,güç düşkünü adamlara methiyeler düzmenin anlamı yok,Türkiye ve thy'nin durumu da sorumluları da belli.
  • TUM DUNYANIN TEPETAKLAK OLDUGU PANDEMI,Tum ülkelerin havayollarının ya battığı, ya personelinin işten çıkarıldığı, 9 Milyar dolar kurtarmalar yapıldığı, ABD ambargosu, daes saldırıları, 15 temmuz ve büyük taşınma bu yönetim döneminde oldu buna ne dersiniz??? HERKES HERSEYI BILIYOR SN.KIDIK... SIZ MERAK ETMEYIN.. KİMİ ÜRÜR, KİMİ YÜRÜR... DURMAK YOK YOLA DEVAM...Sabiha Gökçene ne gerek var ya denilen zamanlardan da geçti bu ülke.. Ilker Bey ne yapacaktı... Ağzıyla kuş tutarsa iyi yönetici olurmu? Hamdi Beyin dönemi ile bir mi? Ama Candan Beyin dönemi ayrı.. Kıyassa onunla kıyaslanabilir doğru.. ama ortam hiç de normal değil.. biraz vicdan....
  • Yorumlara bakiyorsunuz herkes herkesten ve her seyden sikayetci.Sikayet ettiginiz sistem ve kisilerden kurtulmak icin er ya da gec onumuze bir firsat gelecek.O zaman gorecegiz bu yorumlarin ne kadar gercekci oldugunu.Sozde anket sonuclarina bakilirsa hala bu partiye %35 oy cikiyormus.Vah memleketin haline vah.Bir an once bu partiden , bu partinin icerisinde yer bulmus tum isimlerden , oyle ya da boyle bu parti ile bir sekilde iliskisi olmus herkesten memleketin bekasi icin kurtulmak lazim.Kimin gelecegini bilemem ama bir an once bu partiden kurtulmak lazim.Nokta
  • Metroya yorum yaptın ulaştırmadan önce tutmadı,Cezayirlilere yorum yaptın devletten önce twet sildin,havacılık bu sene tavan yapacak dedin pandemi döneminde yine tutmadı,bilmediğin konular hakkında yorum yapacağına suudi milli günü kutlayacağına havacılık tahminleri üzerinde çalışsan kiracılarını düşünsen gelecek yıl planlaması yapsan,kitapla resim çektirmek yerine zarardan kâr nasıl yaparız kiracılarımız ile birlikte diye havalimanı bu yorumlara mazur kalmayacaktı..arkadaşın olan vale şirketi değil havacılık ile bu güne kadar gelen dükkanlar kar sağlayacak havalimanına..
  • Muhasebeciye ceoluk,bankacıya iş geliştirme,Lojistikçiye İK lık verirsen başarı bu kadar olur bunuda başarı görür tweet atar reklam yapar başka birşey söyleyemez havacılık ile ilgili,ticari işler zaten kiracıları tanımaz,kurumsal zaten ancak suudi milli günü kutlasın sonra milli yerliyim resmî...yemiyor artık vatandaş merak etmeyin..bu iga o yöneticileri orada oturttuğu sürece düzelmez..çok zor değil milli yerli ve havacılık duayeni yönetim ata düzelsin..düzelmesi istenmiyor gibi olanda göz ardı edilmemeli..

Havacılık hayalete doğru…

Geçen hafta bir vesile ile İstanbul Havalimanı’na gittim. Her yer brandalarla kapanmış, yolcu geliş salonundaki dükkanlar kapanmış ya da kapatılmış. Öğrendim ki; dayanamayanlar kendi kapatıyor, kiralarını ödeyemeyenler de işletme tarafından tahliye ediliyor. Ve biz COVİD-19 karşısında diz çökmüş vaziyetteyiz.

Önce geçen haftaya bir dönelim. Geçen hafta THY’nin Varlık Fonu’ndan beklentilerini, maddi kaynak aktarımı hayallerini yazmıştık. Ancak, THY eski yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu’nun açıklamaları kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Bir yanda 2015 yılında “hadi sen git işine” diye yönetim kurulu başkanlığından alınan Hamdi Topçu’nun THY’si, diğer yanda prens olarak gelip kurumu kafasına göre yöneten İlker Aycı’nın THY’si.

Hangisi başarılı, hangisi THY’ye ivme kazandırdı hesabı yapılırsa açık ara Hamdi Topçu lider olur. “Fırıncı” dediğiniz adamın THY’si, THY tarihi yazıldığı vakit İlker Aycı THY’si ile karşılaştırıldığında aradaki başarı oran farkı da hiç muhasebe bilmeyen, hiç hesap kitap bilmeyen tarafından bile görülecek ki Hamdi Topçu için “Sen neymişsin be abi” dedirtecek rakamları göreceksiniz.

Hamdi Topçu döneminde THY’nin uluslar arası marka değeri ile İlker Aycı’nın bugünkü uluslar arası marka değerine bir bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Velhasıl, İlker Aycı’nın THY’sinde işler iç açıcı değil. Daha önce de belirttiğim gibi İlker Aycı döneminde çok musibetler yaşandı ama yönetici demek hazırı yönetmek değil zor zamanları kayıpsız ya da en az kayıpla atlatan demektir.

Şirkette kötü giden tüm verileri bahanelere yaymak, bahanelerle izah etmek amiyane tabir ile iş bilmezlerin mazeretinden öteye gidemez.

Varlık Fonu, THY yönetiminin asıl sahibidir. Yani “Otur dediklerinde oturtacak, kalk dediklerinden kaldıracak” söz sahibidir Varlık Fonu. Şimdi THY’nin çıkış yolu olarak görülen Varlık Fonu, THY’ye isterse para verecek, istemezse vermeyecek.

Ama benim beklentim THY, pandemi sürecini yönetmek için sendika ile yaptığı anlaşmayı yabancı bankaların önüne koyacak “Bakın ben çalışanlarımla sözleşme yaptım” deyip kredi alacak diye öngörüyordum.

Anlaşılan o ki, THY bu yolu ya hiç denemedi ya da yabancı bankalar “bizden size para yok” dedi.

Kapalı kapılar ardında yönetilen THY’de her şey artık sır. Sır küpü olup, bir gün çatlayacak adamlar tanıyorum THY’de.

Zamanla o küp çatlayacak ve kim neler yapmış ortaya çıkacak.

Çalışanlardan çalınan paralarla (kesilen para) ayakta kalmaya çalışan THY, bu şekilde daha ne kadar devam eder izleyip göreceğiz.

Gelelim havalimanlarına.

Bizim için tek kıstas, dünyanın bizi kıskandığı İstanbul Havalimanı.

Pişmanlığı içinde yaşayanlar olabilir. Son pişmanlık para etmediğini bilenler de vardır.

Bakın, kara kutunuz bir gün deşifre olacak. Havalimanı esnafı kan ağlıyor, havalimanı esnafı kepenk kapatıyor.

Şöyle bir empati yapın.

Atatürk Havalimanı’na istenilen yatırım yapılsa idi, bugün yaşadıklarımızı yaşar mıydık?

Bu maliyetler bu kadar yükselir miydi?

THY dahil şirketlerimiz artan bu maliyetlerin altında bu kadar ezilir miydi?

AtlasGlobal batar mıydı?

Onur Air bu kadar zor durumda kalır mıydı?

Her şey yerli yerindeydi. Kredi ödeme sorunu yoktu, esnafın maliyet artma sorunu yoktu.

Şimdi kim kime yüklüyor günahı bilinmez ama bilinen tek şey var büyük vebal altındasınız. Bugün, gemi su alırken hala kesesini düşünen işadamları, yöneticiler yarın bunun hesabını vermeyecekler mi acaba.

Havacılığımız hayalete doğru gidiyor.

Hayaldi gerçek oldu.

Keşke hayal değil de gerçeklerle yürüseydik.

Havacılık hayalete doğru…

Yorumlar Tüm Yorumlar (127)

Pass-Ced Biletlere ~ 3 yıl önce
Pass ve Cedd biletlere indirim geliyormuş. İnanmak istemiyorum gerci ama, ümit işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadın amirlere yetki sınırlaması ~ 3 yıl önce
Kabin memurlarının maaşı her şey dahil tüm ek ödemelerle birlikte toplam 2999 tl'ye sabitlenmelidir. Kadın amirlerin de elinden uds yetkisi alınmalı, bir amir memura düşük uds verdiğinde o puan sadece memura değil, memurla birlikte amirin de hanesine düşük puan yazılmalıdır. Erkek amirler puanlama yapmaya devam ederler. Böylece kadın amirler akıllı olmayı öğrenirler. Ay döneminde sinirli olduğu için hırsını hostesin uds'sinden çıkarıp işten atılmasına sebep olan kadın amirler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doymuyoruz. ~ 3 yıl önce
Daha doymadık HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHHA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru yorum ~ 3 yıl önce
niye yayınlıyorsunuz dediğiniz yorumlar gerçeğin ta kendisi. ağırına giden görmezden gelmeye devam edebilir ama bunlar gerçekler. anadan babadan zengin olmayan türk insanının eline asgari ücretten biraz fazlasını verirsen sapıtmaya başlıyor, bir de 5 katını verdiğin zaman iyice kaşı gözü dağıtıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
ALLAH herkesin yardımcısı olsun gerçekten çok acınası durumdayız bitik durumdayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acınası durummu? ~ 3 yıl önce
Akepe Turkiyesinde acınası durum bitti. Kotu gunler geride kaldı. Daha kotu gunler geliyor. Din beziganlari, yalan Vaka sayıları soyleyen bakan, cemkirmedigi kimse kalmamis reis! At oyunu at bu rezillere eyyyyy camaat. At ki o ayagindaki donda gitsin. Sana mustehak
Sn Ali bey ~ 3 yıl önce
Thy'yi son 18 yılda yöneten torpilli candan,hamdi,temel,ilker,bilal gibilerin ve kendileri gibi torpilli başkan,müdür,şef,uzmanlarının birbirinden hiç farkı yok al birini vur ötekine. Bilhassa hamdi denen zat thy'yi geleceğini ipotek altına aldırarak akla zarar şekilde borçlandırdı,maliyete,gidere,gelire,borç ödenebilirliğine,Türkiye'nin ekonomi ve risk gerçeklerine bakmadan habire uçak aldı,hat açtı siz de kalkmış onu övüyorsunuz karşı çıkanları hesap,kitap,muhasebe bilmemekle suçluyorsunuz. Madem çok başarılıydı niye bir anda al aşağı edildi? Kadrolarımız ve çalışan seçimlerimiz çok iyi ki başarılıyız diyen ilker efendi o kadrolarla toparlasın şirketi de görelim. Dikensiz gül bahçesinde,kimsenin kimseye ne de olsa bizden diye hesap sormadığı,paraların hesapsızca harcandığı bir yerde herkes yönetici ve çalışan olur. Böyle hayatlarında her işlerini torpille yapmış,yaptırmış para,çıkar,güç düşkünü adamlara methiyeler düzmenin anlamı yok,Türkiye ve thy'nin durumu da sorumluları da belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BGE ~ 3 yıl önce
TUM DUNYANIN TEPETAKLAK OLDUGU PANDEMI,Tum ülkelerin havayollarının ya battığı, ya personelinin işten çıkarıldığı, 9 Milyar dolar kurtarmalar yapıldığı, ABD ambargosu, daes saldırıları, 15 temmuz ve büyük taşınma bu yönetim döneminde oldu buna ne dersiniz??? HERKES HERSEYI BILIYOR SN.KIDIK... SIZ MERAK ETMEYIN.. KİMİ ÜRÜR, KİMİ YÜRÜR... DURMAK YOK YOLA DEVAM...Sabiha Gökçene ne gerek var ya denilen zamanlardan da geçti bu ülke.. Ilker Bey ne yapacaktı... Ağzıyla kuş tutarsa iyi yönetici olurmu? Hamdi Beyin dönemi ile bir mi? Ama Candan Beyin dönemi ayrı.. Kıyassa onunla kıyaslanabilir doğru.. ama ortam hiç de normal değil.. biraz vicdan....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EsbTgs ~ 3 yıl önce
Yorumlara bakiyorsunuz herkes herkesten ve her seyden sikayetci.Sikayet ettiginiz sistem ve kisilerden kurtulmak icin er ya da gec onumuze bir firsat gelecek.O zaman gorecegiz bu yorumlarin ne kadar gercekci oldugunu.Sozde anket sonuclarina bakilirsa hala bu partiye %35 oy cikiyormus.Vah memleketin haline vah.Bir an once bu partiden , bu partinin icerisinde yer bulmus tum isimlerden , oyle ya da boyle bu parti ile bir sekilde iliskisi olmus herkesten memleketin bekasi icin kurtulmak lazim.Kimin gelecegini bilemem ama bir an once bu partiden kurtulmak lazim.Nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah kadri ah ~ 3 yıl önce
Metroya yorum yaptın ulaştırmadan önce tutmadı,Cezayirlilere yorum yaptın devletten önce twet sildin,havacılık bu sene tavan yapacak dedin pandemi döneminde yine tutmadı,bilmediğin konular hakkında yorum yapacağına suudi milli günü kutlayacağına havacılık tahminleri üzerinde çalışsan kiracılarını düşünsen gelecek yıl planlaması yapsan,kitapla resim çektirmek yerine zarardan kâr nasıl yaparız kiracılarımız ile birlikte diye havalimanı bu yorumlara mazur kalmayacaktı..arkadaşın olan vale şirketi değil havacılık ile bu güne kadar gelen dükkanlar kar sağlayacak havalimanına..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel Bakış Hk. ~ 3 yıl önce
Yorumların hepsini teker teker okudum. Bazıları birbirinin kuyusunu kazıyor, kötülüğünü istiyor. Bazıları ise havacılığın kader birliği olduğunun farkında, hepimiz aynı kazanın içindeyiz ve kuyu kazıcılar kazanın altına ateşi atarak harlıyor, f/o da ced bilet derdine düşmüş kabinci garson diyor benim önüme nasıl geçer, diğer bir f/o kabinci garson değil kader ortağın diyor. Evet ben bir kabinciyim, garsonum, sucuyum vs ne dersen.. bu şirkette bana öğretilen ilk şey, inkapasite kaptanın hayatını nasıl kurtarırsın nasıl müdahale etmelisin oldu, kaptanın kapısını kapalı tut da sen arkada ölecek bile olsan saldırıda onlar o uçağı sapasağlam indirsin oldu.. uçağın sapasağlam inip kalkması için kime güvenelim tabi ki tekniğe.. gelsinler baksınlar uçağımıza eksiğini tamamlasınlar. Onlara güvenip kaldırıyoruz uçağımızı, Ee ekmek teknemiz olan yolcularla (kimisi egolu kimisi sinirli kimisi bilmem ne) kim uğraşsın yer operasyon birimindeki her bir birey. Yolcunun valizini kim yerleştirsin işçilerimiz. Abiler!! kendinize gelin, birbirimizi nasıl yükseltiriz nasıl daha ileri gideriz diyeceğimiz yerde, onun maaşı o olsun bunun çocukları aç kalsın.. Paranız cebinizde de İnsanlığınız nerde sizin?
İga ~ 3 yıl önce
Muhasebeciye ceoluk,bankacıya iş geliştirme,Lojistikçiye İK lık verirsen başarı bu kadar olur bunuda başarı görür tweet atar reklam yapar başka birşey söyleyemez havacılık ile ilgili,ticari işler zaten kiracıları tanımaz,kurumsal zaten ancak suudi milli günü kutlasın sonra milli yerliyim resmî...yemiyor artık vatandaş merak etmeyin..bu iga o yöneticileri orada oturttuğu sürece düzelmez..çok zor değil milli yerli ve havacılık duayeni yönetim ata düzelsin..düzelmesi istenmiyor gibi olanda göz ardı edilmemeli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000